Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης της "Παραγγελιάς" Παύλος Τάσσιος


Ο Παύλος Τάσσιος, σκηνοθέτης των ταινιών «Παραγγελιά», «Νοκ Άουτ», «Βαρύ Πεπόνι» και «Στίγμα», έφυγε σήμερα από τη ζωή, στα 69 του χρόνια, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Ο Π. Τάσσιος, από τις πιο ακραίες φυσιογνωμίες του ελληνικού σινεμά στις δεκαετίες του '70 και του '80, εμπνεύστηκε από το αθηναϊκό περιθώριο και κατέγραψε πρώτος τη ζωή στα Εξάρχεια, την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Η τραγική σύμπτωση είναι ότι έφυγε από τη ζωή μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Νίκου Κοεμτζή, που υπήρξε ήρωας του εκλιπόντος στην ταινία «Παραγγελιά» και τον οποίο ερμήνευσε εξαιρετικά ο Αντώνης Αντωνίου.

ΚΚΕ: "Είχε δίκιο ο Αρης, αλλά..."


Γιατί ο Περισσός δεν αποκατέστησε τον ηγέτη του ΕΛΑΣ


 Στην «απόπειρα της αστικής και οπορτουνιστικής προπαγάνδας και ιστοριογραφίας που παίρνουν δήθεν υπό την προστασία τους τον Αρη για να επιτεθούν στο ΚΚΕ» αποδίδει ο Περισσός τις αλγεινές εντυπώσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση της ηγεσίας του κόµµατος να αποκαταστήσει πολιτικά τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, όχι όµως και κοµµατικά!

Στην απόφαση που ελήφθη στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που συγκάλεσε το ΚΚΕ τον περασµένο Ιούλιο, όπου εγκρίθηκε ο δεύτερος τόµος του ιστορικού δοκιµίου για την πορεία και δράση του κόµµατος κατά την περίοδο 1949-1968 και η οποία δηµοσιεύεται µε καθυστέρηση δύο µηνών στο θεωρητικό και πολιτικό περιοδικό της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του ΚΚΕ

Καταραμένε Παπαδόπουλε…


Καταραμένε Παπαδόπουλε, 40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης. Γιατί βρε άθλιε; Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα! Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι.

Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα

Β' Φάση Κυπέλλου μπάσκετ Χαλκιδικής ΑΟ Πολυγύρου - ΑΟ Γαλάτιστας 98-69


ΓΙΑ ΤΗΝ Β' ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ 98-69 ( 24-11, 50-31, 79-46, 98-69 ).

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ..

Γαλάζια ψηφοδέλτια…υιών και…πρώην!


Μερικοί μάλλον ξέχασαν να μετακομίσουν από την Ρηγίλλης

Με έκπληξη είδα τις  λίστες  υποψηφίων  βουλευτών  της  Ν.Δ. στις επερχόμενες εκλογές, που δημοσιεύει σήμερα ο “Τύπος της Κυριακής”

Μέτρησα καμιά δεκαριά  γιούς, ανηψιούς και συγγενείς πρώην βουλευτών!

Πολλούς … μόνιμους υποψήφιους!

Πάρα πολλούς αποτυχημένους!

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Τουρκικές ασκήσεις στο FIR Λευκωσίας


Με αεροναυτικές ασκήσεις η Αγκυρα ανεβάζει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι τουρκικές ασκήσεις κλιμακώνονται εντός του FIR Λευκωσίας σε ζώνη ανάμεσα στο Ακρωτήρι Λεμεσού και την πλατφόρμα της Νoble Energy.

 Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου προειδοποίησε την Τουρκία ότι λόγω της στάσης της, θα επηρεαστεί η ενταξιακή της πορεία και παράλληλα έστειλε μήνυμα στις Βρυξέλλες λέγοντας πως «η Κύπρος αναμένει ξεκάθαρη έκφραση της κοινοτικής αλληλεγγύης».

Ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος ποία θα είναι τελικά η συμπεριφορά της Τουρκίας, δήλωσε ο κ. Στεφάνου και σημείωσε πως η Αγκυρα «προσπαθεί να παρουσιαστεί ότι θέτει πολιτικά ζητήματα λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε διεθνώς η συμπεριφορά της».