Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Έκλεβαν λάδι από τα μνήματα στην Άρτα

Συνελήφθησαν δύο άτομα από την Πρέβεζα

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση κλοπής λαδιού από δύο άντρες από την Πρέβεζα, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο νεκροταφείο της Άρτας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, την Πέμπτη, εντός Δημοτικού Κοιμητηρίου Άρτας, συνελήφθησαν ημεδαποί, ηλικίας 40 και 42 ετών, γιατί αφαιρούσαν λάδια από τα μνήματα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μαζί τους είχαν ένα μπιτόνι το οποίο περιείχε αρκετά μεγάλη ποσότητα, ίσως και 50 λίτρα, λάδι που είχαν ήδη αφαιρέσει.

Οι σκέψεις Μπουτάρη για νέο κόμμα και η ατάκα του Σημίτη

Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του υπογραμμίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, υποστηρίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα για την δημιουργία ενός νέου σχήματος στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, δηλώνει ξεκάθαρα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του και ότι «και σαν όνομα πλέον, δημιουργεί προβλήματα». Τονίζει δε, ότι «σε ένα κεντροαριστερό σχήμα θα πρέπει να τιθασευτούν τα "εγώ" και οι προσωπικές φιλοδοξίες και να υπάρξουν συμβιβασμοί, αλλιώς θα υπάρχουν μόνο χαμένοι». Ο ίδιος πάντως διευκρινίζει ότι θα υποστηρίξει το νέο σχήμα, αλλά δεν έχει φιλοδοξίες να ηγηθεί.

Ο κ. Μπουτάρης προσθέτει ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές,

Ο Αρχιεπίσκοπος σε στιγμές χαλαρότητας μακριά από το πρωτόκολλο (φωτο)

Κείμενο Λουδάρος Ανδρέας
Φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης
ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ FYROM ΣΤΗ ΔΟΪΡΑΝΗ

Λίγες στιγμές μακριά από τον θόρυβο της πρωτεύουσας είχε την ευκαιρία να ζήσει ο Αρχιεπίσκοπος τις τελευταίες ώρες της επίσκεψης του στο Κιλκίς.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μαζί με στενούς συνεργάτες του επισκέφθηκε στρατιωτικό φυλάκιο στην μεθόριο με την Π.Γ.Δ.Μ όπου σήκωσε ο ίδιος την ελληνική σημαία.

Στα χωριά της Ηπείρου με σπορ εμφάνιση ο Κώστας Καραμανλής


Στιγμές χαλάρωσης για τον πρώην πρωθυπουργό

Σε χωριά του Ζαγορίου ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ περπάτησε στη χαράδρα του Βίκου και συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες

Μακριά από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, φαίνεται πως έχει βρει την ησυχία του. Σύμφωνα με το ipeirotika.gr, βρίσκεται στο Δολό Ιωαννίνων, για να περάσει ένα χαλαρό τριήμερο.

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε σε χωριά του Ζαγορίου, περπάτησε στη χαράδρα του Βίκου αλλά συναντήθηκε και με τοπικούς παράγοντες.

Η πιο διάφανη λίμνη της Γης

Εικόνα από τον βυθό της Γαλάζιας Λίμνης, της λίμνης με τα καθαρότερα νερά στον πλανήτη Klaus Thymann / Project Pressure

Οι πρώτες φωτογραφίες από τον βυθό της διαυγέστερης λίμνης του πλανήτη

Λαλίνα Φαφούτη

Η διαυγέστερη λίμνη του πλανήτη βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία και λέγεται… Γαλάζια Λίμνη. Τα διάφανα νερά της – σχεδόν τόσο διαυγή όσο το απoσταγμένο νερό – προστατεύονται αυστηρά για να διατηρήσουν την καθαρότητά τους. Ενας φωτογράφος προσφέρει για πρώτη φορά εικόνες από τον βυθό της.

Κρυστάλλινη διαύγεια

Η Γαλάζια Λίμνη βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Λιμνών Νέλσον, δίπλα στο όρος Φράνκλιν στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας.