Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τον τάφο του Φράνκο επισκέφθηκε ο Σβαρτζενέγκερ


Η επίσκεψη είχε αυστηρά ιδιωτικό χαρακτήρα

Ο αμερικανός ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης στην αμερικανική πολιτεία Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ επισκέφτηκε το μαυσωλείο του θανόντος δικτάτορα της Ισπανίας Φρανθίσκο Φράνκο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος μιας ένωσης η οποία προασπίζεται το αμφιλεγόμενο μνημείο σήμερα.

Η επίσκεψη του Σβαρτσενέγκερ στην Κοιλάδα των Πεσόντων έγινε την 11η Οκτωβρίου και είχε αυστηρά ιδιωτικό χαρακτήρα, δήλωσε ο Πάμπλο Λινάρες στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Ήσαν περίπου 15 άνθρωποι, και όλοι πλήρωσαν το εισιτήριό τους», είπε ο ίδιος.

Πέθανε ο καθηγητής Αρχαιολογίας Γιώργος Χουρμουζιάδης

Την Πέμπτη η κηδεία του - Ηταν 81 ετών

Πέθανε σήμερα, Τετάρτη, σε ηλικία 81 ετών -γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 1932 στη Θεσσαλονίκη- ο ομότιμος καθηγητής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Α' Θεσσαλονίκης Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη, στις 16.00, στα κοιμητήρια της Θέρμης.

Σ' ένα βιογραφικό γραμμένο από τον ίδιο σημειώνει: «Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και θα ήθελα να πεθάνω στην Κεντρική Ασία, ακριβώς πάνω στο Δρόμο του Μεταξιού. Άρχισα να γράφω από οκτώ χρονώ. Στην αρχή έγραφα κρυφά, προσευχές και βωμολοχίες.

Αντώνης Σαμαράς: Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας γεμίζουν με περηφάνια


Την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά το υψηλό επίπεδο της επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και το άρτιο της εκπαίδευσης των στελεχών της είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

 Συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και επιβαίνων της φρεγάτας «Σαλαμίς» παρακολούθησε τη διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής», που διεξήχθη υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες ανοιχτά της Ύδρας, στη νησίδα Δοκό.

Διαψεύδει ο Κρίτων Αρσένης

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης προέβη στην εξής δήλωση σχετικά με τις πληροφορίες κατά τις οποίες ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης:

«Η ανάμειξη μου με τα κινήματα πολιτών που παλεύουν εναντίον της πώλησης του νερού της Θεσσαλονίκης σε πολυεθνικές εταιρείες, που παλεύουν με ειρηνικά μέσα για το καθαρό νερό και τα δάση του τόπου τους στη Χαλκιδική είναι καθαρή και ανυστερόβουλη.

Είναι αυτονόητοι αγώνες και προσκαλώ όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν.

Δελτίο Τύπου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης "Ο Αριστοτέλης"

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Έτος ιδρύσεως 1903
Μαντώς Μαυρογένους 23 -542 49 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310/32.38.39 ,318-840   FAX 2310/326-108 , 2310/318-840.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ αποφάσισε την ίδρυση ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ στους κόλπους του προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στους νέους της Χαλκιδικής, στα παιδιά μας, να αλληλογνωρισθούν, να βρουν ικανοποποίηση στα ενδιαφέροντά τους και να δραστηριοποιηθούν σε ομάδες που σκοπεύουμε να δημιουργηθούν όπως:

Πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός του μπλε καβουριού στον Θερμαϊκό

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει στον Θερμαϊκό Κόλπο ο πληθυσμός του μπλε καβουριού, ενός ξενικού είδους που έχει εισαχθεί από τον δυτικό Ατλαντικό Ωκεανό και έχει εγκατασταθεί με επιτυχία στις ελληνικές θάλασσες. Αυτό προκύπτει από μελέτη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για την πληθυσμιακή δομή του μπλε καβουριού στον Θερμαϊκό Κόλπο και συγκεκριμένα στον Όρμο της Μεθώνης.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληψίες, ο πληθυσμός του αυξήθηκε τη θερμή περίοδο, ενώ το είδος εξαπλώθηκε στο Β. Αιγαίο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, βάσει των στοιχείων για τη διετία 2010-2011 η ετήσια παραγωγή κυμαίνεται από 50 έως 80 τόνους για την περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου, καθώς ως αλίευμα το μπλε καβούρι έχει υψηλή διατροφική αξία και χαμηλή τιμή πώλησης (3-5 ευρώ).

Άρση ασυλίας για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟ, ΓΕΡΜΕΝΗ, ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ

Υπέρ της άρσης ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Ευστάθιου Μπούκουρα, Γιώργου Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρου, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Στην ψηφοφορία ψήφισαν 247 βουλευτές.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, στο αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Ευστάθιου Μπούκουρα και Γιώργου Γερμενή, 246 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, που είναι του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Για τους συγκεκριμένους βουλευτές ανοίγει πλέον ο δρόμος, προκειμένου να τους απαγγελθεί η κατηγορία για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και να κληθούν σε απολογία.

Και ο Κρίτων Αρσένης για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης;

Ο ίδιος ρωτήθηκε και δεν το επιβεβαίωσε, αλλά οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στη συμπρωτεύουσα είναι επίμονες.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, γνωστός για τις πράσινες ευαισθησίες του που κάποιοι αντιμετωπίζουν ως περιβαλλοντικό αυτισμό, δίνει μάχη εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και αυτό εκαλαμβάνεται από παράγοντες της περιοχής ως πρώτο βήμα στην προετοιμασία του εδάφους για την εμπλοκή του στην αυτοδιοίκηση.

Οι υποστηρικτικές της ιδέας λένε ότι ο Κρίτων Αρσένης έχει τις συμπάθειές του στη νέα γενιά και στα κοινωνικά κινήματα της Θεσσαλονίκης, θα μπορούσε ίσως να γίνει ένας Βούγιας της νέας εποχής.

Βουλή: Aποφασίζει για τις άρσεις ασυλίας των 6 βουλευτών της Χ.Α.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στην Ολομέλεια της Βουλής εξετάζεται το αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Στάθη Μπούκουρα, Ηλία Παναγιώταρου, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Για τους Στάθη Μπούκουρα, Γίωργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο το αίτημα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης "εγκληματικής" οργάνωσης, ενώ για τους Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο αφορά παλαιότερες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδια έξω από το «Χυτήριο».