Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πάρλας

Από πνευμονική ανεπάρκεια πέθανε τις πρώτες πρωινές της Τρίτης ο ηθοποιός Χρήστος Πάρλας. Ο 76χρονος ηθοποιός έγινε γνωστός από τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Η Εξαφάνιση του Τζον Αυλακιώτη» και τα «Παιδιά της Νιόβης».

Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1936, ο Χρήστος Πάρλας σπούδασε στην Αθήνα (Σχολή Κ. Μωραΐτη) και άρχισε να εργάζεται στο θέατρο ως επαγγελματίας το 1957.

Εξι χρόνια αργότερα άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο παίζοντας άλλοτε μεγάλους και άλλοτε μικρότερους ρόλους σε κωμωδίες και δράματα. Στη φιλμογραφία του θα βρούμε ταινίες όπως οι «Δέκα μέρες στο Παρίσι», «Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος», «Η μικρή ζητιάνα», «Η βίλα των οργίων», «Ο ουρανοκατέβατος», «Φτωχό μου σπουργιτάκι».

Το Κονώνειο τείχος αποκαλύπτεται

Το τείχος σώζεται σήμερα σε μήκος περίπου 2,5 χλμ. και σε ανώτερο ύψος 2,5 μέτρων

Εργο αποχωμάτωσης του μνημείου και ανάδειξής του

Μαρία Θερμού

Απομακρύνονται επιτέλους από την Πειραϊκή Ακτή τα μπάζα που καλύπτουν το Κονώνειο Τείχος του Πειραιά, το οποίο είχε κτισθεί το 394 π. Χ. έπειτα από την καταστροφή του παλαιότερου Θεμιστόκλειου τείχους αλλά στα σύγχρονα χρόνια, προφανώς μη έχοντας τι να προστατέψει, έχει περάσει τα μύρια όσα... Κατ΄αρχάς θάφτηκε σε μεγάλο μήκος του _700 μέτρα για την ακρίβεια _ κάτω από τόνους χώματος που εναποτέθηκαν επάνω του επί δημαρχίας Σκυλίτση.

Στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν πάνω στην επιχωμάτωση 20 καταστήματα εστίασης - τα τελευταία καθαιρέθηκαν κατόπιν πολλών προσπαθειών του υπουργείου Πολιτισμού το 2006 - έγινε ένας δρόμος που ακολουθεί τη γραμμή της ακτής ενώ πάνω σε λιμανάκι, που επίσης είχε μπαζωθεί, δημιουργήθηκε μία παιδική χαρά, που με τα χρόνια άρχισε να διολισθαίνει προς τη θάλασσα.

Ο Παύλος Χαϊκάλης πολιτεύεται με τον Καμμένο

O ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης αποδέχθηκε πρόταση του Πάνου Καμμένου να κατέβει υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές με το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε αναμειχθεί και παλαιότερα με τα πολιτικά όταν συμμετείχε στην «Πολιτική Άνοιξη» του Αντώνη Σαμαρά, ενώ παρακολουθεί στενά οτιδήποτε αφορά στα πολιτικά ζητήματα.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε στο Bήμα 99,5 την απόφασή του να συμμετέχει στο κόμμα του Καμμένου ενώ αποκάλυψε πως δέχθηκε πρόταση και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, την οποία όμως απέρριψε. «Δεν μπορώ να ενταχθώ σε ένα κόμμα το οποίο συναινεί στο κόψιμο των μισθών και των συντάξεων και χαράσσει μνημονιακή πολιτική», δήλωσε σχετικά με την πρόταση που του έγινε να ενταχθεί στα μπλε ψηφοδέλτια.

Δήμος Πολυγύρου: "Ανοίγει ο δρόμος" για την αξιοποίηση της οικίας Στέφανου Κότσιανου

«ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΟΥ


Ένα σημαντικό πρόβλημα σχετικά με τη συντήρηση και αξιοποίηση της οικίας Στέφανου Κότσιανου λύνεται πλέον με την αγορά από την πλευρά του Δήμου Πολυγύρου και του υπόλοιπου πατρικού κτίσματος της οικίας Κότσιανου. Με την ενοποίηση του κτίσματος αυτό αποκαθίσταται πλέον στην αρχική του μορφή και έκταση και ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάστασή του και τη μετέπειτα λειτουργία του Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου, το οποίο οραματίστηκε ο Στέφανος Κότσιανος. Ήδη συντάσσεται και η σχετική μελέτη για την ένταξη του όλου έργου της ανακαίνισης στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος τόνισε τα εξής: « Άλλο ένα μείζον θέμα για την κοινωνία του Πολυγύρου πλησιάζει στη λύση του με την αγορά του υπολοίπου κτίσματος της οικίας του Στέφανου Κότσιανου.

Στο Ε.Π. «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» η αποκατάσταση πέντε χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων του Δήμου Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση

Κάτι ετοιμαζόταν: 1000+ αυτόματα όπλα στην Αρτέμιδα - Kαι ολοκαίνουργια Μ16 & M4;

Ένα οπλοστάσιο ικανό να εξοπλίσει ένα ολόκληρη σύνταγμα ειδικών δυνάμεων (σύνταγμα της παλαιάς σύνθεσης του ΕΣ, όχι της νέας που είναι χαμηλής οροφής), αφορά τελικά η ανακάλυψη της οπλαποθήκης, κατόπιν αξιοποίησης συγκεκριμένων πληροφοριών από τις αρχές ασφαλείας της χώρας στο τριώροφο κτίριο της Αγίας Μαρίνας στην Αρτέμιδα Αττικής.

Όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές στο defencenet.gr, τα όπλα είναι … πάνω από 1000 (χίλια!) και είναι σχεδόν όλα ολοκαίνουρια επιθετικά τυφέκια διαφόρων τύπων και αυτό είναι που προβληματίζει ακόμα περισσότερο.

Δεν είναι δηλαδή μόνο τα κλασικά AK-47 (όλα τελευταίας παρτίδας παραγωγής) είναι και αμερικανικής κατασκευής Μ16, η έκδοση Colt Commando M4, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν και για ελβετικά τυφέκια SIG από αυτά που χρησιμοποιούν οι ομάδες SEAL του αμερικανικού Ναυτικού.

Μαθήματα Ιστορίας και τέχνης από ένα πολύτιμο ναυάγιο

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, όπως εκτιμά από τη μορφή των γραμμάτων ο διακεκριμένος επιγραφολόγος Χάρης Κριτζάς, κατασκευάστηκε πιθανότατα μεταξύ 150 και 100 π.Χ. Είναι ο σταρ της περιοδικής έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τίτλο «Το ναυάγιο των Αντικυθήρων - Το πλοίο, οι θησαυροί, ο Μηχανισμός».

Επίσης, την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 18.30 στο Ιδρυμα Ευγενίδου διοργανώνεται έκθεση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μουσά με τίτλο «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, Πίναξ, ο αρχαιότερος υπολογιστής», έκδοση της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών.
Η έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο περιλαμβάνει 378 εκθέματα που είναι χωρισμένα σε τέσσερις ενότητες. Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζεται το χρονικό των επιχειρήσεων της ανέλκυσης του πλοίου και των πρώτων συντηρήσεων των αρχαιοτήτων.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει σπαράγματα από το κύτος του πλοίου με τη μολύβδινη επένδυση στο εξωτερικό του και άλλα εξαρτήματα από τον εξοπλισμό του.

Το εβραϊκό λόμπι ζητεί αλλαγή της στάσης των ΗΠΑ στο Κυπριακό

Ο ηγέτης του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ και βουλευτής των Δημοκρατικών κ. Χάουαρντ Μπέρμαν (δεξιά) ζήτησε από την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον (μέσον) να αλλάξει πορεία στο Κυπριακό

Ο βουλευτής Χάουαρντ Μπέρμαν ζήτησε από την Χίλαρι Κλίντον να αλλάξει πορεία

Νίκος Χασαπόπουλος

Η από καιρό πιθανολογούμενη συνεργασία ανάμεσα στο ελληνικό και στο (πανίσχυρο) εβραϊκό λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά. Ο ηγέτης του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ και βουλευτής των Δημοκρατικών κ. Χάουαρντ Μπέρμαν ζήτησε από την υπουργό Εξωτερικών κυρία Χίλαρι Κλίντον να αλλάξει πορεία στο Κυπριακό.

Της ζήτησε συγκεκριμένα να πάρει σαφή θέση στις τουρκικές απειλές για τις έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, για προσάρτηση των κατεχομένων και αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης της Κύπρου.

Θ. Τσούρας: «Δεν θα είμαι υποψήφιος, παραμένω στην πρώτη γραμμή»

«Παραμένω στην πρώτη γραμμή και με όλες μου τις δυνάμεις. Για να φέρουμε την ελπίδα, τη σιγουριά, την προοπτική σε κάθε Ελληνα» δήλωσε ο κ. Τσούρας

Για νέο συμβόλαιο με το λαό έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠαΣοΚ

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής σε αυτές τις εκλογές ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θανάσης Τσούρας. Eσπευσε, ωστόσο, να διευκρινίσει ότι θα παραμείνει ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και θα συστρατευτεί στον αγώνα για ένα νέο συμβόλαιο με το λαό.

«Πάντοτε προσπαθώ και πορεύομαι με βάση αρχές και αξίες. Αυτές που με οδήγησαν να έχω την τιμή να είμαι συνιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Αυτές που σήμερα είναι επίκαιρες, όσο ποτέ άλλοτε. Αρχές και αξίες που πρέπει να μας οδηγήσουν σε ένα νέο συμβόλαιο με το λαό. Συμβόλαιο του πατριωτισμού, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούρας,

«Πρώτο θέμα» οι Εύζωνες στους New York Times

«Τι κι αν οι διαμαρτυρίες ξεχειλίζουν, αυτή η Φρουρά ούτε καν σαλεύει»

«Δεν είναι εύκολο πράγμα να είναι μέλη της ελληνικής Προεδρικής Φρουράς, μια και πρέπει να στέκονται ακίνητοι πλάι από το μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη…ενώ συχνά γίνονται αποδέκτες πειραγμάτων μικρών παιδιών που, προσπαθώντας να διαπιστώσουν αν πράγματι είναι ζωντανοί, τους τσιμπούν και τους ενοχλούν», γράφει στην εναρκτήρια παράγραφό της η δημοσιογράφος των New York Times, στο θέμα της για τους «τσολιάδες».

Το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας επικεντρώνεται στο γεγονός της «ηρεμίας» και, κατ’ επέκταση, πλήρους ακινησίας των ανδρών της Προεδρικής Φρουράς ακόμα και κατά τη διάρκεια ταραχών στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή.

Νέα τουρκική πρόκληση στο Καστελόριζο

Και notam της Αγκυρας προς την Αθήνα για την άσκηση στη Σαμοθράκη

Νίκος Χασαπόπουλος

Νέα τουρκική πρόκληση στο Καστελόριζο. Οι Τούρκοι θέτουν και πάλι ζήτημα υφαλοκρηπίδας του νησιού, επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημά τους ότι τα νησιά δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και επιπλέον επαναφέρουν άλλο αίτημά τους για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Αυτή τη φορά ωστόσο η τουρκική πρόκληση συνοδεύτηκε και με ρηματική διακοίνωση (notam) προς την ελληνική κυβέρνηση περί δήθεν παραβίασης του καθεστώτος της Σαμοθράκης λόγω στρατιωτικής άσκησης.

Ακολουθώντας την πάγια τακτική της, χωρίς να την μεταβάλει, η Τουρκία με άλλη notam δέσμευσε και πάλι μεγάλες περιοχές στο Αιγαίο για την πραγματοποίηση αεροναυτικών ασκήσεων,

Ο Νομός Ροδόπης έχει «Ανεξάρτητους Έλληνες»

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΠΥΡΗΝΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

Σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής έγινε η πρώτη συνάντηση

Η δημιουργία ενός τοπικού πυρήνα υποστήριξης του νεοϊδρυθέντος πολιτικού φορέα «Ανεξάρτητοι Έλληνες», αποφασίστηκε στην πρώτη συνάντηση μιας ομάδας πολιτών της περιοχής μας, που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο «Ξενία» Κομοτηνής. Ο φορέας σύμφωνα με την ιδρυτική του διακήρυξη: Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της πρόταξης του εθνικού συμφέροντος, της τήρησης των αρχών του Συντάγματος και επιδιώκει την ενίσχυση και επέκταση των θεσμών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, με άμεση συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων.

Απαιτεί την κατάργηση του μνημονίου και αρνείται να δεχθεί το επαχθές, παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια. Απορρίπτει την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την κατάργηση του έθνους – κράτους.

Νέο «κούρεμα» μέχρι το καλοκαίρι προβλέπει ο Μπόφινγκερ

Και ευθύνες στη Γερμανία

γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την ώρα που επισήμως ανακοινώνεται πως πάνω από 100 δις ευρώ «πέταξαν» για το εξωτερικό στη διάρκεια του 2010, όλα δείχνουν πως η Ελλάδα θα προχωρήσει και σε νέα αναδιάρθρωση του χρέους της.

Αυτή είναι η πρόβλεψη του οικονομικού συμβούλου της γερμανικής κυβέρνησης Πέτερ Μπόφινγκερ, ο οποίο ανήκει στους «σοφούς» του Βερολίνου και ο οποίος δεν διστάζει να πει ότι η νέα αναδιάρθρωση θα αποφασιστεί ως το καλοκαίρι.

Ο κ. Μπόφινγκερ, που ανήκει στους φίλα προσκείμενους στη χώρα μας ξένους οικονομολόγους και ο οποίος έχει επανειλημμένα διαφωνήσει με την στρατηγική του Βερολίνου και του γαλλογερμανικού άξονα, σε συνέντευξή του στην αυστριακή μηνιαία οικονομική επιθεώρηση «Γκεβίν»,

Σταμάτης Σπανουδάκης - Θα 'ρθεις σαν αστραπή