Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ελιές Χαλκιδικής: Μειωμένη παραγωγή αλλά και ελπίδες για καλύτερο μέλλον με την αναγνώρισή της σαν ΠΟΠ


Μεγάλη μείωση παρουσίασε φέτος η παραγωγή της πράσινης ελιάς στο νομό Χαλκιδικής, που σύμφωνα με τους παραγωγούς έφτασε έως και το 70% έναντι της περσινής. Αν και οι παραγωγοί ζήτησαν από τον ΕΛΓΑ να αποζημιωθούν για τη μειωμένη παραγωγή, ο Οργανισμός δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους ούτε τους ένταξε σε κάποιο πρόγραμμα ΠΣΕΑ. Όσον αφορά τις τιμές που εξασφάλισαν οι παραγωγοί από τους εμπόρους, ξεκίνησαν από τα 80 λεπτά το κιλό και κατέληξαν στο 1 ευρώ το κιλό για τις ελιές της καλής ποιότητας.

Πάντως θετικές εξελίξεις αναμένεται να έχουμε στο άμεσο χρονικό διάστημα για το θέμα της ένταξης της ελιάς Χαλκιδικής στον κατάλογο των ευρωπαϊκών προϊόντων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Ο σχετικός φάκελος με το ελληνικό αίτημα βρίσκεται στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή και καθώς έχουν καμφθεί οι αντιρρήσεις των βελγικών και καναδικών συμφερόντων, αρμόδιοι παράγοντες της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής υποστηρίζουν ότι η πράσινη ελιά σε λίγο καιρό θα ανταγωνίζεται τα έσοδα από τον τουρισμό.

Ομιλία μετ’ εμποδίων για τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Χολαργό

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το δημαρχείο του Χολαργού, όταν ομάδα περίπου 100 ατόμων συγκεντρώθηκε εκεί με σκοπό να εμποδίσει την προγραμματισμένη ομιλία του υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιου για τα θέματα Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε 2 ώρες πριν αρχίσει η ομιλία, ωστόσο συγκεντρώθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και το επεισόδιο δεν πήρε έκταση, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκαν κάποιες μεμονωμένες συμπλοκές.

Η ομιλία επρόκειτο να γίνει λίγο μετά τις 8 και είχε κεντρικό θέμα:

Η δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα


Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση και όλους τους πίνακες εδώ

H απάντηση του Πάνου Καμμένου στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Προς : τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
κύριο Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Aθήνα, 18 Νοεμβρίου 2011

Κύριε Παπακωνσταντίνου,
σε απάντηση της επιστολής της 17ης Νοεμβρίου 2011 με αριθ. πρωτ. ΕΜΠ 86, σας απαντώ τα κάτωθι:

1. Πράγματι στη Βουλή την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης αναφέρθηκα σε εσάς και είπα ότι εργαστήκατε στην εταιρεία Goldman Sachs.

2. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το θεωρείτε εξευτελιστικό και συκοφαντικό να εργάζεται κάποιος σε τράπεζα που αποκαλείται τράπεζα οικονομικών δολοφόνων. Δεν νομίζω να χαίρεται το ίδιο και ο Πρωθυπουργός.

Το μινωικό ιερό στα βουνά της Κρήτης

Την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου περιοχής στο όρος Βρύσινας, στο Ρέθυμνο, όπου έχουν έρθει στο φως σπουδαία ευρήματα, μεταξύ των οποίων η σφραγίδα με την αρχαιότερη γραφή των Μινωιτών, την ιερογλυφική, ενέκρινε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το σημαντικότερο ιερό κορυφής της δυτικής Κρήτης λειτούργησε από την παλαιοανακτορική περίοδο (1900-1700 π. Χ.) μέχρι και το τέλος της μινωικής εποχής (1450 - 1050 π.Χ.).

Κατά την τελευταία ανασκαφική περίοδο εντοπίστηκαν στην περιοχή 820 ειδώλια, ανθρωπόμορφα, γυναικεία και ανδρικά, ομοιώματα μελών του ανθρώπινου σώματος, αρκετά ζωόμορφα -ορισμένα από τα οποία μικρογραφικά- καθώς και σημαντική ποσότητα κεραμικής. Το εύρημα όμως που εντυπωσίασε περισσότερο ήταν μία λίθινη τετράπλευρη σφραγίδα από βαθυκόκκινο ίασπη, που φέρει σε όλες τις πλευρές της εγχάρακτα σημεία της μινωικής ιερογλυφικής γραφής, της αρχαιότερης γραφής των Μινωιτών. Είναι η πρώτη φορά που η γραφή αυτή εμφανίζεται στη δυτική Κρήτη.

Λεηλασία των δασών για λίγη ζεστασιά


Πέτρος Κατσάκος

Η οικονομική κρίση καλά κρατεί...

Η οικονομική κρίση καλά κρατεί και η στροφή των καταναλωτών πλέον σε φθηνότερες λύσεις θέρμανσης έχει επιφέρει την απόλυτη αναρχία στο χώρο της υλοτόμησης σε εκατοντάδες περιοχές της περιφέρειας.

Αυτό που παρατηρήθηκε πλέον με τον ερχομό του χειμώνα ήταν το ενεξέλεγκτο "πλίατσικο" σε δασικές εκτάσεις της χώρας τόσο από "αετονύχηδες" που κόβουν πεύκα και έλατα χωρίς καμία διάκριση και τα οποία στη συνέχεια εμπορεύονται παρανόμως, όσο όμως και από απελπισμένους πολίτες που αναζητούν με οποιονδήποτε τρόπο λίγα ξύλα για το τζάκι ή την σόμπα τους.

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης μιλώντας στο protothema.gr κάνει λόγο για στροφή των καταναλωτών σε άλλες μορφές καυσίμων,

Ουσιαστικότερη καταπολέμηση της παράνομης αλιείας ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 18 Νοεμβρίου 2011

Ουσιαστικότερη καταπολέμηση της παράνομης αλιείας ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Δήλωση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά.


Υπέρ της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της παράνομης αλιείας σε παγκόσμιο επίπεδο και του ισχυρότερου ρόλου της ΕΕ στην προσπάθεια αυτή τάχθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, υπερψηφίζοντας σχετική Έκθεση της Επιτροπής Αλιείας.

Το θέμα της παράνομης, λαθραίας και άναρχης (ΠΛΑ) αλιείας απασχολεί ιδιαίτερα την Ευρώπη καθώς το πραγματικό της μέγεθος είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια, αλλά είναι γνωστό ότι είναι υπερβολικά μεγάλο.

Β.Παπαγεωργόπουλος: "Εμπρός κ. Πρωθυπουργέ - Προχωρήστε στην οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ"


Ο κ.Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτύξει η Κυβέρνηση Παπαδήμου έκανε την παρακάτω δήλωση:

ΕΜΠΡΟΣ Κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ –
ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ


B.Παπαγεωργόπουλος: «Προ τριμήνου και μετά τις δηλώσεις της ηγεσίας των ΗΠΑ ότι είναι υπέρ της «Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου και κάθε άλλης χώρας», είχα καλέσει τον τότε Πρωθυπουργό και την τότε Κυβέρνηση να προχωρήσουν ΑΜΕΣΩΣ στην οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ, μια ενέργεια που θα λύσει και τα οικονομικά και τα Εθνικά μας προβλήματα.

Είχα συγχρόνως υπενθυμίσει ότι όταν δεν κάνεις χρήση των δικαιωμάτων που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, τότε τα δικαιώματά σου κάθε μέρα αποδυναμώνονται και τελικά δεν μπορείς να τα ασκήσεις, όπως ακριβώς έχει συμβεί με την Ελληνική υφαλοκρηπίδα και τα 12 μίλια.

Συσσίτια σε υπαξιωματικούς που δεν έχουν να φάνε!


Συσσίτια
στις στρατιωτικές μονάδες της χώρας για το κατώτερο μόνιμο προσωπικό άρχισαν με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η αποκάλυψη γίνεται με σχετικό δημοσίευμα του «Έθνους» που κάνει λόγο για δραματική κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει οι υπαξιωματικοί κυρίως λόγω της δραματικής μείωσης των αποδοχών τους.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το «καμπανάκι» χτύπησαν οι ίδιοι οι διοικητές μονάδων , οι οποίοι διαπίστωσαν με μεγάλη ανησυχία ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πληθύνει τα κρούσματα ασιτίας επαγγελματιών οπλιτών και υπαξιωματικών.

Προπηλακίστηκε ο Σ.Τζουμάκας

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η παράταξη της ΠΑΣΠ προσκάλεσε συμβολικά τον Στέφανο Τζουμάκα καθώς ήταν μέλος της Σ.Ε του Πολυτεχνείου και πρόεδρος της ΕΦΕΕ. Η παρουσία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την αντίδραση αντιεξουσιαστών και φοιτητών αριστερών παρατάξεων οι οποίοι προπηλάκισαν τον κ. Τζουμάκα και επιτέθηκαν στους συμφοιτητές τους με καρέκλες και κράνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ, η εκδήλωση διεκόπη και ο Στέφανος Τζουμάκας φυγαδεύτηκε εν μέσω υβριστικών συνθημάτων.

Το ανοιχτό Διαδίκτυο προϋπόθεση για την καινοτομία και την ψηφιακή οικονομία», τονίζει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο, 17 Νοεμβρίου 2011

Ισχυρό μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ του ανοιχτού και ελεύθερου Διαδικτύου
«Το ανοιχτό Διαδίκτυο προϋπόθεση για την καινοτομία και την ψηφιακή οικονομία», τονίζει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

Την ανάγκη διατήρησης του ανοιχτού και ουδέτερου χαρακτήρα του Διαδικτύου επιβεβαιώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του που εγκρίθηκε στο Στρασβούργο με μεγάλη πλειοψηφία.
Το ψήφισμα υπέρ της «Ουδετερότητας του Διαδικτύου» (Net neutrality) καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θεσπίσει πανευρωπαϊκό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την πλήρη εφαρμογή κανόνων για απρόσκοπτη πρόσβαση των χρηστών στο Διαδίκτυο, χωρίς περιορισμούς στον όγκο και το περιεχόμενο των μεταφερόμενων αρχείων.