Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Αφιέρωμα στον Σπύρο Καλογήρου

Αυλαία για τον Σπύρο Καλογήρου


Ο Σπύρος καλογήρου, μετά από μακρόχρονη μάχη, σε ηλικία 87 ετών στις 6 το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Είχε γεννηθεί στις 3 Νοεμβρίου του 1922 στην Κυψέλη. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Ευαγγελία Σαμιωτάκη.

Οι ταινίες στις οποίες πήρε μέρος είναι οι παρακάτω:

* Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955)
* Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)
* Μανταλένα (1960) .... Γιακουμής
* Είμαι αθώος - Υπόθεση Ντρέυφους (1960)... αξιωματικός του γαλλικού στρατού
* Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ (1960) .... Σπανίδης

Η προσγείωση του "Μακεδονικού" αεροπλάνου...






Το αεροπλάνο το δήλωσαν ότι προέρχεται από την Δημοκρατία της Μακεδονίας, έτσι δηλώθηκε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Η κόρη του δράκουλα, είχε πει ότι θα ήταν μόνο μια πτήση. Όμως το αεροπλάνο αφού άφησε τον Μιλόσοσκι, απογειώθηκε και επέστρεψε στην FYROM, για να έρθει πάλι από την Δημοκρατία της Μακεδονίας για να τον παραλάβει αύριο. Αυτό όμως πολύ απλά λέγεται Εθνική Μειοδοσία...

Ο Καραμανλής και η Μητσοτάκη αναγνώρισαν κράτος Μακεδονίας σήμερα, το FYROM πήγε περίπατο.

Γιατί ρε ξεφτιλισμένα όντα επιτρέψατε να έρθει αεροπλάνο από την Δημοκρατία της Μακεδονίας; Αποφάσισε μήπως ο Ελληνικός λαός με δημοψήφισμα (έστω και με 51-49%) ότι αυτό το κράτος ονομάζεται Μακεδονία; Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα ρε ξεφτίλες να υποδεχθείτε αεροπλάνο από την Δημοκρατία της Μακεδονίας;

Το ποσοστό του Ράλλη θα φαντάζει επιτυχία για εσάς αν το πιάσετε στις εκλογές, που θα έρθουν πολύ σύντομα...ξεφτιλισμένοι...

Κάτι ακόμα, οι πατριδοκάπηλοι της ακροδεξιάς που κρύφτηκαν σήμερα και κάνουν πλάτες στην κόρη του Μητσοτάκη και στον Καραμανλή; Αυτοί δεν αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει;

Τι μας πρήζουν τα guts κάθε λίγο και λιγάκι; ότι δήθεν κάτι πάει στραβά στο Μακεδονικό; Μάλλον δεν τους αφήνει ο Καρατζαφέρης να γράψουν οτιδήποτε, πήραν εντολή φαίνεται. Άλλοι ξεφτιλισμένοι αυτοί. Ο Στόκος ψόφησε σήμερα... και όλως περιέργως καμία ακροδεξιάς κατεύθυνσης σελίδα δεν έχει γράψει το παραμικρό.

Μακεδονία

Ινδή 15χρονη έχει ύψος 60 εκατοστά και ζυγίζει μόλις 6,3 κιλά!



Ο σκελετός της είναι πραγματικά μικροσκοπικός. Τα όνειρα της Τζιότι Αμτζι, όμως, είναι εξίσου μεγάλα με των φίλων της. Στα 15 της χρόνια η νεαρή Ινδή έχει ύψος 60 εκατοστά και ζυγίζει μόλις 6,3 κιλά, γεγονός που την καθιστά αυτομάτως διάσημη, αφού θεωρείται η πιο μικροσκοπική έφηβος στον κόσμο. Οι γιατροί πιστεύουν ότι η Τζιότι πάσχει από υποφυσιογενή νανισμό, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να το επιβεβαιώσουν.

Η συγκεκριμένη μορφή νανισμού προκαλείται όταν το σώμα δεν καταφέρνει να παράγει αρκετή αυξητική ορμόνη, γι' αυτό και οι ειδικοί την έχουν ενημερώσει ότι θα παραμείνει σε αυτό το μέγεθος σε όλη της τη ζωή.

«Συνειδητοποίησα ότι ήμουν διαφορετική από τα υπόλοιπα παιδιά σε ηλικία τριών ετών. Σκεφτόμουν ότι από τη στιγμή που όλα τα άλλα μεγαλώνουν το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και μ’ εμένα» λέει η Τζιότι, η οποία παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά της στο σχολείο. Οι υπεύθυνοι έχουν κατασκευάσει ειδικά για εκείνη ένα μικροσκοπικό γραφείο, ωστόσο συγκριτικά με τις υπόλοιπες συμμαθήτριές της εκείνη μοιάζει με κούκλα.

«Είμαι περήφανη που είμαι το πιο μικροσκοπικό κορίτσι. Μ' αρέσει που τραβάω την προσοχή των άλλων. Δεν φοβάμαι και δεν μετανιώνω γι' αυτό που είμαι» λέει, επισημαίνοντας ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τους υπόλοιπους ανθρώπους. «Τρώω όπως κι εσείς, ονειρεύομαι όπως κι εσείς. Και δεν νιώθω διαφορετική» υποστηρίζει. Παρά το μέγεθός της προσπαθεί να ζει όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά στην πόλη Ναγκπούρ της Ινδίας, όπου κατοικεί.

«Εχω μια τεράστια συλλογή από φορέματα. Λατρεύω το shopping και όλοι στην οικογένειά μου αγοράζουν πράγματα για μένα. Μου αρέσει να βάφομαι και να ντύνομαι όπως τα ωραία μοντέλα» λέει.

Την ίδια στιγμή, στο γειτονικό Νεπάλ ένας άλλος έφηβος νάνος περιμένει να ενηλικιωθεί για να μμπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο μικροσκοπικός άντρας στον κόσμο. Ο 17χρονος Καγκέντρα Θάπα Μαγκάρ έχει ύψος μόλις 60 εκατοστά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί με άνεση να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ, που κατέχει ένας Κινέζος με ύψος 73 εκατοστά. Η οικογένεια του Μαγκάρ προσπάθησε ήδη να βάλει το όνομά του στο Γκίνες, όμως δεν υπήρχε αντίστοιχη κατηγορία για παιδιά, επομένως πρέπει πρώτα να κλείσει τα 18.

Πηγή: typos.com

Σε δύο χρόνια η «ασπίδα» για το Λύκειο του Αριστοτέλη


Ενάμισι με δύο έτη ακόμη θα μείνει χωρίς προστασία το Λύκειο της αρχαίας Αθήνας. Οπως σημειώθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η μελέτη χρειάζεται ακόμη έναν χρόνο ώστε να ολοκληρωθεί και μετά θα ακολουθήσει η κατασκευή.

Αν μάλιστα βάλει κανείς ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού ερίζουν και ότι η μία παραδέχεται πως χειρίζεται το θέμα παράνομα, ενώ θα έπρεπε να το χειρίζεται άλλη, θα θεωρήσει δικαιολογημένους τους φόβους που εκφράζονται.

Το ΚΑΣ εξέτασε τη χορηγία του ΟΠΑΠ για την κατασκευή του στεγάστρου, η οποία φτάνει τα 4 εκατ. ευρώ.

Νέο σκάνδαλο τύπου Βατοπεδίου;



Tις πτυχές ενός νέου σκανδάλου τύπου Βατοπεδίου θα διερευνήσει η Εισαγγελία Εφετών, έπειτα από παραγγελία του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, Γ. Σανιδά.

Χτες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, σχετικά με τη νομιμότητα αναγνώρισης στη Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Ορους της κυριότητας έκτασης 37.000 στρεμμάτων στη Σκύρο.

Τέσσερις ημέρες πριν από την αποχώρησή του από τη θέση του ανώτατου εισαγγελέα, ο κ. Σανιδάς αμφισβητεί τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου Χαλκίδας και του Εφετείου Αθηνών, το 1999 και το 2000, με τις οποίες η Μονή έγινε ιδιοκτήτρια της έκτασης, αναφέροντας ότι ήταν «απότοκες παραπλάνησης των δικαστηρίων μέσω της προσαγωγής ψευδών και εικονικών στοιχείων (ψευδών μαρτυρικών καταθέσεων κ.λπ.) και κατά συνέπεια δεν μπορεί να θεωρηθούν ορθές».

Εξι φορές επάνω

Σύμφωνα με τον κ.Σανιδά, ακόμη και στην περίπτωση που θεωρηθεί ότι η επίμαχη έκταση ανήκει στη Μονή, πρέπει να ερευνηθεί το σκέλος της απαλλοτρίωσης μέρους της έκτασης για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς το ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε στη Μονή 7 δισ. δρχ. (!) για να πάρει 120.421 τ.μ. γης! Μάλιστα στην παραγγελία του ο κ. Σανιδάς παραπέμπει στις καταγγελίες του δημάρχου Σκύρου, το 2002, προς το υπουργείο Οικονομίας, στις οποίες ανέφερε ότι η έκταση απαλλοτριώθηκε με την τιμή των 4.200 δρχ. ανά τ.μ., τη στιγμή που η αγοραστική αξία της έκτασης δεν ξεπερνούσε τότε τις 600 - 700 δρχ. ανά τ.μ.!

ΣΟΦΙΑ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Ποιός το περίμενε ποτέ...



Ποιός να το φανταζότανε Καραμανλή Κωστάκη

να καταντήσεις, φουκαρά, της Ντόρας παιχνιδάκι...

Τελετή εγκαινίων του Νέου Μουσείου Ακρόπολης σε επανάληψη από τη ΝΕΤ



Αύριο στις 7 το απόγευμα η ΝΕΤ προβάλει σε επανάληψη την τελετή εγκαινίων του Νέου Μουσείου Ακρόπολης.

Όποιος δεν έχει δει την τελετή εγκαινίων, μπορεί να τη δει αύριο.

Το δίδυμο της συμφοράς...



Εδώ και τώρα εκλογές.

Για να πάρεις απάντηση από τους Υπερήφανους Μακεδόνες...

Είπε ο Μητσοτάκης το 1993 για το Μακεδονικό, ότι σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει. Ξεχάστηκε ο Μητσοτάκης...

Ο Χριστόδουλος για την Μακεδονία...

Μαύρη μέρα για την Ελλάδα, οι Μακεδόνες πενθούν...



27 Ιουνίου 2009: Τελικά προσγειώθηκε το αεροσκάφος του Μιλοσόσκι, παρά τη φιλολογία των τελευταίων ημερών

Σήμερα η Ελλάδα υποδέχεται στο έδαφός της αεροσκάφος προερχόμενο από τη λεγόμενη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», το οποίο μεταφέρει τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Αντόνι Μιλοσόσκι και τη συνοδεία του, προκειμένου να παραστεί στη σύνοδο χωρών-μελών του ΟAΣE.

Η πράξη αυτή συνιστά μία έμμεση, de facto, αναγνώριση της γειτονικής χώρας με το Συνταγματικό όνομά της χωρίς κανέναν άλλο προσδιορισμό.

Η επίσημη αιτιολογία από το Υπουργείο των Εξωτερικών ήταν ότι πρόκειται για μία «πολύ σημαντική συνάντηση» και για μία «εξαίρεση από τον κανόνα»

Βέβαια αυτή η «εξαίρεση» εκμηδενίζει την επιχειρηματολογία της επίσημης θέσης της Ελλάδος, ειδικότερα επειδή:

πρώτον έχει θέσει βέτο ή έχει απειλήσει με προβολή αντιρρήσεως σε «πολύ σημαντικότερα» ζητήματα (όπως η είσοδος στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ)

και δεύτερον η «εξαίρεση» έγινε μονομερώς, χωρίς πίεση, κατά παράβαση της λογικής, της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, της γνώμης του Συμβουλίου των αρχηγών των Κομμάτων και της γνώμης του ελληνικού λαού όπως αυτή καταγράφεται διαρκώς από το 1992 έως σήμερα.

Είναι μία ημέρα εθνικής ντροπής. Μία μαύρη σελίδα στην ελληνική ιστορία

Προσφυγή κατά του «Χωροταξικού της Βιομηχανίας» από τους «μεταλλευτικούς» Δήμους της Χαλκιδικής



Oι Δήμοι της Β. Χαλκιδικής και η “μεταλλευτική ιδιοκτησία” (μαύρη γραμμή)

Αίτηση ακυρώσεως του «Ειδικού πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τη Βιομηχανία» κατέθεσαν στο Συμβούλιο Επικρατείας οι Δήμοι Σταγείρων-Ακάνθου και Παναγίας της Β. Χαλκιδικής, που μοιράζονται με το Δήμο Αρναίας τα 317.000 στρέμματα της “μεταλλευτικής ιδιοκτησίας” των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Οι διατάξεις που αφορούν την ευρύτερη περιοχή των τριών Δήμων είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες. Με αυτό το χωροταξικό σχέδιο θεσμοθετείται ουσιαστικά το «Επενδυτικό Σχέδιο Ανάπτυξης των Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, που προβλέπει την ανάπτυξη μιας σειράς νέων μεταλλείων και συγκροτήματος πυρομεταλλουργίας για την καθετοποίηση της παραγωγής μολύβδου, ψευδαργύρου, χαλκού, χρυσού και αργύρου. Γίνεται δυνατή η εγκατάσταση μεταλλείων και βιομηχανιών μέσα σε δάση και προστατευόμενες περιοχές, κατά παράβαση του Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας. Συνέχεια →

Μαρία Καδόγλου

Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
http://antigoldgreece.wordpress.com
www.antigold.gr

Ο Μακεδών και ο Μακεδών...





Υπερήφανος Μακεδών ο πρώτος, αυτός που κοιμάται.

Υπερήφανος Μακεδών και ο δεύτερος, που δεν κοιμάται.

Κατάλαβες Καραμανλή τι μαλακία είπες; και ήθελες να
τον φέρεις και με "Μακεδονικό" αεροπλάνο;


Δεν θα αναρωτιούνται όλοι οι ξένοι ποιός είναι ο αυθεντικός Μακεδών;

Το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" ούτε να το σκέφτεστε.

Πάρε τη Ντόρα σου και μπρος...

Πλατεία Αντιγονιδών Σώζεται το μνημείο



Η κινητοποίηση του κόσμου, αλλά και η ανάδειξη του θέματος από τη “Μακεδονία” και τη “Θεσσαλονίκη”, έστρεψαν το βλέμμα των αρμοδίων σε ένα σοβαρό ζήτημα της πόλης: αυτό της διάσωσης και της ανάδειξης του μνημείου της πλατείας Αντιγονιδών.

Της Στελίνας Μαργαριτίδου

Όπως εξηγεί στη “Μ” ο αρχιτέκτονας-αρχαιολόγος Γιώργος Καραδέδος, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που κινητοποιήθηκε για τη σωτηρία του μνημείου, “το αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν πολύ θετικό, μένει όμως να μπει και η υπογραφή του υπουργού Πολιτισμού στην απόφαση απαλλοτρίωσης του οικοπέδου. Οι φορείς της πόλης πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναδειχτεί το μνημείο. Εμείς, ως τμήμα Αρχιτεκτονικού της Πολυτεχνικής Σχολής, διαθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες”.

Το μνημείο της πλατείας Αντιγονιδών βρίσκεται, στο μεγαλύτερο μέρος του, θαμμένο κάτω από το οικόπεδο που πρόκειται να απαλλοτριωθεί. Ωστόσο, μέχρι πριν από λίγο διάστημα δεν είχε ληφθεί οριστική απόφαση για το θέμα, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να ζητούν την αξιοποίησή του. Τα μέλη του σωματείου “Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης”, κάτοικοι της περιοχής, καθηγητές πανεπιστημίου και αρχαιολόγοι κινητοποιήθηκαν προκειμένου να αναδειχτεί το θέμα και να σωθεί το μνημείο.

Ενδεικτικό είναι ότι μέσω του διαδικτύου τα ρεπορτάζ “ταξίδεψαν” μέχρι την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, και εκατοντάδες ομογενείς εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη σωτηρία του μνημείου. Άλλωστε, τμήμα του ναού της πλατείας Αντιγονιδών έχει ήδη ανασκαφεί και εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ενώ στόχος είναι να ανασκαφεί και το υπόλοιπο μεγάλο μέρος του και να στηθεί ξανά ο ναός στο σημείο της πλατείας.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Από το υπουργείο Πολιτισμού πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η επιτροπή του ΚΑΣ “γνωμοδότησε υπέρ της απαλλοτρίωσης ή της απευθείας εξαγοράς του οικοπέδου, προκειμένου να προστατευθεί και να αναδειχτεί ένα σημαντικό μνημείο που έχει αποκαλυφθεί στο εν λόγω οικόπεδο και το οποίο σχετίζεται άμεσα με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης της Θεσσαλονίκης. Η απαλλοτρίωση γίνεται με σκοπό την προστασία και την ανάδειξη του μνημείου και την απόδοσή του στο ευρύ κοινό”.

Επιπλέον, με νεότερο έγγραφό της η ΙΣΤ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων επισημαίνει: “Η υπηρεσία μας έχει ήδη προτείνει την ένταξη του έργου, για την προστασία και την ανάδειξή του, στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου και της χρηματοδότησης των μελετών και των εργασιών, θα προχωρήσει στις αρμόδιες ενέργειες”.

Πηγή: Μακεδονία

5 Χαλκιδικιώτικα τραγούδια με τον Γιάννη Κατέβα


Άντε στην υγειά μας...
Ζήτω ο Πολύγυρος...