Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Η άγνωστη θεραπευτική μέθοδος του Αριστοτέλη

Περιγράφεται μία περίπτωση θεραπείας που προτείνει ο Αριστοτέλης για τους πόνου της πυέλου.

Ο Διογένης Λαέρτιος στο βιβλίο του «Βίοι Φιλοσόφων» στο ειδικό κεφάλαιο που αναφέρεται στον Αριστοτέλη, μας αποκαλύπτει μία εξαιρετικά σημαντική πληροφορία η οποία στις μέρες μας παραμένει εντελώς άγνωστη.

Σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο, αποκαλύπτεται ότι ο Αριστοτέλης διέθετε πολλές ιατρικές γνώσεις, γεγονός που λογικά θα ήταν αναμενόμενο, από την στιγμή που γνωρίζουμε ότι ο πατέρας του ο Νικόμαχος, ήταν γιατρός και μάλιστα μέσα στην βασιλική αυλή.

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις Παππά-Λαγού... μέσα από τον Κορυδαλλό!

Την διαδρομή Κορυδαλλός-Βουλή έκαναν τρεις επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν -με βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής τους από το σοφρωνιστικό ίδρυμα- οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός και Χρήστος Παππάς.

Η πρώτη ερώτηση υπογράφεται από τον Γ. Λαγό, απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, και αφορά την «άρνηση των σωφρονιστικών αρχών του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού για την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας εντός του χώρου κράτησης των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής».

Η επίκαιρη ερώτηση αναφέρει ότι, ενώ σε άλλους κρατούμενους έχει επιτραπεί να αναρτούν σημαίες στους χώρους όπου κρατούνται, δεν δόθηκε άδεια από τη διεύθυνση των φυλακών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αναρτήσουν την ελληνική σημαία.

Γρηγορότερα κι από τη Γη περιστρέφεται ο πυρήνας της

Έναν γρίφο που απασχολεί τους επιστήμονες για περισσότερο από τρείς αιώνες κατάφεραν να λύσουν ερευνητές του πανεπιστημίου Leeds στη Βρετανία, σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ελβετίας, υποστηρίζοντας ότι προσδιόρισαν την κατεύθυνση προς την οποία περιστρέφεται το κέντρο της Γης. 

Σύμφωνα με τη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), ο εσωτερικός πυρήνας της Γης, που αποτελείται από στερεό σίδηρο, περιστρέφεται με ανατολική κατεύθυνση, κάτι που σημαίνει ότι περιστρέφεται γρηγορότερα από όλον τον πλανήτη.

Αντίθετα, ο εξωτερικός πυρήνας της Γης, που αποτελείται κυρίως από λιωμένο σίδηρο, περιστρέφεται προς τα δυτικά, με πιο αργούς ρυθμούς.

Νέα ημερίδα για το Κτηματολόγιο στον Πολύγυρο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα ημερίδα για το κτηματολόγιο στον Πολύγυρο
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 – Δημαρχείο Πολυγύρου


Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων και διαδικασία υποβολής αιτήσεων διόρθωσης/ένστασης» διοργανώνει ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με το Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Πολυγύρου.

Πρόκειται για τη δεύτερη ημερίδα για το θέμα αυτό που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα του νομού.

Δελτίο Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Μεσσηνίας για την εγκατάσταση εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων

Καλαμάτα 14/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επιλογή Δ.Δ. Καλλιρρόης του Δήμου Οιχαλίας για την εγκατάσταση εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων.

Επιστολή – παρέμβαση στον Υπουργό ΠΕ.Κ.Α. κ. Μανιάτη Ιωάννη και στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη Πέτρο, απέστειλε ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την εγκατάσταση μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στο Δ.Δ. Καλλιρρόης του Δ. Οιχαλίας.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του αναφέρονται τα εξής:

Χαλκιδική - Καλλιθέα: Διέρρηξε τρία σπίτια και άρπαξε δύο... μπύρες!

Συντάκτης: Κατερίνα Αγοραστού

Δύο κουτάκια... μπύρας ήταν η λεία ενός αλλοδαπού, που κατηγορείται για τρεις διαρρήξεις σπιτιών στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές πρόκειται για έναν 28χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη χτες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Κασσανδρείας.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος κατηγορείται πως διέρρηξε τρία σπίτια, σε συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή της Καλλιθέας και αφαίρεσε μόνο από το ένα δύο κουτάκια... μπύρας.

Αλβανία: Δημοσιεύθηκε ψήφισμα των Τσάμηδων πριν την επίσκεψη Βενιζέλου

Από την αλβανική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως,  πριν από την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, δημοσιοποιήθηκε το ψήφισμα του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων – PDIU, το οποίο αναφέρεται στην επίλυση του «ζητήματος των Τσάμηδων».

Στην πραγματικότητα –συνεχίζει το κείμενο- το ψήφισμα είναι το ίδιο με αυτό των εκλογών της 23ης Ιουνίου και της 20ης Ιουνίου, αντίστοιχα, του τρέχοντος έτους.

Η ηγεσία των Αλβανοτσάμηδων επιδιώκει να επιστήσει την προσοχή στην ύπαρξη αυτού του ψηφίσματος, την παραμονή της επίσκεψης του Βενιζέλου στα Τίρανα.