Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Βασίλης Τσιτσάνης - Σωτηρία Μπέλλου - Μη μου ξαναφύγεις πια

Με επιτυχία διεξήχθη το 8ο Πέρασμα Δραγουντέλη


Νικήτη 24 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία διεξήχθη το 8ο Πέρασμα Δραγουνέλη

Με σύμμαχο τον καλό καιρό διεξήχθη την Κυριακή το 8ο Πέρασμα του Δραγουντέλη. Η φετινή διοργάνωση που ετοίμασαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας, στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο!

M. Ανδρουλάκης: Παπανδρέου και Σαμαράς είχαν τις ίδιες γκόμενες και δεν μπορούν να τα βρουν; (Video)


Συνεχίζει την σκληρή κριτική στην πολιτική του πρωθυπουργού ο Μίμης Ανδρουλάκης. "Υπάρχει μια προφανής άτυπη συμπαιγνία μεταξύ των αντιπάλων συμπαικτών μεγάλων και μικρών στη διαιώνιση του σκηνικού που μας οδήγησε στη χρεοκοπία", είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

"Ο καθένας κάνει το παιχνίδι του όπως το έκανε πριν σαν να μη συμβαίνει τίποτα", σημείωσε και προσέθεσε πως τους τέσσερις πρώτους μήνες ο πρωθυπουργός έκανε λάθος επιλογές σε κινήσεις και πρόσωπα.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμαράς θα έπρεπε να είναι μαζί σε τέτοιες δύσκολες εποχές.

Το μυστικό των κοραλλιών


Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Στην αρχαία Ελλάδα τα κοράλλια ονομάζονταν «γοργονίδες», γιατί η παράδοση έλεγε ότι σχηματίστηκαν από αίμα γοργόνας. Μέχρι το 1730 οι άνθρωποι πίστευαν πως είναι φυτά. Τα κοράλλια όμως είναι ζωντανοί οργανισμοί.

Αποτελούνται από πολύποδες -μικροσκοπικοί οργανισμοί που συγγενεύουν με τις ανεμώνες και τις μέδουσες- που ζουν ο ένας δίπλα στον άλλον. Τα κοράλλια πολλαπλασιάζονται με πολλούς τρόπους, κάποια είναι ερμαφρόδιτα και άλλα γονοχωριστικά, δηλαδή αρσενικά θηλυκά. Σε μερικά, το γονιμοποιημένο ωάριο αναπτύσσεται μέσα στον πολύποδα.

Λεφτά -για πέταμα- υπάρχουν!


Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε βαρέλι χωρίς πάτο πετά κάθε χρόνο το ελληνικό δημόσιο για τη στέγαση κρατικών υπηρεσιών, την ώρα που δημόσια κτίρια, ακόμη και νεόδμητα, παραμένουν κενά και αναξιοποίητα.

Του Νίκου Ηλιάδη

Ενδεικτικό της αλόγιστης σπατάλης που κάνει το ελληνικό δημόσιο σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας είναι το γεγονός ότι για τη στέγαση υπηρεσιών της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταβάλλει ετησίως μόνον για τη Θεσσαλονίκη περίπου 1,5 εκατ. ευρώ σε ενοίκια. Σε επίπεδο δε Μακεδονίας-Θράκης το ποσό αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Φαύλος κύκλος δανείων και κακοδιαχείρισης

Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το Δημόσιο Χρέος έφτασε στα ύψη την περίοδο διακυβέρνησής τους

Της ΜΑΙΡΗΣ ΠΙΝΗ

Η Ελλάδα είναι ένα κράτος «δανειογενές» πριν από τη σύστασή του (1824-1825). Από τότε, οι Αλ. Μαυροκορδάτος και Ι. Ζαΐμης σύναψαν δύο δάνεια με αγγλικές τράπεζες. Για το ένα, καταβλήθηκε στην τότε κυβέρνηση το 59% της ονομαστικής του αξίας και για το άλλο το 43,6%! Τα υπόλοιπα ποσά κρατήθηκαν για τοκοχρεολύσια, προμήθειες, μεσιτείες, έξοδα σύμβασης και αγορές άχρηστων πολεμικών υλικών (!). Ωστόσο, η Ελλάδα πλήρωσε τόκους και χρεολύσια για το κεφάλαιο που ουδέποτε πήρε!

Ενδεικτικό του μεγάλου πάρτι της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος ήταν τα «πανωγραψίματα» (1824.

Ο Αρχιμήδης «ξαναμιλά»


ΤΟ ΠΑΛΙΜΨΗΣΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Της Μαίρης Αδαμοπούλου

Τα έχει όλα: άγνωστα κείμενα ενός σπουδαίου μαθηματικού μυαλού του 3ου αι. π.Χ. Ενα χειρόγραφο που «γεννήθηκε» στην Κωνσταντινούπολη του 10ου αιώνα. Εναν μοναχό κοντά στην Ιερουσαλήμ που αποφάσισε να τσακίσει τις σελίδες και να γράψει πάνω από το αρχικό χειρόγραφο προσευχές. Πολύτιμες χαμένες σελίδες. «Μασκαρέματα» με πλαστές εικόνες ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπορική αξία στο Λονδίνο και στο Παρίσι.

Μια πολύκροτη δημοπρασία στη Νέα Υόρκη που σταμάτησε στο παρά πέντε. Κι όταν τελικά πραγματοποιήθηκε, έναν αγοραστή-«φάντασμα» που το απέκτησε για δύο εκατομμύρια δολάρια.

Μαρκεζίνης: «Κίνδυνος για νέο δάνειο με υποθήκες Ελληνικά νησιά» (Video)


Ο Ακαδημαϊκός κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης μίλησε στο Αχελώος tv και στον Μάκη Μάκκα.

Για το οικονομικό πρόγραμμα διάσωσης της χώρας

Πόσα Μνημόνια πρέπει να μας φορτώσουν στην πλάτη, προτού καταλάβουμε, ότι η φιλοσοφία τους δεν συνταιριάζει με την ανάγκη να έχομε ανάπτυξη;

Το φάρμακο των μνημονίων απέτυχε και αυτοί συνεχίζουν να μας το δίνουν

Θυμηθείτε π.χ. πώς μας έλεγαν πέρυσι πως «τέλος τα μέτρα», ή «φτάσαμε πάτο», ή «θα βγούμε στις αγορές το 2011».

Εκτός από την 21η Ιουλίου plus, υπάρχει και το Γουδί plus…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν γνωρίζω αν ο κ. Παπανδρέου βλέπει την Ελλάδα ως μια Ιφιγένεια, που οφείλει να θυσιάζεται ξανά και ξανά για να εξευμενίζει τους δανειστές της.

Αν, όμως, όντως το «μεγάλο διαπραγματευτικό χαρτί του» είναι οι «θυσίες του ελληνικού λαού», όπως είπε μετά την συνάντησή του με τον Μπαρόζο στις Βρυξέλλες, τότε δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά.

Οι δανειστές δεν συγκινούνται με τις θυσίες – γι’ αυτό και αυτές δεν είναι ποτέ αρκετές.

ΟΑΚΑ: Οπαδοί Παναθηναϊκού VS Παπανδρέου

Δείτε το βίντεο για να ακούσετε τα συνθήματα που είναι ακατάλληλα για ανηλίκους.

Θεσσαλονίκη: Χριστούγεννα της θάλασσας


Η Helexpo έχει προγραμματίσει να στήσει μέσα στο εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης για δεύτερη χρονιά ένα «χωριό του Αϊ-Βασίλη»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΑΚΗ

Η θάλασσα, η σχέση της Θεσσαλονίκης με το υγρό στοιχείο και η Ελλάδα ως μέλος της μεσογειακής οικογένειας βρίσκονται στον πυρήνα του σχεδίου αξιοποίησης του άξονα της Αριστοτέλους για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Με βασικό κριτήριο τη διαφοροποίηση από το πνεύμα και την αισθητική ανάλογων στολισμών της πόλης στο παρελθόν, αλλά και την πρακτική που ακολουθούν οι υπόλοιπες πόλεις της Ευρώπης, ο δήμος Θεσσαλονίκης (που παραχωρεί τους χώρους) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο (που θα εποπτεύσει την προσπάθεια) επέλεξαν την πρόταση της Helexpo και του επιχειρηματία Δημήτρη Κιούκα, οι οποίοι από πέρσι «στήνουν» το «Χωριό του Αϊ-Βασίλη» στα περίπτερα 14 και 15 του Εκθεσιακού Κέντρου της ΔΕΘ.

Θεσσαλονίκη: Νοσοκομείο «στον αέρα»


Με βάση την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών, το Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων συνενώνεται διοικητικά με το Ιπποκράτειο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΛΙΤΟΥ

Αγνωστο παραμένει πώς θα λειτουργήσει στο μέλλον το ειδικό Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης, καθώς τα σχέδια του υπουργείου Υγείας να το μετατρέψει σε κέντρο υγείας αστικού τύπου βρίσκονται στα χαρτιά. Ωστόσο, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων μειώνονται τα κρεβάτια του και προωθείται... λουκέτο, μεταφορά κλινικών, αλλά και μετακίνηση προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία.