Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Προσχώρησε στη Ν.Δ. ο Μάκης Στεργίου

Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε σήμερα ο καθηγητής και επιχειρηματίας κ. Αρμόδιος Στεργίου, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το ΛΑ.Ο.Σ. και επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης.

Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Αρμόδιος Στεργίου επισημαίνει ότι συστρατεύεται με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, για μια αυτοδύναμη, ισχυρή κυβέρνηση, για το εθνικό συμφέρον.

Ο τ. Βασιλιάς Κωνσταντίνος στην Ορεινή Ναυπακτία

Στην ορεινή Ναυπακτία και συγκεκριμένα στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας παραθερίζει ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγο του από χθες!

Ο τέως βασιλιάς έτυχε θερμής υποδοχής από τους ντόπιους αλλά και τους ξένους παραθεριστές και το πρωί μάλιστα εκκλησιάστηκε στον Ι.Ν. Αγ Παρασκευής και αφού παρακολούθησε την θεία λειτουργία ήπιε το καφέ του , με τη συνοδεία του πρώην Δημάρχου Αποδοτίας Β. Σούζα ο οποίος είναι και μόνιμος κάτοικος του χωριού!

Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες:

Οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΔΡΑΜΑΣ
  • ΑΚΟΓΙΟΥΝΟΓΛΟΥ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
  • ΚΟΤΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ΔΡΑΜΑΣ
  • ΜΠΛΟΥΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
  • ΣΤΥΛΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Τ.Ε.Ι.

Ανασκάπτοντας την Ελλάδα

Ολες οι ανασκαφές τη δεκαετία 2000-2010 στο site του Υπουργείου Πολιτισμού

Μαρία Θερμού

Ολες οι ανασκαφές σε όλη την Ελλάδα στο διάστημα μιας δεκαετίας (2000 - 2010) παρουσιάζονται πλέον στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού. Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου για το έργο που γίνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας, με κείμενα και φωτογραφίες από αρχαιολογικούς χώρους και ευρήματα.

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία, που δεν αναδεικνύει μόνον το έργο των Εφορειών Αρχαιοτήτων (Κλασικών και Βυζαντινών) αλλά και των εργαζομένων αρχαιολόγων ενώ επιπλέον αποτελεί μία καταγραφή νέων αρχαιολογικών χώρων και αντικειμένων, που έχουν έρθει στο φως. Να σημειωθεί εξάλλου, ότι η έκδοση «Αρχαιολογικό Δελτίο» στην οποία περιλαμβάνεται όλο αυτό το υλικό θα εξακολουθήσει να κυκλοφορεί.

Μήνυση Σγουρίδη εναντίον Μάντατζη Τσετίν

Λίγο πριν κριθεί οριστικά η σύνθεση του ψηφοδελτίου στο ΠΑΣΟΚ της Ξάνθης, η μάχη εντείνεται για όσους θέλουν να έχουν μια θέση.

Η παρουσία ή μη του Μάντατζη Τσετίν δημιουργεί πλήθος συζητήσεων, σε σχέση με την απόφαση που θα λάβει ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Απέναντί του βρίσκεται ξεκάθαρα ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος έχει θέσει ως προϋπόθεση της συμμετοχής του να μην βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Μήνυση για τη φωτογράφη μπροστά στη σημαία της "Δυτικής Θράκης"

Μιλώντας στο XanthiPress.gr ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι η δικαστική διαμάχη με τον βουλευτή Ξάνθης έχει και νέα επεισόδια. Μετά τη μήνυση του μεινοτικού βουλευτή εναντίον του Παναγιώτη Σγουρίδη για δηλώσεις του

Αριστοτέλης: Είμαστε όλοι Ελληνες

Λεπτομέρεια από το έργο του Ραφαήλ «Η Σχολή των Αθηνών» (1511). Σε αντίθεση με τον Πλάτωνα (αριστερά) , που τείνοντας το χέρι του προς τον ουρανό συμβολίζει τον υπεραισθητό κόσμο των ιδεών, ο Αριστοτέλης το τείνει οριζόντια, νεύοντας προς μια ηθική οργάνωση του κόσμου

Η εκδοτική επικαιρότητα του σταγειρίτη φιλοσόφου που έγραψε για όλα και όχι μόνο για το «ον ως ον»

Διονύσης Καββαθάς

«Δεν υπάρχει κανείς "δυτικός κόσμος" παρά μόνον οι Αρχαίοι Ελληνες και εμείς οι Εσπέριοι»
Φρίντριχ Κίτλερ

Η οικονομική κρίση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια και η παρεπόμενη απαξίωση της χώρας μας από τους ευρωπαίους εταίρους της οδήγησαν μια σειρά διανοουμένων της αλλοδαπής να υπενθυμίσουν στους συμπατριώτες τους την ελληνική καταγωγή του δυτικού πολιτισμού και, συνακόλουθα, της λογικής και λογιστικής επιστήμης.

Αποδοκίμασαν την πολιτική ηγεσία στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου (videos)

Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης στο Μεσολόγγι κάτοικοι της πόλης. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειεο της Εξόδου του Μεσολογγίου το Σάββατο το βράδυ συγκεντρωμένοι πόλιτες που πήγαν για να παρακολουθήσουν τη λιτανεία ξέσπασαν και φώναξαν συνθήματα κατά των πολιτικών όπως «ντροπή σας που προδώσατε τη χώρα» και «ανάξιοι, πολιτικοί τυχοδιώκτες, αλήτες, κλέφτες».

Ωστόσο, ο συγκεντρωμένος κόσμος, διαχώρισε τους Κύπριους και τον Ελληνικό Στρατό, τους οποίους και χειροκρότησε.

Οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας για πρώτη φορά δεν ακολούθησαν την πομπή της παρελάσεως συνοδεία της Εικόνας Της Εξόδου.

Ο Μιχαλολιάκος ρίχνει τους τόνους του εξτρεμισμού προκειμένου να μπει στη Βουλή και ομνύει εις τον θεόν... Απόλλωνα

Μέλη της Χρυσής Αυγής με δάδες χαιρετίζουν τον αρχηγό τους Νίκο Μιχαλολιάκο σε πρόσφατη εκδήλωση του κόμματος στη Νεμέα
Νίκος Χασαπόπουλος

«Στις 30 Απριλίου 1945 μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Ανδρας του 20ού αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός. Χίλια εννιακόσια σαράντα πέντε, όλοι αυτοί που πίστεψαν στα μεγάλα ιδανικά της Εθνικοσοσιαλιστικής Επαναστάσεως νιώθουν παγωμένοι, δείχνουν διστακτικοί απέναντι στο μέλλον, σε ένα μέλλον χωρίς την παρουσία και την καθοδήγηση Εκείνου».

Αυτά έγραφε το 1987 σε άρθρο του για τον Χίτλερ στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» ο ηγέτης της κ. Ν. Μιχαλολιάκος. Θα μπορούσε ο κ. Μιχαλολιάκος να ισχυριστεί ότι αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα. Ωστόσο ο ίδιος, όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό του κόμματος, τον Μάιο του 2005 βρέθηκε στο Βερολίνο για να τιμήσει με το γερμανικό ναζιστικό κόμμα NPD την επέτειο της ήττας του Χίτλερ (Μάιος 1945) και την ίδια περίοδο ήταν ένας από τους ομιλητές στο Μιλάνο σε εκδήλωση του ιταλικού φασιστικού κόμματος Forza Nuova, τα μέλη του οποίου αυτοχαρακτηρίζονται φασίστες.

«Περνάμε δύσκολα οικονομικά»

Σιγά σιγά θα μας πει ο γίγας της πολιτικής, Άδωνις Γεωργιάδης, ότι τρώνε στα συσσίτια...

Άδωνις και Ευγενία ανοίγουν την καρδιά τους

Είναι από τα ζευγάρια που είτε τα συμπαθεί κανείς ή τα αντιπαθεί σφόδρα. Το σίγουρο είναι ότι και οι δυο τους δεν περνούν αδιάφοροι στο ευρύ κοινό. Ο λόγος για την Ευγενία Μανωλίδου και τον Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της προσωπικής τους ζωής μεταξύ άλλων.

Η Ευγενία πάντως μίλησε για την παραίτηση του Άδωνι από το υπουργικό αξίωμα... «Όσο ήταν υπουργός ο Αδωνις τα πράγματα ήταν [πολύ δύσκολα να τα διαχειριστούμε σε καθημερινή βάση, γιατί πλέον δεν υπήρχε ελεύθερος χρόνος για τίποτα.

Συμπλοκές και ξύλο στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, στην Θεσσαλονίκη (Video)

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα όταν στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής στο οποίο είχε κηρυχθεί για σήμερα απεργία. λόγω απολύσεων, επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθούν κάποια από τα δρομολόγια...

Απεργοί στην προσπάθεια τους να εμποδίσουν τα λεωφορεία να ξεκινήσουν ήρθαν στα χέρια με τους ιδιοκτήτες τους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει και να επικρατήσει μεγάλη ένταση.

Στο σημείο έσπευσαν τα ΜΑΤ ωστόσο δεν έγινε καμία προσαγωγή...

Δείτε το σκηνικό της έντασης στο video του ΑLPHA