Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Θεών κατάβαση


Η ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΜΕΤΟΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ


Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ

Ο πατέρας των θεών του Ολύμπου Δίας και η γυναίκα του, η Ηρα, «προσγειώθηκαν» προχθές ασφαλώς από ύψος 12 μέτρων, από το «μέτωπο» του Παρθενώνα, απ' όπου παρακολουθούσαν την Αθήνα για 2.500 χρόνια.

Οι δύο θεοί, κάποτε μεγαλοπρεπείς, βγαλμένοι από το εργαστήρι του Φειδία, σώζονται σήμερα αρκετά αλλοιωμένοι σε μια μαρμάρινη μετόπη, όχι τόσο από την όξινη βροχή που έχει «αυλακώσει» όλα τα μνημεία της Ακρόπολης όσο από τη μανία των χριστιανών που τις λάξευσαν στην παλαιοχριστιανική εποχή, όταν ακόμη μάχονταν για την επικράτηση της χριστιανικής θρησκείας.

(Υ)γειά-χαρά, κ.Λοβέρδο!


Ο Μάνος Αντώναρος ξεφεύγει από την πεπατημένη και γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις καταστάσεις που επικρατούν στα νοσοκομεία της Ελλάδος και ασκεί κριτική στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Κύριε Υπουργέ,

σας γράφω από τη διεύθυνση ενός μεγάλου site.

Πάρα πολλοί άνθρωποι (και επειδή αγαπάτε τη δημοσιότητα, σας πληροφορώ ότι είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες) διαβάζουν αυτό το site, επειδή αγαπούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τον αθλητισμό. Και ως γνωστόν ο αθλητισμός προϋποθέτει υγεία.Ο λαός μας λέει: «Την υγειά σου να ’χεις!»

Χαλκιδική - Άγιος Πρόδρομος: Ένα χωριό διάσημο για τα... σουβλάκια του


Τα σουβλάκια του Αγίου Προδρόμου έχουν βραβευτεί από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας


Υπάρχουν χωριά που είναι διάσημα για τις πλατείες τους, με τους αιωνόβιους πλατάνους, άλλα για τα γάργαρα νερά και τη μοναδική τους φύση. Ωστόσο, ένα χωριό στη Χαλκιδική, οφείλει τη φήμη του- η οποία και ξεπερνά τα στενά όρια του νομού, ακόμη και της χώρας- στα … σουβλάκια του.

Ο λόγος για τον Άγιο Πρόδρομο, που μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι το πιο γνωστό μέρος της Βόρειας Ελλάδας, όπου μπορεί κάποιος να γευτεί μοναδικά σουβλάκια.

Μάλιστα, τα σουβλάκια του Αγίου Προδρόμου έχουν αποκτήσει τέτοια φήμη, που έχει φτάσει έως και τη Νέα Ζηλανδία, όπου βραβεύτηκαν πριν από χρόνια από την τοπική κυβέρνηση!

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Σέιχ Σου πάνω από την περιφερειακή στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιών


Φωτιά ξέσπασε σήμερα στις 15:00 στο Σέιχ Σου, πάνω από το Καυταντζόγλειο Στάδιο και πάνω από την Περιφερειακή οδό, στη Θεσσαλονίκη.  Η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στις παρυφές της πόλης και η μυρωδιά από καμμένο έχει φτάσει σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό προς τα δυτικά.

 Είναι ισχυρή η φωτιά και καίγονται δέντρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ενα τεράστιο πέπλο καπνού τυλίγει την περιοχή, γύρω από το σημείο, όπου μαίνεται η πυρκαγιά πάνω από τις Σαράντα Εκκλησιές και πάνω από το Θέατρο Γης και κατα μήκος της Περιφερειακής οδού, ενδεχομένως μέχρι το ύψος του Ζωολογικού Κήπου. Πιθανολογείται ότι έχουν καεί πάρα πολλά δέντρα.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος σχετικά με την πρόταση κατάργησης της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης


ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ


«Την Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης και τα χρήματα και τις θέσεις εργασίας που φέρνει στην Θεσσαλονίκη δεν τα θέλουνε!

Τη Δ.Ε.Θ. και τα χρήματα και τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί για τους συμπολίτες μας δεν τα θέλουνε και γι’ αυτό δεν φτιάχνουν φέτος περίπτερο του Δ.Θ. για πρώτη φορά!

Τα χρήματα των Υπουργείων που έκαναν περίπτερα στην Δ.Ε.Θ. και τις θέσεις εργασίας που δημιουργούσαν δεν τα θέλουνε!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νότιος Έβρος


ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΦΩΤΙΑ


Χιλιάδες στρέμματα κάηκαν στη Λευκίμη Έβρου

Στην αστυνομία κρατείται αγρότης, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η οριοθετημένη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της τοπικής κοινότητας Λευκίμης –Σαράντα Σπίτια – ερείπια Βυρίνης – ερείπια Κιτρινόπετρας – ύψωμα Καρβουνιάρης – Μελία – οικισμού Κοίλων – ερείπια Αμυγδαλιάς.

Εντάσσονται στις Δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας πολίτες με ειδικές γνώσεις και εμπειρία, καθώς και πάσης φύσεως μέσα που ανήκουν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα με τους αντίστοιχους χειριστές τους, εφόσον τούτο κρίνεται αναγκαίο για την αντιμετώπιση καταστροφών.

Το παρασκήνιο της παραίτησης Παμπούκη


Απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου


 Από την αρχή του Αυγούστου είχε υποβάλλει ο κ. Χ. Παμπούκης επιστολή παραίτησης στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, καθώς όπως λένε έβλεπε ότι η διοικητική οντότητα που κλήθηκε να διαχειριστεί δεν ήταν λειτουργική. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι είχε διαπιστώσει το πρόβλημα από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ενώ η πλειονότητα των παραγόντων που ασχολούνται με τη ναυτιλία πίεζαν για την επανασύσταση του υπουργείου δημιουργώντας εκρηκτική κατάσταση στον Πειραιά.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος, ανακοίνωσε λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής Παμπούκη, ότι ο πρωθυπουργός «έκανε δεκτή την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της κυβέρνησης».