Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

"Βόμβα" διαμαρτυρίας Διπλωματών για Εθνικά Θέματα - Καταπέλτης για τον Δρούτσα


Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ

Επιστολή-καταπέλτη, με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο», απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης.

Αποτέλεσμα, «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων».

Του καταλογίζουν «ανομολόγητους χειρισμούς» Η επιστολή απεστάλη στους συναδέλφους του εν όψει της τρίωρης στάσης και της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο προαύλιο του υπουργείου Εξωτερικών στη 1 μ.μ., την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας θα δέχεται στο γραφείο του τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.

Β.Παπαγεωργόπουλος: Μαθητές εμπορεύματα και παιδεία με εκπτώσεις έφερε το Μνημόνιο!


«Την ουσιαστική κατάργηση των υφιστάμενων αθλητικών σχολείων και των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων επιβεβαίωσε το Υπουργείο Παιδείας»,

δήλωσε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης Bασίλης Παπαγεωργόπουλος

 σε συνέχεια απάντησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε ψήφισμα της ΤΕΔΚ για το σχολικό αθλητισμό.

«Πιο συγκεκριμένα επιβεβαιώθηκε ως δικαιολογία για την αναστολή της λειτουργίας των αθλητικών τάξεων ότι δήθεν ήταν αντιπαραγωγικά.

Δελτίο Τύπου του Θωμά Καπλάνη


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Με  μεγάλη  απογοήτευση  πληροφορηθήκαμε  ότι  η  Δημοτική  Αρχή  Πολυγύρου  έφτασε  στον  τέταρτο  μόλις  μήνα  της  θητείας  της  να  μην  μπορεί,  εξαιτίας  της  κακής  δικής  της  διαχείρισης  των  οικονομικών  του  Δήμου,  να  ανταπεξέλθει  στις  βασικές  της  υποχρεώσεις.

  Εργαζόμενοι  της  δημοτικής  επιχείρησης  πληρώθηκαν  καθυστερημένα  τον  μισθό  Απριλίου  και  το  δώρο  Πάσχα,  οι  εργαζόμενοι  της  δημοτικής  επιχείρησης  που  προέρχονται  από  τη  δημοτική  επιχείρηση  του  παλιού  Δήμου  Ανθεμούντα  έχουν  να  λαμβάνουν  από  15  μηνιάτικα  ο  καθένας  και  κανένας  δεν  τους  ενημερώνει  επίσημα  για  το  τι  πρόκειται  να  γίνει  με  τις  συμβάσεις  τους  και  το  επαγγελματικό  τους  μέλλον,  οι  εργαζόμενοι  με  σύμβαση  ορισμένου  χρόνου  οκτάμηνης  διάρκειας  που  ήδη  ολοκλήρωσαν  την  εργασία  τους  παραμένουν  απλήρωτοι  για  4  μήνες,

Θεατρικό Εργαστήρι Πολυγύρου: "Τα εργαζόμενα κορίτσια"


ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 -15 ΜΑΪΟΥ 2011,  9.00 μ.μ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Εργαζόμενα κορίτσια
του Φρανκ Μακ Γκίνες
Σκηνοθεσία Ελένη Δημοπούλου

Πέντε γυναίκες όλων των ηλικιών, προσπαθούν να κρατήσουν τη δουλειά τους και την αξιοπρέπεια τους. Δυο άντρες σε επίμαχες θέσεις προσπαθούν να τους περικόψουν και τα δυο.

Ο αγώνας αρχίζει… μόνο που κανείς τους δεν έχει κατανοήσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει νικητής αφού ο αντίπαλος δεν βρίσκεται στη σκηνή αλλά στο παρασκήνιο.

Δέσποινα Αχλαδιώτη - Η θρυλική «κυρά της Ρω»


Η Ρω ή Ρώγη ή Ροπή, όπως την αναφέρουν διάφοροι χάρτες ή παλιά βιβλία, βρίσκεται 4 μίλια δυτικά από το Καστελλόριζο και σε απόσταση 12 μιλίων από τις τoυρκικές ακτές.

Είναι το πρώτο νησάκι που βλέπει ο επισκέπτης από το πλοίο λίγο πριν φτάσει στο νησί προερχόμενος από τη Ρόδο, με την ελληνική σημαία να ανεμίζει και το Κάστρο να δεσπόζει στη μέση και ψηλά, σαν μάρτυρας μιας μακράς Ιστορίας πολυκύμαντης αλλά όχι ξεχασμένης.

Όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν το Καστελλόριζο, την ονόμασαν «Καρά αντά», από το μελανωπό χρώμα των βουνών της.

Κυριάκος Βελόπουλος: Αναζητούσαν νερό, βρήκαν πάλι πετρέλαιο στη Ζάκυνθο

κλικ για μεγέθυνση

Η απάντηση:

Η 4Ε μεταδίδει την εορτή του Αγίου Αχιλλείου απο την Λάρισα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η την Κυριακή 15 Μαΐου 2011
θα μεταδώσει την Θεία Λειτουργία από τον
εορτάζοντα και πανηγυρίζοντα
Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου στην Λάρισα.

Η πόλη της Λάρισας γιορτάζει τον προστάτη  και πολιούχο της την Κυριακή 15 Μαΐου και η 4Ε θα μεταφέρει σε απευθείας σύνδεση από την Λάρισα σε όλο τον κόσμο μέσω δορυφόρου την εικόνα και το κλίμα της εορτής του Αγίου.

Θα συνδεθούμε με τον περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου, στον οποίο είναι αποθησαυρισμένα τα λείψανα του θαυματουργού Αγίου Αχιλλείου, πολιούχου της Λάρισας απ’ όπου θα παρακολουθήσετε το Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.

Ταξίδι πολιτισμού Αγία Πετρούπολη - Θεσσαλονίκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μίλησαν για τον Αριστοτέλη, το Μέγα Αλέξανδρο, τον  Όμηρο και έδειξαν  με ξεχωριστό  τρόπο, πόσο εντυπωσιάστηκαν  από  την ουσιαστικότερη  γνωριμία που είχαν με την  ιστορία  και τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης. Δεν παρέλειψαν  δε, να  εκφράσουν  την επιθυμία τους  για την διδασκαλία των θρησκευτικών από τη δημόσια εκπαίδευση της Ρωσίας.

Οι μαθητές του 610ου Κλασικού Γυμνασίου της Αγίας Πετρούπολης  ξάφνιασαν  τους τηλεθεατές του Εκκλησιαστικού Τηλεοπτικού  Σταθμού 4Ε  με τις γνώσεις τους  για την Αρχαία Ελλάδα  και απέδειξαν ότι τα καταφέρνουν περίφημα  στα  Αρχαία Ελληνικά αφού  αποτελούν βασικό μάθημα  στο σχολείο τους.