Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Δείτε το διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά

Υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς


ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2009


Κυρίες και κύριοι,

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται σήμερα προοπτική.

Η παράταξή μας έχει ανάγκη την Ελπίδα.

Τρία πράγματα:

* Nα αναδείξουμε τα ιδανικά μας, για να ξαναφέρουμε κοντά μας αυτούς που πικράναμε.

* Να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, για να κάνουμε τις ιδέες μας μαγνήτη της κοινωνίας.

* Να τολμήσουμε φυγή προς τα εμπρός, για να γίνουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό κόμμα.


Και κάτι ακόμα - το πιο σημαντικό: Ενότητα.

Ενότητα στην κορυφή του κόμματος χωρίς υπονομεύσεις.

Κι ενότητα στη βάση χωρίς φατριασμούς.

Ξέρω ότι αυτές τις σκέψεις τις συμμερίζονται πολλοί. Οι περισσότεροι…

Καταθέτω, λοιπόν, σήμερα την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού απέστειλα ήδη την σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η ιδεολογία μας, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός δεν είναι δύο λέξεις που απλά μας βολεύουν. Δένει τις παραδοσιακές μας αξίες με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες αντιλήψεις. Όλα όσα στήριξαν την κοινωνία, τη δημοκρατία και την πατρίδα. Με όλα εκείνα που σήμερα κερδίζουν έδαφος παντού στον κόσμο:

Ελευθερία, αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, ανταγωνιστικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Όμως, Ελευθερία σημαίνει και Πατρίδα.

Και Πατρίδα σημαίνει υπερηφάνεια και Πολιτισμός.

Όλα τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς στηρίζονται στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και στις πολιτιστικές αξίες της Πατρίδας.

Κοινωνική μας αναφορά είναι, κυρίως, η μεσαία τάξη. Χωρίς αυτή δεν στέκει ούτε η δημοκρατία ούτε η οικονομία μας. Τους πικράναμε τον τελευταίο καιρό.

Μιλάω για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες μας, τους εργαζόμενους που θέλουν να σταδιοδρομήσουν, τους νέους που έχουν όνειρα.

Όλους αυτούς πρέπει να υπερασπιστούμε. Αυτούς πρέπει να βάλουμε μπροστά, για να ανασάνει η κοινωνία, για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, για να απελευθερωθεί η δημιουργικότητα όλων των Ελλήνων.

Φίλες και φίλοι,

Δεν ζητώ απλώς το αξίωμα του Προέδρου του κόμματος. Ένωσα τις δυνάμεις μου με όσους ζήτησαν να εκλεγεί ο Πρόεδρος του Κόμματος από τη βάση. Και το πετύχαμε. Πετύχαμε μιαν ανοικτή δημοκρατική εκλογή που θα δώσει ρόλο στα μέλη και δύναμη στα όργανα του Κόμματος.

Δεν με ενδιαφέρουν οι «λεπτές ισορροπίες» και οι «συσχετισμοί». Πρέπει να ακούσουμε τους νεοδημοκράτες, να θεραπεύσουμε ότι τους πλήγωσε, να σεβαστούμε τη θέλησή τους, να απελευθερώσουμε την ορμή τους, να μετατρέψουμε την οργή τους σε ενωτική ανάταση και κίνηση προς τα μπρός.

Καταθέτω την υποψηφιότητά μου για να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα με λόγο στα οργανωμένα μέλη και αλληλεγγύη ανάμεσά τους. Όπου οι υποψηφιότητες όλων θα αξιολογούνται εκ των προτέρων και οι θητείες τους θα αξιολογούνται εκ των υστέρων. Όπου η κριτική δεν θα εκλαμβάνεται ως «υπονόμευση». Όπου δεν θα υπάρχουν προσωπικά «φέουδα», ούτε προσωπικοί «μηχανισμοί». Ένα κόμμα, όπου δεν θα συγχωρούνται πρακτικές που πληγώνουν τα μέλη μας. Όπου το δημόσιο ήθος θα είναι το στοίχημα που πρέπει καθημερινά να κερδίζουμε…

Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτά τα πιστεύω μια ζωή. Τα παλεύω μια ζωή. Τα έβαλα πάντα πάνω από το προσωπικό μου όφελος. Και τα εννοώ. Δεν τα δανείζομαι ως «σημαίες ευκαιρίας»…

Μαζί θα ανασυγκροτήσουμε τη Νέα Δημοκρατία.

Μαζί θα την ξαναφέρουμε στην κορυφή, κάνοντας σκληρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ που ήδη δείχνει τον παλιό του εαυτό.

Όνειρό μου, να δώσω ελπίδα σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας για μια καλύτερη Πατρίδα. Σ’ αυτό το ταξίδι αξιοπρέπειας, ήθους, δημοκρατίας, και κοινωνικής προσφοράς, ο δρόμος άνοιξε.

Μαζί θα τον προχωρήσουμε.


Θα ξαναβρούμε την Ελπίδα.

Θα ξαναγίνουμε η Ελπίδα της Ελλάδας.

Και μαζί θα φτιάξουμε την Ελλάδα της Ελπίδας.

97 χρόνια από την απελευθέρωση της Κατερίνης


Την απελευθέρωσή από τον τουρκικό ζυγό θα γιορτάσει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η πόλη της Κατερίνης. Φέτος θα εορταστεί η 97η επέτειος από την απελευθέρωση της πόλης, το 1912.

Η τελευταία μάχη που δόθηκε ήταν στο Κολοκούρι, που πήρε αργότερα το όνομα Σβορώνος Πιερίας, στη μνήμη και προς τιμή του διοικητή του 20ού Συντάγματος, συνταγματάρχη Δημητρίου Σβορώνου, που έπεσε εκεί ηρωικά μαχόμενος.

Τα ελληνικά στρατεύματα στις επτά και μισή το πρωί της 16ης Οκτωβρίου, εισήλθαν στην πόλη της Κατερίνης και καταδίωξαν τον τούρκικο στρατό.

Κ. Καραμανλής προς Μεϊμαράκη για την διαδοχή : "Είσαι τρελός"!

Σημαντικές διαφορές απόψεων που οδηγούν σε άμεση συγκρουση μεταξύ του Ευ. Μεϊμαράκη και του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με αφορμή τους χειρισμούς για τη διαδοχή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα «Τα Νέα». Ο κ. Μεϊμαράκης αποκάλυψε το γεγονός σε βουλευτές και δημοσιογράφους χθες, στο περιθώριο της ορκωμοσίας των μελών του νέου Κοινοβουλίου.

«Μπορούσε και έπρεπε να γίνει τακτικό Συνέδριο. Εγώ πήγα και το είπα στον πρόεδρο: Να πάμε σε τακτικό. Διαφορετικά τι θα πάμε να κάνουμε στο Συνέδριο; Να μαζευτούμε, να μιλήσουμε τρεις ώρες και να φύγουμε; Εκείνος μου είπε “είσαι τρελός”»!, φέρεται να δήλωσε ο πρώην υπουργός κ. Μεϊμαράκης.

Το επιχείρημα του κ. Καραμανλή, σύμφωνα τον κ. Μεϊμαράκη, ήταν ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να συγκληθεί τακτικό Συνέδριο, με δεδομένη την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ. Ο πρώην υπουργός φέρεται να επέμεινε και να ζήτησε από τον κ. Καραμανλή να συνεδριάσει άμεσα η Κεντρική Επιτροπή, προκειμένου να αποφασίσει τη σύγκληση τακτικού Συνεδρίου.

«Έτσι όπως πάει να γίνει, θα διχαστεί και η βάση. Αυτός που θα εκλεγεί θα αναγκαστεί να υιοθετήσει δεξιό λόγο, διότι απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα της Ν.Δ. Θα εγκλωβιστούμε σε αυτόν τον λόγο και μετά άντε να ανοιχτούμε στον κόσμο...», φέρεται να σχολίαζε χθες στους συνομιλητές του ο κ. Μεϊμαράκης. Ευθύνες απέδιδε και στον κ. Σιούφα για τους χειρισμούς του στην οργάνωση του έκτακτου Συνεδρίου, δηλώνοντας ότι «όπως προχωράει η διαδικασία θα πάμε στο Συνέδριο για να πάρει χειροκροτήματα ο Σιούφας και μετά να φύγουμε. Εμένα φίλος μου είναι, αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι διαφωνώ με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα. Δεν πήγα στην επιτροπή γιατί δεν ήθελα να κάνω το καρτούν!...».


Ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να στοχοποιεί τον κ. Αντ. Σαμαρά, μετά την απόφαση του τελευταίου να πραγματοποιηθεί μεταξύ τους συνάντηση. «Ο Σαμαράς πυροδότησε και δυναμίτισε με τη στάση του τον δεύτερο γύρο. Με αυτό το ενδεχόμενο, να έχουμε δεύτερο γύρο, εγώ τον αναζήτησα γιατί λογικά θα γίνει “αντι-ντορικό” μπλοκ. Αυτή η στάση βοηθάει την Ντόρα από τον πρώτο γύρο. Ο Σαμαράς με πήγαινε από αναβολή σε αναβολή, μέχρι που διέρρευσε ότι “έφαγα πόρτα”. Ε, σταμάτησα κι εγώ να τον ψάχνω...», φέρεται να δήλωσε ο κ.Μεϊμαράκης.

Πηγή: Foreign Press

«Είμαι Βαγγέλης και όχι Βαγγελάκης»


Είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης:

«Εγώ αγκαλιάζω τους ανθρώπους, δεν θέλω να με κρατάνε άλλοι αγκαλιά γιατί είμαι Βαγγέλης και όχι Βαγγελάκης»

Τρελό λαγουδάκι είσαι Βαγγελάκη.

Θυμάσαι τότε που ήσουν διορισμένος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επί Ντόρας και Μητσοτάκη πως σε φώναζαν οι ΟΝΝΕΔίτες;

Ο Ντοράκης!!!

Προσοχή στον δρόμο

Έλλειψη νερού για πότισμα στον Νέστο προβλέπει το ΑΠΘ


ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η προσομοίωση εξετάζει τις ποσότητες, που θα είναι διαθέσιμες, για τη χρονική περίοδο 2009 - 2060

Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις για έλλειψη νερού για άρδευση στην περιοχή γύρω από τον ποταμό Νέστο, σύμφωνα με νεότερη μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), Το ΑΠΘ προβλέπει –σ’ ένα από τα δυσμενέστερα σενάρια– με τη χρήση διαφόρων κλιματικών δεικτών της Διεθνούς Επιτροπής Κλιματικής Αλλαγής ότι δεν θα υπάρχει αρκετό νερό για άρδευση στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η προσομοίωση εξετάζει τις ποσότητες νερού που θα είναι διαθέσιμες στο Νέστο, για τη χρονική περίοδο από το 2009 - 2060, με δεδομένη την ισχύ της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας - Βουλγαρίας για τη διαχείριση του νερού του ποταμού, αλλά και τις πιθανότητες να σημειωθούν περίοδοι ξηρασίας ή μείωσης των βροχοπτώσεων. «Στη χειρότερη περίπτωση και με βάση πιθανούς δείκτες της Διεθνούς Επιτροπής Κλιματικής Αλλαγής για την θερμοκρασία και την ξηρασία, προκύπτει ότι η ποσότητα νερού στα φράγματα του Νέστου θα είναι αρκετή για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες και τη διατήρηση του οικοσυστήματος στο Δέλτα του ποταμού, αλλά όχι και τις ανάγκες άρδευσης», ανέφερε ο καθηγητής του τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ., Πέτρος Αναγνωστόπουλος και πρόσθεσε πως θα πρέπει να αναζητηθούν νέες πηγές άρδευσης.

Η μελέτη πρόκειται να παρουσιαστεί στο 3ο πανελλήνιο συνέδριο, που διοργανώνει το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., από σήμερα 15 μέχρι και 17 Οκτωβρίου, με θέμα «Κλιματική Αλλαγή, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Αναζητώντας λύσεις για το Ελληνικό Περιβάλλον». Με βάση τη διακρατική συμφωνία, η Βουλγαρία κρατά το 70% της ποσότητας νερού του Νέστου, ενώ διαθέτει το υπόλοιπο 30% στην Ελλάδα, οποιαδήποτε χρονική περίοδο του έτους κρίνει η ίδια.

Για την ορθότερη διαχείριση του νερού και για την ενεργειακή αξιοποίησή του, από ελληνικής πλευράς έχουν κατασκευαστεί τα φράγματα Πλατανόβρυσης και Θησαυρού, η συνολική χωρητικότητα των οποίων ανέρχεται στα 750 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Σήμερα, για την άρδευση της περιοχής καταναλώνονται περίπου 170 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, ενώ για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών απαιτούνται 400 εκατομμύρια και για τη διατήρηση του οικοσυστήματος περίπου 190 εκατομμύρια κυβικά μέτρα κάθε χρόνο.

Πηγή: Χρόνος

Ελπίδες στο Σκοπιανό με τον Γιώργο


Tου Αθανασιου Ελλις

Η ανάληψη της εξουσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου μπορεί να προσδώσει μια νέα δυναμική στην προσπάθεια αναζήτησης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Τα ουσιαστικά δεδομένα δεν έχουν μεταβληθεί. Η στάση των Σκοπίων παραμένει μαξιμαλιστική και αδιάλλακτη, ενώ αυτή της Αθήνας κινείται στην ίδια ρεαλιστική αποδοχή μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που προωθούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Ομως, η διαφορετική ατμόσφαιρα που συχνά δημιουργεί η ανάδειξη μιας νέας κυβέρνησης γεννά ελπίδες.

Ο κ. Παπανδρέου έχει από το παρελθόν οικοδομήσει ένα θετικό προφίλ στη γειτονική χώρα. Το 2001, ως υπουργός Εξωτερικών, και σε συνεργασία με τον Κώστα Σημίτη, είχαν καταλήξει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον τότε πρωθυπουργό της γείτονος, Λιούπκο Γκεοργκίεφσκι, επί της ονομασίας Gorna Makedonija (Ανω Μακεδονία), η οποία μαζί με την προτεινόμενη προσφάτως από τον ΟΗΕ «Βόρεια Μακεδονία» είναι μεταξύ αυτών που θα μπορούσε να αποδεχθεί η Ελλάδα.

Κινούμενος στο πλαίσιο της προσέγγισης της άλλης πλευράς, ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να έρθει σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, μια κίνηση που αποτιμήθηκε θετικά στην ΠΓΔΜ. Ελπίζεται ότι η ηγεσία της χώρας θα αδράξει την ευκαιρία και θα επιλέξει να επενδύσει στο νέο κλίμα.

Από την πλευρά του ο Μάθιου Νίμιτς θεωρεί ότι η σημερινή συγκυρία προσφέρει ένα ιδανικό «παράθυρο ευκαιρίας» για λύση, καθώς οι πρωθυπουργοί και των δύο χωρών έχουν πρόσφατα εκλεγεί και είναι πολιτικά παντοδύναμοι, ενώ διαθέτουν άνεση χρόνου. Οι επόμενες εκλογές στην ΠΓΔΜ είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν το 2012 και στην Ελλάδα το 2013, άρα οι κ. Παπανδρέου και Γκρούεφσκι μπορούν να προβούν σε ρεαλιστικούς χειρισμούς χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο του άμεσου πολιτικού κόστους. Κατά την τελευταία περιοδεία του σε Σκόπια και Αθήνα, τον περασμένο Ιούλιο, ο μεσολαβητής του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση ήταν όμηρος μιας ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Αντίθετα, μετά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και τον θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Νίμιτς θεωρεί τους επόμενους μήνες ως μια από τις σπάνιες περιόδους όπου μπορεί πραγματικά να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος και τελικά να βρεθεί λύση. Με το ίδιο σκεπτικό προσεγγίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα και οι ΗΠΑ οι οποίες θεωρούν ότι το θέμα του ονόματος μπορεί να λυθεί εντός ολίγων μηνών. Υπό αυτό το πρίσμα καθίσταται σαφές ότι αυτή είναι η στιγμή για να ασκήσει η Ουάσιγκτον τη σημαντική επιρροή που διαθέτει στην ηγεσία των Σκοπίων, έτσι ώστε να συμφωνήσει να χρησιμοποιεί διεθνώς το όνομα που προτείνει επίσημα ο ΟΗΕ.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει έτοιμος να χειρισθεί με σοβαρότητα το ζήτημα, ενώ σε περίπτωση που στην ηγεσία της Ν.Δ. εκλεγεί η Ντόρα Μπακογιάννη είναι βέβαιο ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα στηρίξει την κυβέρνηση καθώς αυτή θα κινηθεί στη γραμμή που και η ίδια ακολούθησε τα τελευταία χρόνια. Αν, από την άλλη, αναρριχηθεί στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αντώνης Σαμαράς είναι πολύ πιθανό ότι ο τελευταίος, παραμένοντας πιστός στις θέσεις του, θα είναι λιγότερο συναινετικός, κάτι όμως που, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να βοηθήσει διαπραγματευτικά τον κ. Παπανδρέου.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει χειρισθεί επί μακρόν το θέμα στο παρελθόν και είναι έτοιμος να προχωρήσει σε επικοινωνιακές υπερβάσεις και ουσιαστικά βήματα. Το ερώτημα είναι εάν ο κ. Γκρούεφσκι θα ανταποκριθεί ως ένας σύγχρονος ρεαλιστής Ευρωπαίος ηγέτης ή θα επιλέξει να παραμείνει εγκλωβισμένος στις αδιέξοδες κορώνες περί «μακεδονισμού» και την τραγελαφική πολιτική της ανέγερσης γιγαντιαίων αγαλμάτων.

Πηγή: Καθημερινή

Χρυσός βαμμένος με αίμα


Του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΗ

Μεταλλεργάτης σκοτώθηκε στα μεταλλεία χρυσού της Στρατονίκης Χαλκιδικής και συνάδελφός του τραυματίστηκε χθες το μεσημέρι, όταν αποκολλήθηκαν τόνοι μεταλλευμάτων κι έπεσαν πάνω τους ενώ πραγματοποιούσαν εργασίες υποστύλωσης σε στοά, στην περιοχή Μάντεμ Λάκκος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την έξοδο της στοάς, στις 11.30 το μεσημέρι. Κατά τις προσπάθειες ενίσχυσης της στοάς, μεγάλος όγκος μεταλλεύματος αποκολλήθηκε από την οροφή και καταπλάκωσε τον 44χρονο έμπειρο εργάτη, Δημήτρη Χαριστά, από τη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής.

«Είδα έναν κατάμαυρο όγκο να πέφτει στο πίσω μέρος του φορτωτή και το μηχάνημα σηκώθηκε στον αέρα», μας ανέφερε ο Χρήστος Ζαφειρούδας, χειριστής του φορτωτή, που δούλευε στον χώρο του δυστυχήματος και ανατράπηκε.

Η στοά απομονώθηκε αμέσως και οι εργάτες προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τον συνάδελφό τους, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής για νεκροψία-νεκροτομή.

Με ακρωτηριασμένα τα τέσσερα δάχτυλα του δεξιού του χεριού, ο έτερος 49χρονος εργάτης, Χρήστος Παπαϊωάννου, από την Ιερισσό, μεταφέρθηκε στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης. Χειρουργήθηκε για τη συγκόλληση των δακτύλων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τους υπεύθυνους ασφαλείας, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα. Αμεσα ειδοποιήθηκε η Επιθεώρηση Μεταλλείων, για αυτοψία, ώστε να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας.

Το πένθος βαρύ για τη βόρεια Χαλκιδική, αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα μεταλλεία, που εκμεταλλεύεται η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», είναι ντόπιοι. Κατά την εταιρεία, δυστύχημα μέσα σε στοά έχει να συμβεί από το 1997, ενώ το 2006 στέγη εξωτερικού κτίσματος καταπλάκωσε άλλον εργαζόμενο.

«Περιμένουμε το πόρισμα της Επιθεώρησης Μεταλλείων. Είμαστε σε επαφή με τα κατά τόπους σωματεία εργαζομένων και θα πράξουμε ανάλογα», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Αγγελος Πράτσας.

Εντατικοποίηση των προληπτικών ελέγχων και ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε να αλλάξει το τοπίο στους εργασιακούς χώρους, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, και υποσχέθηκε άμεση εφαρμογή του νόμου για την αποκατάσταση της οικογένειας του θανόντος και των τραυματιών.

«Εγκλημα της εργοδοσίας», που οφείλεται σε ελλιπή μέτρα ασφαλείας, χαρακτήρισε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα το εργατικό δυστύχημα.*

Πηγή: Ελευθεροτυπία