Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ο ποιητής από τον Δήμο Αλωπεκής

Κτερίσματα του τάφου (από αριστερά προς τα δεξιά): ξύλινη κασετίνα με χάλκινη γραφίδα και ξύλινος αυλός, κέλυφος χελώνας, το οποίο αποτελούσε το ηχείο λύρας, τέσσερα ξύλινα πινακίδια που ήταν επιχρισμένα με κερί, χάλκινη ξύστρα

Πολύτιμα στοιχεία για τη μουσική γραφή των αρχαίων Ελλήνων σε τάφο του 5ου π.Χ. αιώνα στη Δάφνη

Θερμού Μαρία

Αγαπούσε τα μουσικά όργανα, γι' αυτό και τον συνόδευσαν στον θάνατο. Η λύρα, ο αυλός, η τρίγωνος (άρπα), ο πάπυρος, οι ξύλινες κηρωμένες πινακίδες και η γραφίδα, όλα τοποθετήθηκαν δίπλα του - προσωπικά αντικείμενα πολύτιμα και στον Κάτω Κόσμο. Γύρω στο 430 π.Χ. πέθανε αυτός ο μουσικός και ποιητής από τον Δήμο Αλωπεκής (σημερινή Δάφνη) και κατά τις συνήθειες της εποχής η ταφή του έγινε δίπλα στον δρόμο.

Συνέντευξη Τύπου Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης


Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 στις 10:00π.μ., στον περιβάλλοντα  χώρο του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, όπου είναι τα γραφεία της Κοινοπραξίας, συνέντευξη τύπου, θέλοντας  να κάνει γνωστούς τους λόγους  που είναι κλειστά τα εργοτάξια και να καταθέσει τις ανησυχίες των εργαζομένων για την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στο έργο.

"Το Κοτσιανάδικο και το ιστορικό του" - Μία πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση από τον κ. Βασίλη Βασιλάκη


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΜΟΥΡΤΖΗΣ

Από τον κ. Βασίλη Βασιλάκη, π. Δήμαρχο Πολυγύρου και π. Νομάρχη Χαλκιδικής, λάβαμε την παρακάτω, πολύ ενδιαφέρουσα από πολλές πλευρές, επιστολή του.

Με την επιστολή αυτή γίνεται αναμφίβολα σοβαρή προσπάθεια να διευκρινιστεί μία ενδιαφέρουσα  πλευρά της υπόθεσης των διαθηκών του Στέφανου Κότσιανου, δηλ. πως και γιατί το ΚΟΤΣΙΑΝΑΔΙΚΟ περιήλθε στη δικαιοδοσία της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Χαλκιδικής, που διήρκησε  τελικά 15 χρόνια, άσκοπα, με πολλές καταστροφές και με πολλά νέα προβλήματα στην υλοποίηση των ιδρυμάτων, που είχε οραματιστεί ο αείμνηστος Στέφανος Κότσιανος

Η επιστολή  είναι η εξής:

Alba Dorata : Οι Ιταλοί απέκτησαν Χρυσή Αυγή με τα ίδια σύμβολα

Οι Ιταλοί ζήλεψαν προφανώς την... δόξα και δράση της Χρυσής Αυγής. Η οργάνωση τους έχει το ίδιο σύμβολο και ονομάζεται επίσης Χρυσή Αυγή.

 Πρόκειται για ιταλικό κόμμα Alba Dorata (Χρυσή Αυγή) που ιδρύθηκε στην Τεργέστη της Ιταλίας στις 25 Οκτωβρίου. Στην ιστοσελίδα του χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Αν βρίσκεσαι εδώ σημαίνει ότι κατάλαβες πως έφτασε η ώρα να αλλάξει η κατάσταση του έθνους μας και της Ευρώπης».

Πηγή: The Insider