Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009
Λίγο πριν την Μεγάλη Νίκη Σαμαρά
Διαβάζουμε από χθες το βράδυ στο διαδίκτυο φήμες ότι κάποιοι συμβουλεύουν την κ. Μπακογιάννη να παραιτηθεί από την διεκδίκηση της ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία στο όνομα λέει της ενότητας.
Εμείς οι απλοί άνθρωποι της βάσης του κόμματος διαφωνούμε με αυτή τη λογική. Κατʼ αρχήν εμείς για πρώτη φορά καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε μία κορυφαία διαδικασία και δεν θα ήταν φρόνιμο να μην αποφασίσουμε τελικά, δεδομένου ότι ο κ. Ψωμιάδης έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί σε περίπτωση που υπάρξει μία μόνο υποψηφιότητα.
Δηλαδή έτσι, χωρίς εκλογές, θα έχουμε μιά αποδυναμωμένη αρχηγία Σαμαρά. Δεν καταλαβαίνουμε τι ενότητα είναι αυτή!!! Δηλαδή το σπρώξιμο οποιωνδήποτε εσωκομματικών προβλημάτων κάτω από το χαλί στο όνομα της ενότητας, είναι αυτό δημοκρατική λύση; Που ακούστηκε ότι η εσωκομματική δημοκρατία θέτει σε κίνδυνο την ενότητα ενός κόμματος; Αν δεν μπορούμε την εσωκομματική δημοκρατία καλύτερα να το διαλύσουμε.
Πέραν από αυτό υπάρχουν τάσεις που πρέπει επιτέλους να συγκρουστούν μέσα στο κόμμα, αλλιώς το κόμμα δεν θα εξυγιανθεί ποτέ. Από τη μία μεριά υπάρχουμε όλοι εμείς τα απλά μέλη και από την άλλη υπάρχει μία οικογενειοκρατία και ένας νεποτισμός που νεκρώνει τα πάντα χάριν των γόνων κάποιων οικογενειών και κάποιων συμφερόντων. Εμείς δηλαδή τι είμαστε; Απλά πρόβατα;
Εδώ θα πρέπει να υπάρξει δημοκρατική σύγκρουση και όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το μέλλον του κόμματος. Εάν νικήσουν οι δυνάμεις της ολιγαρχίας, της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού, όλοι μας θα συμβιβαστούμε με αυτή την επιλογή μέχρι την επόμενη αναμέτρηση.
Αν από την άλλη μεριά υπάρξει νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων της παράταξης τότε είναι επόμενο ότι θα υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα των διαφόρων τζακιών που θα επιμείνουν να ασκούν εξουσία στο κόμμα, χωρίς τη δική μας δημοκρατική νομιμοποίηση.
Επομένως η μάχη θα πρέπει να δοθεί εδώ και τώρα. Η εξυγιαντική σύγκρουση θα πρέπει να υπάρξει. Συμβιβαστικές λύσεις στο όνομα μιας ανύπαρκτης ενότητας απλά θα διαιωνίσει την ίδια σάπια κατάσταση.
Σχόλιο: Λίγο πριν την Μεγάλη Νίκη Σαμαρά.
Για όσους ασχολήθηκαν με τη οικογένεια Μητσοτάκη καταλαβαίνουν ότι για πρώτη φορά η μισητή αυτή οικογένεια στόχευσε λάθος.
Το μοιραίο λάθος στρατηγικής, με την αποδοχή της ανοικτής εκλογής, που τεχνηέντως έθεσε ο "λαγός της κούρσας" Αβραμόπουλος, έδωσε την απαραίτητη δυναμική στον Αντώνη Σαμαρά. Η ανοικτή εκλογή χαρίζει την άνετη νίκη στο Μεσσήνιο πολιτικό.
Η Ντόρα επί μια 5έτια σχεδόν προετοίμαζε το έδαφος για την εκλογή της.
Έπαιξε επικοινωνιακά προφασιζόμενη στήριξη Καραμανλή, αλλά από την άλλη έσκαβε και έχτιζε το προσωπικό της προφίλ. Οι σύνεδροι που θα αποφάσιζαν σε κλειστή ψηφοφορία θα της έδιναν την πολυπόθητη νίκη. Η εκδίκηση ήρθε από εκεί που ΔΕΝ το περίμενε.
Ο προκρούστης Αβραμόπουλος "κόντυνε" τη Ντόρα. Αυτό βγαίνει από τη τακτική Αβραμόπουλου. Οι δύο αυτοί πολιτικοί είναι της ίδιας επικοινωνιακής πολιτικής.
Η λάθος εκτίμηση στη στρατηγική της Ντόρας να βλέπει τον Αβραμόπουλο ως το σοβαρό διεκδικητή και αντίπαλο για το δεύτερο γύρο, υποτίμησε τον εχθρό της οικογένειας ως ξοφλημένο πολιτικά.
Η άνετη παρουσία και το επικοινωνιακά στυλ του Αβραμόπουλου, παρέσυρε τη Ντόρα από τη βέβαιη εκλογή της, με την εσωκομματική εκλογή, σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων που ο ίδιος της έθεσε, ως τυρί στη φάκα της αλαζονείας της. Ο Αβραμόπουλος σαν καλός επικοινωνιακός παίκτης στόχευε στο αποκλεισμό της και άρχισε ως "λαγός κούρσας" να μπλοφάρει επικοινωνιακά.
Η Ντόρα τσίμπησε και ο Σαμαράς πέρασε στη πρώτη θέση.
Η δική μου προσωπική αντίληψη είναι ότι τώρα η Ντόρα θα επιβεβαιώσει το παραπάνω δημοσίευμα. Μια έντιμη αποχώρηση της δίνει παράταση πλεονεκτήματος για επόμενη εκλογή (εφαρμόζοντας και στο Σαμαρά την ίδια στήριξη με αυτή του Καραμανλή).
Σε αυτή τη περίπτωση σπρώχνει τον Αβραμόπουλο στη τρίτη θέση και ακολουθεί το σχέδιο της ψαλιδίζοντας το Σαμαρά.
Όσες δημοσκοπήσεις και να γίνουν η ανοικτή ψηφοφορία δείχνει Σαμαρά. Η ευκαιρία που είχε την έχασε στη κούρσα της επικοινωνίας. Γνωρίζει τώρα ότι και ο Καραμανλής αλλά και ο φίλος του ο πάντα "ερωτευμένος" Ψωμιάδης θα την τσακίσουν εκλογικά.
Δύο είναι τα πιθανά σενάρια, ή αποχωρεί και παίρνει αντιπροεδρία ως ανταμοιβή και εξοστρακίζει τον "λαγό της κούρσας" ή επιμένει σθεναρά και αποχωρεί με ήττα.
Νάσος.
Πηγή: Στοχασμός - Πολιτική
Ετικέτες
Διαδοχή Ν.Δ.,
Νέα Δημοκρατία,
Πολιτική
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου