Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

19 - 21 Ιουνίου 1913 Οι μάχες Κιλκίς Λαχανά Δοϊράνης

Μετά την σύναψη της συνθήκης ειρήνης στο Λονδίνο των Βαλκανικών κρατών με την Τουρκία (17 Μαϊου 1913), ήλθε η ώρα να ξεκαθαρίσουν αυτά τις μεταξύ τους διαφορές για την διανομή των εδαφών που κατείχε στην Βαλκανική η Τουρκία.

Οι απαιτήσεις της Βουλγαρίας την εποχή εκείνη απέβλεπαν στην επέκτασή της σ' ολόκληρη την Μακεδονία. Η Σερβία και η Βουλγαρία, είχαν συνάψει συμφωνία διανομής των εδαφών, αλλά η Σερβία δεν αναγνώριζε πλέον την συμφωνία αυτή, διότι, ενώ υπολόγιζε ότι στο μερίδιό της θα περιλαμβάνεται και η Αλβανία και έτσι θα αποκτούσε διέξοδο στην Αδριατική, τώρα με την ίδρυση του Αλβανικού κράτους περιορίζονταν τα κέρδη της προς Δυσμάς. Η Βουλγαρία όμως επέμενε να πάρει όλα τα συμφωνηθέντα εδάφη. Οι Σέρβοι ανεγνώριζαν τα δικαιώματα της Ελλάδας για τα εδάφη τα οποία είχε απελευθερώσει ο Ελληνικός Στρατός, η Βουλγαρία όμως επεδίωκε να εκδιώξει την Ελλάδα από τα εδάφη αυτά και να ιδρύσει την μεγάλη Βουλγαρία της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου του 1878.

Η στιγμή της κατάρριψης του τουρκικού F-4 (Video)


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε από Τουρκικά μέσα ενημέρωσης από τη στιγμή της κατάρριψης του αεροσκάφους F-4 Φάντομ από συριακά πυρά.

Στο συγκεκριμένο βίντεο δε φαίνεται το αεροσκάφος αλλά ακούγονται οι πυροβολισμοί και οι πανηγυρισμοί των Σύρων στρατιωτών που υποτίθεται ότι κατέρριψαν το αεροσκάφος.

Επίθεση Κουίκ για την επίσκεψη Φούχτελ στην Κοζάνη

Ο Χανς Γιόακιμ Φούχτελ είναι υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και εντεταλμένος της Ανγκελας Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δριμύτατη κριτική στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Δριμύτατη επίθεση στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, με αφορμή την επίσκεψη στην Κοζάνη του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ, συνοδεία «επιχειρηματιών- κορακιών, γερμανικών και ελληνογερμανικών συμφερόντων», όπως υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ ο κ. Δακής «ζήτησε τη συνδρομή της γερμανικής κυβέρνησης ώστε να προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα χρηματοδότησης της κατασκευής του νέου ατμοηλεκτρικού σταθμού Πτολεμαΐδα 5».

Δεν έχουν το Θεό τους: Συνταγογραφούσαν βιάγκρα σε 10χρονα!

Τους… πρωταθλητές της συνταγογράφησης θα κληθεί πολύ σύντομα να εντοπίσει ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος καθώς οι «γαλαντόμοι» γιατροί υπογράφουν τόσες συνταγές που βγάζουν μάτι ακόμη και στον πιο άπειρο της υγείας.

Πολύ περισσότερο, φυσικά, στους ελεγκτές της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του Δημοσίου που έχει αναλάβει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ήδη τα ονόματα και η λίστα με τις υπό συζήτηση συνταγές έχουν συγκεντρωθεί και θα παραδοθούν στον νέο υπουργό Υγείας  , ενώ στη συνέχεια –κατά τη συνήθη διαδικασία- οι γιατροί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Δελτίο Τύπου ΝΕ.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ.Ο.Σ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Δεδομένων των όσων έχουν γραφτεί σε διάφορα blog και site,αναφορικά με τα γεγονότα στα κεντρικά γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. στη Θεσσαλονίκη,το βράδυ των επαναληπτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου,νιώθουμε την υποχρέωση απέναντι στις Ιδέες μας,τον αγώνα μας και τους συναγωνιστές που στάθηκαν τίμια και αντρίκια δίπλα μας,να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

Η κατάληψη των γραφείων και το ξέσπασμα οργής των νεολαίων ηταν απόρροια συγκεκριμένων καταστάσεων.Η παλαιοκομματική και δημοσιουπαλληλική νοοτροπία που εγκαθίδρυσαν οι επικεφαλής της Διευθύνσεως Β.Ελλάδος και της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσ/νικης οδήγησαν το κόμμα σε αυτά τα επαίσχυντα ποσοστά σε όλη τη Β.Ελλάδα.

Κ. Μαρκόπουλος για το κείμενο συμφωνίας: Η κυβέρνηση είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της τρόικα

Με αφορμή το πλήρες κείμενο της συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών Αρχηγών που συμμετέχουν στην Μνημονιακή κυβέρνηση και που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι γνωστοί συνέταιροι της εξουσίας Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος, με τη νέα τους αριστερή μεταγραφή Φώτη Κουβέλη, επαναλαμβάνουν μετεκλογικά όσα έλεγαν προεκλογικά. Υποσχέσεις και προθέσεις την ώρα που τα κόμματά τους και η μνημονιακή κυβέρνησή τους είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Τρόικας, η οποία σπεύδει τη Δευτέρα στην Αθήνα για να δώσει τις εντολές της.

Ο Βαγγέλης Τάβος νέος Υπουργός Υγείας της Αλβανίας

Ο Βορειοηπειρώτης αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής, Βαγγέλης Τάβος,θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate,ο νέος Υπουργός Υγείας της γειτονικής Αλβανίας.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση,από την Αλβανική Κυβέρνηση.

Πηγή: Epirus Gate

Ληστεία στην Ξυνιάδα Δομοκού

5 κουκουλοφόροι ένοπλοι ληστές εισέβαλαν σε οικία στην Ξυνιάδα Δομοκού 3,30 τα ξημερώματα.

Η οικογένεια που κατοικούσε στο σπίτι ξύπνησε απο θορύβους εντός της οικίας όπου χτυπήθηκαν απο τους ληστές και απειλήθηκαν με μαχαίρια.

Στην συνέχεια οι ληστές οδήγησαν την οικογένεια σε ένα απο τα δωμάτια για να τους δέσουν και να τους φιμώσουν. Στον διάδρομο υπήρχε το σύστημα συναγερμού που πιθανώς οι ληστές αγνόησαν. Έτσι βρήκε την ευκαιρία η γυναίκα της οικογένειας και πάτησε τον συναγερμό.

Οι ληστές πανικοβλήθηκαν και το έβαλαν στα πόδια αποσπώντας από το σπίτι το ποσό των 15.000 ευρό,2 μπλοκ επιταγών,χρυσαφικά και κοσμήματα.

Παραμένει στο νοσοκομείο ο Αντώνης Σαμαράς

ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί του μάτι υποβλήθηκε το πρωί στο Αττικό Νοσοκομείο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς χθες σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον διευθυντή της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Πάνο Θεοδοσιάδη, διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να πάρει εξιτήριο το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι γιατροί θα είναι σε θέση αύριο να εκτιμήσουν κατά πόσον ο πρωθυπουργός θα μπορεί να ταξιδέψει αεροπορικώς, τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο πρωθυπουργός «υποβλήθηκε σε χειρουργική αποκατάσταση υπο γενική αναισθησία. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς απο τη χειρουργική ομάδα της β' πανεπιστημιακής οφθαλμολογικής κλινικής. Ο πρωθυπουργός ανένηψε καλώς και θα παραμείνει στο νοσοκομείο μας για τη συνήθη μετεγχειρητική παρακολούθηση».

Γεωργία Σαμαρά: Μία ήρεμη δύναμη κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο

Το συνώνυμο της διακριτικότητας και το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Η Γεωργία Σαμαρά ως μία γνήσια αριστοκράτισσα αποτελεί το alter ego του πρωθυπουργού. Πολλοί ήταν εκείνοι που την περασμένη Κυριακή αιφνιδιάστηκαν όταν είδαν την κυρία Γεωργία Σαμαρά να καταφτάνει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού.

Ο σύζυγός της Αντώνης Σαμαράς μόλις είχε κερδίσει τις εκλογές και εκείνη ήταν έτοιμη να το συνοδεύσει στο Ζάππειο. Ήταν μία από τις σπάνιες εμφανίσεις της. Άλλωστε η κυρία Σαμαρά συνοδεύει τον σύζυγό της σε πολιτικές συγκεντρώσεις μόνο όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο... Η ίδια απεχθάνεται τη δημοσιότητα.  «Δεν είναι στο στυλ μας να δίνουμε συνεντεύξεις, ούτε εγώ ούτε τα παιδιά. Δεν είναι του δικού μας ύφους», έλεγε πριν από χρόνια στο «Εθνος της Κυριακής».

Ως κορίτσι χαμηλών τόνων θυμούνται την κόρη του μεγαλοεπιχειρηματία Άκη Κρητικού (της βιομηχανίας Κύκνος) και οι συμμαθητές της στο Κολλέγιο Αθηνών.

Τούρκοι για τις ελληνικές μαρίνες

Τέσσερις μαρίνες στην Ελλάδα προτίθεται να διεκδικήσει ο όμιλος Dogus Holding AS από την Τουρκία, ένας από τους τρεις μεγαλύτερους που δραστηριοποιούνται στους τομείς των τραπεζών, των κατασκευών και του τουρισμού.

«Κάθε κρίση είναι μία ευκαιρία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, ο Χουσνού Ακάν (στη μικρή φωτογραφία) στην εφημερίδα «Μιλιέτ». Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο τουρκικός όμιλος αναμένεται να επενδύσει 20 εκατ. ευρώ για την αγορά μαρινών στην Κέρκυρα, στη Λευκάδα και την Πελοπόννησο.

Οι μαρίνες που σκοπεύει να αγοράσει έχουν χωρητικότητα 3.755 σκαφών, 50% μεγαλύτερη από τη χωρητικότητα που διαθέτουν συνολικά οι μαρίνες που σήμερα διαθέτει στην Τουρκία (στη μεγάλη φωτογραφία μία από αυτές). Ο όμιλος αγόρασε πρόσφατα και τρεις μαρίνες στην Κροατία.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θεσμική εκτροπή η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής»

«Φτιάχνουν κυβρνητικό κοινοβούλιο σε αναντιστοιχία με τους συσχετισμούς» λέει η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η διακήρυξη των τριών συνεργαζόμενων κομμάτων στην κυβέρνηση, καθώς και η αναφορά για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, θέση την οποία η βουλευτής Α' Αθήνας του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «θεσμική εκτροπή».

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρεται στη διακήρυξη των «3», που έχει χαρακτηριστεί «οδικός χάρτης», και στην αναφορά για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ώστε «να προσαρμοστεί η άσκηση του νομοθετικού έργου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας», επισημαίνοντας ότι:

Euro 2012: Εχασε η Ελλάδα από τη Γερμανία με 2-4

Η εθνική μας ομάδα αντιμετώπισε στον προημιτελικό τη Γερμανία

Γιώτης Παναγιωτάς

Οι αντιστάσεις της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου κράτησαν 61 λεπτά. Τότε ο Μίροσλαβ Κλόζε έκανε το 2-1 για την Γερμανία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είχε άλλες δυνάμεις και έτσι ήρθε η ήττα με 4-2 από τη «νασιοναλμανσαφτ» και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Euro 2012.

Πηγή: Το Βήμα