Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ν.Δ.: Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιάννης

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Νίκο Σταυρογιάννη.

Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή τον Βουλευτή κ. Νίκο Σταυρογιάννη, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Δελτίο Τύπου του Θωμά Καπλάνη

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το  2007  ζητήσαμε  και  μας  παραχωρήθηκε  από  το  Δασαρχείο  Πολυγύρου  μια  έκταση  20  στρεμμάτων  στη  νοτιοανατολική  είσοδο  της  πόλης  προκειμένου  να  δημιουργήσουμε  εκεί  ένα  μεγάλο  σχολικό  συγκρότημα  για  να  αποσυμφωρήσουμε  τόσο  το  Γυμνάσιο  και  το  Γενικό  Λύκειο  όσο  και  το  1ο  και  2ο  Δημοτικό  σχολείο  που  αντιμετώπιζαν  σοβαρό  πρόβλημα  αιθουσών  εξ  αιτίας  του  μεγάλου  αριθμού  μαθητών  που  φιλοξενούσαν.  Η  έκταση  αυτή  είναι  τρεις  φορές  μεγαλύτερη  από  το  χώρο  που  καταλαμβάνει  το  σχολικό  συγκρότημα  του  Γυμνασίου  και  Λυκείου  και  έτσι  σχεδιάσαμε  πολλούς  ελεύθερους  χώρους  αλλά  και  γήπεδα  για  όλα  σχεδόν  τα  αθλήματα.

Μετά  από  πολύ  μεγάλο  αγώνα  επιλύθηκαν  μια  σειρά  από  προβλήματα  που  ανέκυψαν  στην  πορεία  και  αφού  συντάχθηκαν  και  εγκρίθηκαν  οι  σχετικές  μελέτες,  εντάχθηκε  στο  πρόγραμμα  του  Οργανισμού  Σχολικών  Κτιρίων  η  κατασκευή  στην  εν  λόγω  έκταση  του  νέου  Λυκείου  Πολυγύρου  και  το  Φεβρουάριο  του  2010  δημοπρατήθηκε  η  κατασκευή  του  με  προϋπολογισμό  5.200.000  ευρώ.

Επεισόδια με τραυματίες στη Χαλκιδική σε πορεία διαμαρτυρίας

'Ενταση σημειώθηκε το απόγευμα στις Σκουριές της Χαλκιδικής μεταξύ διαδηλωτών που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού και αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τους συγκεντρωθέντες, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Από την γενική αστυνομική διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από πέτρα, ερευνάται ο τραυματισμός ενός πολίτη, ενώ συνολικά έγιναν 21 προσαγωγές ατόμων, 3 το πρωί και 18 το απόγευμα.

Φόρος τιμής σε μία μεγάλη μορφή της Εκκλησίας

Γράφει η Romfea.gr

Τρισάγιο στην μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου τελέστηκε σήμερα στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ, παρουσία ιερέων και αρκετών πνευματικών του τέκνων.

Τη σημερινή ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω πιστοί επισκέπτονται από το πρωί το μνήμα του μακαριστού και εναποθέτουν ένα λουλούδι.

Άνθρωποι που τον γνώριζαν και απλοί χριστιανοί που απλώς εκτιμούσαν την παρουσία και τους λόγους του απέτισαν για ακόμη μία χρονιά φόρο τιμής σε μία σπουδαία προσωπικότητα της Εκκλησίας.

Ιταλία: Το κυνήγι μιας γάτας οδήγησε στην ανακάλυψη αρχαίου ρωμαϊκού τάφου

Ρώμη, Ιταλία

Ο Ιταλός Μίρκο Κούρτι κυνηγούσε τη γάτα του στους δρόμους του χωριού του το βράδυ της Πέμπτης, όταν εκείνη τον οδήγησε σε αρχαία ρωμαϊκά ερείπια.

«Η γάτα κατάφερε να μπει σε μια σπηλιά και ακολουθήσαμε το μιαούρισμά της» είπε ο Κούρτι στην εφημερίδα The Guardian.

Όταν βρήκε τη γάτα, την είδε να έχει «κουρνιάσει» σε ένα άνοιγμα ενός γκρεμού. Μέσα στο άνοιγμα υπήρχε ένας τάφος 2.000 ετών «όπου βρίσκονταν σωριασμένα κόκαλα» και αρχαία ρωμαϊκά δοχεία.

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο Κώστας Γκιουλέκας


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας με την ιδιότητα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κάνει το δικό του απολογισμό στα έως τώρα πεπραγμένα της διοίκησης του δήμου μετά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό 2011.

Του Βαγγέλη Πλάκα
plakasv@gmail.com

Ωστόσο ο κ. Γκιουλέκας, περιστοιχισμένος από το σύνολο της δημοτικής ομάδας και πολλά στελέχη της παράταξής του, άρχισε την ομιλία του ανακοινώνοντας πως στις εκλογές του 2014 θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος ως επικεφαλής της «Ομάδας Δημιουργίας». Καθόλου τυχαία φρόντισε να επαναλάβει κάτι που είχε ανακοινώσει σε συνέντευξή του στη «ΜτΚ» ήδη από τις αρχές του έτους, προφανώς βλέποντας -ή για να προλάβει- κινητικότητα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. «Ξεκινήσαμε μία μάχη που δεν είναι ευκαιριακή ούτε πρόσκαιρη.

Σέρρες: Υποδοχή με φραστική επίθεση στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

 Με ιδιαίτερη βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, αλλά και … παρατράγουδα σημαδεύτηκε η πρώτη μέρα, Σάββατο (20/10) του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου στην περιοχή του δήμου Σιντικής.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, έτυχε θερμής υποδοχής στο Βαμβακόφυτο, πρώτο σταθμό της επίσκεψης του, αλλά και στο Ακριτοχώρι, όπου ήρθε αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, δύο γυναίκες που ήταν ανάμεσα στο πλήθος, τον αποδοκίμασαν αποκαλώντας τον "προδότη" και φωνάζοντας "Έξω οι Ουνίτες", με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις απο τους κατοίκους και τοπικούς παράγοντες εναντίον τους, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία και να της απομακρύνει, χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Η απελευθέρωση της Χαλκιδικής και του Παγγαίου


ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΟΥΡΧΟΥΛΗ

Ενώ στις 5/18 Οκτωβρίου 1912 η Ελλάδα εισήλθε στον Α' Βαλκανικό Πόλεμο και ο Ελληνικός Στρατός διάβηκε τα ελληνοτουρκικά σύνορα εξορμώντας για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, ο ελληνικός στόλος αποβίβασε σώματα Προσκόπων στη Χαλκιδική, και συγκεκριμένα στον κόλπο της Ιερισσού. Προφανής στόχος της κίνησης αυτής υπήρξε η κάλυψη της Θεσσαλονίκης μέσω της επέκτασης της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας όσο το δυνατόν πιο ανατολικά από την πόλη.
Ετσι, τις αμέσως επόμενες μέρες οι Πρόσκοποι κινήθηκαν στην ενδοχώρα της Χαλκιδικής προς την Αρναία, εκδιώκοντας τις ασθενείς τουρκικές δυνάμεις και εγκαθιστώντας ελληνικές τοπικές αρχές στα απελευθερωμένα εδάφη. Μέχρι τις 23 Οκτωβρίου/5 Νοεμβρίου η Χαλκιδική είχε εκκενωθεί από τους Οθωμανούς.

Παράλληλα, άλλο τμήμα Προσκόπων είχε κινηθεί ανατολικά. Μεταξύ 12/25 και 17/30 Οκτωβρίου απελευθερώθηκε η περιοχή του Παγγαίου Ορους έως την Αμφίπολη,

Στο ευρωπαϊκό… σκαμνί η Ελλάδα για την Κορώνεια

Για τα λάθη και τις παραλείψεις που σημειώθηκαν στο μάστερ πλαν για τη διάσωση της πολύπαθης λίμνης Κορώνειας καλείται να απολογηθεί η χώρα μας στις 28 Νοεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου και παραπέμφθηκε.

Της Φανής Σοβιτσλή

Πρόκειται για εννέα «μελανά» σημεία που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη μη σφράγιση παράνομων γεωτρήσεων αλλά και την υλοποίηση αγροτοπεριβαλλοντικών έργων, με τα οποία θα περιοριζόταν η σπατάλη του νερού.

Η Ελλάδα παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2011 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την… παράλειψή της να προστατεύσει την Κορώνεια, για την οποία εκτιμάται ότι το πρόστιμο θα ανέλθει σε 100.000 ευρώ ημερησίως.

Η προέλαση του ελληνικού στρατού από τη Μελούνα ώς τον Αξιό

ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ Γ. ΠΛΟΥΜΙΔΗ*

Η είσοδος του ελληνικού στρατού στο τουρκικό έδαφος συντελέστηκε την 5η Οκτωβρίου 1912. Προέλασε, χωρίς ουσιαστική αντίσταση, προς την Τσαριτσάνη (Μελούνα), στα περίχωρα της Ελασσόνας. Στις 6 Οκτωβρίου, ύστερα από τετράωρη πεισματώδη μάχη προ των τουρκικών οχυρώσεων, ο στρατός της Θεσσαλίας, υπό τον αρχιστράτηγο διάδοχο Κωνσταντίνο και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, υποστράτηγο Παναγιώτη Δαγκλή, κατέλαβε την Ελασσόνα, όπου του επιφυλάχθηκε ενθουσιώδης υποδοχή.

Την ίδια στιγμή οι τουρκικές δυνάμεις αποσύρθηκαν στα στενά του Σαρανταπόρου. Τη νύκτα της 8ης Οκτωβρίου ο ελληνικός στρατός κατέλαβε το Ελευθεροχώρι, το οποίο δεσπόζει των υψωμάτων του Σαρανταπόρου. Στις 10 Οκτωβρίου, μετά από σφοδρή επίθεση των ελληνικών δυνάμεων, καταλαμβάνεται η στενωπός του Σαρανταπόρου και ανοίγει η δίοδος προς τη Μακεδονία.