Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ζάλογγο ο χορός του θανάτου



Βίντεο που έφτιαξε Τούρκος, για την ηρωική θυσία των γυναικών του Σουλίου στο Ζάλογγο.

Σαν σήμερα, το 1803, γυναίκες από το Σούλι πέφτουν χορεύοντας από το βράχο του Ζαλόγγου μαζί με τα παιδιά τους

Σουλιώτισσες, ελαιογραφία του Γεώργιου Μηνιάτη. (β ήμισυ του 19ου αι.). Via art.corfu.com.

Θύμα δολοφονίας ήταν τελικά ο φαραώ Ραμσής Γ'

Ο Ραμσής Γ' φαίνεται πως πέθανε με κομμένο λαιμό, μετά από πραγματοποίηση αξονικής τομογραφίας στην μούμια του.

Αξονική τομογραφία έδειξε κόψιμο βάθους επτά εκατοστών στον λαιμό

Ο τελευταίος Φαραώ  του Νέου Βασιλείου με πραγματική εξουσία επί της Αιγύπτου δολοφονήθηκε από συνωμότες, σύμφωνα με νέα ιατροδικαστική ανάλυση  που έγινε στην μούμια του: ο Ραμσής Γ' έφερε ένα κόψιμο στον λαιμό αρκετά βαθύ για να είναι θανάσιμο.

Το μυστικό παρέμεινε κρυμμένο επί αιώνες, καθώς οι γάζες που κάλυπταν τον λαιμό της μούμιας δεν μπορούσαν να αφαιρεθούν για λόγους συντήρησής της. Το πρόσφατο έργο των επιστημόνων όμως ενδέχεται να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του Φαραώ - ζήτημα για το οποίο ιστορικοί διαφιλονικούν επί δεκαετίες.

Δήμος Πολυγύρου: Ενημέρωση επί των ενστάσεων για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πολυγύρου

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2012 οι εκπρόσωποι των μελετητών για την Αποτύπωση – κτηματογράφηση – υψομετρική μελέτη – πολεοδομική μελέτη και πράξη εφαρμογής στο έδαφος των περιοχών επέκτασης, που καθορίζονται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πολυγύρου, θα βρίσκονται στο Δημαρχείο Πολυγύρου, από τις 10.00 έως τις 14.00, με σκοπό να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για κάθε πληροφορία επί των ενστάσεων, που έχουν υποβληθεί.

Δελτίο Τύπου Δήμου Σιθωνιας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντάχθηκαν δύο σημαντικά έργα του Δήμου Σιθωνίας

Δύο νέα σημαντικά έργα του Δήμου Σιθωνίας εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία- Θράκη».

Το πρώτο έργο αφορά την «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και επέκτασης δικτύου αποχέτευσης Δήμου Σιθωνίας»  με συνολικό προϋπολογισμό 7.380.000 ευρώ.

Πρόκειται για έργα αναβάθμισης και επέκτασης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης  στους οικισμούς της Νικήτης, του Αγίου Νικολάου, του Μεταγγιτσίου και του Ν.Μαρμαρά. Όπως ανέφερε ο  Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος, «με το έργο αυτό θα βελτιωθούν ουσιαστικά οι υποδομές στις εν λόγω Κοινότητες με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών».

«Η Τουρκία παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης και στο Ιnternet»

Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

Ο αυθαίρετος περιορισμός πρόσβασης των χρηστών στο Διαδίκτυο συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης, αποφάνθηκε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκδικάζοντας την προσφυγή του Ακαδημαϊκού Αχμέτ Γιλντιρίμ κατά της Τουρκίας.

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκδικάζοντας την προσφυγή του ακαδημαϊκού Αχμέτ Γιλιντρίμ κατά της Τουρκίας, αποφάσισε ότι η ενέργεια των τουρκικών αρχών να απαγορεύσουν την πρόσβαση του στο Διαδίκτυο αυθαίρετα και χωρίς να υπάρχει προαπαιτούμενο νομικό πλαίσιο συνιστούν παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης.

Καταδικάζοντας την Τουρκία για την εν λόγω παραβίαση της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,

Στανός Χαλκιδικής: Πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου για το έθιμο της «Γουρουνοχαράς»


Πρόσκληση


To Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Στανού Χαλκιδικής σας προσκαλεί στην αναβίωση του παραδοσιακού  εθίμου της «Γουρουνοχαράς» , τη Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στην Πλατεία του χωριού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

Ζωντανή μουσική με τους Αφοί Τουπλικιώτη
Χορευτικά Συγκροτήματα του Στανού και του Πευκοχωρίου
Δωρεάν κρασί και χοιρινά εδέσματα

Χειροπέδες σε 7 Αλβανούς γιατί κατέβασαν και πάτησαν την Ελληνική σημαία

Τρία παιδιά από την Αλβανία κατέβασαν δύο ελληνικές σημαίες, τις έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τις πατούν κάνοντας άσχημες χειρονομίες, ενώ ο ένας από αυτούς κατέγραφε το ... κατόρθωμα με κινητό.

Όλα έγιναν στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής. Οι τρεις ανήλικοι έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας που τους κατηγορεί για προσβολή συμβόλων του Ελληνικού Κράτους.

Μαζί με τους νεαρούς όμως βρέθηκαν στο κρατητήριο άλλα τέσσερα άτομα,