Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Σκιαγραφήθηκαν τα όρια του τουρκικού Κουρδιστάν


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Ο τουρκικός λαός με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η κυβέρνηση.  Το Δημοψήφισμα της  12ης Σεπτεμβρίου ήταν μια προσωπική νίκη του κ. Ερντογάν, ο οποίος θα καταγραφεί στην Ιστορία της χώρας του ως ο μεγάλος μεταρρυθμιστής. 

Το 58% του λαού είπε ναι στην ισότητα, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις ατομικές ελευθερίες και όχι στη Χούντα, τα Πραξικοπήματα, το ρατσισμό, τις διακρίσεις, τα κρυφά πρωτόκολλα και τις μυστικές εγκυκλίους.

Σε πλήρη εξέλιξη οι δράσεις του Πατριωτικού Μετώπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μηνύματα από όλον τον κόσμο στο Πατριωτικό Μέτωπο: «Αν τους διώξει η Ελλάδα, θα τους διώξουμε και εμείς». Πρωτοβουλία του ΠΑΜ για τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν τα πρώτα χρήματα. Στη Χειμάρα εκπρόσωποι του Κινήματος, στο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα. Παρέμβαση του Κινήματος στην Ακριτική Αριδαία, απέναντι στα παιχνίδια των πρακτόρων του Γκρουέφσκυ.

Από όλη την υφήλιο έρχονται πια τα μηνύματα στο Πατριωτικό Μέτωπο, για τον ανένδοτο αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει, απέναντι στην κατοχική συμμαχία (ΓΑΠ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΛΑΟΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ) που κυβερνά τον τόπο.

Έρχονται οι λαθρομετανάστες …Μεταναστεύουν οι Έλληνες επιστήμονες!


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Οι New York Times αφιέρωσαν  – μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού κ Παπανδρέου στα εγκαίνια της ΔΕΘ και την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου - ένα επίκαιρα σημαντικό άρθρο για το δράμα της αυξανόμενης ανεργίας των νέων επιστημόνων στην Ελλάδα και το κύμα μετανάστευσής τους σε Ευρώπη και Αυστραλία!

Πριν μερικούς μήνες Το έγραψα στα αγαπημένα μου blogs και το είχα αναφέρει σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές που συμμετείχα: 

Eλληνες συνταξιούχοι μετακομίζουν στο Πέτριτς της Βουλγαρίας


Πολλοί Έλληνες συνταξιούχοι έχουν εγκατασταθεί στη νότια βουλγαρική πόλη Πέτριτς, όπου η σύνταξη των 700 και 800 ευρώ, τους δίνει ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο. Με ελάχιστα χρήματα νοικιάζουν άνετα διαμερίσματα, ενώ οι πιό «άνετοι» οικονομικά αγοράζουν και μεγάλα αρχοντικά.

Το κόστος της ζωής εδώ είναι το 50% αυτού που εγώ συνήθως δαπανώ στη Θεσσαλονίκη, λέει ο 65χρονος Βαγγέλης Κώστας. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες στην πόλη και ορισμένοι από αυτούς έχουν παντρευτεί εδώ με Βουλγάρες γυναίκες, πρόσθεσε.

Εφημερίδα "Ελεύθερη Ζώνη"


Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες

Από τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, η νέα ηλεκτρονική καθημερινή εφημερίδα που διευθύνω θα βρίσκεται στον αέρα του Διαδικτύου. «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ» το όνομά της και πιστεύω ότι ο υπότιτλός της αποτελεί και την «ταυτότητά» της: Συμμαχία για την Ενημέρωση και το Δημόσιο Συμφέρον.