Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Στίγκα Θεοδοσία - Τα νιάτα τα μπερμπάντικα

Κολασμένη «Σούπερ-Γη» στη διαστημική μας γειτονιά

Καλλιτεχνική απεικόνιση του Kepler 21-b που έχει μέγεθος ανάλογο με αυτό της Γης αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στο άστρο του

Θοδωρής Λαΐνας

Ο Kepler 21-b είναι λίγο μεγαλύτερος από τη Γη αλλά δεν έχει ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης ζωής

Διεθνής ομάδα αστρονόμων εντόπισε με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler έναν ακόμη εξωηλιακό πλανήτη. Ο Kepler 21-b, όπως αυτός ονομάστηκε, ανήκει στην κατηγορία των πλανητών που, λόγω του μεγέθους τους, έχουν λάβει τον χαρακτηρισμό «Σούπερ-Γη». Όμως ο πλανήτης βρίσκεται πολύ κοντά στο μητρικό του άστρο και θεωρείται απίθανο να διαθέτει συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής.

Ζητήματα εκλογικών διαδικασιών θέτει η Νέα Δημοκρατία


Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, κ. Αθανάσιος Σκορδάς, επισκέφθηκαν σήμερα τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτση, στον οποίον έθεσαν ζητήματα εκλογικών διαδικασιών.

Μετά τη συνάντηση, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέσαμε υπόψη του κ. Υπουργού θέματα που αφορούν στις εκλογικές διαδικασίες, μεταξύ των οποίων και η ανανέωση των εκλογικών καταλόγων των ετεροδημοτών.

Επισημάναμε ότι, ιδίως σήμερα, οι ετεροδημότες συμπολίτες μας είναι ανάγκη να ψηφίζουν στους τόπους της διαμονής τους, τους υποψήφιους βουλευτές της εκλογικής τους περιφέρειας.

Μ. Ανδρουλάκης: «Τζουράσικ Παρκ» η Κυβέρνηση Παπαδήμου!

Είναι απολύτως σαφές ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι το μεγαλύτερο καλαμπούρι που μας έκανε η ιστορία.

Μαζεύτηκαν όλοι αυτοί που απέτυχαν να διορθώσουν τα πράγματα για να μας σώσουν. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την ειρωνεύονται και κάνουν πλάκα.

«Τζουράσικ Παρκ» χαρακτήρισε την κυβέρνηση Παπαδήμου ο Μίμης Ανδρουλάκης, στην εκπομπή του στον «Φλας»!

Για την ακρίβεια αναρωτήθηκε «γιατί κυβέρνηση Τζουράσικ Παρκ»; υπονοώντας προφανώς το τεράστιο μέγεθός της και τις τεράστιες ανομοιογένειες, ενώ συμπλήρωσε ότι «έχασε ευκαιρία ο Παπαδήμος».

Δήλωση του εκπροσώπου της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη για παράνομες προσλήψεις

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Ρέππας, αντί να προστατεύει κομματικές μεθοδεύσεις, οφείλει να ανακαλέσει τα αποτελέσματά τους. Αντί να συγκαλύπτει παράνομες πράξεις που προκαλούν βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, να αναλάβει άμεσα τις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Επειδή, όμως, προσποιείται άγνοια και αμνησία, του θυμίζουμε:

• ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Η τελευταία έκθεση της Ε.Ε. (στη σελ. 50) αναφέρει ότι, ενώ “καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011, έπρεπε να είχαν επιτραπεί 5.333 προσλήψεις, παρόλα αυτά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ο αριθμός των προσλήψεων υπολογίζεται σε 10.862”.

Νοικιάζουν βραχονησίδα για να επιβιώσουν!

Πέτρος Κατσάκος

"Πινακίδες" στην όμορφη, αλλά εγκαταλελειμμένη Αλιμνιά...

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η έλλειψη πόρων οδήγησε τον Δήμαρχο της ακριτικής Χάλκης να βάλει ενοικιαστήριο στην βραχονησίδα Αλιμνιά έκτασης 7,4 τετ.χλμ.

Διορατικός και πρωτοπόρος, ο δήμαρχος Μιχάλης Πατρός με την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου όπως αποκαλύπτει στο protothema.gr αποφάσισε να προχωρήσει  στην ενοικίαση της Αλιμνιάς «για να πάψουμε πια να ζούμε σαν επαίτες του αθηνοκεντρικού κράτους και να δώσουμε επιτέλους μια ανάσα στα οικονομικά προβλήματα του τόπου μας».

Γιατί δεν ζήτησε ο Παπαδήμος την παραίτηση Σπηλιόπουλου;

Στην πολιτική όλα τα πράγματα κρέμονται στην κυριολεξία από μια κλωστή. Αυτό που κυρίως κινδυνεύει είναι η αξιοπρέπεια των πολιτικών. Δυστυχώς ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έχασε την δική του αξιοπρέπεια  μετά από τις προχθεσινές του δηλώσεις του σχετικά με τον εν ενεργεία αξιωματικό, ο οποίος μάλιστα υπηρετεί σε μια πολύ ευαίσθητη μονάδα.

Κρίμα, γιατί εάν ζούσαμε σε κανονικές συνθήκες Δημοκρατίας θα είχε από την πρώτη κιόλας στιγμή παραιτηθεί. Και σα να μην έφτανε  το μέγα ολίσθημα που έκανε παρουσιάστηκε στην Πάτρα και είδαμε φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται καμιά δεκαριά φρουροί να τον προστατεύουν.

Αποδοκιμασία Βενιζέλου στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ (Video)

Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν σήμερα τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο φοιτητές της Νομικής κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ .

Μεταξύ των αποφοίτων και η κόρη του Ευάγγελου Βενιζέλου η οποία ... κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκπαιδευτικών κινητοποίησεων του Σεπτεμβρίου μάζευε υπογραφές ενάντια στην κατάληψη.

Πηγή: Seleo.gr

Στείλανε τα ΜΑΤ να φυλάνε το Συμβούλιο της Επικρατείας

Ένα απίστευτο θέαμα αντικρίζουν όσοι περνάνε μπροστά από το κτίριο που στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Πανεπιστημίου, καθώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση φοβάται και την σκιά της.

Τι ακριβώς βλέπουμε; Διμοιρίες των ΜΑΤ μπροστά από το κτίριο της ΣτΕ, όπου αναμένεται να συζητηθεί η προσφυγή που έχει γίνει για τον φόρο ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Φαίνεται ότι η μικρή ομάδα των πολιτών που απαρτίζεται κυρίως από δημάρχους, δικηγόρους και συνδικαλιστικούς φορείς αποτελούν απειλή για την κυβέρνηση Παπαδήμου και το αστυνομικό κράτος του Χρήστου Παπουτσή.

Α.Ο.Π.: 4η Αγωνιστική Α' κατηγορίας ανδρών μπασκετ Χαλκιδικής - Βόρειος όμιλος

κλικ για μεγέθυνση

Σφυροκοπούν το «χαράτσι» στο ΣτΕ

Βασιλική Κόκκαλη

Δεν είναι τέλος, είναι νέος φόρος”, το βασικό επιχείρημα

Με βασικό επιχείρημα ότι το «χαράτσι» στα ακίνητα – που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ - δεν αποτελεί ειδικό τέλος αλλά νέο φόρο, κάτι που αντίκειται σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων αλλά και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που προστατεύει την ιδιοκτησία, σύλλογοι, ενώσεις, σωματεία και ιδιοκτήτες ακινήτων θα ζητήσουν σήμερα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να το ακυρώσει. 

Στην Ολομέλεια θα συζητηθούν οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί από το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι»,

Θεσσαλονίκη: Στο προσκήνιο (πάλι) τα βυζαντινά τείχη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ

Στη διατήρηση τουλάχιστον 18 προσφυγικών κατοικιών (από 15 που προέβλεπε η υπάρχουσα μελέτη) και χρήση τους με τέτοιον τρόπο ώστε να μην αποτελούν απλώς και μόνο μουσειακούς χώρους συμφώνησαν όσοι μετείχαν σε σύσκεψη της αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Θεσσαλονίκης.

Αυτή η συνάντηση εργασίας, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του αντιδημάρχου Ανδρέα Κουράκη, κρίθηκε σκόπιμη, ούτως ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αλλά και οι πολίτες να μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους επί της μελέτης που έχει ήδη εκπονηθεί από τη διεύθυνση Μελετών του δήμου και στο παρελθόν στάθηκε αφορμή για ποικίλες αντιδράσεις. Η μελέτη είχε στόχο την ανάδειξη των βυζαντινών τειχών της Θεσσαλονίκης, που σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτα και σε πολλά σημεία τους απαράδεκτα εγκαταλειμμένα.

Καταθέτει για το πολιτικό χρήμα ο Ελληνοελβετός βουλευτής

Εξηγήσεις για όσα ανέφερε στε εκπομπή του Mega κλήθηκε να δώσει ο ελληνοελβετός βουλευτής κ. Ι. Ζησιάδης

Νίκος Χασαπόπουλος

Ο κ. Ι. Ζησιάδης κλήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών για όσα είπε για λογαριασμούς στη χώρα του

Η Βουλή των Ελλήνων κάλεσε τον ελληνοελβετό βουλευτή κ. Ιωσήφ Ζησιάδη να προσέλθει στη Μόνιμη Επιτροπή Οικονομικών για να καταθέσει όσα είπε περί υπάρξεως λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες από πολιτικούς της δεξιάς και του ΠαΣοΚ. Την πρόσκληση έστειλε προς τον κ. Ζησιάδη ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευαγ. Αργύρης. Μόνον που ο κ. Ζησιάδης το τελευταίο διάστημα δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν από την Ελλάδα, δεν απαντά στα τηλεφωνήματα που του γίνονται.

Μυστική Θεσσαλονίκη

Η γεωμαντεία-γεωδαισία κατά την αρχαιότητα ήταν κανόνας που εφαρμόστηκε στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο. Οι έρευνες του Θ. Μανιά (βλ. Τα Άγνωστα Μεγαλουργήματα των Αρχαίων Ελλήνων, Πύρινος Κόσμος) αποκάλυψαν πράγματι ένα καταπληκτικό γεωμετρικό-γεωδαιτικό τριγωνισμό, αλλά και ομόκεντρους κύκλους γύρω από σημαντικές πόλεις και ιερά της αρχαιότητας.

Η αρχαία γνώση της γεωδαιτικής πιθανόν να χάθηκε για αρκετούς αιώνες, αλλά η προσέγγιση του χάρτη της σημερινής Θεσσαλονίκης από γεωμαντική σκοπιά -και σε συνδυασμό με την ιστορία της- μας αφήνει έκπληκτους. Ευθείες γραμμές, ομόκεντροι κύκλοι, ισοσκελή τρίγωνα και πολύγωνα συνδέουν πράγματι πολλά αρχαία, βυζαντινά, αλλά και σύγχρονα σημαντικά κτίρια. Να είναι άραγε απλή σύμπτωση;