Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ευχές από το ιστολόγιο Αετός Χαλκιδικής

κλικ για μεγέθυνση

Ευχές από τον Δημήτρη Περδίκη

Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και
το νέο έτος 2015 όλο υγεία και ευτυχία

Δημήτρης Περδίκης

Ευχές Δημάρχου Σιθωνίας

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία που είχαμε όλη τη χρονιά!
 Ευχόμαστε υγεία, δύναμη και ό,τι επιθυμεί ο καθένας να πραγματοποιηθεί τη νέα χρόνια!
Γραφείο Τύπου Δήμου Σιθωνίας

Ευχές από την ΛΕΦΕΔ Χαλκιδικής

κλικ για μεγέθυνση

Κάλαντα Χριστουγέννων από όλη την Ελλάδα

Τα Κάλαντα αποτελούν δημοτικά ευχητικά και εγκωμιαστικά τραγούδια που ψάλλονται εθιμικά κατ΄ έτος κυρίως την παραμονή μεγάλων θρησκευτικών εορτών. Τα κάλαντα ψάλλονται κυρίως από παιδιά αλλά και ενήλικες, είτε μεμονωμένα είτε κατά ομάδες που περιέρχονται οικίες, καταστήματα, δημόσιους χώρους κλπ με τη συνοδεία του πατροπαράδοτου σιδερένιου τριγώνου αλλά ενίοτε και άλλων μουσικών οργάνων.

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων ανάλογα με την περιοχή της χώρας συναντούνται σε διάφορες εκδοχές. Ας δούμε μερικές από αυτές:

Τι ήταν τελικά το άστρο της Βηθλεέμ που εμφανίστηκε όταν γεννήθηκε ο Χριστός;

Διαβάστε μια Αποκαλυπτική Επιστημονική ερμηνεία!

“Το άστρο των Χριστουγέννων εμφανίστηκε πριν από 2000 χρόνια περίπου και ήταν αυτό που καθοδήγησε τους μάγους στον μικρό Ιησού. Το άστρο αυτό ακτινοβολεί ακόμη και σήμερα το μυστήριο για την φύση του στην επιστήμη. Πολλοί επιστήμονες προσπάθησαν να ερμηνεύσουν το παράδοξο αυτό φαινόμενο, αλλά καμία θεωρία δεν κατάφερε να το ερμηνεύσει εξ ολοκλήρου. Σε κάθε άνθρωπο έλκει τον θαυμασμό, σε μεγάλο ή μικρό βαθμό αυτό το αξιοσημείωτο γεγονός.

Η μόνη αξιόπιστη πηγή που δίνει πληροφορίες για το άστρο των Χριστουγέννων (ή Άστρο) είναι το ευαγγέλιο κατά Ματθαίου στην αρχή του 2oυ κεφαλαίου. Εκεί ο ευαγγελιστής αναφέρει :

Αληθινή αγάπη!!!


Και τα ζώα έχουν αισθήματα και μάλιστα πραγματικά.

Όποιος έχει αμφιβολίες ας ρίξει μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες.

Το μεγαλείο της φύσης μας χαρίζει μερικές απολαυστικές στιγμές αληθινής αγάπης.

Θεσμοθετήθηκε το Αρχείο Διαφύλαξης Κινηματογραφικής Κληρονομιάς

Ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοθέτημα με το οποίο θεσμοθετείται η νομική υποχρέωση κατάθεσης κινηματογραφικών ταινιών, η τήρηση Αρχείου Διαφύλαξης Κινηματογραφικής Κληρονομιάς καθώς και η ανάθεση της διαχείρισής του στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, ως επίσημου φορέα διαφύλαξης κινηματογραφικής κληρονομιάς.

Από το 1982 η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την οπτικοακουστική κληρονομιά προέβλεπε την υποχρεωτική κατάθεση (σε αντίγραφο) όλου του παραγόμενου υλικού κινούμενης εικόνας (legal deposit/depot legal) σε κάθε συμβαλλόμενο κράτος. Η υποχρέωση αυτή περιλαμβάνει όχι μόνο την κατάθεση αντιγράφου σε ένα επίσημα ορισμένο αρχείο αλλά και την απαραίτητη συντήρηση και προστασία του κατατεθειμένου υλικού.