Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τέρενς Κουίκ: «Το τουρκικό σύστημα δεν εννοεί να καταλάβει ότι έχουμε νόμους και πρέπει να τους σέβεται»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Εσείς μπορείτε να φανταστείτε Έλληνα πολιτικό έστω και σε επίπεδο βουλευτή να πάει στην Τουρκία και να συναντηθεί με κάποιους οι οποίοι είναι εκτός νόμου ή οι οποίοι κάνουν αντιποίηση αρχής, αναρωτιέται εύλογα ο βουλευτής Επικρατείας

«Ο Τούρκος από τώρα δρομολογεί πράγματα για την επόμενη 20ετία έχει βάλει στόχο να κάνει «πράσινη» τη Θράκη»

Συνέντευξη Δήμος Μπακιρτζάκης

Θα βρίσκεται σήμερα στην Κομοτηνή για να δώσει από την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης απάντηση στον Τούρκο υπουργό Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς και στο τουρκικό σύστημα το οποίο δεν εννοεί να καταλάβει εξαιτίας και της ανοχής του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως καταγγέλλει, ότι έχουμε νόμους και πρέπει να τους σέβεται.
Ο βουλευτής επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ θα επισκεφτεί για πολλοστή φορά την πόλη μας, μαζί με τον γενικό γραμματέα του κινήματος των ΑΝ.ΕΛ Σπύρο Γαληνό. Δηλώνει αγανακτισμένος από τις συνεχείς απαιτήσεις των γειτόνων μας και απογοητευμένος από τη στάση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και ιδιαίτερα του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς, όπως σημειώνει, πίσω από κάθε επίσημη απάντηση, υπάρχουν παρασκηνιακές και μυστικές διπλωματικές συνεννοήσεις. Μάλιστα ο κ. Κουίκ μιλώντας στο «Χ» υπενθύμισε κάποια παραδείγματα, «σας υπενθυμίζω τι είχε γίνει στο Κατάρ στον προθάλαμο του εμίρη όπου είχε συναντηθεί ο κ. Σαμαράς με τον κ. Ερντογάν και ποτέ δεν μάθαμε τι ελέχθη.

Ο κ. Βενιζέλος πηγαίνει στην Άγκυρα και συναντιέται με τον κ. Νταβούτογλου και όταν του ζητάμε να κάνει ενημέρωση στη Βουλή έρχεται μας λέει πέντε πράγματα και ότι δεν μπορεί να πει περισσότερα διότι καταγράφονται στα πρακτικά και μας παρακολουθούν ξένες πρεσβείες. Τρεις φορές έχουμε ζητήσει επίσημα να συγκληθεί το εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής το οποίο συγκαλείται στο υπουργείο Eξωτερικών κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πρακτικά και συζητούν οι τομεάρχες εξωτερικών των κομμάτων με τον υπουργό και το επιτελείο του τα εθνικά θέματα κι εμείς ενημερώνουμε τον αρχηγό, αλλά δεν έγινε ποτέ».

Θέλετε να πείτε ότι κάποια πράγματα μαγειρεύονται ερήμην  των κομμάτων και των Ελλήνων;
-Δεν το υπονοώ, το καταγγέλλω. Εσείς μπορείτε να φανταστείτε ποτέ Έλληνα πολιτικό έστω και σε επίπεδο βουλευτή να πάει στην Τουρκία και να συναντηθεί με κάποιους οι οποίοι είναι εκτός νόμου ή οι οποίοι κάνουν αντιποίηση αρχής; Ο Τούρκος εδώ δεν μας άφησε με τη δική του λογική να ενθρονίσουμε στο Αϊβαλί το νέο μητροπολίτη και μάλιστα δεν επέτρεψε και λειτουργία.

Επαίρονται όμως για κάποιες τους κινήσεις.
-Επαίρονται για δύο κινήσεις, αλλά από την άλλη πλευρά στην Κωνσταντινούπολη όταν μίλησε για θρησκείες ο οικουμενικός πατριάρχης μαζί με τον επικεφαλή της συναγωγής και τον επικεφαλή της καθολικής εκκλησίας στην Τουρκία και τον δικό τους μουφτή, ξέρετε πως τον ονόμαζαν τον πατριάρχη; Με το όνομα και το επίθετο. Ήταν μεγάλη προσβολή. Ρώτησα τον οικουμενικό πατριάρχη και μου είπε ότι δεν το είδε γιατί οι ταμπέλες ήταν μπροστά από εμένα αλλά εγώ πρέπει να δίνω τον αγώνα μου.

Για ποιο λόγο καίγονται τόσο για τα δύο τζαμιά της Αθήνας ή για την εκλογή των δύο μουφτήδων;
-Εμείς δεν μπορούμε να καθορίσουμε μία πολιτική για τα επόμενα 30-40 χρόνια. Ο Τούρκος από τώρα δρομολογεί πράγματα για την επόμενη 20ετία έχει βάλει στόχο να κάνει «πράσινη» τη Θράκη και αντιλαμβάνεστε πάρα πολύ καλά τι σας λέω. Ας υπολογίσουμε και την ψευτοσημαία του ψευτοκράτους που οραματίζονται και την οποία δυστυχώς προσκυνούνε και φωτογραφίζονται κάτω από αυτήν και Έλληνες βουλευτές. Το πάνε σταδιακά μέσω της θρησκείας και μέσω της παιδείας. Εγώ μπορώ να πάω στην Άγκυρα και να δω οργανώσεις μη αναγνωρισμένες  από το Τουρκικό κράτος που ενοχλούν εθνικά το τουρκικό κράτος. Σας διαβεβαιώνω ότι αν δεν γίνω εξπρές του μεσονυχτίου σίγουρα θα με βάλουν στο πρώτο αεροπλάνο και θα με στείλουν πίσω. Έχουν αρχίσει και ένα άλλο επικίνδυνο παιχνίδι βάζουν τώρα σταδιακά και τα Δωδεκάνησα μέσα στην λογική ότι εκεί έχουμε Τούρκους. Και κανονικά δεν πρέπει τους ψευτομουφτήδες να τους λέμε έτσι γιατί δεν τους αναγνωρίζουμε ως μουφτήδες πρέπει να τους λέμε ψευτό και όποιο επίθετο έχει από πίσω. Πρέπει να δώσουμε την πρέπουσα πολιτική απάντηση στον τουρκικό παράγοντα που έχει ξεχειλώσει. Βγήκε ο Ερντογάν, βγήκε ο Νταβούτογλου ήρθε τώρα και ο Μπαγίς. Είναι οργανωμένο σαφέστατα. Τούρκους και Γερμανούς τους ενδιαφέρει να καταστήσουν τη Θράκη ελεύθερη οικονομική ζώνη, δηλαδή μία ΕΟΖ για να μπορούνε με 100, 200 ή 300 ευρώ μεροκάματο να αναπτύξουν μία οικονομία προς όφελος των όποιων Γερμανών ή Τούρκων επιχειρηματιών.

 Στην περιοχή είναι αναπτυγμένα και τέσσερα στρατόπεδα φιλοξενίας λαθρομεταναστών οι οποίοι είναι όλοι μουσουλμάνοι και εμείς έχουμε χαρακτηρίσει όλη αυτή την κατάσταση ως μουσουλμανικό εποικισμό της Ελλάδας. Όταν είχα συναντήσει στα πλαίσια του ΟΑΣΕ τον κ. Νταβούτογλου τον ρωτούσα επίμονα τι θα κάνει η Τουρκία για να σταματήσει αυτή η εισροή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και μου έλεγε ελάτε να σας γνωρίσω τον σύμβουλο μου, τον διπλωμάτη μου. Δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Οι Τούρκοι θέλουν να μας αλλοιώσουν τον πληθυσμό. Τώρα έχουνε αναλάβει οι πατεράδες του Ισλάμ. Η Τουρκία πως νομιμοποιείται έναντι του Ισλάμ να θέλει να φτιαχτούν εδώ τα τζαμιά; Δηλαδή στην Αθήνα έχουμε Τούρκους; Έχουμε Πακιστανούς, Αφγανούς, Αλγερινούς έχουμε ό,τι άλλο θέλετε, αυτοί γιατί μπαίνουνε και τόσο πολύ καίγονται για τα τζαμιά;

Στην ιδιωτική επίσκεψη τι μπορεί να πει εκεί το ελληνικό κράτος;
-Δεν μπορεί να πει πολλά. Αλλά και στην ιδιωτική επίσκεψη που είναι όμως ενός πολιτικού προσώπου θα πρέπει να υπολογίζονται οι νόμοι του ελληνικού κράτους. Εγώ δεν μπορώ να κάνω ιδιωτική επίσκεψη και να πάω να δω τον Οτσαλάν αυτή τη στιγμή. Μου λένε από το υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν μπορούμε να τους απαγορέψουμε να κάνουν περιοδεία  στη Θράκη γιατί θα μας απαγορέψουνε και εμάς.

Επαφές με τους μητροπολίτες και τους μουφτήδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή, θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Τέρενς Κουίκ μαζί με το γενικό γραμματέα του κόμματος.

Πηγή: Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: