Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

"Aντιεπιστημονικό, επικίνδυνο και αστείο ότι βρέθηκε ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου"

"Είναι τουλάχιστον απίθανο και στερείται κάθε επιστημονικής σοβαρότητας το να υποστηρίζουμε πως το εύρημα της Αμφίπολης 'κρύβει' τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου", αναφέρει η υπεύθυνη της ανασκαφής, Αικατερίνη Περιστέρη, η οποία δηλώνει αγανακτισμένη και ενεή από τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί.

"Στον έναν χρόνο που διαρκεί η ανασκαφή, δεν σκάβουμε ακόμα τον τάφο. Προς το παρόν είμαστε μπροστά σ' έναν λαμπρό ταφικό περίβολο - μοναδικό στον ελληνικό χώρο", προσθέτει και απευθύνει έκκληση για σεβασμό στο ανασκαφικό - επιστημονικό έργο και σοβαρότητα σ' όσους αναπαράγουν ανάλογα "σενάρια".

"Δεν είναι μόνο αντιεπιστημονικό, αλλά και επικίνδυνο. Καθίσταται πλέον γραφική αυτή η αναπαραγωγή μιας 'είδησης' που - προς το παρόν τουλάχιστον - δεν υφίσταται και ουδέποτε κάποιος επιστήμονας το υποστήριξε" σημειώνει η ίδια.

Απογραφή 2011: Στα 10.815.197 ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας

Μεταξύ άλλων, από τη µελέτη των αποτελεσμάτων ανά περιφερειακή ενότητα προκύπτει ότι η µέση ηλικία του µονίµου πληθυσµού της Ελλάδας είναι 41,9 έτη.

51% γυναίκες, 49% άντρες

Σε 10.815.197 άτοµα διαμορφώθηκε ο μόνιµος πληθυσµός της χώρας, σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού κατοικιών 2011. Το 49%, δηλαδή 5.302.70,  είναι άντρες και το 51%, δηλαδή 5.512.494, γυναίκες.

Στη σχετική ανακοίνωση της, η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει πως η µεθοδολογία της απογραφής 2011 διαφέρει σηµαντικά σε αρκετά σηµεία από αυτή προηγούμενων απογραφών, τόσο ως προς τον τρόπο διενέργειας της απογραφής όσο και ως προς την επεξεργασία των στοιχείων που συλλέχθηκαν.

Συνεπώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα αποτελέσµατα της απογραφής του 2011 και αυτά προηγούµενων απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιµα.

Foreign Policy για Ερντογάν: «Από τα μηδενικά προβλήματα στους… μηδενικούς φίλους»!

Καταπέλτης κατά του Τούρκου πρωθυπουργού αποτελεί άρθρο της αμερικάνικης επιθεώρησης του τομέα Διεθνών Σχέσεων «Foreign Policy» που φέρει τον τίτλο «How Turkey Went From ‘Zero Problems’ to Zero Friends» (πως η Τουρκία έφτασε από τα ‘μηδενικά προβλήματα’ να μην έχει κανένα φίλο)…

Στην εισαγωγή του άρθρου εξιστορείται η ανάπτυξη της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, έως ότου ο Ερντογάν εναντιώθηκε σχεδόν με όλους για χάρη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του Μόρσι. Ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγορείται εμμέσως και για υποκρισία.

Ο συντάκτης του άρθρου θυμίζει ότι η ευαισθησία του Ταγίπ Ερντογάν είναι επιλεκτική, αφού στην περίπτωση του Καντάφι τασσόταν κατά κάθε διεθνούς επέμβασης αφού τουρκικές επιχειρήσεις είχαν στα χέρια τους χρυσοφόρα συμβόλαια.