Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Βρέχει διαμάντια στον Δία και στον Κρόνο

Ο Κρόνος δεν αποκλείεται να κρύβει έναν πλούσιο εσωτερικό κόσμο (Φωτογραφία: NASA/JPL-Caltech )

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες τους μετατρέπουν τον άνθρακα σε πολύτιμους λίθους σύμφωνα με ερευνητές

Βαγγέλης Πρατικάκης

Αν ταξιδέψετε στον Δία ή τον Κρόνο, καλύτερα να πάρετε μαζί σας απόχη αντί για ομπρέλα: Σωματίδια κάπνας που σχηματίζονται ψηλά στις ατμόσφαιρες των δύο γιγάντιων πλανητών δεν αποκλείεται να μετατρέπονται σε διαμάντια, τα οποία πέφτουν ως βροχή, εκτιμούν Αμερικανοί ερευνητές. Άλλοι συνάδελφοί τους, όμως, δεν φαίνονται θαμπωμένοι από την υποθετική χλιδή.

Γ. Γερμενής: «Ο παππούς μου διάβαζε Ριζοσπάστη»


«Ό,τι έκανα, ήταν από ενθουσιασμό και για την ιδεολογία μου» είπε ο βουλευτής της ΧΑ - Μίλησε για «κυνήγι μαγισσών» και παραδέχθηκε: Ποτέ δεν μου άρεσαν οι ασκήσεις, ούτε και ο στρατός

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας, που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα.

Μεταξύ των έξι βουλευτών περιλαμβάνονται και οι κ.κ. Γιώργος Γερμενής, Στάθης Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, για τους οποίους οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ζήτησαν την έγκριση της Βουλής, προκειμένου να τους ασκήσουν διώξεις για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής.

Γιορτή τσίπουρου 2013 στα Σανά

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ 2013 ΣΤΑ ΣΑΝΑ

Τη 14η Γιορτή Τσίπουρου διοργανώνει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σανών «Ο Απολλώνειος» και καλεί κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να δοκιμάσουν το τοπικό τσίπουρο και να διασκεδάσουν με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Το τσίπουρο και οι μεζέδες, προσφορά του συλλόγου, θα είναι δωρεάν για όλους. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο των Σανών από τις 11.00 π.μ.

Ζητείται άρση ασυλίας και για την Ζαρούλια - Νέο αίτημα για τον Μπούκουρα

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α.

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Αίτημα για άρση της ασυλίας και της βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια έφτασε στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, αφορά δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής, για σφαίρα που προσπάθησε να περάσει στον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο την πρώτη μέρα της σύλληψής του.

Παράλληλα, δικογραφία για τον βουλευτή Κορίνθου της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα έχει σχηματιστεί από τον εισαγγελέα Κορίνθου για την επίθεση στον δήμαρχο της πόλης, Αλέκο Πνευματικό τον Ιούνιο του 2012, ενώ ήδη εκκρεμεί αίτηση άρσης.

Τέρενς Κουίκ: «Το τουρκικό σύστημα δεν εννοεί να καταλάβει ότι έχουμε νόμους και πρέπει να τους σέβεται»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Εσείς μπορείτε να φανταστείτε Έλληνα πολιτικό έστω και σε επίπεδο βουλευτή να πάει στην Τουρκία και να συναντηθεί με κάποιους οι οποίοι είναι εκτός νόμου ή οι οποίοι κάνουν αντιποίηση αρχής, αναρωτιέται εύλογα ο βουλευτής Επικρατείας

«Ο Τούρκος από τώρα δρομολογεί πράγματα για την επόμενη 20ετία έχει βάλει στόχο να κάνει «πράσινη» τη Θράκη»

Συνέντευξη Δήμος Μπακιρτζάκης

Θα βρίσκεται σήμερα στην Κομοτηνή για να δώσει από την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης απάντηση στον Τούρκο υπουργό Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς και στο τουρκικό σύστημα το οποίο δεν εννοεί να καταλάβει εξαιτίας και της ανοχής του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως καταγγέλλει, ότι έχουμε νόμους και πρέπει να τους σέβεται.

Αρχίζουν την Παρασκευή οι εμβολιασμοί αλεπούδων κατά της λύσσας

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ξεκινά η πρώτη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της λύσσας, με ρίψη από αέρος εμβολιακών δολωμάτων για την ανοσοποίηση των αλεπούδων που αποτελούν την κύρια δεξαμενή του ιού της λύσσας στη χώρα μας.

Ο συντονισμός και η ευθύνη της εκτέλεσης του έργου ανατίθεται στη Διεύθυνση Υγείας των Ζώων της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις περιφερειακές κτηνιατρικές υπηρεσίες των περιοχών που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Η επιχείρηση εμβολιασμού θα ξεκινήσει από το Πολύκαστρο Κιλκίς και στη συνέχεια οι ρίψεις των δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν σε 24 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας όπου ο κίνδυνος εμφάνισης του ιού είναι αυξημένος και συγκεκριμένα: