Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

1η Γιορτή Κτηνοτροφίας Γαλάτιστα 9-10-11 Σεπτεμβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ
9-10-11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η «1η Γιορτή Κτηνοτροφίας» θα πραγματοποιηθεί στη Γαλάτιστα στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2011. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Δήμο Πολυγύρου-Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος.

Την εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «αγκάλιασαν» φορείς, σύλλογοι και επιχειρήσεις στηρίζοντάς την με τη συμμετοχή τους.

Συνεχίζεται η προετοιμασία για την έναρξη του νέου σχολικού έτους


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Με εντατικούς ρυθμούς, πολυάριθμα συνεργεία του Δήμου Πολυγύρου συνεχίζουν τις εργασίες προετοιμασίας των σχολικών κτιρίων για την έναρξη του νέου σχολικού έτους και την επόμενη εβδομάδα. Εργάτες καθαριότητας, καθαρίστριες, κηπουροί και υδραυλικοί υπό την επίβλεψη των αντιδημάρχων κ. Βορδού και κ. Γκλάβα στον Πολύγυρο και των αντίστοιχων αντιδημάρχων στα Τοπικά Διαμερίσματα καθαρίζουν, επισκευάζουν και φροντίζουν τους εσωτερικούς και οι εξωτερικούς χώρους όλων των σχολείων του Δήμου μας.

Ψάχνουν πάλι τον θησαυρό του Αλή πασά στα Τρίκαλα


Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

Αποφασισμένος και βέβαιος για την επιτυχία δηλώνει ο ελληνοαυστραλός χρυσοθήρας

Απόλυτα βέβαιος ότι αυτή τη φορά θα ανακαλύψει τον θησαυρό του Αλή πασά επιστρέφει στους Αγίους Θεοδώρους Τρικάλων ο 65χρονος επίδοξος χρυσοθήρας Ευάγγελος Δήμας. Δηλώνει, μάλιστα, πως, αφού τον βρει, θα τον προσκομίσει στην Τράπεζα της Ελλάδας, αφού, όπως λέει, ο αμύθητης αξίας θησαυρός, που χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας, μπορεί να σώσει οικονομικά τη χώρα.

Την τελευταία, πάντως, φορά -πριν από έντεκα περίπου μήνες- το γεωτρύπανο έφερε στην επιφάνεια μεγάλη ποσότητα νερού, αντί του θησαυρού του Αλή πασά, προς τέρψιν των αγροτών της περιοχής.

Η Άγκυρα απειλεί την Κύπρο με ΑΤΤΙΛΑ ΙΙΙ αν κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ!


Με επίθεση στην Κύπρο απειλεί ευθέως η Άγκυρα. Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν ο Εγκεμέν Μπαγίς ξεκάθαρα απείλησε την Κύπρο με τη χρήση στρατιωτική βίας σε περίπτωση που η κυπριακή Δημοκρατία προχωρήσει στις έρευνες για φυσικό αέριο.  Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαγίς "Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί τις κυπριακές έρευνες. Αν επιμένουν γι' αυτό υπάρχει ο στόλος».

Επίσης για τον τουρκικό στόλο, υπάρχει και ο ελληνικός Στόλος, αλλά αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας στην Αθήνα να του το απαντήσει...

Επίσης στις ίδιες δηλώσεις θέλοντας να κάνει την προηγούμενη δήλωση του πιο ξεκάθαρη συμπλήρωσε ότι

Η Τουρκία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ! - Ένταση...


Την απέλαση ("expel" χαρακτηρίζει την ενέργεια το BBC, δηλαδή "απέλαση") του Ισραηλινού πρέσβη στην Άγκυρα διέταξε η τουρκική κυβέρνηση και στην ουσία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις, αφού λίγο ενωρίτερα είχε ανακαλέσει τον πρεσβευτή της από το Τελ Αβίβ.

Ο λόγος  για αυτή κίνηση που σηματοδοτεί την κλιμάκωση στην διπλωματική κρίση που ταλανίζει τις σχέσεις των δύο χωρών ήταν η άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για τον θάνατο των 9 Τούρκων ακτιβιστών κατά την διάρκεια της επιχείρησης των ισραηλινών καταδρομέων στο πλοίο Mavi Marmara.

Επιπλέον όπως αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι αναστέλλονται όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ.

Φραστική επίθεση και σε Πεταλωτή (Video)


Λίγες ώρες μετά την φραστική επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής έγινε δέκτης ύβρεων, στην Πάτρα, όπου παρέστη στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Όταν ο κ. Πεταλωτής ανέβηκε στο βήμα αποδοκιμάστηκε άγρια και τρεις δικηγόροι από την Θεσσαλονίκη τον διέκοψαν και τον αποκάλεσαν "καραγκιόζη", "δήμιο" και "υφυπουργό της τρόικας".

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονταν για την επιβολή ΦΠΑ 23% στις δικηγορικές πράξεις.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε, ωστόσο, ο κ. Πεταλωτής πριν αρχίσει την ομιλία του έκανε λόγο για ανθρώπους που θέλουν να κάνουν το "σόου τους".

Φραστική επίθεση κατά Πάγκαλου στο κέντρο της Αθήνας


Φραστική επίθεση από δύο νεαρούς δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που έβγαινε από το πολιτικό του γραφείο στην οδό Πειραιώς 16 -18. Ένας από τους δύο εμπλεκόμενους στο συμβάν μετέφερε μαχαίρι.

Όπως έγινε γνωστό, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 26 και 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι διέρχονταν από το σημείο με μοτοσικλέτα, έβρισαν τον κ. Πάγκαλο, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του.

Αμέσως η συνοδεία του κ. Πάγκαλου επενέβη και προστάτεψε τον κ. Πάγκαλο,

Ο Δίσκος των μυστηρίων


Της Μαίρης Αδαμοπούλου

Είναι ίσως ο πιο διάσημος «άγνωστος». Ανοιχτό βιβλίο που δεν μπορεί όμως να αναγνωστεί. Μυστήριο που ταλανίζει ειδικούς και μη για περισσότερο από έναν αιώνα. Επιχείρησαν να τον διαβάσουν, να τον ερμηνεύσουν, να τον αμφισβητήσουν. Εκείνος όμως εξακολουθεί να αφήνει ανοιχτά τα χαρτιά του και να μην αποκαλύπτει κανένα από τα μυστικά του. Ο λόγος; Για το πιο αναγνωρίσιμο εύρημα της μινωικής Κρήτης, τον Δίσκο της Φαιστού.

Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για χάρη αυτού του μικρού δίσκου - η διάμετρός του είναι κατά μέσο όρο 16 εκ. και το πάχος του δεν ξεπερνά τα 2,1 εκ. Το υλικό του ταπεινό: πηλός. Βρέθηκε το 1908 σε μια μικρή αποθήκη του ανακτόρου της Φαιστού. Κι από εκεί αρχίζει η περιπέτεια.

Οι νερομάνες του Βερτίσκου


Σαν μάνα, που είναι πάντα δοτική στα παιδιά της, παρομοίαζαν τα προηγούμενα χρόνια, τις πηγές άφθονου νερού, τις λεγόμενες "νερομάνες", απ' όπου υδρεύονταν τα χωριά. Στο Βερτίσκο του δήμου Λαγκαδά, μάλιστα, όπου ακόμα σώζονται πολλές νερομάνες, οι κάτοικοι προχώρησαν σε σειρά έργων, προκειμένου να τις αναδείξουν αλλά και να τις διασώσουν, δημιουργώντας έναν χώρο δασικής αναψυχής.

"Επειδή τα πηγάδια αυτά έδιναν συνέχεια νερό, γι΄ αυτό τα ονόμασαν νερομάνες", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αδάμ Δράγας, ο οποίος διετέλεσε επί 16 χρόνια κοινοτάρχης Βερτίσκου.

Ο κ. Δράγας θυμάται ακόμα πώς στέκονταν, παιδάκι ακόμα, στην ουρά για να κουβαλήσει νερό, αφού όλο το χωριό υδρευόταν τότε από τις διάσπαρτες νερομάνες.

Θεσσαλονίκη: Κλείνει για δέκα μήνες η οδός Δελφών


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Μόλις πέντε μέρες πριν από τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ, κλείνει μεθαύριο, Κυριακή, η οδός Δελφών, σε όλο της το πλάτος, από τη συμβολή της με τη Μάρκου Μπότσαρη μέχρι τη συμβολή της με την Πέτρου Συνδίκα, προκειμένου, με ένα χρόνο καθυστέρηση, να εκτελεστούν εργασίες για την κατασκευή του σταθμού του μετρό «Ανάληψη». Οι Θεσσαλονικείς, κυρίως οι κάτοικοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα.

Οι εργασίες, οι οποίες είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσουν κυκλοφοριακό χάος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκε ότι θα ολοκληρωθούν σε δέκα μήνες. Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινώσει η «Αττικό Μετρό ΑΕ» θα αποτελέσει για τους πάντες μία ευχάριστη έκπληξη, καθώς η ελληνική... πραγματικότητα είναι διαφορετική.