Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Πέθανε η σπουδαία ελληνίστρια Ζακλίν ντε Ρομιγί


Η Ζακλίν ντε Ρομιγί, που υπήρξε η πρώτη γυναίκα καθηγήτρια του College de France, πέθανε σήμερα σε ηλικία 97 ετών, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τον εκδότη της Μπερνάρ ντε Φαλουά.

Η Ζακλίν ντε Ρομιγί, γνωστή για τις μελέτες της στο χώρο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, η οποία ενσάρκωνε μια ουμανιστική αντίληψη του πολιτισμού, έγραψε σε διάστημα άνω των 60 ετών, πολλά έργα.

Το 1988 έγινε η δεύτερη εκλεγμένη γυναίκα μέλος της γαλλικής Ακαδημίας, μετά την Μαργκερίτ Γιουρσενάρ. Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, έλαβε την ελληνική υπηκοότητα το 1995 και ανακηρύχθηκε πρέσβειρα του ελληνισμού το 2000.

Επίσης διατέλεσε διδάκτωρ σε μερικά από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, ανάμεσα στα οποία σε αυτά της Οξφόρδης, των Αθηνών, του Δουβλίνου, του Μόντρεαλ και του Γέιλ.

Χρόνια Πολλά από την Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Χαλκιδικής


ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ- ΧΡ. ΣΜΥΡΝΗΣ 23 63200*ΤΗΛ.23730 22865 FAX 23730 24644
ΡΑΔΙΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ 98,4-MAX FM 97,3-ΡΑΔΙΟ STAR FM 95,5-SUPER FM 99,5-ΡΑΔΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 98,8

Η ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

«ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ
ΟΙ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ….ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!»



 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΔΑΣ
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Παρέμβαση διανοουμένων σε εκδήλωση του Τηλέμαχου Χυτήρη (Video)


Παρέμβαση στην παρουσίαση της νέα ποιητικής συλλογής του υφυπουργού Πολιτισμού Τηλέμαχου Χυτήρη έκαναν μέλη της κίνησης Kαλλιτέχνες Eνάντια στο Mνημόνιο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου το βράδυ - παραμονές της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου - στο Μουσείο Μπενάκη.

Όταν ο κ. Χυτήρης ολοκλήρωσε την παρουσίαση του έργου του "Τι μένει από το ρόδο", πήραν το μικρόφωνο μέλη της κίνησης που ήταν διασκορπισμένα στην αίθουσα, και τοποθετήθηκαν βάσει ενός γραπτού κειμένου.

Ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Αγγελος Δεληβοριάς ζητούσε ματαίως από τα μέλη της κίνησης να σταματήσουν την πρωτότυπη διαμαρτυρία τους.

Γκράφιτι στην Eποχή του Σιδήρου


Η αποκρυπτογράφηση των βραχογραφιών στα ορεινά των Φιλίππων Καβάλας είναι το αντικείμενο της έρευνας του υποψήφιου διδάκτορα Γιώργου Ηλιάδη

H πανάρχαια ιστορία που είναι χαραγμένη στους βράχους της Mακεδονίας αναδύεται στην επιφάνεια του επιστημονικού ενδιαφέροντος και περιμένει εκείνους που θα έχουν την υπομονή να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της. Ψηλά σε έναν λόφο στην περιοχή των Φιλίππων της Kαβάλας, μια σειρά βραχογραφίες αποτυπώνουν τη ζωή και το πνεύμα των ανθρώπων της Eποχής του Xαλκού και του Σιδήρου. Για δεκαετίες οι ντόπιοι ήξεραν τη θέση ως «Γραμμένες Πέτρες», καθώς το νήμα της σχετικής γνώσης είχε χαθεί στην αχλύ του χρόνου.

Tο περασμένο καλοκαίρι, ένας νέος επιστήμονας αποφάσισε να ξεδιπλώσει τις άγνωστες πτυχές της Iστορίας, που διατηρήθηκαν αναλλοίωτες επί χιλιάδες χρόνια πάνω στη μακεδονική γη.

Πέθανε η Τασσώ Καββαδία


Πέθανε η Τασσώ Καββαδία

Η Τασσώ Καββαδία έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στα 91 της χρόνια και η κηδεία της την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, από το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας. 

Την καθιέρωσαν οι ρόλοι της «κακιάς'». Πεθερά, αδελφή, νύφη ακόμα και δεσμοφύλακας αναμορφωτηρίου. Όπως έλεγε και η ίδια, «ήμουν αυστηρή, όχι κακιά, αλλά σωστή για τα δεδομένα της εποχής.

Δεν είχα άδικο να αντιπαθώ την Τζένη Καρέζη που τα' φτιαξε με τον Κούρκουλο, ο οποίος ήταν αρραβωνιασμένος με την κόρη μου, ή με τον Μάνο Κατράκη που η κομμώτρια Λάσκαρη τον απατούσε και του έτρωγε τα λεφτά».