Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Β.Παπαγεωργόπουλος: "Άρχισαν επιτέλους οι πρώτοι ψεκασμοί, ενώ πέταξαν ήδη οι πρώτες γενιές κουνουπιών"


Αναφορικά με την έναρξη του προγράμματος για την καταπολέμηση των κουνουπιών ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα  9-6-2011, ξεκίνησαν επιτέλους οι εναέριοι ψεκασμοί των κουνουπιών δυτικά κα ανατολικά της Θεσσαλονίκης , ενώ ήδη έχουν εμφανιστεί οι πρώτες γενιές κουνουπιών οι οποίες πλέων ΔΕΝ αντιμετωπίζονται, καθώς το πρόγραμμα που ενέκρινε το Υπουργείο Περιβάλλοντος   περιλαμβάνει μόνο προνυμφοκτονία και όχι ακµαιοκτονία!

Ως ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης είχαμε κρούσει από την 20/2/2001 τον κώδωνα του κινδύνου στα αρμόδια Υπουργεία και μόλις στις 28/4/2011 εγκρίθηκαν από το Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα ίσια με πέρυσι φάρμακα, τα οποία δυστυχώς δεν αντιμετωπίζουν την μεταδιδόμενη από τα κουνούπια «νόσο του Δυτικού Νείλου» :

Δελτίο Τύπου Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής - Ιστοσελίδα ΕΟΤ


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Πολύγυρος, 9 Ιουνίου 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από πολλές και συντονισμένες επαφές του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής με την υπεύθυνη διαδικτύου και πολυμέσων του Ε.Ο.Τ. και προσωπικών ενεργειών του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιου, καταφέραμε έτσι ώστε η Χαλκιδική να έχει τη θέση που της αξίζει στο official web site του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και θα διαπιστώσετε με χαρά πως η κεντρική μεγάλη φωτογραφία είναι από την παραλία "καρύδι" στη Βουρβουρού και επίσης λίγο πιο κάτω υπάρχει ολόκληρο άρθρο για τη Χαλκιδική, με τίτλο, "Ένας μεθυστικός συνδυασμός γαλάζιου και πράσινου".

http://www.visitgreece.gr/portal/site/eot/home?lang_choosen=el

Εκδήλωση μνήμης για τη μάχη των Βασιλικών και τον Ηρωικό θάνατο του Καπετάν Χάψα


ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Έτος ιδρύσεως 1903

Μαντώς Μαυρογένους 23 – Τ.Κ. 542 49
Τηλ. 2310/323-839.  Φαξ 2310/326-108
Κινητά: 6946/470-157 και 6972/464-991

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, οι Δήμοι, Θέρμης, Πολυγύρου, Σιθωνίας και ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, με τις ευλογίες της Ι. Μονής της Αγ. Αναστασίας οργανώνουν και εφέτος την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 εκδηλώσεις με την ευκαιρία συμπλήρωσης 190 χρόνων από την πολύνεκρη και φονικότατη μάχη των Βασιλικών της 13ης Ιουνίου 1821,

Πρόσκληση για την "Φλόγα της Ελπίδας" στον Πολύγυρο

κλικ για μεγέθυνση

Εργα πολιτισμού εντάσσονται στο ΕΣΠΑ


Εντάχθηκαν ήδη 300, ανάμενεται η ένταξη 50 ακόμη


Τριακόσια έργα πολιτισμού έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ενώ αναμένεται η ένταξη άλλων 50, τα οποία βρίσκονται υπό έλεγχο. Συνολικά 900 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τα έργα αυτά, που θα απασχολήσουν περί τους 2500 εργαζόμενους. Σύμφωνα μάλιστα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, σημαντικό είναι, πως στην μεγάλη τους συντριπτική τους πλειοψηφία τα έργα γίνονται με αυτεπιστασία.

Ετσι: Στο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί το έργο αναστήλωσης και αποκατάστασης του Ακροπόλ καθώς και το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα (εγκαθίσταται σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, την λεγόμενη «Γειτονιά των Αγγέλων») και τα δύο μάλιστα βρίσκονται στην διαδικασία της έκδοσης οικοδομικής άδειας.

Δέκα Σκέψεις για να μην Πεθάνουμε


Βασιλείου Μαρκεζίνη
Ακαδημαϊκού

Σαν προφήτης στην έρημο, περιγράφω εδώ και καιρό τα προβλήματα της χώρας μας και, ενώ τα κείμενά μου διαβάζονται από πολυάριθμους αναγνώστες, κανένας Έλληνας πολιτικός δεν έχει θελήσει να ακολουθήσει τις συμβουλές μου, φοβούμενος ίσως (αλλά δυστυχώς) το πολιτικό κόστος. Είναι πλέον σαφές πως μόνον ο λαός μπορεί να σώσει τη χώρα από την άβυσσο. Για να γίνει αυτό, όμως, ο λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια - όσο και αν η αλήθεια, αντίθετα με τα ψέματα, πονάει. Ιδού λοιπόν η δική μου εκδοχή της αλήθειας, με τη μορφή δέκα προτάσεων.

1.    Στο τελευταίο μου βιβλίο, Η Ελλάδα των Κρίσεων, ανέλυσα τις
πέντε κρίσεις μας - την οικονομική, τη διπλωματική, τη μεταναστευτική,
τη μειονοτική, αλλά και την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου -
και τόνισα, όσο κανείς άλλος, ότι οι κρίσεις αυτές είναι αλληλένδετες.