Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου - Κυριακή 15/11/2009

κλικ για μεγέθυνση

"Τσαντάκιας" εμφανίστηκε στον Πολύγυρο!


Κλεφτοκοτάδες, "ελιοκλέφτες", μικροκλέφτες είχαμε δει στον Πολύγυρο! "Τσαντάκια" όμως ποτέ ως τώρα!

Κι αυτό το "φρούτο" έκανε την εμφάνιση στον Πολύγυρο!

Σήμερα το πρωί, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, άγνωστος πλησίασε ηλικιωμένη κυρία άρπαξε την τσάντα της και εξαφανίστηκε!

-Τι κάνει η πείνα και η ανεργία!

Πηγή: Ρεσπέντζα

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά σε στελέχη της Α' Αθηνών (10/11/2009)



Πρόγραμμα Αντώνη Σαμαρά για το Σαββατοκύριακο


Σάββατο: Πιερία & Πέλλα

Πιερία

11 π.μ.: Επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Πιερίας

11.30 π.μ.: Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας

12 μ.: Ομιλία- συνάντηση με φίλους και μέλη της ΝΔ στο Συνεδριακό Κέντρο «Εκάβη» της Κατερίνης.

Πέλλα

5.30 μ.μ.: Επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Πέλλας στην Έδεσσα

6.30 μ.μ.: Ομιλία- συνάντηση με φίλους και μέλη της ΝΔ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γιαννιτσών.

9 μ.μ. Επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Κρύας Βρύσης.



Κυριακή: Ημαθία & Χαλκιδική

Ημαθία

11 π.μ. Επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ημαθίας (Βέροια)

11.30 π.μ. Ομιλία- συνάντηση σε φίλους και μέλη της ΝΔ στον κινηματογράφο «STAR»

Χαλκιδική

6.30 μ.μ. Επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

7 μ.μ.: Ομιλία σε φίλους και μέλη της ΝΔ στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

Η δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για το NewsIt.gr

κλικ στο γράφημα για μεγέθυνση
κλικ στο γράφημα για μεγέθυνση
κλικ στο γράφημα για μεγέθυνση
κλικ στο γράφημα για μεγέθυνση
κλικ στο γράφημα για μεγέθυνση
κλικ στο γράφημα για μεγέθυνση
κλικ στο γράφημα για μεγέθυνση

5,2% μπροστά ο Αντώνης Σαμαράς στη δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για το NewsIt.gr.

Η δημοσκόπηση έγινε σήμερα και είναι η πρώτη μετά την δήλωση στήριξης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Μεσσήνιο πολιτικό.

Εάν η κούρσα της διαδοχής οδηγηθεί σε 2ο γύρο τότε ο Αντώνης Σαμαράς στους ψηφοφόρους της ΝΔ είναι και πάλι μπροστά αλλά όχι με πολύ μεγάλη διαφορά από τη Ντόρα Μπακογιάννη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Στο ερώτημα : Ποιόν θα ψηφίσετε για αρχηγό της ΝΔ στον 1ο γύρο των εκλογών; Οι ψηφοφόροι της ΝΔ απάντησαν :
Σαμαράς 43,9%
Μπακογιάννη 38,7%
Ψωμιάδης 11,1%

Στο ερώτημα : Αν χρειαστεί 2ος γύρος ποιόν υποψήφιο θα επιλέξετε. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ απάντησαν:
Σαμαράς 48,5%
Μπακογιάννη 44,6%

Στο ερώτημα : Πως κρίνετε την απόφαση Αβραμόπουλου να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της ΝΔ. Θετικά ή αρνητικά; Οι ψηφοφόροι της ΝΔ απάντησαν :
58,4% θετικά
31% αρνητικά
10,6% ΔΞ/ΔΑ

Στο ερώτημα : Εσείς ποιόν από τους 3 υποψηφίους θεωρείτε καταλληλότερο να αναλάβει την προεδρία της ΝΔ. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ απάντησαν :
Σαμαράς 40,2%
Μπακογιάννη 37,2%
Ψωμιάδης 11,6%

Στο ερώτημα : Κατά τη γνώμη σας η ΝΔ πρέπει να κινηθεί πρός τα δεξιά ή πρός το κέντρο. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ απάντησαν:
44,8% προς το κεντρο
35,7% προς τα δεξια
19,5% ΔΓ/ΔΑ

Στο ερώτημα : Θεωρείτε οτι η παρουσία Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ ήταν :
72,4% θετική
21,4% αρνητική
4,2% ούτε θετική/ουτε αρνητική
2% ΔΓ/ΔΑ

Η δημοσκόπηση έγινε στις 12/11 σε δείγμα 970 ατόμων από 18 ετών και άνω με πανελλαδική κάλυψη.

Πηγή: NewsIt.gr

Στη βουλή το αίτημα κατάργησης του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής


ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΗΛΙΑ ΠΟΛΑΤΙΔΗ

Στο κείμενο γίνεται λόγος για ανθελληνική δραστηριότητα, που έχει υποχρεώσει πλήθος αγανακτισμένων πολιτών του νομού Ροδόπης, να δημιουργήσουν πρωτοβουλία πολιτών με την επωνυμία «ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ–ΣΤΟΠ»

Μέχρι τη Βουλή έφτασε το αίτημα που προέβαλλε στην περιοχή μας με διάφορες ενέργειες η πρωτοβουλία πολιτών με την επωνυμία «ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ–ΣΤΟΠ», για κατάργηση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής. Την σχετική ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης, όπου και αναφέρει τα εξής:

«Σημαντικά γεγονότα, τα οποία αφορούν την εθνική και κοινωνική συνοχή της Θράκης, διαδραματίζονται στην ακριτική αυτή περιοχή της πατρίδος μας, με αφορμή την ανθελληνική δραστηριότητα του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή.

Ή απροκάλυπτα αντεθνική και υποθάλπουσα εξεγέρσεις εναντίον της εννόμου και πολιτειακής τάξεως δραστηριότητα του τελευταίου έχει υποχρεώσει πλήθος αγανακτισμένων πολιτών του νομού Ροδόπης, αλλά και γενικότερα της μείζονος περιφερείας Θράκης, να δημιουργήσουν πρωτοβουλία πολιτών με την επωνυμία «ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ–ΣΤΟΠ».

Ειδικότερα, συμφώνως με επαρκώς αιτιολογημένες απόψεις της ανωτέρω πρωτοβουλίας, το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής δεν έχει λόγο υπάρξεως αφού:

• Δεν υπάρχουν Τούρκοι υπήκοοι στην Θράκη.

• Δεν υπάρχουν τόσες γραφειοκρατικές διαδικασίες –ιδίως μετά την κατάργηση της βίζας για την Τουρκία– που να δικαιολογούν μία τέτοια πολυπρόσωπη και πολυέξοδη υπηρεσία στην Κομοτηνή.

• Δεν υπάρχουν μειονοτικά δικαιώματα που μέσα σε μία σύγχρονη Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως έχουν ανάγκη έναν τέτοιον «εγγυητή».

• Η Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία προστατεύει τις ελληνικές μουσουλμανικές μειονότητες, τηρείται επαρκώς από την Ελλάδα και δεν χρειάζεται κανενός είδους άλλη κηδεμονία.

Επιπροσθέτως, η ύπαρξης του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής έχει στην πράξη τα εξής αποτελέσματα:

• Την συντήρηση ενός παρακρατικού μηχανισμού, ο οποίος οδηγεί τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας σε γκετοποίηση.

• Την δημιουργία-χειραγώγηση κάποιων μειονοτικών ηγεσιών για τον έλεγχο της τοπικής κοινωνίας η οποία αποβαίνει προς όφελος των επεκτατικών τουρκικών βλέψεων.

• Την μεθόδευση ενεργειών σε μία προσπάθεια εκτουρκισμού Ελλήνων Πομάκων και Τσιγγάνων στην Θράκη.

Κατόπιν όλων αυτών, αλλά και της πανθομολογουμένης τελευταίως αποδεδειγμένης ανθελληνικής και επεκτατικής πολιτικής της κυβερνήσεως της Αγκύρας.

Ερωτάται ο υπουργός: Είναι εις γνώσιν του υπουργείου και της ελληνικής κυβερνήσεως η ανωτέρω ανθελληνική πολιτική που ασκεί το τουρκικό κράτος μέσω του Προξενείου της Κομοτηνής; Είναι εις γνώσιν του Υυηπουργείου και της ελληνικής κυβερνήσεως τα δημιουργούμενα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα των κατοίκων της Θράκης (Χριστιανών και Μουσουλμάνων) από την δράση του Προξενείου;

Είναι εις γνώσιν του υπουργείου και της ελληνικής κυβερνήσεως η ανωτέρω πρωτοβουλία πολιτών για την κατάργηση του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής; Είναι στις προθέσεις της κυβερνήσεως, κατόπιν όλων αυτών, η κατάργηση του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής με ταυτόχρονη κατάργηση του ομολόγου ελληνικού στην Σμύρνη, το οποίο ως γνωστόν δεν έχει ουσιαστικό λόγο υπάρξεως;

Πηγή: Χρόνος

«Πίνω καφέ παρέα με τον Δία»

Ο πρώην ναυτικός Τάκης Ζορμπάς ζει στον Όλυμπο σε ύψος 2.760 μέτρων!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Κουκουμάκας

«Για να ζήσεις εκεί όπου το οξυγόνο πέφτει κατά 20%, πρέπει να το αγαπάς και να το επιλέξεις. Όταν χαλάει ο καιρός το φθινόπωρο και το καταφύγιο κλείνει, δεν θέλω να κατέβω στο Λιτόχωρο. Ακούω κόρνες και τρομάζω. Μακάρι να μπορούσα να ζήσω δίπλα στην κορυφή ολόκληρο τον χρόνο. Δεν θα άλλαζα με τίποτα ένα φλιτζάνι καφέ με θέα τη μισή Ελλάδα».

O 49χρονος Τάκης Ζορμπάς ζει στη «στέγη της Ελλάδας», στο υψηλότερο σημείο που κατοικεί άνθρωπος. Είναι ο φύλακας στο πιο απομακρυσμένο ορειβατικό καταφύγιο του Ολύμπου, το «Γιόσος Αποστολίδης». Από ΄κει έχει θέα τη Χαλκιδική, τη Θάσο και τις Σποράδες. Κι όταν δεν μαγειρεύει βραστά και όσπρια για τους χιλιάδες επισκέπτες ορειβάτες, απολαμβάνει τον καφέ του παρέα... με τον Δία.

Το καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης» βρίσκεται στα 2.760 μέτρα, μόλις 157 χαμηλότερα από την κορυφή του Μύτικα. Στο διάσελο μεταξύ των κορυφών Προφήτης Ηλίας και Τούμπα, το χιόνι στρώνεται στις αρχές Οκτωβρίου, ωστόσο από τον Ιούνιο διανυκτερεύουν κάθε χρόνο περίπου 2.500 επισκέπτες.

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι για τέσσερις μήνες τον χρόνο μαγειρεύω, καθαρίζω, κοιμάμαι στο ψηλότερο σημείο της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων που διαβιοί άνθρωπος. Πρώτη φορά ανέβηκα στον Όλυμπο σε ηλικία 11 ετών.

Αργότερα δούλεψα για κάποια χρόνια ως φύλακας στο καταφύγιο κι έπειτα από ένα διάλειμμα επτά ετών, κατά το οποίο γνώρισα τον κόσμο ταξιδεύοντας στα καράβια, επέστρεψα το 1997 στο βουνό: μπορεί τώρα να ζω στο ψηλότερο σημείο του Ολύμπου, αλλά ήμουν ναυτικός», λέει ο φύλακας του Ολύμπου, αναπολώντας χιλιάδες βουνίσιες στιγμές και ιστορίες: όπως τα χρώματα της ανατολής που βγαίνουν από τη θάλασσα, τον ήχο του αέρα που τσακίζει το πρόσωπο στα 2.760 μέτρα, τις ξαφνικές χιονοθύελλες του Ολύμπου, τα γλέντια στο καταφύγιο δίπλα στο τζάκι, αλλά και τα συχνά ορειβατικά ατυχήματα.

Στην υπηρεσία των ορειβατών

«Την περασμένη Πρωτομαγιά χτύπησε το τηλέφωνο στις 9 το βράδυ, ενώ τρώγαμε με φίλους. “Δεν είναι καλό τηλεφώνημα”, είπα στη γυναίκα μου και πράγματι ήταν ορειβάτες, μέλη του συλλόγου που με καλούσαν για βοήθεια. Ένας γιατρός είχε σπάσει το πόδι του κι έπρεπε να μεταφερθεί με ασφάλεια. Ανέβηκα στο μουλάρι και έκανα το καθήκον μου. Δεν ήταν η πρώτη φορά, έχω μεταφέρει και νεκρούς ορειβάτες», θυμάται ο «αγωγιάτης του Ολύμπου», όπως αλλιώς τον γνωρίζουν οι ορειβάτες.

Λίγες μέρες τώρα που κατέβηκε από το καταφύγιο λόγω κακοκαιρίας, φροντίζει μαζί με τον γιο του, τον Παναγιώτη, τα μουλάρια σε μία ανοιχτωσιά έξω από το Λιτόχωρο. Τον χειμώνα, όταν το καταφύγιο κλείνει, ο κ. Ζορμπάς ταξιδεύει στα Βαλκάνια ως οδηγός φορτηγών. «Το μονοπάτι για το καταφύγιο ξεκινά από τη θέση Γκορτσιά, περίπου 14 χιλιόμετρα έξω από το Λιτόχωρο.

Πάνω στο μουλάρι χρειάζονται τρεισήμισι ώρες, ενώ με τα πόδια πέντε ή όσο αντέχεις. Από το καταφύγιο ώς τον Μύτικα, την κορυφή του Ολύμπου, η διαδρομή είναι 45 λεπτά με τα πόδια. Στο καταφύγιο βέβαια δεν είμαι μόνος μου. Με τα χρόνια έχω κάνει φίλους, ενώ τον Αύγουστο ανεβαίνουν για βοήθεια η γυναίκα μου και τα παιδιά μου», λέει ο κ. Ζορμπάς.

Οι εισπράξεις από το κόστος διαμονής (12 ευρώ τη βραδιά) πηγαίνουν στον Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Θεσσαλονίκης, στον οποίο ανήκει το καταφύγιο, ενώ ο κ. Ζορμπάς κρατά γι΄ αυτόν τα χρήματα από την κουζίνα. Μαγειρεύει για τους επισκέπτες βραστή γίδα, μακαρονάδα με κιμά, φασολάδα και ρεβίθια. «Ζω στο ψηλότερο σημείο της Ελλάδας, αλλά δεν νιώθω μοναξιά.

Φέτος, άλλωστε, το καταφύγιο απέκτησε και ασύρματη τηλεφωνική σύνδεση».

ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ... ΕΛΛΑΔΑ
Ο κ. Ζορμπάς από το ορειβατικό καταφύγιο αγναντεύει τη Χαλκιδική, τη Θάσο και τις Σποράδες
Ο Τάκης Ζορμπάς με τον γιο του Παναγιώτη. Τις τελευταίες μέρες φροντίζουν τα μουλάρια, το μοναδικό μεταφορικό τους μέσο στο βουνό

Το καταφύγιο στη Στέγη της Ελλάδας

ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ «Γιόσος Αποστολίδης» βρίσκεται σε υψόμετρο 2.760 στον Όλυμπο, στο διάσελο μεταξύ των κορυφών Προφήτης Ηλίας και Τούμπα, σε ένα πετρώδες και άγριο σημείο. Πήρε το όνομά του από τον Πόντιο ορειβάτη Γ. Αποστολίδη, ο οποίος επισκέφθηκε το βουνό των θεών το 1959 και το αγάπησε.

Στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα το καταφύγιο έχτισε μια ορειβατική καλύβα χωρητικότητας 10 ατόμων, για να προφυλάσσονται και να ξεκουράζονται οι κατακτητές της κορυφής. Οι Αρχές της εποχής... ανατίναξαν την καλύβα και το 1961 η έκταση παραχωρήθηκε από τον τσιφλικά Χρυσαβελόνη στον ΣΕΟ Θεσσαλονίκης, που διαχειρίζεται ώς σήμερα το καταφύγιο. Τα επόμενα χρόνια χτίστηκε με λεφτά του συλλόγου ο πρώτος όροφος και σήμερα το διώροφο πετρόκτιστο καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει έως 100 επισκέπτες τη βραδιά. Δωμάτια του καταφυγίου μάλιστα φέρουν ονόματα ορειβατών που βοήθησαν στο χτίσιμό του.

Είναι το υψηλότερο ορειβατικό καταφύγιο των Βαλκανίων, φιλοξενεί κάθε χρόνο 2.500 ορειβάτες και δέχεται περισσότερους από 3.500 επισκέπτες τους τέσσερις μήνες που λειτουργεί. Οι περισσότεροι είναι Έλληνες, αλλά συχνοί είναι και οι επισκέπτες από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Τσεχία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Λίγο πιο κάτω, σε υψόμετρο 2.600 βρίσκεται το καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος» και στα 2.100 το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», τα οποία ανήκουν στην Πανελλήνια Ορειβατική Ομοσπονδία.

Πηγή: Τα Νέα

Λίγο πριν την Μεγάλη Νίκη Σαμαρά


Διαβάζουμε από χθες το βράδυ στο διαδίκτυο φήμες ότι κάποιοι συμβουλεύουν την κ. Μπακογιάννη να παραιτηθεί από την διεκδίκηση της ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία στο όνομα λέει της ενότητας.

Εμείς οι απλοί άνθρωποι της βάσης του κόμματος διαφωνούμε με αυτή τη λογική. Κατʼ αρχήν εμείς για πρώτη φορά καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε μία κορυφαία διαδικασία και δεν θα ήταν φρόνιμο να μην αποφασίσουμε τελικά, δεδομένου ότι ο κ. Ψωμιάδης έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί σε περίπτωση που υπάρξει μία μόνο υποψηφιότητα.

Δηλαδή έτσι, χωρίς εκλογές, θα έχουμε μιά αποδυναμωμένη αρχηγία Σαμαρά. Δεν καταλαβαίνουμε τι ενότητα είναι αυτή!!! Δηλαδή το σπρώξιμο οποιωνδήποτε εσωκομματικών προβλημάτων κάτω από το χαλί στο όνομα της ενότητας, είναι αυτό δημοκρατική λύση; Που ακούστηκε ότι η εσωκομματική δημοκρατία θέτει σε κίνδυνο την ενότητα ενός κόμματος; Αν δεν μπορούμε την εσωκομματική δημοκρατία καλύτερα να το διαλύσουμε.

Πέραν από αυτό υπάρχουν τάσεις που πρέπει επιτέλους να συγκρουστούν μέσα στο κόμμα, αλλιώς το κόμμα δεν θα εξυγιανθεί ποτέ. Από τη μία μεριά υπάρχουμε όλοι εμείς τα απλά μέλη και από την άλλη υπάρχει μία οικογενειοκρατία και ένας νεποτισμός που νεκρώνει τα πάντα χάριν των γόνων κάποιων οικογενειών και κάποιων συμφερόντων. Εμείς δηλαδή τι είμαστε; Απλά πρόβατα;

Εδώ θα πρέπει να υπάρξει δημοκρατική σύγκρουση και όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το μέλλον του κόμματος. Εάν νικήσουν οι δυνάμεις της ολιγαρχίας, της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού, όλοι μας θα συμβιβαστούμε με αυτή την επιλογή μέχρι την επόμενη αναμέτρηση.

Αν από την άλλη μεριά υπάρξει νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων της παράταξης τότε είναι επόμενο ότι θα υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα των διαφόρων τζακιών που θα επιμείνουν να ασκούν εξουσία στο κόμμα, χωρίς τη δική μας δημοκρατική νομιμοποίηση.

Επομένως η μάχη θα πρέπει να δοθεί εδώ και τώρα. Η εξυγιαντική σύγκρουση θα πρέπει να υπάρξει. Συμβιβαστικές λύσεις στο όνομα μιας ανύπαρκτης ενότητας απλά θα διαιωνίσει την ίδια σάπια κατάσταση.

Σχόλιο: Λίγο πριν την Μεγάλη Νίκη Σαμαρά.

Για όσους ασχολήθηκαν με τη οικογένεια Μητσοτάκη καταλαβαίνουν ότι για πρώτη φορά η μισητή αυτή οικογένεια στόχευσε λάθος.

Το μοιραίο λάθος στρατηγικής, με την αποδοχή της ανοικτής εκλογής, που τεχνηέντως έθεσε ο "λαγός της κούρσας" Αβραμόπουλος, έδωσε την απαραίτητη δυναμική στον Αντώνη Σαμαρά. Η ανοικτή εκλογή χαρίζει την άνετη νίκη στο Μεσσήνιο πολιτικό.

Η Ντόρα επί μια 5έτια σχεδόν προετοίμαζε το έδαφος για την εκλογή της.

Έπαιξε επικοινωνιακά προφασιζόμενη στήριξη Καραμανλή, αλλά από την άλλη έσκαβε και έχτιζε το προσωπικό της προφίλ. Οι σύνεδροι που θα αποφάσιζαν σε κλειστή ψηφοφορία θα της έδιναν την πολυπόθητη νίκη. Η εκδίκηση ήρθε από εκεί που ΔΕΝ το περίμενε.

Ο προκρούστης Αβραμόπουλος "κόντυνε" τη Ντόρα. Αυτό βγαίνει από τη τακτική Αβραμόπουλου. Οι δύο αυτοί πολιτικοί είναι της ίδιας επικοινωνιακής πολιτικής.

Η λάθος εκτίμηση στη στρατηγική της Ντόρας να βλέπει τον Αβραμόπουλο ως το σοβαρό διεκδικητή και αντίπαλο για το δεύτερο γύρο, υποτίμησε τον εχθρό της οικογένειας ως ξοφλημένο πολιτικά.

Η άνετη παρουσία και το επικοινωνιακά στυλ του Αβραμόπουλου, παρέσυρε τη Ντόρα από τη βέβαιη εκλογή της, με την εσωκομματική εκλογή, σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων που ο ίδιος της έθεσε, ως τυρί στη φάκα της αλαζονείας της. Ο Αβραμόπουλος σαν καλός επικοινωνιακός παίκτης στόχευε στο αποκλεισμό της και άρχισε ως "λαγός κούρσας" να μπλοφάρει επικοινωνιακά.

Η Ντόρα τσίμπησε και ο Σαμαράς πέρασε στη πρώτη θέση.

Η δική μου προσωπική αντίληψη είναι ότι τώρα η Ντόρα θα επιβεβαιώσει το παραπάνω δημοσίευμα. Μια έντιμη αποχώρηση της δίνει παράταση πλεονεκτήματος για επόμενη εκλογή (εφαρμόζοντας και στο Σαμαρά την ίδια στήριξη με αυτή του Καραμανλή).

Σε αυτή τη περίπτωση σπρώχνει τον Αβραμόπουλο στη τρίτη θέση και ακολουθεί το σχέδιο της ψαλιδίζοντας το Σαμαρά.

Όσες δημοσκοπήσεις και να γίνουν η ανοικτή ψηφοφορία δείχνει Σαμαρά. Η ευκαιρία που είχε την έχασε στη κούρσα της επικοινωνίας. Γνωρίζει τώρα ότι και ο Καραμανλής αλλά και ο φίλος του ο πάντα "ερωτευμένος" Ψωμιάδης θα την τσακίσουν εκλογικά.

Δύο είναι τα πιθανά σενάρια, ή αποχωρεί και παίρνει αντιπροεδρία ως ανταμοιβή και εξοστρακίζει τον "λαγό της κούρσας" ή επιμένει σθεναρά και αποχωρεί με ήττα.

Νάσος.

Πηγή: Στοχασμός - Πολιτική

Ο Αντώνης Σαμαράς στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου - Κυριακή 15/11/2009

κλικ για μεγέθυνση

Οι τρεις όροι για την FYROM και η επιτυχία Σαμαρά


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, είχε εγκαίρως προειδοποιήσει από το Μάιο του 1990 με δημόσιες ανακοινώσεις τα Σκόπια (που ανήκαν ακόμα τότε στην ομοσπονδιακή Γιουγκοσλαβία) ότι έπρεπε να τερματίσουν την προκλητική προπαγάνδα.

Ένα χρόνο αργότερα όλοι προέβλεπαν τη διάλυση της χώρας του Τίτο. Ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 3 Δεκεμβρίου 1991 δήλωνε στους ηγέτες των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων στις Βρυξέλλες ότι είναι "μέτρο σύνεσης" η αναγνώριση της Κροατίας και της Σλοβενίας, θεωρώντας βέβαιη τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Την επόμενη μέρα το υπουργικό συμβούλιο προχωρεί σε ανάλογες διαπιστώσεις και καλεί τον υπουργό Εξωτερικών να δώσει τη μάχη. Στις 16 Δεκεμβρίου η μάχη θα είναι νικηφόρα, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνει στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της τότε ΕΟΚ την πρώτη ελληνική επιτυχία στο Μακεδονικό μετά από 45 χρόνια!

Η τότε ΕΟΚ αξιώνει από τα Σκόπια για την αναγνώριση τους να δώσουν συγκεκριμένες πολιτικές και συνταγματικές εγγυήσεις:

α) ότι δεν έχουν εδαφικές διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας

β) ότι θα τερματίσουν κάθε πράξη εχθρικής προπαγάνδας και την επίκληση ανύπαρκτων μειονοτικών προβλημάτων και

γ) ότι δεν θα χρησιμοποιούν όνομα που υπονοεί εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας.

Ο τρίτος όρος απέκλειε, συνεπώς, κατηγορηματικά τη χρήση του όρου Μακεδονία, δηλαδή εκείνου που θα συνιστούσε επεκτατισμό κατά της Ελλάδας. Και επιπλέον η Ελλάδα ήταν αποκλειστικά αρμόδια -μόνη αυτή- να θέσει βέτο και να απορρίψει και οποιαδήποτε άλλη ονομασία που θα έκρινε η ίδια ότι αποτελεί απειλή εναντίον της.

Στις 17 Δεκεμβρίου 1991 ο τότε Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μετά από συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Καραμανλή χαρακτηρίζει δημοσίως την επίτευξη των τριών όρων ως "μεγάλη εθνική επιτυχία" και εκφράζει τη βεβαιότητα του πως την ίδια άποψη "συμμερίζεται ολόκληρος ο ελληνικός λαός", ενώ το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του κρίνει την απόφαση ως "θετικό γεγονός".

Σχόλια με τον ίδιο πανηγυρικό τόνο δημοσίευαν και όλες ανεξαιρέτως οι εφημερίδες. Αλλά και δύο ημέρες αργότερα το υπουργικό συμβούλιο, όπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά, τονίζει ότι οι τρεις όροι ικανοποιούν την ελληνική κυβέρνηση με την αλλαγή του ονόματος "Μακεδονία" που έχει γεωγραφική και όχι εθνική υπόσταση.

Η αλήθεια για την Μακεδονία


Μπορεί να πέρασαν 16 χρόνια, φυσικά και δεν ήταν αρκετά για να ξεχάσουμε την Μακεδονία, όπως ισχυρίζονταν ο κ. Μητσοτάκης τότε.

Θα σας παρουσιάσουμε αγαπητοί φίλοι όλα τα γεγονότα όπως είχαν γίνει για να τα ξαναθυμηθείτε μαζί μας.

Ας αρχίσουμε με το τι είχε επιτύχει ο Αντώνης Σαμαράς με προσωπική του πολιτική ως το 1992.

Εμείς απαντάμε με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με ύβρεις σαν τους οπαδούς της Ντόρας Μητσοτάκη.

Οι Παλαιστίνιοι τιμούν τον Γιάσερ Αραφάτ (VIDEO)


Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στην Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, για να τιμήσουν την πέμπτη επέτειο από τον θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ.

Συγκεντρώθηκαν στην αυλή της Μουκάταα, του αρχηγείου του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, για την τελετή κουνώντας παλαιστινιακές σημαίες, πορτρέτα του Αραφάτ και κεφίγιες, τις παραδοσιακές παλαιστινιακές μαντίλες που ήταν σήμα κατατεθέν του Αραφάτ.

Απευθυνόμενος στο πλήθος, ο διάδοχος του Αραφάτ, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, κατηγόρησε το Ισραήλ για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

Είπε μάλιστα ότι η απαίτησή του να σταματήσει το Ισραήλ εντελώς την οικοδόμηση οικισμών στις κατεχόμενες περιοχές της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ δεν είναι "προϋπόθεση" για να μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις ειρήνευσης, αλλά "νόμιμο δικαίωμα των Παλαιστινίων".


Πηγή: Foreign Press