Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τελικοί αγώνες τραμπολίνο Βορείου Ελλάδος

κλικ για μεγέθυνση

Β.Παπαγεωργόπουλος: "Ασεβείς προς τα "σύμβολα", Αδιάβαστοι στους Νόμους"


Για το θέμα της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη στην Πλατεία Αριστοτέλους ο Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

 Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για την «απαγόρευση» της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη στην Πλατεία Αριστοτέλους και επειδή είναι φανερό ότι πολλοί δεν γνωρίζουν ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους Νόμους, ούτε τις διαδικασίες, θα ήθελα να ενημερώσω ότι:

1. Βάσει του Συντάγματος (άρθρο 11) οι «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» είναι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ

2. Για συγκεκριμένους λόγους που περιγράφονται στο Σύνταγμα  ΜΟΝΟΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ μπορεί να απαγορεύσει συγκεκριμένη υπαίθρια δημόσια συνάθροιση.

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ στη Χαλκιδική


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολύγυρος, 8 Ιουνίου 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Την Χαλκιδική επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γιώργος Κολέτσος, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011. Στα πλαίσια της επίσκεψης του, το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, της Διευθύντριας του ΕΟΤ Π.Υ.Τ. Κεντρικής Μακεδονίας, των μελών του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, της Ένωσης Ξενοδοχείων, της Ομοσπονδίας Οικογενειακών Τουριστικών Καταλυμάτων, της Ένωσης Camping και του Επιμελητηρίου.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης


ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΕΩΝ ΝΙΚΗΤΗΣ «Ο ΣΙΘΩΝ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και η Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης ‘Ο ΣΙΘΩΝ’ διοργανώνουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων 5-10 Km Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 στην παραλία της Νικήτης.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σάββατο 11/6/2011 ώρα 10.00
10.000μ. Ανδρών – Εφήβων
10.000μ. Γυναικών- Νεανίδων

Εκδήλωση με Ρωσικά χορευτικά στο Δημαρχείο Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση

Τα φίδια «έζωσαν» τη Λαμία και τα Τρίκαλα!


Πανικό και αναστάτωση σκόρπισαν στους κατοίκους δυο πόλεων της περιφέρειας οι εισβολές ερπετών μέσα στα σπίτια τους. Τα αλλεπάλληλα κρούσματα έχουν προκαλέσει ανησυχίες στις αρχές, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να επεμβαίνει για να μαζεύει φίδια από τις γειτονιές.
     
Μέσα στην πόλη της Λαμίας, τα ερπετά έχουν κάνει την εμφάνισή τους δύο φορές τις τελευταίες μέρες και μάλιστα σε κεντρικά σημεία. Το τελευταίο κρούσμα έκανε τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας να κλειδωθούν φοβισμένοι στα σπίτια τους για να εμποδίσουν μια περιφερόμενη οχιά να μπει μέσα. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής που κλήθηκαν, βρήκαν το φίδι στα σκαλιά της εισόδου και το μάζεψαν για να το μεταφέρουν στο φυσικό του περιβάλλον.

Κόντρα Μπουτάρη - Θεοδωράκη για τη συγκέντρωση της Σπίθας


«Εμπλοκή» στην προγραμματισμένη δημόσια ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, στο πλαίσιο συγκέντρωσης του κινήματος «Σπίθα» το απόγευμα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη προέκυψε μετά από απόφαση του δήμου να μην παραχωρήσει για την εκδήλωση την πλατεία Αριστοτέλους.

Ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης πάντως δηλώνει αποφασισμένος να την πραγματοποιήσει στο συγκεκριμένο χώρο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ακόμη και χωρίς την άδεια του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

«Στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα «καταλάβω» μόνος μου το δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει, όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας», είπε χαρακτηριστικά.

Κοσμοπολίτικα ράσα 10.000 €!


ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΟΘΕΟ
Η νέα στολή του αρχιερέα, καμία σχέση με «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα», του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, δεν μοιάζει με το κλασικό παραμύθι.

Είναι μια σύγχρονη πραγματικότητα όπου μια δημοτική αρχή, αυτή της Μυκόνου, κατά πλειοψηφία, 14 υπέρ, 7 κατά, αποφασίζει να διαθέσει σε ιεροραφείο περίπου 10.000 ευρώ για κατασκευή αρχιερατικής στολής προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στο μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Μυκόνου Δωρόθεο με αφορμή τα δέκα χρόνια ποιμαντορίας του.

Το δώρο του Διονύσου με διάρκεια αιώνων


Εκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για τον οίνο σε αρχαία Ελλάδα και Ιταλία

Ένα ήταν το δώρο του αλλά οι άνθρωποι το απολαμβάνουν εδώ και αιώνες. Περί του οίνου ο λόγος, που ο Διόνυσος προσέφερε από την προϊστορική ήδη εποχή σε όλη τη μεσογειακή λεκάνη και ιδιαίτερα στον ελληνικό χώρο για να περάσει από αυτόν μέσω των αποικιών της Μεγάλης Ελλάδας και στην ιταλική χερσόνησο. Μία έκθεση λοιπόν, ελληνο - ιταλικής συνεργασίας, που στοχεύει να αναδείξει την ιστορία και τα οφέλη αυτής της διαδρομής πρόκειται να οργανωθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με την σύμπραξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων της περιοχής του Molise Ιταλίας και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

 «Το δώρο του Διονύσου. Η μυθολογία του κρασιού στην κεντρική Ιταλία και τη βόρεια Ελλάδα» είναι ο τίτλος της και στην αναζήτηση αυτού του θείου δώρου θα αναπτυχθούν μέσα από την έκθεση

ΚΤΕ ΠαΣοΚ: μαραθώνια συνεδρίαση για να καθησυχάσουν τους βουλευτές

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε παλαιότερη συνεδρίασή της, στις 26 Ιανουαρίου 2011 (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σκληρή μάχη των 5 υπουργών για να πείσουν τους βουλευτές του ΠαΣοΚ

Αθήνα

Οι σχεδόν δεκατρείς ώρες που διήρκεσε η χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομίας του ΠαΣοΚ (10.30 πμ - 11.30 μμ), παρουσία πέντε υπουργών -Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ρέππα, Μιχ. Χρυσοχοΐδη,Ι. Ραγκούση, Λούκας Κατσέλη- για ορισμένους βουλευτές ήταν λυτρωτική σε άλλους όμως ενίσχυσε τους προβληματισμούς που είχαν ήδη.

Οι βουλευτές αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση, έστρεψαν τα πυρά τους και προσωπικώς κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, και έθεσαν ένα βασικό ερώτημα: Τι διασφαλίζει ότι τα νέα μέτρα θα πετύχουν και θα βοηθήσουν τη χώρα να ξεφύγει από την κρίση χρέους;