Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Αντιδράσεις... χρυσός

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής θεωρούν την αδειοδότηση των μεταλλείων παράνομη, αρνούνται να συμμετάσχουν στις διαβουλεύσεις που πρότεινε το υπουργείο και βγήκαν με μαύρες σημαίες στους δρόμους Αν το μυθικό Ελντοράντο βρισκόταν κάπου στον Αμαζόνιο, όπως πιστεύουν ερευνητές, η σύγχρονη «πόλη του χρυσού» βρίσκεται στη Χαλκιδική.

ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ nadia@enet.gr

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έστειλε στη νομαρχία μελέτες 4.000 σελίδων για γνωμοδότηση, θέτοντας προθεσμία 35 ημερών, κάτι που οδήγησε τους κατοίκους της περιοχής σε δυναμικές κινητοποιήσεις

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. έχει καταθέσει στρατηγικό επενδυτικό σχέδιο για επέκταση της εξορυκτικής της δραστηριότητας στην περιοχή Στρατονίκης, Ολυμπιάδας και Σκουριών Μεγάλης Παναγίας, όπου τα κοιτάσματα χρυσού, χαλκού, ψευδαργύρου, μόλυβδου, αργύρου κ.ά. βρίσκονται σε αφθονία, και αναμένει την τελική έγκριση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) που έχει καταθέσει.

Mίλησε το WikiLeaks - 9.000.000 έγγραφα διαρροή! - Το πρωτοσέλιδο του Spiegel


Πόλεμος στο διαδίκτυο: Το WikiLeaks "μίλησε" με 9.000.000 έγγραφα (η μεγαλύτερη διαρροή στην Ιστορία!) και προφανώς οι υπηρεσίες των ΗΠΑ αντεπιτέθηκαν με κυβερνοεπιχείρηση (DDoS Attack) που είχε ως αποτέλεσμα ο μηχανισμός σελίδων του WikiLeaks να καταρρεύσει πριν από 25' περίπου!

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι μοιράστηκαν τα έγγραφα και οι αποκαλύψεις που έρχονται προβλέπεται να είναι σεισμικές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του WikiLeaks στο twitter, οι εφημερίδες Guardian, Le Mode, Spiegel, New York, Times, El Pais θα δημοσιεύσουν αποσπάσπατα των εγγράφων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το περιοδικό γερμανικό περιοδικό Spiegel

Επίθεση στο Wikileaks για να μην βγουν οι αποκαλύψεις!


Denial of Service

Η ιστοσελίδα που  είναι στο προσκήνιο εδώ και  ένα χρόνο με τις αποκαλύψεις  κειμένων και δεδομένων περί των  πάντων (και κυρίως κατά της αμερικανικής κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεών της) βρίσκει τον εαυτό της κάτω από σφοδρά ηλεκτρονικά πυρά.  

Οι ίδιοι οι φορείς του WikiLeaks αναφέρουν πως εδώ και κάποια ώρα βρίσκεται κάτω από την επίθεση αυτή που μπορεί να "ρίξει" το site της, μετά από τη δημοσίευση των πολυαναμενόμενων κρυφών συνομιλιών από πρεσβείες των Η.Π.Α. Σύμφωνα με το λογαριασμό του εν λόγω site στο Twitter η επίθεση είναι υπό μορφή DDOS (Distributed Denial of Service). 

Η εν λόγω ηλεκτρονική  μέθοδος έχει ως "κύρια" μέθοδο εφαρμογής την απλή επιφόρτιση ενός site ή ενός server με ένα κύμα εκπληκτικά πολλών "requests" για την υπηρεσία την οποία προσφέρει.

Τίτλοι τέλους για τον Γιώργο Φούντα


Το "λαϊκό παλληκάρι" του ελληνικού ποιοτικού σινεμά έβαλε το απόγευμα "τίτλους τέλους". Στα 85 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Φούντας.

Το τελευταίο διάστημα ο ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο των Αθηνών -χτυπημένος χρόνια από Αλτσχαϊμερ- έχοντας στο πλευρό του την σύντροφο της ζωής του, χορεύτρια, Χρυσούλα Ζώκα και τον γιο του Πάνο.

Ο Γιώργος Φούντας γεννήθηκε το 1924 ,στο Μαυρολιθάρι Παρνασσίδας, στην Φωκίδα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έκανε την παρθενική του εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1944 στην ταινία "Χειροκροτήματα" του Γ. Τζαβέλα και σχεδόν μια δεκαετία αργότερα ενσάρκωσε τον ρόλο του Μίλτου στην "Στέλλα" του Μ. Κακογιάννη.

Ορφανοτροφείο Πριγκήπου: Επιστρέφει στην αγκαλιά του Πατριαρχείου μετά την τουρκική νομική ήττα


Επιστρέφει στην ιδιοκτησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου το κτήριο του παλιού Ορφανοτροφείου Πριγκήπου στην Κωνσταντινούπολη από αύριο Δευτέρα. Στις αρχές του μήνα, το Πρωτοδικείο της Πριγκήπου έλαβε την απόφαση να επιστραφεί  το κτήριο στο Πατριαρχείο.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να καταδικαστεί η Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αφαίρεση του τίτλου, με μία απόφαση που εκδόθηκε στις 15 Ιουνίου 2010.

Η ιδιοκτησία το ορφανοτροφείου που ιδρύθηκε το 1897. Το 1964, όμως, το έτος κατά το οποίο η πίεση των Τούρκων κατά του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης είχε φτάσει στο αποκορύφωμα μετά το πογκρόμ του 1955, το ορφανοτροφείο κελίστηκε από τις τουρκικές αρχές με τη δικαιολογία ότι υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Μαζί με το Ορφανοτροφείο έκλεισαν και το παρακείμενο δημοτικό σχολείο.

Εκτός βουλής η Ντόρα, με μόλις 2,4% να πιάνει η ... "Συμμαχία" της!


ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΦΘΑΡΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ, ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ....

Ακόμη και οί "έγκυρες" πληροφορίες του "έγκυρου" Χατζηνικολάου και των συν αυτώ, ότι σήμερα Κυριακή, θα έβλεπαν το φώς της δημοσιότητος δημοσκοπήσεις που θα έδιναν στο κόμμα της Ντόρας, έστω ένα ποσοστό λίγο πάνω από 3% και σαφως κάτω του 4%, διαψεύστηκαν..!!!

Άν αυτών είδαμε στο ΠΑΡΟΝ δημοσκόπηση της RASS να "πιάνει" μόλις τό 2,4% και ασφαλώς να μένει εκτός Βουλής...

Το σημαντικό είναι, ότι στην ίδια δημοσκόπηση το 82,6%, πιστεύει ότι είναι... παλιό υλικό, μέρος του πολιτικού κατεστημένου, και ότι βρίσκεται πιό κοντά στο ΠΑΣΟΚ.!

Κλείνουν επτά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα


Εισήγηση-φωτιά στο συρτάρι του υπουργού Υγείας Αν. Λοβέρδου.
Σε ποια καταγράφεται ιδιαίτερα υψηλό κόστος και προβλήματα στη διοίκηση.
Εισηγήσεις για κλείσιμο νοσοκομείων προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι έχει στο συρτάρι του, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “ΜτΚ”, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Η εντολή της τρόικας είναι δεδομένη για τον χώρο της υγείας, που ζητά συμμάζεμα στις δαπάνες και αναδιάρθρωση. Στην εισήγηση προβλέπονται ακόμη και καταργήσεις κλινικών από τα νοσοκομεία που θα διατηρηθούν. Η έκθεση που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας βαθμολογεί τα νοσοκομεία της χώρας με ποσοτικά κριτήρια.
Από άποψη κόστους, μακράν όλων βρίσκεται το “Θεαγένειο” Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, όπου η νοσηλεία κοστίζει 853 ευρώ ημερησίως, όταν ο μέσος όρος στη χώρα είναι 322 ευρώ. Ακολουθούν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (447,18), το “Παπανικολάου” (470 ευρώ), το “Παπαγεωργίου” (400), το “Ιπποκράτειο” (354,91 ευρώ) και το “ΑΧΕΠΑ” (323,76 ευρώ).

Δεκάδες νέοι δήμαρχοι απειλούνται με πρόστιμα


Παραβίασαν τους κανόνες διαφάνειας των εξόδων της προεκλογικής εκστρατείας τους

Του Κωνσταντινου Ζουλα

Τσουχτερά πρόστιμα απειλούν τις επόμενες ημέρες δεκάδες νεοεκλεγέντες δημάρχους, ενώ οκτώ εξ αυτών αντιμετωπίζουν ίσως και το ενδεχόμενο της έκπτωσης από το αξίωμά τους! Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από τον νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών περί πλήρους διαφάνειας των εξόδων και εσόδων τους κατά την προεκλογική περίοδο τον οποίο με προκλητικότατο τρόπο παραβίασαν -και εξακολουθούν να παραβιάζουν- ουκ ολίγοι δήμαρχοι και ακόμη περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι ανά τη χώρα.

Οπως είναι γνωστό, με τον νέο νόμο 3870/2010 τον οποίο μετά βαΐων και κλάδων παρουσίασε ο κ. Γιαννης Ραγκούσης, όλοι οι μετέχοντες στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές όφειλαν (ήδη από την προεκλογική περίοδο) να δημοσιοποιούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών