Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές με μπάλα!

Η μπάλα θα... τινάξει τα δίχτυα την παραμονή και την επόμενη ημέρα των εκλογών

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κανονικά παρά τις βουλευτικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου! Ο Νίκος Θανόπουλος, μετά από τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λίγκα, ανακοίνωσε πως τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και τη Δευτέρα, 3 και 5 Οκτωβρίου αντίστοιχα, εξηγώντας πως δεν γινόταν αλλιώς, καθώς δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για αναβολές, και φέρνοντας για παράδειγμα όλα τα ξένα πρωταθλήματα.

«Αυτό που μας απασχόλησε περισσότερο ήταν το έκτακτο θέμα με την προκήρυξη εκλογών καθώς επηρεάζει την αγωνιστική. Πήραμε ομόφωνα την απόφαση να πραγματοποιηθεί κανονικά η αγωνιστική την Κυριακή των εκλογών, να γίνουν δηλαδή τα παιχνίδια κανονικά το Σάββατο και τη Δευτέρα αντί την Κυριακή. Αυτό γίνεται σε όλες τις χώρες, αλλά στην Ελλάδα ίσως δεν ήμασταν έτοιμοι», ανακοίνωσε αρχικά ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα.

Και εξήγησε: «Θα δούμε σε σχέση με τις ομάδες που παίζουν Ευρώπη (σ.σ. πιθανότατα θα παίξουν Δευτέρα και οι τρεις). Δεν είναι για κανέναν καλό να μείνουνε οι ομάδες σε αγωνιστική απραξία για είκοσι ημέρες. Σιγά σιγά πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις που συγκλίνουν με το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Να προστατεύσουμε ομάδες και να μην τις επιβαρύνουμε. Νομίζω είναι μια σωστή απόφαση και ευελπιστούμε στη στήριξη όλων των εμπλεκόμενων».

Ερωτώμενος για τη στάση της αστυνομίας, και κατά πόσο μπορεί να διαθέσει δυνάμεις σε εκλογικά κέντρα και γήπεδα, απάντησε: «Εμείς πήραμε μία απόφαση και το τι θα κάνει η αστυνομία σίγουρα θα το λάβουμε υπόψιν μας, αλλά δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Αυτή είναι η απόφασή μας, αν δεν γίνει αυτό εφικτό, αν και δεν υπάρχουν λόγοι, θα συνεδριάσουμε εκ νέου. Η αστυνομία θα έχει το λόγο της και θα περιμένουμε τη θέση της».

Για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν σημείωσε: «Προχωράμε με ομοφωνία. Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και θα υπογραφεί την επόμενη φορά γιατί απομένουν κάποιες διευκρινίσεις». Τέλος, σχολίασε όσα έγιναν στο Καυτανζόγλειο: «Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος. Το σημαντικό είναι πως οι παράγοντες των δύο ομάδων, παρά τις εντάσεις, προσπάθησαν να βρουν μια λύση. Ήταν ένα μεμονωμένο ατυχές επεισόδιο. Να μαθαίνουμε από αυτά και να γινόμαστε καλύτεροι. Θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί ο οπαδός από τους σεκιούριτι».

Πηγή: goalday

Να κατέβει με σταυρό ο Σουφλιάς ο Λαρσινός


Να κατέβει με σταυρό ο Σουφλιάς ο Λαρσινός, έστω στην Λάρσα.

Όχι εκ του ασφαλούς, ενώ έριξε ουσιαστικά, μαζί με την Μητσοτάκαινα την Κυβέρνηση, να κατέβει σαν Βουλευτής Επικρατείας.

Να κατέβει με σταυρό για να πάρει την απάντηση από την βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Να επαναλάβουμε για αυτόν τον πολιτικάντη ότι: ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος...

Αυτά που ονειρεύεται για να γίνει Πρωθυπουργός κοινής αποδοχής, αν το ΠΑΣΟΚ δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία, να τα ξεχάσει και ούτε να το σκέφτεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακόμα καλύτερα να τον κατεβάσει στην Χαλκιδική, γιατί μας έφτιαξε τον δρόμο Θέρμης - Γαλάτιστας... Είναι σίγουρη η εκλογή του εδώ...

Κλοπή αυτοκινήτου στον Άγιο Μάμα

ΚΛΟΠΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ! Παράγινε το κακό!

Το βράδυ της Τετάρτης 2 – 9 – 2009 κλάπηκε από την Εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος αγροτικό αυτοκίνητο, ενάμιση καμπίνας 4Χ4, μάρκας ΜITSUBISI, χρώματος μπλε σκούρο με αριθμό κυκλοφορίας ΧΚΗ 3078.

Παρακαλείται όποιος έχει να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία να τηλεφωνήσει σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα ή στα τηλέφωνα του ιδιοκτήτη (6973918644 & 2371023183)

Πηγή: Ρεσπέντζα

Για ποιό λόγο δεν ζήτησαν περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις για τον Άγιο Μάμα και πρόσθετες περιπολίες για τις πόλεις και τα χωριά της Χαλκιδικής;

Δεν ξέρουν ότι η πανήγυρη του Αγίου Μάμαντος είναι ένα από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας; Ότι έχει εκατοντάδες εκθέτες και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες;

Μόνο να κάνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από την Δ.Ε.Θ. ξέρουν οι αστυνομικοί;

Τι κάνουν για να περιφρουρήσουν την περιουσία των πολιτών;

Πρέπει πρώτα να βγει κακό όνομα για την Χαλκιδική και συμπολίτες μας να χάσουν τα αυτοκίνητα τους που κοστίζουν μία περιουσία;

Οι διαρρήξεις από την άλλη είναι καθημερινό φαινόμενο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για όλα αυτά και πολλά άλλα βουλιάξανε και πέσανε...

Η απόφαση για τον Ηρακλή

Μια αγωνιστική και 60.000 ευρώ

Μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας στον Ηρακλή για τα επεισόδια με τον Αρη και πιο συγκεκριμένα για την επίθεση του οπαδού στον Μιχάλη Σηφάκη. Οσον αφορά στους «κιτρινόμαυρους», η ένσταση κατά του κύρους του αγώνα απορρίφθηκε ως απαράδεκτη.

Ο δικηγόρος κι εκπρόσωπος του Αρη, κ. Λίβας, υποστήριξε ότι ο διαιτητής τού αγώνα, Γιώργος Δαλούκας, μιλούσε στο τηλέφωνο πάνω από δέκα φορές την ώρα της διακοπής και πως ο Αρης αναγκάστηκε να συνεχίσει υπό κράτος απειλής, καθώς δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά. Για το ίδιο θέμα, ο Γιάννης Κόντης είπε πως ο Δαλούκας του διεμήνυσε πως θα συνεχίσει τον αγώνα, αφού είχε τις απαραίτητες εγγυήσεις, και πρόσθεσε πως αν θέλετε κατεβαίνετε, αν δεν θέλετε δεν κατεβαίνετε.

Από πλευράς Ηρακλή, ο κ. Γρηγορίου επεσήμανε πως δεν υπάρχει διάταξη που να αναφέρει ότι πρέπει να υπάρξει διακοπή αγώνα, όσο κι αν καθυστερήσει η έναρξη. Μάλιστα, εξήγησε πως το παιχνίδι άρχισε με 48 λεπτά καθυστέρηση γιατί άργησε να πάει στα αποδυτήρια ο ταξίαρχος, τον οποίο είχε ζητήσει ο Δαλούκας. Και άργησε γιατί ήταν στα επίσημα όπου υπήρχε πρόβλημα με τους επίσημους προσκεκλημένους του Αρη. Ο εκπρόσωπος του «γηραιού» τόνισε πως η ένσταση του Αρη είναι αβάσιμη.

Οσον αφορά στην είσοδο του φιλάθλου, σημείωσε πως πρέπει να ληφθεί ως μεμονωμένο γεγονός και αυτό για να αποφευχθεί η τιμωρία της έδρας και να πληρώσει ο Ηρακλής πρόστιμο που θα κυμαίνεται από 15 έως 100 χιλ. ευρώ. Αν ωστόσο, η πειθαρχική επιτροπή το δει ως εκτεταμένα επεισόδια, τότε, ο «γηραιός» δεν γλιτώνει την ποινή της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, ενώ το πρόστιμο μπορεί να φτάσει ως και τις 200.000 ευρώ.

«Ζητάμε συγνώμη», κατέληξε ο κ. Γρηγορίου, αν και οι αντεγκλήσεις δεν έλειψαν. Τέλος, ο επιμελητής του Ηρακλή, κ. Κολιάδης, μιλώντας για την είσοδο του φιλάθλου, τόνισε πως ο «γηραιός» έχει συμφωνία με εταιρία σεκιούριτι που διαθέτει 160 άτομα και που κοστίζει στην ΠΑΕ 15.000 ευρώ. «Πέρασε και τους σεκιούριτι και την αστυνομική δύναμη, τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε;», αναρωτήθηκε ενώ υποστήριξε πως άκουσε τον υπεύθυνο ασφαλείας του Αρη να ζητάει από τον Σηφάκη να πέσει κάτω, κάτι που δεν έκανε ο διεθνής τερματοφύλακας.

Πηγή: Εθνοσπόρ

Φιλιώ Πυργάκη: Αναστασιά - Η Θήβα έχει όμορφες - Μανουσάκια



Οι φωτογραφίες είναι από το Νομό Πέλλας.

Μπάχαλο και στην Λάρισα, το τσιφλίκι του Σουφλιά


Στο ΛΑΟΣ ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γ. Γαρουφαλιάς

Την προσχώρησή του στο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γ. Γαρουφαλιάς, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κόμματος.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Γαρουφαλιάς σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να δηλώσω απερίφραστα την συμμετοχή μου στις δυνάμεις του ΛΑ.Ο.Σ για το νομό της Λάρισας. Θα δώσουμε την μάχη, βοηθώντας τον Πρόεδρό μας, τον αγαπημένο μου φίλο από τα κοινοβουλευτικά χρόνια από το 1996 που συνυπηρετήσαμε στην παράταξη της εποχής και σημερινό πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, την κοινωνία, τους πολίτες, τις αγωνίες τους, τις αναζητήσεις τους, να δώσουμε μια ασφάλεια στον πολίτη, που την έχει τόσο ανάγκη από τους πολιτικούς και από την καθημερινή του διαβίωση στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει».

«Χαίρομαι που συστρατεύεται μαζί μας σε αυτόν τον τίμιο και καλό αγώνα, και προσωπικότητες σαν τον κ. Γαρουφαλιά τις χρειαζόμαστε» ανέφερε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη


«Τράνταζε σαν από σεισμό συθέμελα ο Χορτιάτης, και ακόντιζε μηνύματα με κόκκινη βαφή», γράφει στο ποίημά του «Θεσσαλονίκη ΙΙ» ο Νίκος Καββαδίας. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944 η δρεπανοφόρος Άτροπος Μοίρα επέλεξε τον Χορτιάτη να ακοντίσει τα δικά της αιματοβαμμένα μηνύματα. Να θερίσει 149 μίσχους, να κόψει με μια απότομη κίνηση τα χρώματα της ίριδας που ρίζωναν στους πρόποδες του Χορτιάτη και να αφήσει μόνο μαύρο και κόκκινο, καπνό και αίμα.

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944 ο Χορτιάτης πλήρωσε βαρύ τίμημα για την αντιστασιακή του δράση. Πλήρωσε με 149 αθώες ζωές και τη σχεδόν εκ βάθρων καταστροφή του, διότι δεν έσκυψε το κεφάλι στον κατοχικό ζυγό, δεν έπλευσε στα δύσκολα χρόνια κόστα-κόστα, ούτε έμεινε στα ρηχά, μα έστρεφε το ακρόπρωρό του στα ανοικτά, μπήκε στις τρικυμίες με υψωμένη την αντιστασιακή παντιέρα.

Ο θάνατος ενός Γερμανού στρατιώτη σε μια ένοπλη συμπλοκή στην περιοχή Καμάρα μεταξύ ανταρτών και Γερμανών, που συνόδευαν το όχημα της εταιρείας ύδρευσης -το οποίο όπως κάθε Σάββατο ανηφόριζε στο χωριό, ώστε να απολυμάνει τις πηγές της Αγίας Παρασκευής- ήταν μόνο η αφορμή που ζητούσαν οι κατοχικές δυνάμεις.

Λίγη ώρα αργότερα οι γερμανικές δυνάμεις συνεπικουρούμενες από ορδές ταγματασφαλιτών θα φτάσουν στον Χορτιάτη έτοιμες να εφαρμόσουν ένα προμελετημένο σχέδιο. Ξεσπούν σε πράξεις παράφορης βίας, σκοτώνουν βρέφη, βιάζουν, εκτελούν εν ψυχρώ, καίνε και λεηλατούν. Συγκεντρώνουν όσους δεν έχουν εγκαταλείψει το χωριό στο φούρνο του Γκουραμάνη και το σπίτι του Νταμπούδη, μετατρέποντας τους δύο χώρους σε νέα κρεματόρια. Ο απολογισμός θα είναι τραγικός: 149 άτομα θα καούν ζωντανά ή θα εκτελεστούν, από τα οποία τα 51 κάτω των 18 ετών.

Ο Χορτιάτης θα ζήσει ένα Ολοκαύτωμα, θα γραφεί για πάντα στις σελίδες της ιστορίας ως ένας μαρτυρικός τόπος, που μπορεί να γνώρισε τη φρίκη, την καταστροφή και το θάνατο, αλλά δεν υπέκυψε. Θα γίνει ένα διαχρονικό σύμβολο αντίστασης, αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία, ιδεών και ιδανικών.

2 Σεπτεμβρίου 1944: το χρονικό του Ολοκαυτώματος
September 2, 1944: The holocaust
Τα ονόματα των θυμάτων
Το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.
Ανοίγει ο δρόμος για τις γερμανικές αποζημιώσεις;
Ό,τι απέμεινε από τη μέρα εκείνη, η μνήμη είναι
Να γίνει ο Χορτιάτης το Κέντρο Μνήμης της Ναζιστικής θηριωδίας στη Βόρεια Ελλάδα

Πηγή: hortiatis570.gr

H επιστολή του Μιχάλη Λιάπη


Δεν μπορώ να συμπράξω με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνώ ριζικά. Είναι θέμα πολιτικής συνέπειας. Και ασφαλώς προσωπικής αξιοπρέπειας. Αποφάσεις που –κατά την γνώμη μου- αποτελούν ιστορικό λάθος για την χώρα και ατόπημα για την παράταξη. Η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτεια. Η Ν.Δ. σε παρατεταμένη κρίση.

Δεν μπορώ να συμμετάσχω σ’αυτό τον παραλογισμό. Με τί επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθές εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε; Με τι ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε από τους δικούς μας ψηφοφόρους να δώσουν την μάχη, όταν δεν τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της 4ετίας;

Για λόγους λοιπόν ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν έγκαιρα, προ μηνός, με επιστολή μου στον Πρόεδρο του κόμματος είχα επισημάνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών, για τον τόπο και το κόμμα. Αλλά κυρίως για τον ίδιο προσωπικά. Τότε είχε συμφωνήσει. Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους, τον μετέπεισαν…

Παραμένω μάχιμος πολιτικός στην παράταξή μου. Και πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της! Είμαι δίπλα στους αγνούς αγωνιστές της Ν.Δ. και συμμετέχω στην σημερινή μεγάλη τους θλίψη και απογοήτευση.

Και είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την πάνδημη στήριξή τους τις τελευταίες μέρες, στις απόψεις μου.

Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο στα δύσκολα χρόνια που έρχονται…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις...

Προφανώς ο Γιώργος Παπανδρέου περιμένει το διάγγελμα του Καραμανλή.

Ο Benny δίπλα του τι να σκέφτεται άραγε;

Δελτίο Τύπου ΛΑ.Ο.Σ. - Ο π. Βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κωνσταντάρας στο ΛΑ.Ο.Σ.


Σήμερα, Πέμπτη 3/09/09 ο πρώην Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δ. Κωνσταντάρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρη και ανακοίνωσε την προσχώρησή του στο ΛΑ.Ο.Σ. Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Δ. Κωνσταντάρας:

«Με όλη την καλή διάθεση, την καρδιά μου και από την ψυχή μου έρχομαι σ’ ένα φιλικό σε μένα χώρο, σ’ ένα κόμμα το οποίο σέβεται, αγαπάει και υπολογίζει τον άνθρωπο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα του ατόμου με το μυαλό μου πάντοτε στραμμένο στους αγαπημένους φίλους της Αθήνας - τους Αθηναίους και τις Αθηναίες - που χρόνια ολόκληρα υπηρετώ και δε θα σταματήσω ποτέ να το κάνω».

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Καρατζαφέρης απήντησε:

«Με τον κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα έχουμε μια κοινή πορεία στη δημοσιογραφία 40 ετών. Συναντιόμαστε τώρα και πολιτικά. Έχουμε κοινές σκέψεις και ιδέες για την πατρίδα. Ο Δ. Κωνσταντάρας είναι ένας Βουλευτής με περγαμηνές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχει περάσει και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει την πληρότητα εκείνη που αναζητά ο ΛΑ.Ο.Σ. Μαζί με το Δ. Κωνσταντάρα είναι και μια άλλη ομάδα - σημαντική - Βουλευτών, των οποίων εξετάζουμε κατά περίπτωση την δικά τους θέση, για να ενταχθούν στο ΛΑ.Ο.Σ. Να περιμένετε και άλλες εκπλήξεις, ισάξιες και δυναμικές όπως του Δ. Κωνσταντάρα. Δημήτρη καλό βόλι!...».

Πηγή: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κανένα θέμα δεν υπάρχει με τη συμμετοχή του κ. Μαγγίνα στο ψηφοδέλτιο

Από την ώρα που το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών φάνταζε βέβαιο κάποιοι επιδόθηκαν σε ένα ανελέητο «παιχνίδι φημών» διαδίδοντας μέσω φιλικών σελίδων τους στο διαδίκτυο ότι ο πρώην Υπουργός Βασίλης Μαγγίνας δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος λόγω της υπόθεσης του αναψυκτηρίου.

Το αστείο - νέο που διακινήθηκε γρήγορα από χθες το απόγευμα είχε σκοπό την καλλιέργεια ενός κλίματος δυσκολίας του προεκλογικού αγώνα του κ. Μαγγίνα και φυσικά η «διανομή» έγινε από ορισμένους εσωκομματικούς αντιπάλους του πρώην Υπουργού.

Κύκλοι του πρώην Υπουργού διαψεύδουν κατηγορηματικά τις όποιες τέτοιες πληροφορίες και μάλιστα δεν δίνουν ούτε την απαραίτητη σημασία στο θέμα καθώς το επιτελείο των συνεργατών του πρώην Υπουργού από χθες το βράδυ βρίσκεται στο νομό και οργανώνει την προεκλογική εκστρατεία του κ. Μαγγίνα!

Πηγή: Το Παρόν

Ντι μπι ντάι, ντι μπι ντάι, ντι μπι ντάι, στις εκλογές ο Καραμανλής Παναγιώτη μας πάει...

Γορίλας : Ντι μπι ντάι, ντι μπι ντάι, ντι μπι ντάι
στις εκλογές ο Καραμανλής Παναγιώτη μας πάει...
Όπα, να καούν τα κάρβουνα και να πέσει πολύ φούμο...

Πηγή: Λευτεριά

29χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Εθνική Οδο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών στο ύψος του Λακκώματος


Ένας 29χρονος οδηγός σκοτώθηκε χθες το απόγευμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ν.Μουδανιών κοντά στο Λάκκωμα. Τον παρέσυρε αυτοκίνητο που ακολουθούσε όταν βγήκε για να δει αν το αυτοκίνητό του έπαθε ζημιά μετά από σύγκρουση που είχε με αδέσποτο σκύλο.

Μετά το τρακάρισμα ο οδηγός στάθμευσε το αυτοκίνητό του στο δεξιό άκρο του δρόμου όμως τα δύο αυτοκίνητα που ακολουθούσαν άργησαν να το αντιληφθούν με αποτέλεσμα να φρενάρουν απότομα. Το πρώτο από τα δύο οχήματα ανετράπη, άρπαξε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ το δεύτερο παρέσυρε τον 29χρονο τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Πηγή: seleo.gr

Γαλάζια αποσύνθεση με αποχωρήσεις και λουκέτα!


Γίνεται χαμός τώρα στη Ρηγίλλης και στις κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Μ. Λιάπη στον πρωθυπουργό.

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ. Σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro, τα μέλη του Δ.Σ. της Τοπικής Περιστερίου της Ν.Δ. οδεύουν προς τη Ρηγίλλης για να παραδώσουν τα κλειδιά της τοπικής τους! Σε αποσύνθεση η γαλάζια παράταξη.

Πηγή: Fimotro

S. O. S.

Ο 12χρονος Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο του Λονδίνου (Harley Street Clinic).

Το κόστος μεταμόσχευσης και νοσηλείας ανέρχεται στις 280.000 ευρώ.

Για την οικονομική στήριξη του μικρού και της οικογενείας του στο δύσκολο αγώνα τους ανοίχτηκε λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα Νέων Μουδανιών με αριθμό 421/750670-83.

Πηγή: Ρεσπέντζα

Νέα κλοπή αυτοκινήτου στον Πολύγυρο

Χθες το βράδυ (1/9 προς 2/9) και από την οδό Παπαδιαμάντη, στον Πολύγυρο, εκλάπη αγροτικό αυτοκίνητο, χρώματος βυσσινή, NISSAN pick up 4X4, μονοκάμπινο και αριθμό κυκλοφορίας ΧΚΗ 8488.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει ή έχει δει το αυτοκίνητο να ειδοποιήσει κάποιο αστυνομικό τμήμα ή να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του στο τηλέφωνο 6972337589

Πηγή: Ρεσπέντζα

Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές ο κ. Μιχάλης Λιάπης

Λόγω διαφωνίας για τις πρόωρες

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός κ. Μιχάλης Λιάπης, τονίζοντας ότι λόγοι πολιτικής αξιοπρέπειας και πολιτικής συνέπειας τού επέβαλαν την στάση αυτή.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Mega» είπε ότι έδωσε μια μάχη για να μην υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά δεν την κέρδισε.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λιάπης είχε: «Εκλογές τώρα θα ήταν μια μοιραία πολιτική εξέλιξη. Μια αδιέξοδη πολιτική. Μια απεγνωσμένη κίνηση».

Πάντως, το κλίμα στις τάξεις της ΝΔ είναι ηττοπαθές, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για «αυτοχειριασμό», ενώ ο συμβολισμός της 4ης Οκτωβρίου -ημερομηνία ίδρυσης της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή- προκάλεσε ποικίλους συνειρμούς στις τάξεις του κόμματος.

Πάντως, την επομένη της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ επιχειρούν να ανυψώσουν το ηθικό της παράταξης. Προσερχόμενοι στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κυβερνητικά στελέχη όπως η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Αντ.Σαμαράς, ο κ. Ευρ.Στυλιανίδης και ο κ. Σ.Χατζηγάκης εξέπεμψαν μηνύματα αισιοδοξίας και συστράτευσης εν όψει της μάχης της 4ης Οκτωβρίου.

Έτσι, από σήμερα ξεκινά -ουσιαστικά- η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων και ο κ. Κώστας Καραμανλής θα έχει την πρώτη ευκαιρία να εξηγήσει περαιτέρω τις αποφάσεις του, να ξεδιπλώσει τα επιχειρήματα της ΝΔ, καθώς και το οικονομικό πρόγραμμά του, κατά την ομιλία του στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων το Σάββατο στη ΔΕΘ.

Πηγή: Το Βήμα

Απο χθες το βραδυ ο Γιωργος χαμογελά...το γιόρτασε οικογενειακά!


Συνωστισμός χθες το βράδυ στη «La Strada», στην Αγ. Βαρβάρα Χαλανδρίου. Σύσσωμη η οικογένεια Παπανδρέου, και οι τρεις γενιές παρούσες. Από τη γιαγιά Μαργαρίτα μέχρι την εγγονή. Παρών, φυσικά και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ρωτούσε αξιωματικό της Αεροπορίας Στρατού, αν θα μπορούσαν να πετάξουν τα Σινούκ για να πάρουν μέρος στην κατάσβεση των πυρκαγιών του περασμένου 15ημέρου στο Λεκανοπέδιο, για να πάρει καταφατική απάντηση.

Σε διπλανό τραπέζι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος συνομίλησε, για λίγο, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά, δυστυχώς, δεν υπήρχε, κοντά, ωτακουστής για να πληροφορηθούμε τι είπαν, αλλά μάλλον για τις εκλογές θα συζήτησαν.

Παρέα του Γ. Καρατζαφέρη ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο οποίος προσχώρησε στο Λα.Ο.Σ.

Σε παραδιπλανό τραπέζι ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος με φιλική παρέα. Πιο κει ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης με τη σύζυγό του Κοραλία Καράντη και λίγο πιο πέρα ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ιδιοκτήτης της «Χαλυβουργικής».

Με ενδιαφέρον άρχισε ο Σεπτέμβριος.

Πηγή: i-reporter

Ας πούμε κι εμείς μια γνώμη


Το μόνο που δεν χρειαζόταν στον τόπο ήταν πρόωρες εκλογές.

Η οικονομία δεν πάει καθόλου καλά, το γνωρίζουμε όλοι και υπάρχουν πιέσεις να λυθεί το θέμα με την FYROM εις βάρος της Ελλάδας.

Κατά την γνώμη μας λοιπόν τώρα που προκηρύχθηκαν εκλογές, θα έπρεπε ο Καραμανλής να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές το δίδυμο της συμφοράς Σουφλιάς και Ντόρα, για να εισπράξουν και το πολιτικό κόστος των πράξεων τους, που υπονόμευσαν τον Καραμανλή και ουσιαστικά ρίξανε την κυβέρνηση.

Φυσικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραιτηθεί ο Καραμανλής από την ηγεσία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Να πάει σε έκτακτο συνέδριο και να ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του και να εκλεγεί πανηγυρικά.

Ορισμένοι θέλουν να τον τελειώσουν πολιτικά. Ξεχνάνε όμως ότι ο Καραμανλής είναι μόνο 53 ετών και φυσικά δεν πρόκειται να αποσυρθεί όπως ονειρεύονται ή θα επιθυμούσαν.

Ακόμα και να χάσει τις εκλογές, που θα τις χάσει, για ποιόν λόγο να παραιτηθεί από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας; Τι είναι; προπονητής σε ποδοσφαιρική ομάδα που αν χάσει θα τον αλλάξουν;

Η αφίσα έκανε το θαύμα της

Μικρός φιλόζωος έχασε τον τυφλό γάτο του και τον ξαναβρήκε μέσω της χειροποίητης αφίσας του

Η χειροποίητη αφίσα

Πριν από λίγες ημέρες στο μικρό νησάκι της Αμμουλιανής στη Χαλκιδική, αναγνώστες της Ε είδαν σε στύλο της ΔΕΗ μια πολύ χαριτωμένη αφίσα που δήλωνε την εξαφάνιση ενός τυφλού γάτου. Όντας γατόφιλοι και γατογονείς, ξεκίνησαν αμέσως τις έρευνες στο χωριό.

Ο μικρός ιδιοκτήτης αγκαλιά με τον γάτο

Ύστερα από μία ώρα περίπου, βρήκαν στην άκρη του χωριού το τυφλό γατάκι να κάθεται ήσυχα στο γρασίδι. Στο τηλέφωνο που πήραν απάντησε ο ιδιοκτήτης του γάτου, ο μικρός Χαράλαμπος, ο οποίος ήρθε τρέχοντας, τους ευχαρίστησε και προθυμοποιήθηκε να τους δώσει και την αμοιβή! Ο μικρός πήρε αγκαλιά το γατάκι, που ακούει στο όνομα Μιμίκος και το πήγε σπίτι του, όπου το φροντίζει εδώ και καιρό. Χαράλαμπε το Μιμίκο και τα μάτια σου!

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Αυτή είναι η Χαλκιδική μας μέσα στο γκρίζο της πολιτικής και στο μαύρο της προεκλογικής περιόδου.

Προς Χολομώντα

Αγαπητέ Χολομώντα, μήπως θα ήθελες ο Βελόπουλος και ο Καρατζαφέρης να ζητήσουν την άδεια σου για να καταρτίσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος τους στην Χαλκιδική;

Κακώς που δεν ζήτησαν την άδεια σου. Όταν τελικά συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο, θα τους προτείνουμε να σου το δώσουν για να κάνεις τις τελευταίες αλλαγές και να το εγκρίνεις...

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες


Την ιδέα για το μουσικό video μας την έδωσε το φιλικό blog Λευτεριά από την Πιερία, το οποίο και δημοσίευσε τους στίχους του τραγουδιού.

Γιατί μας πάτε σε εκλογές ρε ψευταράδες;


Γιατί μας πάτε σε εκλογές ρε ψευταράδες; Εσείς δεν διαβεβαιώνατε τον ελληνικό λαό σε καθημερινή βάση ότι θα εξανληθεί η τετραετία;

Μόλις πριν δυο χρόνια δεν έκανες εκλογές ρε Καραμανλή; Ρωτήσατε ποτέ τον ελληνικό λαό, αν θέλει να πάει πάλι στις κάλπες, γιατί έτσι γουστάρουν οι Κωστάκηδες και οι Γιωργάκηδες;

Ν.Γ

Πηγή: Πιέριοι

Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου


«Έλληνιδες, Έλληνες, ήλθε η ώρα του λαού, ήλθε η ώρα να αποφασίσουμε για το σήμερα και το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας. Ήλθε η ώρα για μια νέα αρχή, για μια νέα πορεία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για προσφυγή στις κάλπες.

«Η κυβέρνηση κατέρρευσε υπό το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός λαός έδωσε δύο φορές εντολή εμπιστοσύνης στην σημερινή κυβέρνηση η οποία αυτή την εντολή όχι μόνο δεν την τίμησε, αλλά ακόμα και αυτονόητες αρχές και αξίες δεν τήρησε. Έχει η ίδια αποκλειστικά την ευθύνη για την βαριά κρίση που περνά σήμερα η χώρα».

«Σήμερα δεν αναμετρώνται απλώς τα κόμματα, αναμετρώνται δύο ριζικά διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και επιλογές: Από τη μια, μία νεοσυντηρητική επιλογή πελατειακής και αδιαφανούς διαχείρισης διακυβέρνησης της χώρας που μας έφερε στην σημερινή τραγική για τη χώρα κρίση και από την άλλη η προοδευτική λύση, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια άλλη πορεία της χώρας βασισμένη σε αξίες και αρχές δικαίου» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η δική μας πρόταση για το μέλλον της Ελλάδας χτίζει ένα μεγάλο όραμα που μπορούμε να κάνουμε πράξη όλοι μαζί» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «έχουμε τη γνώση, την πολιτική βούληση, ξέρουμε τα προβλήματα και έχουμε προτείνει λύσεις εφικτές και δίκαιες που σέβονται το βιός και τις ελπίδες του ελληνικού λαού και υπηρετούν τον πολίτη και όχι μικροκομματικά ή ισχυρά συμφέροντα των λίγων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το Κίνημα έχει σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την σημερινή κρίση καθώς και την «δύναμη και την τόλμη να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που κρατά τη χώρα μας καθηλωμένη». «Πάνω απ’ όλα όμως έχουμε βαθιά πίστη στις δυνάμεις του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας» είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας πως «θα χρειαστεί η συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, όλων εκείνων που θέλουν να δουν την χώρα να προοδεύει, να προστατεύεται ο πλούτος της και να πρωταγωνιστεί».

Απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε ότι «είναι η ώρα να πάμε μπροστά, η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει» και κατέληξε λέγοντας «σας καλώ να συμβάλουμε όλοι στη μεγάλη εθνική προσπάθεια, και σε μια νέα ενότητα των Ελλήνων για το μέλλον» και εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι «μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε».

Πηγή: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ