Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

«Ηφαίστειο» η Ουκρανία

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Κριμαία... Η στρατηγικής σημασίας χερσόνησος συγκλονίζεται από τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς κρίνεται το μέλλον των κατοίκων της, οι οποίοι εμφανίζονται να επιθυμούν την απόσχιση από την Ουκρανία.

Ο ηγέτης του φιλο-ρωσικού περιφερειακού κοινοβουλίου στην Κριμαία δεσμεύτηκε το Σάββατο ότι η περιοχή θα αποτελέσει μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πριν από το τέλος του μήνα, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η διαδικασία μετάβασης σε μια νέα νομική δομή είναι περίπλοκη. Αλλά υποθέτουμε ότι όλες οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί τον Μάρτιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Κριμαίας, Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων Itar-Tass.

Δελτίο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής

κλικ για μεγέθυνση

Γιώργος Πιπερόπουλος: Αγγλία: εφαρμόστηκε «ο Νόμος της Clare»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Ελάχιστος φόρος τιμής στις Αγγλίδες γυναίκες που δολοφονήθηκαν από τους ερωτικούς τους συντρόφους η εφαρμογή, από την 8 Μαρτίου 2014, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ο αποκαλούμενος «Νόμος της Clare» που πήρε το όνομα της άτυχής Clare Wood την οποία αφού δολοφόνησε τον Φεβρουάριο του 2009 με στραγγαλισμό, στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο πτώμα της άτυχης γυναίκας, ο πρώην φίλος της George Appleton στο προάστιο Salford, της μητροπολιτικής περιοχής του Μάντζεστερ.

Ο δολοφόνος είχε καταγράψει στα Αστυνομικά δελτία ρεκόρ βίας κατά των γυναικών και όπως δήλωσε ο πατέρας της Clare, Michael Brown, που  αγωνίστηκε για την εισαγωγή του Νόμου Clare, η κόρη του θα ήταν ακόμα ζωντανή εάν είχε γίνει γνωστή η πλήρης έκταση της προηγούμενης συμπεριφοράς του Appleton.