Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Δεκαεννέα Οθωμανικά τζαμιά στην Ελλάδα ζητούν οι Τούρκοι


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το άνοιγμα, κατά το παράδειγμα του «αξιότιμου» κ Μπουτάρη, όχι ένα ή δυο, αλλά ακούστε, 19 οθωμανικών τζαμιών που βρίσκονται σε όλη τη έκταση της ελληνικής επικράτειας, όπως τα πρόβαλε η γνωστή τουρκική ισλαμική εφημερίδα Zaman, στο φύλο της στις 11 Οκτωβρίου, ζητούν με περισσή… «παρρησία» οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι.  

Τα τζαμιά αυτά όπως τα παρουσίασε σε ειδικό αφιέρωμα η τουρκική εφημερίδα είναι τα εξής :

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος

Θα ήθελα να ξεκινήσω σήμερα και να αναφερθώ στην επικαιρότητα, ξεκινώντας κάπως «ανορθόδοξα»: Θυμίζοντάς σας κάποια αποσπάσματα από την ιδρυτική διακήρυξή της Παράταξής μας! Πριν 39 χρόνια, τέτοιες μέρες, δημοσιεύτηκε, στις 4 Οκτωβρίου του 1974 η ιδρυτική αυτή διακήρυξη. Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μέσα στη διπλή δίνη μιας εθνικής και μιας διεθνούς κρίσης, θεμελίωνε το Κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα. Για πρώτη φορά γινόταν αυτό τόσο στέρεα και ανθεκτικά, όπως αποδείχθηκε όλα τα επόμενα χρόνια…

Ανέφερε, λοιπόν, τότε η ιδρυτική μας διακήρυξη κατά λέξη:

Γκάφα του Βατικανού: Εγραψαν λάθος το όνομα του Ιησού Χριστού!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Βατικανό βρίσκεται σε αμήχανη θέση εξαιτίας ενός λάθους. Αλλά αυτό το λάθος να αφορά στο όνομα του Ιησού Χριστού είναι πρωτοφανές!

Και επειδή φαίνεται ότι ο διάβολος ίσως να κρύβεται όντως στις λεπτομέρειες, το Βατικανό αναγκάστηκε να αποσύρει άρον άρον τα αναμνηστικά νομίσματα που είχαν παραγγελθεί και ετοιμαστεί για να εορταστεί η συμπλήρωση ενός έτους του πάπα Φραγκίσκου ως προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, επειδή ανακαλύφθηκε ότι σε αυτά είχε γραφτεί λάθος το όνομα του Ιησού: Αντί «Jesus» που είναι στα λατινικά, είχε γραφτεί «Lesus»!

Εμπορικό Κέντρο 2700 ετών στην Αρχαία Αργιλο

Ανακαλύφθηκε στοά σε σημείο όπου γίνονται ανασκαφές από το 1992

Εμπορικό Κέντρο ηλικίας 2.700 περίπου ετών ανακαλύφτηκε στην Αρχαία Αργιλο κοντά στην Καβάλα. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Daily Mail, η στοά ανακαλύφθηκε τον περασμένο Ιούνιο και  έχουν ήδη αναγνωριστεί καταστήματα: ένα αρτοποιείο, ένα  ελαιοπωλείο και _κατά πάσα πιθανότητα_ ένα φαρμακείο.

Υπεύθυνοι των ανασκαφών είναι ο Καναδός καθηγητής Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ Ζαν Περό και ο αρχαιολόγος κ. Ζήσης Μπόνιας προϊστάμενος της  ΙΗ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Στη Βουλή δικογραφία κατά του Γ. Παπανδρέου

Ο Γ. Παπανδρέου δεν κατηγορείται μόνο με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών (άρθρο 86 του Συντάγματος), αλλά και με την ιδιότητα του Βουλευτή.

Δικογραφία εναντίον του πρ. Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου έχει φθάσει στη Βουλή ύστερα από έγκληση του πολίτη Π. Σταμάτη. Η μηνυτήρια αναφορά αφορά το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων (άρθρο 162 ΠΚ), της διασποράς ψευδών ειδήσεων (άρθρο 191 ΠΚ) ή έτερης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος κατά την προεκλογική περίοδο του 2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής Χρ. Μαρκογιαννάκης εξετάζει την υπόθεση προκειμένου να καλέσει τον Γ. Παπανδρέου.

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Θεσσαλονίκη

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 08.15 τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 35 χιλιόμετρα βόρεια του Πολυγύρου.

Νωρίτερα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο είχε εκτιμήσει το μέγεθος της δόνησης σε 4,5 Ρίχτερ και το εστιακό της βάθος σε 10 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Πανόραμα: Ενας νεκρός και 4 τραυματίες σε τροχαίο με δύο λεωφορεία του ΟΑΣΘ και Ι.Χ.

Συντάκτης: Κατερίνα Αγοραστού

Τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο εμπλέκονται ένα Ι.Χ. και δύο λεωφορεία του ΟΑΣΘ και με τραγικό απολογισμό ένα νεκρό και τέσσερις τραυματίες σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο δρόμο Πανοράματος - Χορτιάτη.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές το δυστύχημα σημειώθηκε όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας 23χρονος ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΟΑΣΘ, σε μικρή απόσταση από το σημείο, που βρίσκεται το τέρμα των λεωφορείων.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να χάσει τη ζωή του ο οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ στο σημείο χρειάστηκε να σπεύσει και κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να απεγκλωβίσει τον οδηγό του λεωφορείου από τα συντρίμμια.