Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Τσίκνισαν με… χημικά στην Ιερισσό (Video)

Αστυνομική επιχείρηση με διμοιρίες των ΜΑΤ και χρήση δακρυγόνων πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, ενώ η αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε προσαγωγές και έρευνες σε σπίτια, στο πλαίσιο των ερευνών για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της "Ελληνικός Χρυσός" στις 17/2.

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει τεταμένη εδώ και καιρό με αφορμή τις δραστηριότητες της εταιρείας, στην οποία εναντιώνεται μερίδα κατοίκων.

Η αστυνομική επιχείρηση της Πέμπτης προκάλεσε νέα κινητοποίηση με φωτιές σε ελαστικά εκ μέρους των διαμαρτυρομένων κατοίκων που έκλεισαν το δρόμο.

Πιο κοντά είναι το Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου

Υπολογίστηκε με ακρίβεια η απόσταση του Μεγάλου Νέφους του Μαγγελάνου από τη Γη

Η νέα μέτρηση αποτελεί βάση υπολογισμού του μεγέθους του Σύμπαντος

Ομάδα επιστημόνων στη Χιλή κατάφεραν να υπολογίσουν με ακρίβεια την απόσταση που μας χωρίζει από το Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου. Πρόκειται για έναν γειτονικό μας γαλαξία που αποτελεί μόνιμο στόχο παρατήρησης των επιστημόνων αφού φιλοξενεί πολλές περιοχές γέννησης νέων άστρων.

Αυτή τη φορά όμως οι επιστήμονες δεν προσπάθησαν να μελετήσουν κάποια φαινόμενα σε αυτόν αλλά να μετρήσουν με ακρίβεια την απόστασή του από τη Γη.

Τα τελευταία λόγια του Τσάβες πριν σβήσει


«Σας παρακαλώ μη με αφήσετε να πεθάνω!»


Από καρδιακή προσβολή «έφυγε» ο Ούγκο Τσάβες σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.

Σύμφωνα με δικούς του ανθρώπους, οι τελευταίες ώρες του Τσάβες ήταν δραματικές καθώς υπέφερε πολύ. Το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει πριν πεθάνει ήταν: ''Θέλω να ζήσω... Σας παρακαλώ μην με αφήσετε να πεθάνω...''», αναφέρει ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς της Βενεζουέλας.

«Ο αγώνας συνεχίζεται. Ο Τσάβες ζει!» φώναζαν δυνατά δεκάδες χιλιάδες «τσαβίστας» οι οποίοι πορεύτηκαν πίσω από τη σορό του επί 14 χρόνια πρόεδρου της Βενεζουέλας, η οποία ήταν καλυμμένη στα μπλε, κόκκινα και κίτρινα χρώματα της εθνικής σημαίας της χώρας.

Θεσσαλονίκη: Δύο μεγάλες εκθέσεις με τα ευρήματα του Μετρό

Θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Θερμού Μαρία

Ξεπερνούν τις 130.000 τα ευρήματα από τις ανασκαφές στη Θεσσαλονίκη, που διεξήχθηκαν για την κατασκευή του μετρό και ήδη προετοιμάζονται οι δύο εκθέσεις, που θα αναδείξουν τα λαμπρότερα από αυτά.

Γιατί πράγματι ανάμεσά τους βρίσκονται εννέα χρυσά στεφάνια, κοσμήματα, ειδώλια, χιλιάδες εξαιρετικής τέχνης αγγεία, εργαλεία, όπλα κλπ.

Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο χρόνο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού καλύπτοντας χρονολογικά τις δύο μεγάλες ιστορικές περιόδους της πόλης.

Ενταση και φωτιές στην Ιερισσό - Ανακοινώσεις κομμάτων


Σύσκεψη για την εκτόνωση της κατάστασης στην περιοχή της Ιερισσού έχει συγκαλέσει για αύριο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης. Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετέχει ο ίδιος, καθώς επίσης και ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, ο διευθυντής ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής, που έχει αναλάβει επικεφαλής των ερευνών, καθώς και άλλοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου που αντιδρά στην επένδυση στις Σκουριές.

Στο μεταξύ, αποκλιμακώνεται σταδιακά η ένταση, που επικρατούσε από νωρίς το πρωί στην περιοχή της Ιερισσού στη Χαλκιδική, όπου έχουν κάνει την εμφάνιση τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τη Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει και προσαγωγές υπόπτων για την πρόσφατη εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.

«Θα επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης» βεβαιώνει ο τούρκος αντιπρόεδρος

Δηλώσεις του Μπιλέντ Αρίντς σε διάσκεψη στο Βερολίνο

Ευσταθιάδης Στάθης

Η Σχολή της Χάλκης πρέπει να επαναλειτουργήσει για να μορφώσει ορθόδοξους κληρικούς, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπιλεντ Αριντς σε διάσκεψη στο Βερολίνο για την  «ειρηνική συνύπαρξη Μουσουλμάνων, Εβραίων και Χριστιανών». Ο Τούρκος αντιπρόεδρος αναφέρθηκε και στα θέματα επιστροφής των περιουσιών και της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα τονίζοντας οτι όλα είναι ζητήματα δικαιωμάτων. 

Απαντώντας σε ερώτηση του ορθόδοξου μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνου ο κ. Αριντς δήλωσε: «Αναγνωρίζω ότι είναι ανάγκη να υπάρχει ένα σχολείο για να εκπαιδεύει τους κληρικούς της Σχολής της Χάλκης, του ελληνικού Ορθόδοξου πατριαρχείου ή την ορθόδοξη κοινότητα. Γνωρίζουμε οτι υπάρχει αυτή η ανάγκη».

Απόκρια στον Πολύγυρο 2013 - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

κλικ για μεγέθυνση

Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Νέες ανασκαφές στο νησάκι Δεσποτικό

Θα συνεχιστούν οι ανασκαφές στο νησάκι Δεσποτικό και στη βραχονησίδα Τσιμιντήρι, έξω από την Αντίπαρο, που πραγματοποιούν τα τελευταία χρόνια η ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, υπό τη διεύθυνση τού αρχαιολόγου, Γιάννου Κουράγιου.

Με τη σύμφωνη γνώμη τού Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και εξασφαλισμένες τις χορηγίες από τα Ιδρύματα Κανελλοπούλου και Λάτση, το νέο πενταετές ανασκαφικό πρόγραμμα αναμένεται να οδηγήσει στην αποκάλυψη νέων τμημάτων του σημαντικού αρχαϊκού Ιερού, αφιερωμένου στη λατρεία του Απόλλωνα και της Άρτεμης, που έχτισαν οι κάτοικοι τής Πάρου στο Δεσποτικό, ως ένδειξη της κυριαρχίας τους στο Αιγαίο.

Επίσης, πρόκειται να εξερευνηθούν ο πύργος και τα δύο τετράγωνα κτίσματα, που δεν έχουν ανασκαφεί ακόμα, καθώς και τα πολυάριθμα δωμάτια του νοτίου συγκροτήματος στο Δεσποτικό,