Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Kαι η μειονότητα της Θράκης στο τραπέζι συνομιλιών Γ.Παπανδρέου και Ρ.Τ.Ερντογάν!


Θέμα μειονότητας στην Θράκη συζήτησαν οι Γ.Παπανδρέου και Τ. Ερντογάν στις συνομιλίες τους σήμερα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις  του Έλληνα πρωθυπουργού. Σε δηλώσεις αμέσως μετά την δίωρη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό ο Γ.Παπανδρέου εμμέσως αποκάλυψε ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτέλεσε θέμα συζήτησης "μαζί με διάφορα άλλα ζητήματα".

Το ερώτημα είναι γιατί συζητήθηκαν θέματα μειονοτήτων με τον Τούρκο πρωθυπουργό, αφού η Τουρκία δεν έχει καμία νομιμοποίηση επί της μουσουλμανικής μειονότητας που ζει στην Ελλάδα. Πως επιτράπηκε στον Τούρκο πρωθυπουργό να θέσει θέμα για μία μειονότητα για την οποία δεν έχει καμία αρμοδιότητα, αφού είναι απλώς θρησκευτική και όχι εθνική, βάσει της συνθήκης της Λωζάνης και πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε τέτοια συζήτηση.

Το blog του Χρήστου Βορδού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από σήμερα 22/10/2010 στο vordos.blogspot.com, μια πρωτότυπη ιδέα υλοποιείται στο διαδίκτυο, το ΒΗΜΑ ΔΗΜΟΤΩΝ, όπου ο καθένας μπορεί να θέσει ελεύθερα τις προτάσεις του από τα πιο μικρά προβλήματα της καθημερινότητας ως και τα οράματά του για το νέο Δήμο Πολυγύρου.

Με εκτίμηση
Χρήστος Βορδός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Πολυγύρου

*Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί για αυτή την ανάρτηση από το διαχειριστή ιστολογίου.

Μια ακόμα επιτυχία για τα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Νικολάου και Μ. Παναγίας

Το Δημοτικό σχολείο της Μεγάλης Παναγίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΕΕΠ‐ΔΤΠΕ

http://diagonismos2010.com

«Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας»
(Με την αιγίδα του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.)

ΒΑΘΜΙΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1ο Δ. Σχ. Νάξου Η Νάξος μέσα από την παράδοσή της 01η ‐ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Β΄ Βραβείο στην 1η θεματική κατηγορία

27ο Δ. Σχ. Ιωαννίνων Different People in Different Cultures 01η ‐ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Α΄ Βραβείο στην 1η θεματική κατηγορία

Αγνοείται Γαλλίδα ορειβάτισσα στον Όλυμπο


Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εντοπισμού της 37χρονης Γαλλίδας ορειβάτισσας, η οποία αγνοείται από τις 30 Σεπτεμβρίου, στον Όλυμπο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η Γαλλίδα ορειβάτισσα την ημέρα εκείνη σκόπευε να ξεκινήσει πεζοπορία από την Ελασσόνα με προορισμό το ορεινό καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός».

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η γυναίκα βρισκόταν από τις αρχές του Σεπτέμβρη στη χώρα μας για διακοπές κι όλο το διάστημα έως την εξαφάνιση της επικοινωνούσε μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου με φίλους και συγγενείς στην πατρίδα της. Σε μία από τις επικοινωνίες της, τους ενημέρωσε για τη σχεδιαζόμενη ανάβαση στον Όλυμπο.

Κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα γιαούρτωσαν τον Αλαβάνο - Video


Επίθεση με γιαούρτια κατά Αλαβάνου

Φραστική επίθεση και γιαούρτια δέχθηκε από ακροδεξιούς στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το συνδυασμό «Ελεύθερη Αττική» Αλέκος Αλαβάνος.

Ο τέως επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούσε περιοδεία στις πλατείες Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Αμερικής.

Πρόγραμμα επισκέψεων και ομιλιών του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ ΥΠ. ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Χαλκιδική ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης ΓΙΩΡΓΟΣ επισκέπτεται όλους τους Δήμους και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως διαμορφώθηκαν από το σχέδιο «Καλλικράτης».

Το πρόγραμμα του κ. Γιώργου για σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου έχει ως εξής:

Στις 18:00 θα επισκεφθεί το Βατοπέδι, στις 18:30 τη Μεταμόρφωση, ενώ στις 19:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Ορμύλια (ΚΑΠΗ).

Προεκλογική ομιλία του υπ. Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:00, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος  θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στους ετεροδημότες του Δήμου Πολυγύρου στο "Αριστοτέλειο Κινηματοθέατρο" της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών (έναντι του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη).


Από το Γραφείο Τύπου

Εγκαίνια των εκλογικών κέντρων του Κυριάκου Βελόπουλου σε Κατερίνη και Θεσσαλονίκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22.10.2010

Στο νομό Πιερίας θα περιοδεύσει σήμερα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Κυριάκος Βελόπουλος του συνδυασμού «Καθαρά χέρια, Καθαρές Ιδέες, Καθαρές Λύσεις».

Το πρωί βρέθηκε στο Αιγίνιο και στην αγορά της Κατερίνης, όπου τοπικοί παράγοντες, φορείς της αγοράς και κάτοικοι του εξέφρασαν τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τη στήριξή τους.

Το απόγευμα, περί τις 19.00, θα παραστεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού στην Κατερίνη, και, εν συνεχεία, θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη

Στις 21.00 θα λάβουν χώρα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης και οι υποψήφιοι της παράταξής του θα έχουν την ευκαιρία να  συνομιλήσουν με τους πολίτες που αναμένεται να τους τιμήσουν με την παρουσία τους.

Τα ονόματα του συνδυασμού του Αστέριου Ζωγράφου, Πολύγυρος Ισχυρή Πρωτεύουσα

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ



ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Αβέρη     Ελένη    του    Αστέριου
Λακρός    Αλέξανδρος    του    Δούκα
Πανέλα    Αντιγόνη    του    Γεωργίου
Πλιάκος    Αστέριος    του    Δημητρίου
Πύρρος    Ιωάννης    του    Ζαφειρίου
Σιδέρης     Νικόλαος    του    Αθανασίου
Τζηρίνης    Δημήτριος    του    Νικολάου
Τσιρωνάς    Ιωάννης    του    Ζαχαρία

Νερό και ασήμι στην Σελήνη


Νέες αναλύσεις της NASA κατέρριψαν την εικόνα της γεωλογικής και χημικής «φτώχειας» της Σελήνης, καθώς όχι μόνο επιβεβαιώνουν την ύπαρξη νερού σε αυτήν, αλλά και ότι το έδαφός της είναι πλούσιο σε διάφορα στοιχεία, όπως ο άργυρος (ασήμι).

Οι ερευνητές του Κέντρου Ames της NASA υπό τον Άντονι Κολαπρέτε και του πανεπιστημίου Μπράουν των ΗΠΑ υπό τον πλανητικό γεωλόγο Πίτερ Σουλτς, μελέτησαν για λογαριασμό της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας περίπου 155 κιλά από σωματίδια της σεληνιακής σκόνης, που εκτοξεύτηκαν ψηλά όταν, πριν από περίπου από ένα χρόνο, το διαστημικό όχημα LCROSS της NASA έκανε σκοπίμως ελεγχόμενη πρόσκρουση στην επιφάνεια του δορυφόρου με ταχύτητα 9.000 χλμ. την ώρα, σε ένα σκιερό κρατήρα, όπου δεν είχε πέσει το φως του ήλιου επί δισεκατομμύρια χρόνια.

Τα ελληνοτουρκικά στο τραπέζι των συζητήσεων


Στην Αθήνα έφτασε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συμμετάσχει στο Διεθνές συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο που πραγματοποιείται αύριο στη Βουλιαγμένη. O Γιώργος Παπανδρέου με την σύζυγο του παρέθεσαν δείπνο στον Τούρκο ομόλογό και τη σύζυγο του το βράδι της Πέμπτης (φωτογραφία).

Στο αεροδρόμιο τον κ. Ερντογάν, τη σύζυγό του Εμινέ, και την διπλωματική αποστολή, υποδέχθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Την Παρασκευή το πρωί οι δύο Πρωθυπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σε συνάντησή τους που έχει προγραμματισθεί στο περιθώριο του Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή.

Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης: Εκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα


Έκτακτο δελτίο εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, με το οποίο ενημερώνει πως, τις επόμενες ώρες, αναμένεται να επικρατήσουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο βορειοδυτικό Αιγαίο.

Επικαλούμενο σχετικό δελτίο καιρού της ΕΜΥ, το λιμεναρχείο επισημαίνει πως τα καιρικά φαινόμενα θα συνοδεύονται από σφοδρούς, βορειοανατολικούς ανέμους, έντασης 7 με 8 Μποφόρ.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Ημερήσιο πρόγραμμα ομιλιών υποψηφίου Δημάρχου Πολυγύρου, Θωμά Καπλάνη


 
Σήμερα , Παρασκευή 22/10, ο υπ. Δήμαρχος Πολυγύρου Θωμάς Καπλάνης θα μιλήσει:


Στις 18:30 στον Γαλαρινό 

και στις 19:30 στον Βάβδο.

«Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ: Νευρώσεις – Ψυχοσωματικές διαταραχές»


Διάλεξη Πιπερόπουλου στα Χανιά

Είναι ο τίτλος της δίωρης διάλεξης που θα κάνει το απόγευμα της επόμενης Παρασκευής 29ης  Οκτωβρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Χανίων ο Σαλονικιός καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος στα πλαίσια των μαθημάτων του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Χανίων τα οποία από το 2006 διοργανώνονται σε συνεργασία του Δήμου Χανίων και του Ο.ΔΗ.ΚΟΙ.Π.  

Στη διάλεξή του ο κ Πιπερόπουλος θα χρησιμοποιήσει και μια σειρά διαφανειών καθώς θα αναλύει και θα παρουσιάζει την αιτιολογία και θεραπευτική διαχείριση των κυριότερων νευρώσεων (από την αγοραφοβία, την κλειστοφοβία και τις επιθέσεις άγχους και πανικού μέχρι τις διασχιστικές, τις ψυχαναγκαστικές και τις καταναγκαστικές νευρώσεις) που ταλανίζουν ανέκαθεν, αλλά τώρα πλέον με ιδιαίτερη ένταση και σε μεγαλύτερα πληθυσμιακά ποσοστά, την ανθρωπότητα και εμάς τους Έλληνες και τα παιδιά μας.