Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής



Βρέθηκε στο Σκοπευτήριο Καισαριανής μετά από τηλεφώνημα αγνώστου

Οργάνωση που υπογράφει ως «Μαχόμενες επαναστατικές Λαικές Ομάδες» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Η προκήρυξη βρέθηκε στο Σκοπευτήριο Καισαριανής μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στο ειδησεογραφικό site zougla.gr. Όπως μετέδωσε το Mega, η 18σέλιδη προκήρυξη θεωρείται γνήσια.

Ο άγνωστος τηλεφώνησε στο site το απόγευμα του Σαββάτου και ανέφερε ότι στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπάρχει φάκελος, μέσα στον οποίο βρίσκεται usb με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα της ΝΔ με 1,6% - Καταλληλότερος ο Σαμαράς

Με 1,6% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για λογαριασμό του Τύπου της Κυριακής. Μπροστά η ΝΔ και στην παράσταση νίκης, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,2% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,8%, οι ΑΝΕΛ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 3,1%, οι Οικολόγοι/Πράσινοι με 1,5% και ο ΛΑΟΣ με 1,3%.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται και στην παράσταση νίκης με 52,2% έναντι 41,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα τουρκική πρόκληση: Να γίνει τζαμί η Αγία Σοφιά

Νέα πρόκληση από την Τουρκία λίγες μέρες μετά την άνευ προηγουμένου δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος».

Αυτή τη φορά «χτύπησε» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν ο οποίος εισηγήθηκε και πάλι τη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί.

Συμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος δήλωσε πως «στο παρελθόν ήταν δυνατόν να αποδεχόμαστε πρώην τεμένη να λειτουργούν ως μουσεία. Τώρα όμως υπάρχει μια διαφορετική Τουρκία», ενώ πρόσθεσε πως «κοιτάμε την καημένη την Αγιά Σοφιά και ευχόμαστε να επιστρέψει στις καλές της ημέρες».

Τζάκρη: Το Μάιο, ο Σαμαράς θα παραδώσει σε αριστερή κυβέρνηση!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI
Όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη Θοδώρα Τζάκρη, που «βλέπει» πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά μέχρι τον Μάιο!

Η ανεξάρτητη, από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, βουλευτής Πέλλας, με άρθρο της στην Εφημερίδα των Συντακτών εξηγεί γιατί ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε ουσιαστικά και τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Εξαπολύει δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και εκτιμά πως «θα παραδώσει το Μάιο σε μια αριστερή κυβέρνηση τα κλειδιά μιας καμένης χώρας με στρογγυλεμένα νούμερα. Για άλλη μια φορά, όπως έπραξε και το 1993, ο κ. Σαμαράς θα έχει πάρει μια απόφαση που θα αφορά μόνο τον εαυτό του και την υστεροφημία του και καθόλου την πατρίδα του».

Η τραγική πραγματικότητα και η κατάρρευση των Σαμαρά - Βενιζέλου


Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Όπως και η λαϊκή μούσα επιβεβαιώνει ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Προτού να περάσει πολύς καιρός λοιπόν, η τραγική κοινωνική και πολιτική μας πραγματικότητα προσγείωσαν ανωμάλως τον Αντώνη Σαμαρά, που αιθεροβατούσε στα επικοινωνιακά του τεχνάσματα τύπου «Success Story» κ.λ.π.

Δυστυχώς οι πραγματικότητες της ελληνικής ζωής δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες, ενώ και η τρόικα με πολύ ωμό τρόπο υπενθυμίζει στο κυβερνητικό μόρφωμα Σαμαρά-Βενιζέλου, ότι είναι σιδηροδέσμιοι των μνημονίων που έχουν υπογράψει.

Zαγοροχώρια: Ο τόπος των γεφυριών


Xωριά...με προσωπικότητα!

Σκορπισμένα στα βουνά πάνω από την πόλη των Ιωαννίνων, τα 46  πανέμορφα χωριά με τα πέτρινα σοκάκια, τα ποτάμια, τα γεφυράκια, τα δάση και τις λίμνες, μοιάζουν σαν να έχουν βγει από κάποια καρτ ποστάλ που υμνεί την ομορφιά του ελληνικού τοπίου

Τα Ζαγοροχώρια σαγηνεύουν τον επισκέπτη με την προσωπικότητα τους, την ιστορία τους, την αρχιτεκτονική τους και το φυσικό τους κάλλος. Σκορπισμένα στα βουνά πάνω από την πόλη των Ιωαννίνων, τα 46 στον αριθμό χωριά έχουν μπει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη όσων αγαπούν την φύση και την παράδοση.

"Τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα" - Ένας Βρετανός το φωνάζει (Video)


Το να φωνάζει μ΄ όλη τη δύναμη της ψυχής του αλλά και με επιχειρήματα ακλόνητα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ένας Βρετανός έχει τη σημασία του.

Σε ομιλία του για τον οργανισμό Intelligence, που διοργανώνει συζητήσεις για πολλά σημαντικά ζητήματα, ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός, συγγραφέας, δημοσιογράφος και κωμικός μεταξύ άλλων Stephen Fry επιχειρηματολογεί πάνω στην άποψη πως τα μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Αθήνα.

Δείτε το video:

Μοναχός τραγουδάει «Αν είναι να κολαστώ» και κερνάει τη Μαίρη Χρονοπούλου!

Για πρώτη φορά το «Κάτι Ψήνεται» υποδέχτηκε έναν μοναχό! Ή μήπως ένας μοναχός υποδέχτηκε το «Κάτι Ψήνεται»; Ο Πατέρας Ποιμένας άνοιξε τις πύλες της Μονής για να μοιραστεί με τους καλεσμένους του μία από τις αγάπες του: τη μαγειρική!

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα επεισόδιο ...συλλεκτικό! Ο μοναχός σε μεγάλα κέφια μαγείρευε και τραγουδούσε... «Αν είναι να κολαστώ»!

Στις εκπλήξεις της ημέρας ήταν η Μαίρη Χρονοπούλου που δοκίμασε φαγητό από τα χεράκια του και η Έφη Θώδη που τραγούδησε στο τραπέζι!

Ιδρύεται επώνυμη έδρα Εβραϊκών Σπουδών στο ΑΠΘ

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει το ζήτημα της ίδρυσης επώνυμης έδρας Εβραϊκών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης (ΙΚΘ) Δαυίδ Σαλτιέλ, δεν αποκλείεται η έδρα να λειτουργήσει ακόμη και τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ο συντονισμός των δράσεων, ώστε να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η έδρα, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου και του κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Μίλτου Παπανικολάου με εκπροσώπους της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης - τον κ. Σαλτιέλ, τον αντιπρόεδρο της ΙΚΘ Λάζαρο Σεφιχά, τον γενικό διευθυντή Σαμουήλ Ιωσαφάτ και τον βοηθό του προέδρου Μωρίς Σαπόρτα.