Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ισπανία: Βρέθηκε ο τάφος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Τα οστά είναι δύσκολο να διαχωριστούν, αφού βρέθηκαν σχεδόν θρυμματισμένα (Φωτογραφία: Reuters )

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Μαδρίτη, Ισπανία

Τον εντοπισμό του τάφου του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, μέσα σε κρύπτη σε μοναστήρι στο κέντρο της Μαδρίτης, επιβεβαίωσαν την Τρίτη ισπανοί επιστήμονες. Όπως ανακοίνωσαν, ο τάφος περιείχε οστά του συγγραφέα του Δον Κιχώτη, αλλά και της συζύγου του.

«Έπειτα από την ανάλυση κάθε πληροφορίας, είναι δυνατόν να θεωρήσουμε ότι ανάμεσα στα θραύσματα οστών που ανακαλύφθηκαν στο δάπεδο της κρύπτης της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας υπάρχουν ορισμένα που ανήκουν στον Μιγκέλ ντε Θερβάντες»

Δυναμική παρουσία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και στη Ρουμανία

Η Χαλκιδική για 10η συνεχή χρονιά συμμετείχε στην έκθεση TTR στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας με αυτόνομο περίπτερο 30 τετραγωνικών μέτρων.

Η επισκεψιμότητα κυρίως τις ημέρες του κοινού έφτασε τα 1500 άτομα.

Η εκτίμηση με τις έως τώρα προκρατήσεις είναι για αύξηση 7 με 10 %. Σ' αυτό συμβάλει η δυναμική παρουσία των ελληνικών τουριστικών πρακτόρων καθώς και οι απευθείας διαδικτυακές κρατήσεις, που τα τελευταία χρόνια καλύπτουν σημαντικό ποσοστό των τουριστών - επισκεπτών σε όλα τα καταλύματα.

Η Ελληνική πόλη φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί τις αισθήσεις… (φωτο)


“Περπατάς και νιώθεις πίσω σου σκιες!”

Έμεναν Έλληνες εκεί… τώρα δεν ζει κανείς… Δεν ζει τουλάχιστον κανείς…. με σάρκα και οστά… Όμως κάποιος άλλος;

Το Craco βρίσκεται στην περιφέρεια της Basilicata και στην επαρχία Matera της Ιταλίας και κατοικήθηκε τον 8ο αιώνα από Έλληνες αποίκους με την ονομασία Montedoro, οι οποίοι προτίμησαν την ενδοχώρα για αμυντικούς λόγους, εγκαταλείποντας την παραθαλάσσια πόλη Metaponto.