Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Καθίζηση για τη Νέα Δημοκρατία - Συντριβή για το ΠΑΣΟΚ σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις


Διατηρεί την πρωτιά από 19% έως 24% η ΝΔ - Βυθίζεται στο 8,2% το ΠΑΣΟΚ


Τρεις δημοσκοπήσεις οι οποίες δημοσιεύονται αύριο στον κυρικάτικό Τύπο αποκαλύπτουν τη μεγάλη πτώση στα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων που έφερε το νέο Μνημόνιο.

ALCO

Εννέα κόμματα μπαίνουν στην επόμενη Βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα». Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24% έναντι 11,5% που συγκεντρώνει η Δημοκρατική Αριστερά. Στην τρίτη θέση και με ποσοστό 11% βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 8%, ο ΛΑΟΣ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία φτάνει το 3%.

Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Χαλκιδικής: Πρόγραμμα Ε.Ε Διανομή Τροφίμων έτους 2012


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΔΝΣΗ:  ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2371021172

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Πρόγραμμα Ε.Ε Διανομή Τροφίμων ΕΤΟΥΣ 2012

Ο Σύλλογος γνωστοποιεί στους γονείς με τρία τέκνα και μέλη του ότι σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο (ΚΥΑ 228302011ΦΕΚ660 Β 20-4-2011) που αφορά το πρόγραμμα « Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες από ΕΕ» οι αιτήσεις και η προσκόμιση των αναγκαίων δικαιολογητικών για το έτος 2012 στον Σύλλογο, θα γίνεται έως 31 Μαρτίου 2012.

Οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις συμμετοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

"Οι μαγεμένες" της Θεσσαλονίκης

Ο άγνωστος τεράστιος πολιτιστικός πλούτος της Θεσσαλονίκης

Στις 23 Απριλίου του 1939, η 80χρονη τότε Ζεντίλ Κοέν διηγείται στο δημοσιογράφο της εφημερίδας "Μακεδονία" Ι. Ταχογιάννη την ιστορία των "Ινκαντάδος", όπως τις αποκαλεί. Πρόκειται για τα οκτώ αγάλματα που στόλιζαν μια διπλή στοά με κιονοστοιχία.

Οι "Μαγεμένες", τα οκτώ αγάλματα της Μαινάδας, του Διονύσου, τηςΑριάδνης, της Λήδας, του Γανυμήδη, του Διόσκουρου, της Αύρας και της Νίκης κοσμούσαν το σπίτι ενός πλούσιου εβραίου υφασματέμποτου, του Λιάτσι Αρδίτη.

"Εγώ άκουσα να λένε ότι υπήρχαν και άλλα μάρμαρα στο υπόγειο", αφηγείται η Κοέν και εξιστορεί πως ο πλούσιος υφασματέμπορος πούλησε τη βίλα με τις "Μαγεμένες" σε έναν άλλο υφασματέμπορο, τον Μωύς Μπενβενίστε...

Επιμένει στην άμεση προκήρυξη εκλογών ο Σαμαράς

Αντώνη άσε το παραμύθι. Αν ήθελες εκλογές θα απέσυρες την στήριξη σου, στην κυβέρνηση-τέρας. Αφού το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δεδηλωμένη, έχει μείνει με 120 βουλευτές. Ποιόν δουλεύεις;

Η Συγγρού παρακολουθεί και τις κινήσεις Καμμένου - Μανώλη...


Σπύρος Γκουτζάνης

Να περιορίσει τη ζημιά που προκλήθηκε από την υπερψήφιση του δεύτερου μνημονίου και τη διαγραφή 21 βουλευτών  προσπαθεί τώρα η ηγεσία της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επιτάχυνε  την προσχώρηση στο κόμμα των κ.κ. Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη -που διαγράφηκαν από το ΛΑΟΣ, επειδή ψήφισαν το Μνημόνιο-, τονίζοντας έτσι τον δεξιό χαρακτήρα του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται έτσι να διαγράφει δικούς του αντιμνημονιακούς βουλευτές και να παίρνει άλλους, που υποστηρίζουν την πολιτική του Μνημονίου.

Δύο ιταλοί δήμαρχοι δίνουν τον μισθό τους για την Ελλάδα!

Δύο ιταλοί δήμαρχοι αποφάσισαν να αποδείξουν περίτρανα ότι στηρίζουν την Ελλάδα, προχωρώντας σε μία κίνηση που δεν θα έκαναν ούτε έλληνες ομόλογοί τους!

Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του για τη στήριξη του ελληνικού λαού. Οι μηνιαίες απολαβές του, αντιστοιχούν σε 1.100 ευρώ.

Το έκανε γνωστό ο ίδιος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Η καταβολή του μισθού του Γκάλντι υπέρ της χώρας μας, θα ξεκινήσει από αυτό τον τρέχοντα μήνα.

«Κινητό μνημείο» οι φωτογραφίες του Μπουασονά

Ο Γαλλοελβετός φωτογράφος αποτύπωσε με μοναδικό τρόπο όψεις της Ελλάδας των αρχών του 20ου αιώνα

Αποτύπωσε με το φωτογραφικό φακό του όψεις της Ελλάδας των αρχών του 20ού αιώνα, αρχαία μνημεία της Αθήνας, τις εντυπώσεις του από το Άγιο Όρος, αλλά και ίχνη του ταξιδιού του ομηρικού Οδυσσέα. Το ελληνικό τμήμα του αρχείου του Γαλλοελβετού φωτογράφου Φρεντ Μπουασονά, που αποτέλεσε την πρώτη συστηματική οπτική αποτύπωση της σύγχρονης Ελλάδας, χαρακτηρίστηκε ομόφωνα κινητό μνημείο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων.

Σύμφωνα με γνωμοδότηση των μελών του Συμβουλίου, το φωτογραφικό του αρχείο «αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο με ιδιαίτερη ιστορική, λαογραφική, αρχαιολογική και καλλιτεχνική αξία. Η συγκρότησή του στο σύνολό της αποτελεί τεκμήριο νεότερης ελληνικής ιστορίας».

«Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη»


ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Κίνηση για τη Διαγραφή του Απεχθούς Ελληνικού Χρέους ‘’ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ’’

ΣΚΟΠΟΣ
Συλλογή ενός (1) εκατομμυρίου υπογραφών σε ηλεκτρονική μορφή. Οι υπογραφές, θα πρέπει να καλύπτουν γεωγραφικά και πληθυσμιακά, όσο το δυνατόν, περισσότερες περιοχές της Ευρώπης. Το κείμενο με τις υπογραφές, θα σταλεί στη συνέχεια στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΝΟΗΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ στην οικονομική εξαθλίωση και την ατομική και εθνική υποδούλωση. Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη. Αυτή, αποτελεί τεράστιο χρέος και ευθύνη.

Ανακοίνωση ΚΙΣΕ για προσχώρηση Βορίδη - Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία


Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία και έκπληξη του Ελληνικού Εβραϊσμού από την ένταξη των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στο κόμμα της “Νέας Δημοκρατίας”, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εκφράσει ή ταυτιστεί με προσβλητικές για τους Εβραίους απόψεις.

Ελπίζουμε ότι η ηγεσία της “Νέας Δημοκρατίας”, ενός μεγάλου δημοκρατικού κόμματος εξουσίας, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τέτοιου είδους απόψεις να παραμείνουν στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας που διακρίνεται από τις αρχές της Δημοκρατίας, και θα προστατεύσει την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα ισονομία των πολιτών χωρίς διάκριση φυλής ή θρησκείας.

Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα η πολιτική κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού που υιοθετούν όλα τα δημοκρατικά κόμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2012

Πηγή: ΚΙΣ

Ο Καραμανλής είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΝΔ


Πραγματικός ιδιοκτήτης της Νέας Δημοκρατίας ο Καραμανλής.
Άρα απλός διαχειριστής ο Σαμαράς της Πολιτικής Άνοιξης ! Σύμφωνα με τον Adonis Georgiades books.


13. Μαΐου 2011


Θεωρείτε πως ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί βαρίδι για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας;

Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΝΔ. Η ΝΔ παραμένει ένα κατά βάση καραμανλικό κόμμα. Εάν κάνει το σφάλμα να το λησμονήσει αυτό ο κ. Σαμαράς, θα μείνει μόνο με την Πολιτική Άνοιξη. Αν και ήταν πολύ κακός Πρωθυπουργός δε, οφείλω να αναγνωρίσω ότι έδωσε στον διάδοχό του ένα πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο, ότι έστω και στο τέλος, προτού φύγει είπε την αλήθεια! Αυτό το γεγονός ο κ. Σαμαράς το έχει πετάξει στα σκουπίδια, μεγάλο σφάλμα.

Από συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στο Voria.gr

Πηγή: Ελληνικές Γραμμές

Από συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στην εφημερίδα «Μακεδονία»: Η Νέα Δημοκρατία μετεξελίσσεται σε μια νέα ΕΔΗΚ


Ο Μάκης Βορίδης έγινε κεντρώος τώρα.
Προσχώρησε στην ΕΔΗΚ του Αντώνη - Ζίγδη - Σαμαρά ...


7. Νοεμβρίου 2009

Εξακολουθεί ο ΛΑΟΣ να προτείνει συνεργασία με την ΝΔ;

Συνεργασία σε τι; Στην μετεξέλιξη μίας πλειοψηφικής παράταξης σε μια νέα ΕΔΗΚ; Το έχω πει και άλλες φορές. Δεν είναι θέμα προσώπων. Δεν είναι θέμα μηχανισμών. Εν τέλει, δεν είναι καν θέμα αριθμών. Όσο δεν αποφασίζουμε να προτάξουμε ένα νέο ιδεολογικό και κοινωνικό παράδειγμα, η κατάσταση στην ευρύτερη παράταξη θα μένει η ίδια. Πρέπει με άλλα λόγια να αντιμετωπίσουμε την κρατούσα ιδεολογική ηγεμονία της συνόλου Αριστεράς και μέχρι να γίνει αυτό συζητήσεις για συνεργασίες μεταξύ κομμάτων και προσώπων απλώς αναβάλλουν την επίλυση του προβλήματος, εάν δεν το διαιωνίζουν.