Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Πραγματικά απίστευτο για κοράκι (Video)

Σε αρκετές περιπτώσεις τα, όχι και τόσο συμπαθή, πτηνά εντυπωσιάζουν με την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων...Στο συγκεκριμένο παράδειγμα το ζητούμενο για το κοράκι είναι ένα:

Να μπορέσει να φτάσει την τροφή που είναι μέσα σε ένα μακρόστενο δοχείο όπου το ράμφος του δεν είναι… αρκετά μεγάλο για να προσεγγίσει.

Κάτι πρέπει να σκεφτεί. Και όλα ξεδιπλώνονται μια χαρά… Μυαλό να ‘έχεις και επιμονή!

Γαλαξιακή… ΕΜΥ



H πρώτη σημαντική επιστημονική είδηση για το 2014 μας έρχεται από το... Διάστημα. Δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες μελέτησαν επί μήνες δύο εξωηλιακούς πλανήτες και έκαναν ενδιαφέρουσες ατμοσφαιρικές παρατηρήσεις. Οι δύο ομάδες δημοσίευσαν ταυτόχρονα στην επιθεώρηση «Nature» τις ανακαλύψεις τους οι οποίες λογίζονται από την επιστημονική κοινότητα ως το… πρώτο μετεωρολογικό δελτίο που έχει υπάρξει για πλανήτες που βρίσκονται μακριά από το ηλιακό μας σύστημα. Η γνώση μετεωρολογικών δεδομένων είναι κρίσιμος παράγοντας για τον εντοπισμό κατοικήσιμων πλανητών.

Ανθιμος: Ο Διαμαντόπουλος να κάνει μετάνοια και ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι θέλει

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης προέτρεψε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «να κάνει μετάνοια και μπορεί να συγχωρηθεί» για την επιλογή του να ντυθεί «παπα- σούρας».

Για την προτροπή του προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, να διαγράψει τον βουλευτή Καστοριάς, Βασίλη Διαμαντόπουλο, επειδή ντύθηκε "παπα- σούρας" στο τοπικό καρναβάλι, ρωτήθηκε μετά το πέρας της τελετής καθαγιασμού των υδάτων, στη Θεσσαλονίκη, ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» απάντησε στον Βασίλη Διαμαντόπουλο ο κ. Άνθιμος και έκανε λόγο για «απαίσια βλάσφημη κατάσταση, ζήτημα ηθικό».

Η Μέρκελ τραυματίστηκε κάνοντας σκι στην Ελβετία - Χτύπησε σοβαρά στη λεκάνη

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ

Ελαφρύ κάταγμα του πυελικού οστού (της λεκάνης) υπέστη η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις Ελβετικές Άλπεις στα σύνορα με την Ιταλία.

Kαθώς χρειάζεται πατερίτσες για να περπατάει θα χρειαστεί να ματαιώσει ορισμένες από τις επίσημες υποχρεώσεις και επισκέψεις της, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.

Η Μέρκελ τραυματίστηκε κάνοντας σκι στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών της. Όταν επέστρεψε στο Βερολίνο και από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε προέκυψε ότι οι μώλωπες που υπέστη τελικά ήταν ελαφρύ κάταγμα,

Έχασαν το... σταυρό στην Πρέβεζα (φωτό)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στην Πρέβεζα.

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας επιβιβάστηκε σε καΐκι.

Από εκεί έγινε ο αγιασμός των υδάτων στην μέση του λιμανιού της Πρέβεζας ενώ πλήθος κόσμου παρακολουθούσαν από την παραλιακή.

Οι κολυμβητές είχαν παραταχθεί από νωρίς στην προκυμαία και βούτηξαν

Καθαρίστρια βούτηξε με τα ρούχα και έπιασε το Σταυρό σε ένδειξη διαμαρτυρίας (φωτό)

Μια πενηντάχρονη καθαρίστρια έκανε βουτιά με τα ρούχα και ανέσυρε τον Σταυρό των Θεοφανίων απο το Λιμάνι της Ρόδου.

Πρόκειται για μία γυναίκα η οποία όπως δήλωσε εργάζεται ως καθαρίστρια στη δημοτική κοινότητα Καλλιθέας. Βρισκόταν δίπλα στην εξέδρα των επισήμων έπεσε με τα ρούχα στη θάλασσα μόλις ο μητροπολίτης Ρόδου έριξε τον σταυρό στην θαλάσσα και ενώ είχαν πάρει θέση, απέναντι σε βάρκα, οι κολυμβητές για να τον πίασουν..

Η ίδια, αφού ανέσυρε τον Σταυρό, δήλωσε πως έχει ανάγκη απο χρήματα προκειμένου να εξοφλήσει χρέη που έχει ο σύζυγός της που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Γιώργος Πιπερόπουλος - Κ. Αρβανιτόπουλος: Όχι σε τριπλές εκλογές!…

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Θα έχετε προσέξει ότι ΑΠΟΥΣΙΑΖΩ, συστηματικά, από ΟΛΕΣ τις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές των Ελληνικών ΜΜΕ…
Δεν θα άντεχα να ακούω ως μέλος των ραδιοτηλεοπτικών πάνελ τα όσα  εκστομίζουν Υπουργοί και στελέχη της κυανοπράσινης μας Συγκυβέρνησης στην Ελλάδα της τρόικα.

Δηλώνω ΠΑΡΩΝ στα blogs…

Αποφεύγω και να διαβάζω στις αποκαλούμενες «μεγάλης κυκλοφορίας» εφημερίδες συνεντεύξεις των 2 Συν-Πρωθυπουργών και των Υπουργών και στελεχών τους με αναφορές που μας εκθέτουν διεθνώς όπως, π.χ. «ότι το 2014 βγαίνουμε στις αγορές» και «η κυανοπράσινη Συν-Κυβέρνηση πρέπει να αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο της…»

Ιερώνυμος για Διαμαντόπουλο: Λυπηρό ένας βουλευτής να φέρεται τόσο ανόητα (Video)


Οξύτατες αντιδράσεις ιεραρχών, τις οποίες συμπύκνωσε με δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προκάλεσε η καρναβαλική μεταμφίεση του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στο πλαίσιο πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης στην Καστοριά.

«Είναι λυπηρό, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο, ένα μέλος του Κοινοβουλίου να συμπεριφέρεται με τόσο ανόητο τρόπο», σημείωσε στη δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, αναφερόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το περιστατικό που προκάλεσε χιονοστιβάδα ανακοινώσεων έλαβε χώρα την πρωτοχρονιά, στο παραδοσιακό καρναβάλι του Αργους Ορεστικού.

Ο μύθος του Ηνίοχου

Ο Φαίδρος είναι διάλογος του Πλάτωνα που διαδραματίζεται σε ένα σημείο της όχθης του Ιλισού, κάτω από ένα πανύψηλο πλατάνι, όπου φέρεται ο Σωκράτης να συζητεί με τον νεαρό μαθητή του Φαίδρο, σχετικά με τον έρωτα και τη ρητορική, παίρνοντας αφορμή από ένα λόγο που είχε απαγγείλει λίγο προηγουμένως ο ρήτορας Λυσίας στον Φαίδρο. Γράφτηκε κατά την περίοδο της ωριμότητας (μέση χρονική περίοδος 386 - 367 π.Χ

Ο Σωκράτης περιγράφει την ψυχή ως μια αθάνατη ουσία η οποία κινείται στον υπερουράνιο χώρο διαιρεμένη σε τρία μέρη, τα δύο από τα οποία έχουν μορφή αλόγου και το τρίτο μορφή ηνιόχου, το ένα κακότροπο, που συμβολίζει το αισθησιακό στοιχείο του ανθρώπου και την ευτέλεια της σάρκας, και το άλλο πνευματικό, που συγγενεύει με τους θεούς και μπορεί να ατενίζει το υπερουράνιο κάλλος.

Δημοσκόπηση: Πέρασε στην δεύτερη θέση η ΧΑ - Σαφή σημάδια κατάρρευσης της ΝΔ

Πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού εν όψει, αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία δημοσκόπησης του τμήματος στατιστικής το οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα οποία παρουσίασε ο καθηγητής Ε.Πανάς, στο αποκαλυπτικό δελτίο του EXTRA 3:  Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή περνά στην δεύτερη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων για τις ευρωεκλογές, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Στις ευρωεκλογές, με βάση τα μεχρι τωρα στοιχεία που διαθέτουμε από το βαρόμετρο και με αναγωγή των ποσοστών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει περί το 20%, η ΝΔ θα λάβει ποσοστό ψήφων περίπου 13% και η Χρυσή Αυγή θα λάβει ποσοστό γύρω στο 14%"!

Επίσης το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται καν να εκλέξει ευρωβουλευτή, ενώ θα υπάρξει διασπορά ψήφων σε άλλα μικρότερα κόμματα.