Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές ο κ. Μιχάλης Λιάπης

Λόγω διαφωνίας για τις πρόωρες

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός κ. Μιχάλης Λιάπης, τονίζοντας ότι λόγοι πολιτικής αξιοπρέπειας και πολιτικής συνέπειας τού επέβαλαν την στάση αυτή.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Mega» είπε ότι έδωσε μια μάχη για να μην υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά δεν την κέρδισε.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λιάπης είχε: «Εκλογές τώρα θα ήταν μια μοιραία πολιτική εξέλιξη. Μια αδιέξοδη πολιτική. Μια απεγνωσμένη κίνηση».

Πάντως, το κλίμα στις τάξεις της ΝΔ είναι ηττοπαθές, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για «αυτοχειριασμό», ενώ ο συμβολισμός της 4ης Οκτωβρίου -ημερομηνία ίδρυσης της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή- προκάλεσε ποικίλους συνειρμούς στις τάξεις του κόμματος.

Πάντως, την επομένη της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ επιχειρούν να ανυψώσουν το ηθικό της παράταξης. Προσερχόμενοι στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κυβερνητικά στελέχη όπως η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Αντ.Σαμαράς, ο κ. Ευρ.Στυλιανίδης και ο κ. Σ.Χατζηγάκης εξέπεμψαν μηνύματα αισιοδοξίας και συστράτευσης εν όψει της μάχης της 4ης Οκτωβρίου.

Έτσι, από σήμερα ξεκινά -ουσιαστικά- η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων και ο κ. Κώστας Καραμανλής θα έχει την πρώτη ευκαιρία να εξηγήσει περαιτέρω τις αποφάσεις του, να ξεδιπλώσει τα επιχειρήματα της ΝΔ, καθώς και το οικονομικό πρόγραμμά του, κατά την ομιλία του στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων το Σάββατο στη ΔΕΘ.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: