Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Ο Πάπας Βενέδικτος έπεσε και έσπασε στο μπάνιο τον καρπό του


Κάταγμα υπέστη ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Βενέδικτος ΙΣΤ, όταν έπεσε στο μπάνιο του.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ εισήχθη σε νοσοκομείο, μετά από πτώση, στη διάρκεια των διακοπών του στη βόρεια Ιταλία.
Ο Ποντίφικας μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο και, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υποβλήθηκε σε ακτινογραφία, από την οποία προέκυψε ότι υπέστη κάταγμα στον καρπό.

Ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πάπας γλίστρησε και έπεσε, αλλά δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Όπως μετέδωσε το BBC, ο ποντίφικας εισήχθη σε νοσοκομείο της πόλης Αόστα, στις Αλπεις.

Πηγή: Απογευματινή

Τελεσίγραφο για τις χωματερές


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέταξε χθες όλες εκείνες τις κοινοτικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, να κλείσουν όλες τις χωματερές τους (τόποι εναπόθεσης σκουπιδιών) που δεν πληρούν τα κριτήρια προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι θα αρχίσει τις προσφυγές της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον όλων των χωρών που δε θα συμμορφωθούν προς την εντολή της.

Στην ίδια ανακοίνωσή της η Κομισιόν θυμίζει ότι η χθεσινή ημέρα, 16 Ιουλίου, συνιστά και το τέλος της διορίας που είχε δώσει στις κοινοτικές χώρες σύμφωνα με σχετική οδηγία του 1991, για να συμμορφωθούν στον τομέα αυτόν, θυμίζοντας ότι μόνοι τρεις χώρες, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Πολωνία, έχουν πάρει παράταση για το κλείσιμο των χωματερών τους.

«Οι χωματερές που δεν υφίστανται μια σωστή διαχείριση των αποβλήτων που δέχονται, καθώς και αυτές για τις οποίες συχνά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον», δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Σταύρος Δήμας.

Οκταετής διορία
Οι κοινοτικές χώρες είχαν στη διάθεσή τους οκτώ ολόκληρα χρόνια να προσαρμόσουν τις χωματερές τους στις κοινοτικές προδιαγραφές, θύμισε ο ίδιος.

Στην ίδια ανακοίνωσή της η Κομισιόν υπογραμμίζει ότι οι ανεξέλεγκτες χωματερές μπορούν, εκτός της δυσοσμίας που αναπέμπουν στον αέρα, να μολύνουν τόσο τα νερά -ποτάμια, λίμνες κ.λπ.- όσο και τα υπόγεια ύδατα, τον υδροφόρο ορίζοντα, απειλώντας άμεσα την υγεία των κατοίκων.

Η Επιτροπή έχει ήδη αρχίσει να επισκέπτεται και να ελέγχει την ποιότητα διαχείρισης των χωματερών σε όλες τις κοινοτικές χώρες και θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για κάθε περίπτωση που θα διαπιστώσει ότι βρίσκεται και λειτουργεί εκτός των αυστηρών κοινοτικών προδιαγραφών.

Από χθες επίσης οι χώρες-μέλη οφείλουν να μειώσουν στο μισό σε σχέση προς το 1995 την ποσότητα των δημοτικών και κοινοτικών βιοδιασπώμενων απορριμμάτων που κατευθύνονται στις χωματερές και που αντιπροσωπεύουν σήμερα, ακόμη, το 40% των συνολικών απορριμμάτων.

Για μια σειρά 15 χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, η Κομισιόν έχει δώσει παράταση μέχρι το 2013, προκειμένου να μειώσουν σταδιακά τα βιοδιασπώμενα απορρίμματα που σήμερα ακόμη ρίχνουν στις χωματερές τους.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ήδη η Επιτροπή έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κατηγορώντας πέντε κοινοτικές χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, ότι δεν σέβονται τις υποχρεώσεις τους ως προς την απομάκρυνση και την επεξεργασία των απορριμμάτων τους.

Πηγή: Το Βήμα

Απόπειρα αρπαγής 9χρονου στην Παραλία Κατερίνης


Απόπειρα αρπαγής ενός 9χρονου αγοριού καταγγέλθηκε το απόγευμα στις αστυνομικές Αρχές της Κατερίνης, από τη μητέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια, ανδρόγυνο προσπάθησε να παραπλανήσει το 9χρονο παιδί με σοκολάτες και διάφορα άλλα γλυκίσματα, με σκοπό να το φέρει όσο το δυνατόν κοντύτερα στο αυτοκίνητό του για να το απαγάγει.

Ο 9χρονος ήταν μαζί με άλλα παιδιά στο ίδιο σημείο και απομακρύνθηκε μαζί με το ανδρόγυνο, μέχρι που η μητέρα του αντιλαμβανόμενη ότι κάτι περίεργο συνέβαινε άρχισε να φωνάζει.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση και κατάφεραν μετά από έρευνες να συλλάβουν το ζευγάρι των φερόμενων ως απαγωγέων, έναν 55χρονο άνδρα και την 50χρονη γυναίκα του, κάτοικοι και οι δύο Ζεφυρίου Αττικής.

Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ μέχρι αυτήν την ώρα ανακρίνονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.

Πηγή: Newsblog.gr

Βοτανικός κήπος του Δήμου Λαχανά


Όλα τα φυτά της Μεσογείου σε 80 στρέμματα

Χίλια εκατό είδη φυτών των μεσογειακών οικοσυστημάτων πρόκειται να κοσμήσουν το βοτανικό κήπο που άρχισε να κατασκευάζεται σε έκταση περίπου ογδόντα στρεμμάτων στην περιοχή της Ξυλόπολης του δήμου Λαχανά.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Ο νέος βοτανικός κήπος, ο οποίος προσδοκάται ότι θα προελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών από περιοχές ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας, ώστε να ενισχυθεί και η αναγνωρισιμότητα του δήμου Λαχανά, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαχανά Παντελή Πάσχο, στόχος του δήμου είναι ο βοτανικός κήπος να μετεξελιχθεί σε οργανωμένο περιβαλλοντικό πάρκο, όπου οι μαθητές των σχολείων θα μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που θα αφορούν την προστασία του πρασίνου και την ανακύκλωση, ενώ οι φοιτητές και οι σπουδαστές των γεωτεχνικών σχολών θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έρευνα και πρακτική άσκηση.

“Πιστεύουμε ότι η οργάνωση του βοτανικού κήπου θα προσελκύσει στο δήμο Λαχανά μεγάλο αριθμό επισκεπτών όχι μόνο από τις γύρω περιοχές αλλά από ολόκληρο τον νομό Θεσσαλονίκης και τη Βόρεια Ελλάδα”, σχολίασε ο κ. Πάσχος, τονίζοντας ότι αυτό το μεγάλο πάρκο θα λειτουργήσει ως χώρος αναψυχής και εκπαίδευσης για μικρούς και μεγάλους.

1.100 ΕΙΔΗ ΦΥΤΩΝ

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο για τη λειτουργία του βοτανικού κήπου Γιάννη Πάτλη, η πρώτη φάση του έργου, προϋπολογισμού 270.000 ευρώ, προέβλεπε μεταξύ των άλλων τη φύτευση περίπου 1.100 ειδών και ποικιλιών από φυτά της ελληνικής και γενικότερα της μεσογειακής χλωρίδας.

Σε αυτά περιλαμβάνονται ενδεικτικά περίπου 850 τριανταφυλλιές, περισσότεροι από 12.000 βολβοί, 980 πολυετείς πόες, 800 και πλέον θάμνοι, 50 ξυλώδη γηγενή είδη, 500 αρωματικά και 570 αγρωστώδη φυτά, καθώς και περισσότερες από διακόσιες ποικιλίες δέντρων.

Σε επόμενη φάση, όπως εξήγησε ο κ. Πάτλης, προγραμματίζεται η κατασκευή ενός κτιρίου 350 τ.μ. στο χώρο του βοτανικού κήπου, όπου θα λειτουργήσουν θεματική βιβλιοθήκη, αίθουσα προβολών και συνεδρίων, καθώς και χώρος όπου θα εκτίθενται διάφορες συλλογές πετρωμάτων και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ακόμη, σχεδιάζονται η κατασκευή θερμοκηπίου, επιφάνειας 500 τ.μ., για τη φύτευση εξωτικών φυτών, αλλά και η κατασκευή φράγματος για τη δημιουργία ταμιευτήρα νερού. Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του χώρου, εξάλλου, προβλέπεται να οργανωθούν χώροι στάθμευσης, αλλά και καθιστικών.

Πηγή: Μακεδονία

Ο δαίμονας της υγείας


Ο σημερινός τίτλος δε θα μπορούσε παρά να είναι αβανταδόρικος. Πόσο ακόμη θα πιέσει ο τάχα μ' δήθεν Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με αδέσποτες φήμες τις οποίες δεν ξεκαθαρίζει; Αληθεύει ότι βγήκε μια τριτοκοσμική υπεύθυνη για να δηλώσει ότι θα βρουν εμβόλιο όσοι έχουν να πληρώσουν; Αληθεύει ότι μας «υπόσχονται» χίλιες θέσεις ασφαλούς ίασης ημερησίως στα νοσοκομεία της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι εξακόσιες χιλιάδες άρρωστοι θα τρελαθούν από αγωνία, επειδή θα τους δίνουν τα χαπάκια οι οικείοι τους; Αληθεύει ότι πεθαίνουν από «κανονική» γρίπη αρκετές εκατοντάδες ανθρώπων κάθε χρόνο; Αληθεύει, γενικά, κάτι από όλα αυτά που μας σερβίρουν;

Η λατρεία του χρυσού μόσχου, δηλαδή του εμβολίου, έχει οδηγήσει σε φαινόμενα στέρησης από τώρα. Επειδή ανήκω σαφώς σε μια επικίνδυνη ομάδα πληθυσμού (παχύσαρκος, πάνω από εξήντα, φλέβες χάρβαλο και τρεις πνευμονίες), έλαβα τηλεφωνήματα από φίλους που μου ζητάνε να φροντίσω να εμβολιαστώ, για να με έχουν ζωντανό και του χρόνου. Μπορεί να είμαι αμελής, αλλά δε σκοπεύω να ξοδέψω σε βλακείες τις λίγες πιθανότητές μου! Τις ελάχιστες φορές που μπήκα με το ζόρι σε νοσοκομείο, βγήκα αυθημερόν με δική μου ευθύνη, γνωρίζοντας ότι εάν διανυκτέρευα, όντως θα αποκτούσα ανήκεστο πρόβλημα υγείας. Δηλαδή πτώση του ηθικού, αυτοεκτίμηση της πλάκας, αίσθηση ότι κάποιοι νομίζουν ότι είναι μικροί θεοί, ενώ είναι άτακτοι δαίμονες.

Να τα αφήσετε, λοιπόν, τα σάπια. Την αιδήμονα σιωπή, επειδή κάποιοι φοβισμένοι κάνουν πάρτι να κολλήσουν ελαφρότερα τη γρίπη, πράγμα αναπόδεικτο, αλλά που απογειώνει το ηθικό, και κυρίως τις διαβεβαιώσεις ότι θα έχουν όλοι εμβόλιο. Δε θα έχουν. Φρικτά φαινόμενα μαύρης αγοράς και ανθρώπινης ξεφτίλας θα έρθουν να εγκατασταθούν τη νέα σεζόν στον «πολιτισμένο κόσμο», ενώ ο «απολίτιστος» θα βλέπει κανέναν γείτονα να σβήνει μέσα στο βηχαλάκι, λέγοντας «ο Θεός τον πήρε». Πού να το ήξερε να κοινωνήσει με ασημένιο κουτάλι...

Η ζωή, αγαπητοί μου αναγνώστες, στα τελευταία πενήντα χρόνια έγινε πάρα πολύ ακριβή για τους μη έχοντες και κατέχοντες. Από ένα απλό τηλεφωνηματάκι έως ένα εμβόλιο. Κυρίως ακρίβυνε πολύ ο πανικός. Παλιά, οι φτωχοί δεν προλάβαιναν να πανικοβληθούν. Σήμερα...

Από την στήλη του Πάνου Θεοδωρίδη Καναβάτσο στον Αγγελιοφόρο

Τι προβάλει σήμερα ο Αγγελιοφόρος;


Ο σημερινός Αγγελιοφόρος δεν θάβει την Χαλκιδική πλέον...

Γιατί;

Μα γιατί προτείνει την ... εξωτική και ... τροπική Ασπροβάλτα με τις γαλάζιες σημαίες και τον Στρυμονικό κόλπο.

Φυσικά φυσικά... όλη η μαγεία της φύσης στην Ασπροβάλτα είναι μαζεμένη.

Τι Βαλκάνιους τουρίστες αναφέρουν, λες και είναι υπόδειγμα οι Βούλγαροι και οι Σκοπιανοί. Τι για όλα τα βαλάντια είναι προσιτή... τέτοια διαφήμιση ...

Εντάξει παιδάκια του Αγγελιοφόρου, μας πείσατε, θα εγκαταλείψουμε την Χαλκιδική και θα τρέξουμε όλοι στην μαγευτική! Ασπροβάλτα.

Σα δεν ντρέπεστε λίγο...

Κολύμβηση-Διάπλους Τορωναίου-Νικητής ο Δομηνικανός Ντίαζ


Ο Δομηνικανός Μάρκος Ντίαζ πάτησε πρώτος στην αμμουδιά της Νικήτης, ύστερα από κολύμπι 6 ωρών και 9 λεπτών, τερματίζοντας την προσπάθειά του στο 39ο κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου κόλπου.

Δεύτερος τερμάτισε, με διαφορά 8 λεπτών, ο Τάσος Αγαθαγγέλου και τρίτος ο Πολωνός Μάικλ Σκρόντζκι, για να ακολουθήσουν μέχρι αργά το απόγευμα και οι άλλοι κολυμβητές.
Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Χριστίνα Χειλά, ύστερα από 8 ώρες και 23 λεπτά.

Στις 8.12 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του 39ου κολυμβητικού διάπλου από την Καλλιθέα Κασσάνδρας και μετά από 25 χιλιόμετρα, οι κολυμβητές τερμάτισαν στη Νικήτη Σιθωνίας, υποστηριζόμενοι καθ΄όλη τη διάρκεια από ψαρόβαρκες, συνοδούς και προπονητές.

Στην ακτή της Νικήτης, 2.000 κόσμος, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, παρακολούθησαν των τερματισμό των κολυμβητών.

Πηγή: Εξπρές

Η Βαλερένγκα πρώτο ευρωπαϊκό εμπόδιο του ΠΑΟΚ


Την κυπελλούχο Νορβηγίας θα αντιμετωπίσει ο Δικέφαλος στη γ΄ προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ

Από το Οσλο θα ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά στην γ΄ προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την κυπελλούχο Νορβηγίας Βαλερένγκα, μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας με πέντε εθνικά πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα στη συλλογή της. Στο περυσινό πρωτάθλημα η Βαλερένγκα τερμάτισε στη 10η θέση της βαθμολογίας, αλλά στον τελικό του Κυπέλλου συνέτριψε την πρωταθλήτρια Νορβηγίας Στάνμπαεκ με 4-1. Η Βαλερένγκα στο τρέχον Πρωτάθλημα Νορβηγίας, το οποίο ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου, βρίσκεται στην 7η θέση με 7 νίκες 4 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Πάντως ο ΠΑΟΚ έχει ευχάριστες αναμνήσεις από το γήπεδο Ούλεβαλ στο οποίο αγωνίζεται η Βαλερένγκα. Πριν από έξι χρόνια είχε αντιμετωπίσει για το Κύπελλο UΕFΑ τη Λιν η οποία έχει έδρα επίσης το Ούλεβαλ. Ο ΠΑΟΚ, αν και είχε ηττηθεί στην Τούμπα 1-0, πήρε την πρόκριση νικώντας στο Οσλο με 3-0. « Το νορβηγικό ποδόσφαιρο βασίζεται στο πάθος και στη δύναμη και όχι στην τεχνική. Το αν ο αντίπαλός μας είναι μικρής ή μεγάλης δυναμικότητας δεν είναι σημαντικό. Σημασία έχει τι θα κάνουμε εμείς. Η Βαλερένγκα δεν είναι μια ομάδα που μας αφήνει αδιάφορους, αλλά ούτε μας φοβίζει. Στο πρώτο παιχνίδι στο Οσλο (30 Ιουλίου) πρέπει να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε στη Θεσσαλονίκη (6 Αυγούστου) να έχουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Πιστεύω ότι θα περάσουμε στην επόμενη φάση » σχολίασε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Κώστας Χαλκιάς. Αύριο στις 19.00 ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στην Ολλανδία τη Βίλεμ.

Πηγή: To Bήμα

Πολύγυρος


Ρήγματα και κοιτάσματα είδε ο δορυφόρος στη Χαλκιδική

κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Νέα πιθανά κοιτάσματα ορυκτών καθώς και ορισμένα νέα σεισμικά ρήγματα εντοπίστηκαν στη βορειοανατολική Χαλκιδική- μεταξύ Ολυμπιάδας, Στανού, Μ. Παναγιάς και Ιερισσού. Τα ευρήματα προέκυψαν από τη μελέτη δορυφορικών εικόνων στον Τομέα Φυσικής Περιβαλλοντικής Γεωγραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

Η περιοχή είναι γνωστή για κοιτάσματα που περιέχουν μικτά θειούχα ορυκτά, όπως είναι ο γαληνίτης (PbS) που αποτελεί πηγή μολύβδου, σφαλερίτης (ZnS) που είναι το κυριότερο συστατικό του ψευδάργυρου και σιδηροπυρίτης (FeS2) που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του θειικού οξέος. Ακόμη υπάρχουν κοιτάσματα χρυσού και άργυρου. Αναφορές για τη λειτουργία μεταλλείων στη βορειοανατολική Χαλκιδική υπάρχουν από την περίοδο των κλασικών χρόνων. Τα συγκεκριμένα μεταλλεία μάλιστα αποτέλεσαν τον κυρίαρχο χρηματοδότη του μακεδονικού βασιλείου και των εκστρατειών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η μελέτη έγινε με τη βοήθεια δορυφορικών εικόνων και γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών, τη χρονική περίοδο 1995-2000.

Οι εικόνες προήλθαν από τον αμερικανικό δορυφόρο landsat-5 ο οποίος καταγράφει τα φυσικά διαθέσιμα της γης. Ο δορυφόρος περνάει πάνω από τη χώρα μας κάθε 16 μέρες. Τα στοιχεία περιλαμβάνονται στη διδακτορική διατριβή του γεωλόγου Δημήτρη Οικονομίδη που έγινε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γεωλογίας του ΑΠΘ Θεόδωρου Αστάρα.

Στη δορυφορική εικόνα οι κόκκινοι σταυροί προσδιορίζουν τις γνωστές μεταλλοφόρες θέσεις, χαρτογραφημένες κυρίως από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ). Και οι γαλάζιοι σταυροί προσδιορίζουν τις περιοχές έρευνας. Ακόμη εντοπίστηκαν ανεξερεύνητα ρήγματα ή νέα πιθανά ρήγματα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν χώρους δημιουργίας κοιτασμάτων. Πιθανόν αυτά τα ρήγματα να έχουν σχέση και με σεισμοτεκτονική, αλλά θα πρέπει να μελετηθούν από τεκτονικούς γεωλόγους. Με τις κόκκινες γραμμές απεικονίζονται τα γνωστά ρήγματα και με τις κίτρινες τα πιθανά ρήγματα που εντοπίστηκαν. Η λήψη των εικόνων έγινε το 1991 και 1992.

«Ο δορυφόρος landsat-5 εντόπισε πετρώματα, στα οποία άρχισαν να εμφανίζονται μεταλλικά ορυκτά λόγω εξαλλοίωσης, όπως επίσης και σημεία στρωμένα με υπολειμματικά υλικά επεξεργασίας των μετάλλων. Οι μελέτες για τα νέα κοιτάσματα πρέπει να εστιαστούν κυρίως στις διασταυρώσεις των ρηγμάτων αλλά και κατά μήκος αυτών», σημείωσε ο διδάκτωρ Γεωλογίας Δημήτρης Οικονομίδης.

«Η τηλεπισκόπηση είναι μια επιστήμη αιχμής. Βοηθάει πολύ τους γεωεπιστήμονες επειδή κερδίζουν χρόνο και χρήμα στην έρευνα τους με την προϋπόθεση ότι αυτό που βρίσκουν στο εργαστήριο και στις δορυφορικές εικόνες να το επαληθεύουν στο ύπαιθρο», επισήμανε ο καθηγητής γεωλογίας του ΑΠΘ Θεόδωρος Αστάρας.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Φίλος σχολιαστής παλαιότερα είχε ρωτήσει για σεισμικά ρήγματα στην Χαλκιδική.

Βρήκαμε αυτή την παλαιότερη δημοσίευση της Ελευθεροτυπίας και την αναδημοσιεύουμε γιατί έχει χρήσιμα στοιχεία.

Θύμα του διαδικτύου 17χρονη στην Κατερίνη

Φωτογραφίες της σε προφίλ γνωστού ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης

Θύμα τριών νεαρών έπεσε μία 17χρονη, η οποία είδε φωτογραφίες της να δημοσιεύονται σε προφίλ που οι δράστες δημιούργησαν με το όνομά της σε πολύ γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά από έρευνα συνελήφθησαν δύο 19χρονοι και ένας 26χρονος, όλοι ομογενείς, οι οποίοι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατάφεραν και βρήκαν τις φωτογραφίες της 17χρονης, όταν αυτή είχε επισκεφτεί internet cafe στην Κατερίνη.

Εκεί, η 17χρονη είχε προσπαθήσει να αντιγράψει τις φωτογραφίες , που αποτύπωναν προσωπικές της στιγμές, πλην όμως άφησε αντίγραφα αυτών στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή, τα οποία και βρήκε ο ένας εκ των δραστών. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των άλλων δύο «ανέβασε» τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Πηγή: Newsblog.gr

Έργα στον Βυζαντινό Πύργο της Κρούνας


κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Να και κάτι καλό που συναντήσαμε.

Επιτέλους πολύ άργησαν.

Θα παρακολουθούμε τις εργασίες και θα σας ενημερώνουμε.

Ο Πύργος της Κρούνας βρίσκεται 2 χιλιόμετρα πριν την Ιερισσό.

Να παίρνει σειρά και ο Βυζαντινός Πύργος των Μαριανών για να αποκατασταθεί και αυτός και να αναδείξουμε ένα ακόμα Ιστορικό Μνημείο του Πολυγύρου...

Λίγο μετά την Γαλάτιστα στον παλαιό δρόμο...


Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Την εικόνα αυτή συναντά κάποιος που θα επιλέξει την παλιά διαδρομή, από την Γαλάτιστα προς Άγιο Πρόδρομο.

Μήπως θα έπρεπε να το κοιτάξει κάποιος υπεύθυνος και να αφήσουν τα Φεστιβάλ και τις φωτογραφίες με διάφορους Υφυπουργούς;

Το τμήμα αυτό του δρόμου βρίσκεται στα όρια του Δήμου Ανθεμούντα.

Κρούσμα της «νόσου των χοίρων» στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής

Ένα κρούσμα της «νόσου των χοίρων» ή νέας γρίπης Α επιβεβαιώθηκε σε νεαρό κατασκηνωτή στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο νεαρός ήταν νωρίτερα στην Αγγλία, όπου και φαίνεται ότι νόσησε.

Στην κατασκήνωση στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής εκδήλωσε τα συμπτώματα της νόσου, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η μεταφορά του στο ΑΧΕΠΑ, όπου και επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τη «νόσο των χοίρων» και εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή, ο νεαρός είναι καλά στην υγεία τους.

Έξι από τους γονείς άλλων κατασκηνωτών που ενημερώθηκαν, έσπευσαν και πήραν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση.

Πηγή: Newsblog.gr

Πνιγμός 73χρονου στον Άγιο Νικόλαο Σιθωνίας


Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Σιθωνίας 73χρονος άνδρας.

Ο άτυχος άνδρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Αύριο θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή, ενώ προανάκριση διενεργεί το αρμόδιο Λιμεναρχείο Ιερισσού.

Πηγή: Newsblog.gr