Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ιερώνυμος για Διαμαντόπουλο: Λυπηρό ένας βουλευτής να φέρεται τόσο ανόητα (Video)


Οξύτατες αντιδράσεις ιεραρχών, τις οποίες συμπύκνωσε με δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προκάλεσε η καρναβαλική μεταμφίεση του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στο πλαίσιο πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης στην Καστοριά.

«Είναι λυπηρό, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο, ένα μέλος του Κοινοβουλίου να συμπεριφέρεται με τόσο ανόητο τρόπο», σημείωσε στη δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, αναφερόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το περιστατικό που προκάλεσε χιονοστιβάδα ανακοινώσεων έλαβε χώρα την πρωτοχρονιά, στο παραδοσιακό καρναβάλι του Αργους Ορεστικού.
Στο αυτοσχέδιο ...δρώμενο, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είναι μεταμφιεσμένος σε παπά, ονόματι «παπα - σούρα», ο οποίος «θάβει» την κρίση και ευλογεί τους «πιστούς» του Μνημονίου για το επίτευγμά τους...



Στον βουλευτιή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο κυριακάτικο κήρυγμά του και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ζητώντας την παραίτησή του: «Ντύθηκε ανέμελος παπάς και πήρε ένα βάζο για να κοινωνήσει τον κόσμο. Δεν μπορεί να εμπαίζει το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Αν ήμουν αρχηγός του κόμματός του θα τον είχα διώξει την ίδια μέρα. Μπορεί ένας βουλευτής να προσβάλει την ορθόδοξη πίστη; Πρέπει να παραιτηθεί ή η ηγεσία του κόμματός του να του επιβάλλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Αν δεν μετανοήσει λύτρωση δεν βλέπει»

Της παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου, είχε προηγηθεί ομοβροντία δηλώσεων κατά του κ. Διαμαντόπουλου από μητροπολίτες.

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος δήλωσε:

«Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο η απολίτιστη, απαράδεκτη, βλάσφημη, προσβλητική και κακοήθης ενέργεια του Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελου Διαμαντόπουλου σε καρναβαλική εκδήλωση στο Άργος Ορεστικό, ο οποίος επέλεξε να εκφράσει τις «πολιτικές» του θέσεις διακωμωδώντας την Ιερωσύνη και το μέγιστο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και όλα αυτά εν μέσω της πλέον ιερής περιόδου της Εκκλησίας μας, το Άγιο Δωδεκαήμερο. Αλήθεια, αυτό είναι το νέο ήθος που φέρουν πρόσωπα και κόμματα που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα; Αλήθεια, δε γνωρίζει ο εν λόγω Βουλευτής ότι το μέτρο του πολιτισμού του καθενός κρίνεται από τον σεβασμό του απέναντι σε όσα δεν πιστεύει και δεν ασπάζεται; Αλήθεια, γνωρίζει ο κ. Βουλευτής τί συνέπειες θα είχε μια ανάλογη πράξη σε μία ισλαμιστική χώρα; Το γεγονός ότι ζούμε στην ελεύθερη και Χριστιανική Ελλάδα, όπου, ακριβώς επειδή είναι Χριστιανική, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, θεωρεί ότι νομιμοποιεί τέτοιες χυδαίες ενέργειες; Μήπως, τελικά, η λεκτική και συμβολική βία, καθώς και ο φασισμός, με την ευρύτερη έννοια, έχουν δύο όψεις; Περιμένουμε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την επίσημη αντίδραση του Κόμματος και του Προέδρου Του».

Από την πλευρά του ο Καστοριάς Σεραφείμ σημείωσε:

«Τα όσα είδα και διάβασα σε διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με το καρναβάλι του Άργους Ορεστικού, με τη διακωμώδηση και τον ευτελισμό του θεοσύστατου Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, με υποχρεώνουν να τοποθετηθώ ως εξής:

1. Μου φέρνουν στη μνήμη κάποιες από τις φωτογραφίες του 1917 στη Ρωσία, στην επανάσταση των Μπολσεβίκων όταν διακωμωδούσαν τα οιερά και τα όσια της εκκλησίας μας
2. Ντρέπομαι.
3. Λυπάμαι και γι' αυτόν και για εκείνους που συμμετείχαν σ'αυτόν τον εξευτελισμό και μαζί με τον γείτονά μου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, τους συλλυπούμαι βαθύτατα για τον "πολιτισμό" τους.
4. Δεν με έχουν ακούσει μέχρι σήμερα, στα 18 χρόνια της διακονίας μου, να τους τονίζω πως ό,τι είναι ιερό για τον άλλον πρέπει να είναι σεβαστό για όλους; Και μάλιστα εφόσον η πλειονότητα του λαού μας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι
5. Εύχομαι ο Θεός να μας φωτίσει και να μας δώσει μετάνοια.

Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος ανέφερε:

Ἀνοίγοντας τό διαδίκτυο πληροφορήθηκα τήν ἐνέργεια τοῦ Βουλευτή Καστοριᾶς τοῦ ΣΥΡΙΖΑ μέ τήν ὁποία, στήν καρδιά τῶν μεγάλων ἑορτῶν της Ἐκκλησίας μας εὑρισκόμενοι ἐπεχείρησε νά εὐτελίσει τό ἱερώτερο Μυστήριο τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας πού εἶναι τό Μυστήριον τῆς Θείας Εὐχαριστίας.

Ὑποτίθεται ὅτι συμμετεῖχε σέ καρναβαλικό ἅρμα πού εἶχε σάν θέμα τήν «κηδεία τῆς κρίσης», ἀλλά καί ὁ πλέον ἄσχετος γνωρίζει ὅτι στίς κηδεῖες δέν κοινωνοῦμε τούς πιστούς. Ἄρα θεωρῶ συνειδητό τόν στόχο του διά τήν διακωμώδηση καί τόν εὐτελισμό τῆς Θείας Κοινωνίας, τοῦ ἱερώτερου Μυστηρίου τῶν χριστιανῶν. Τό μόνο πού ἀπέδειξε εἶναι τό πόσο εὐτελής εἶναι ὁ ἴδιος.

Ἔγινε λόγος εἰς τό ὅτι τό καρναβάλι αὐτό χαρακτηρίζεται διά τήν «ἐλευθεριότητα του». Ἀλλά ἡ ἐλευθεριότητα εἶναι δίκοπο μαχαίρι διότι ἀποκαλύπτει τά μύχια καί τά κρύφια τῆς καρδίας τῶν ἀνθρώπων. Τά ὅρια τῆς ἐλευθεριότητας τά ὁρίζουν ὁ προσωπικός πολιτισμός τοῦ καθενός, ἡ αἴσθηση τοῦ σεβασμοῦ σέ ὅ,τι εἶναι ἱερό καί ὅσιο σέ μία κοινωνία, ἀκόμη καί ἡ διάκριση τῶν ἡμερῶν καί τῶν στιγμῶν μέσα στό χρόνο. Σέ αὐτά τά σημαντικά πράγματα ὁ κ. Βουλευτής περνάει τήν δική του «κρίση».

Ἐάν αὐτά δέν τά καταλαβαίνει εἶναι ἀνόητος καί γι'αὐτό ἐπικίνδυνος. Ἐάν τά καταλαβαίνει εἶναι μοχθηρός ἀπέναντι στήν πίστη καί τήν καρδία τῶν χριστιανῶν τήν ὁποία συνειδητά ἐπεχείρησε νά πλήξει κρυπτόμενος πίσω ἀπό μία καρναβαλική ἐκδήλωση.

Τόν συλλυποῦμαι βαθύτατα διά τόν πολιτισμό του!!! Δέν ξέρω ἄν μέχρι τή στιγμή αὐτή ἄν ὑπάρχει ἀντίδραση ἀπό τόν ἀρχηγό τοῦ κόμματος εἰς τό ὁποῖον ἀνήκει. Ἄν ὄχι, διερωτῶμαι ἁπλῶς: Μέ τέτοια πρόσωπα θά ἐπιχειρήσει νά κυβερνήσει τόν τόπο;


Τι απαντά ο βουλευτής

Στην πρώτη του τοποθέτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

Την Πρωτοχρονιά στο Άργος Ορεστικό της Καστοριάς έλαβε χώρα το πατροπαράδοτο καρναβάλι στο οποίο συμμετείχα, όπως κάνω ανελλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια.

Το φετινό θέμα ήταν όπως πάντα σατιρικό παριστάνοντας την κρίση που τελειώνει σύμφωνα με τους κυβερνώντες και πραγματοποιώντας την κηδεία της. Τον ρόλο του ιερέα ανέλαβα να υποδυθώ εγώ.
Αυτό λοιπόν στάθηκε αφορμή, τόσο για μια μικρή μερίδα ιερέων να σχολιάσει αρνητικά ανωνύμως , όσο και για έναν προβεβλημένο ιεράρχη τον μητροπολίτη Σιατίστης.

Η αλήθεια είναι πως δεν έπεσα από τα σύννεφα καθώς η εκκλησία παραδοσιακά αποστρέφεται κάθε αρχέγονο έθιμο, το οποίο κατάφερε να διατηρηθεί για αιώνες.

Εάν λοιπόν είχαν προκύψει οι ίδιες αντιδράσεις για έναν πολίτη ,τότε θα μιλούσαμε για μια απαράδεκτη παρέμβαση στην λογική της επιβολής των ηθικών κανόνων της επικρατούσας θρησκείας σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, στην καθημερινότητα των πολιτών. Η εποχή στην οποία είχε γίνει κατορθωτό αυτό είναι ο Μεσαίωνας με όλη την αρνητική φόρτιση που φέρει και μόνο η αναφορά αυτής της εποχής.
Όμως η αντίδραση δεν πυροδοτήθηκε προς κάποιον από τους πολλούς πολίτες που ντύνονται ιερείς στα καρναβάλια, αλλά προς έμενα λόγω της βουλευτικής ιδιότητας μου.

Και αυτό γεννά ένα τεράστιο ζήτημα το οποίο προκύπτει από την στρεβλή λογική της εκκλησίας, πως έχει κάθε δικαίωμα να επεμβαίνει σε ζητήματα που έχουν, κατά την εκτίμηση της, πολιτικές προεκτάσεις και μάλιστα να προσπαθεί να διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις.

Όλα τα παραπάνω όντως συνιστούν μια διαφορετική αντίληψη περί πολιτισμού,
σε αντίθεση με το «δικό μου» πολιτισμό που χαρακτηρίζεται από την αποδοχή του διαφορετικού, τον σεβασμό στην θρησκευτική, σεξουαλική, πολιτική επιλογή του καθενός -αρκεί αυτή να μην στρέφεται κατά του ανθρώπου- την ελευθερία έκφρασης της οποίας το απόγειο παραμένει η σάτιρα και ο αυτοσαρκασμός.

Το κυριότερο όμως σημείο στο οποίο ξεπέρασε τα εσκαμμένα στην ανοικτή επιστολή του ο Μητροπολίτης Σιατίστης ήταν το ζήτημα που έθεσε ευθέως προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την δυνατότητα να κυβερνήσει με πρόσωπα σαν έμενα.

Εδώ και πολλές δεκαετίες από την δημιουργία του ελληνικού κράτους κάποιοι από τους ιεράρχες της εκκλησίας έχουν μπερδέψει τον Σταυρό της Ορθοδοξίας με τον σταυρό των εκλογών και ποίμνιο τους με το εκλογικό σώμα.

Ο λαός προφανώς καλείται κάθε φορά να επιλέξει τους πολιτικούς που θα τον κυβερνήσουν όχι καθ' υπόδειξη κάποιου ιεράρχη, αλλά με βάση την πρόταση τους για την κοινωνία που θέλουν να δημιουργήσουν.

Στον βουλευτή ανταπάντησε ο Μητροπολίτης Σισανίου Παύλος

Διάβασα την ανακοίνωση του βουλευτή κ. Διαμαντόπουλου σχετικά με τα γεγονότα της πρωτοχρονιάς στην Καστοριά, στην οποία κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο μου. Θέλω λοιπόν να κάνω και εγώ μερικές παρατηρήσεις.

Ο κ. Βουλευτής ατύχησε σε όλα σχεδόν τα σημεία της ανακοινώσεως του και των επιχειρημάτων του. Χρησιμοποίησε τα γνωστά κλισέ περί μεσαίωνα, περί αντίδρασης της Εκκλησίας στα αρχέγονα έθιμα και τελικά διατυπώνει την άποψη ότι στοχοποιήθηκε λόγω της βουλευτικής του ιδιότητος. Επίσης κάνει πως δεν κατάλαβε την ουσία της αντίδρασης, τον ακριβή λόγο της αντίδρασης και άλλων Ιεραρχών και της δικής μου. Σε όλα έχει πέσει έξω.

Πριν από τριάντα (30) χρόνια σε κωμόπολη της β. Εύβοιας στο Καρναβάλι δύο παιδιά διακωμώδησαν την Θεία Κοινωνία. Έκαναν αυτό ακριβώς που έκανε ο κ. Βουλευτής. Η αντίδραση μου ήταν άμεση και σκληρή. Προς τιμήν τους τα παιδιά έκείνα κατάλαβαν το λάθος τους και ζήτησαν συγγνώμη και η τοπική κοινωνία που έχει σεβασμό στην Εκκλησία και τους τοπικούς Αγίους της στάματησε αυτή την εκδήλωση. Τα παιδιά εκείνα δεν ήταν βουλευτές και όμως δέχθηκαν την ίδια και μεγαλύτερη κριτική από ότι εσείς. Μην προσπαθείτε λοιπόν να ηρωοποιήσετε τον εαυτό σας. Δεν στοχοποιηθήκατε γιατί είσθε Βουλευτής, αλλά για την συγκεκριμένη ένέργεια σας. Δεν στοχοποιηθήκατε ακόμη επειδή κάνατε τον ιερέα, αλλά για την συγκεκριμένη πράξη της διακωμώδησης του Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας και μην κάνετε πως δεν το καταλάβατε.

Δεν ξέρω αν για σας υπάρχει κάτι που να είναι ιερό. Γιά μας όμως που προσπαθούμε να είμαστε πιστοί υπάρχει και αυτό είναι το πρόσωπο του Ενανθρωπήσαντος Θεού, του Ιησού Χριστού και η Θεία Κοινωνία είναι αυτός ο Χριστός. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες κόκκινες γραμμές για τον κάθε άνθρωπο και για τους πιστούς ανθρώπους. Αν απλώς παριστάνατε τον παπά που κηδεύει την κρίση δεν θα είχε κανείς ασχοληθεί μαζί σας. Η αγανάκτηση λοιπόν όλων μας έχει αυτή την εξιδικευμένη αφορμή. Ο Άγιος Βασίλειος λέγει ότι ο αληθινός πιστός είναι πράος και ήρεμος και δεν ενοχλείται από τις λοιδωρίες των ανθρώπων. Όταν όμως κινδυνεύει ή προσβάλετε η πίστη μας τότε γινόμαστε λιοντάρια. Καί εσείς την καρδιά της πίστης μας εθίξατε και μάλιστα μέσα στις Άγιες ημέρες των Εορτών.

Επικαλεσθήκατε αρχέγονα έθιμα. Σπουδάσατε τα καλύτερα και θα δείτε ότι πάντα η σάτυρα αφορούσε πρόσωπα και ποτέ την πίστη των ανθρώπων. Εάν σατιρίζατε εμένα δεν θα Σας έδινα σημασία και δεν θα με απασχολούσε όπως δεν με απασχολούν οι κάποιες απρεπείς κριτικές των εκάστοτε τοποθετήσεων μου. Ο καθένας ο,τι είναι και ο,τι έχει δίνει. Εμείς μάθαμε «λοιδορούμενοι να ευλογούμε, διωκόμενοι να ανεχόμεθα, βλασφημούμενοι να προσευχόμεθα». Εσείς λοιπόν υπερβήκατε το όριο και πλήξατε βάναυσα το κέντρο της πίστεως των χριστιανών. Προφανώς για σας τα Χριστούγεννα δεν σας είπαν τίποτα. Από όλες αυτές τις ημέρες το μόνο αξιόλογο για σας ήταν το καρναβάλι της πρωτοχρονιάς.

Μιλήσατε για μεσαίωνα, αλλά και εδώ πιαστήκατε αδιάβαστος. Πριν από πολλά χρόνια σε μια τηλεοπτική εκπομπή συμμετείχε ο νυν Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και έτερος τις που δεν τον ενθυμούμαι. Ο συνομιλητής του Αρχιεπισκόπου άρχισε να μιλάει για Μεσαίωνα και ο Αρχιεπίσκοπος άρχισε να γελάει. Ενοχλήθηκε ο συνομιλητής και ερώτησε τον Αρχιεπίσκοπο γιατί γελάει και Εκείνος του απάντησε ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί για κάτι που δεν αφορά την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ναί κ. βουλευτά, διαβάστε καλύτερα την ιστορία για να δείτε ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία ΔΕΝ υπάρχει μεσαίωνας. Αφήστε λοιπόν τα σλόγκαν και τα τσιτάτα και την ξύλινη γλώσσα σε σχέση με την Εκκλησία που χρησιμοποιείτε πολλοί από τους αριστερούς. Εξετάσατε καλύτερα μήπως μεσαίωνας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζετε την Εκκλησία, όταν δεν της αναγνωρίζετε το δικαίωμα να μιλάει.

Όσον αφορά τον δικό σας «πολιτισμό» καλόν θα είναι να προσέξετε ιδιαίτερα τον λόγο του Μητροπολίτη Καστοριάς που δηλώνει ότι «ο,τι είναι ιερό για τον άλλο, πρέπει να είναι σεβαστό από όλους». Η ενέργεια σας αναιρεί την δήλωση σας ότι «ο πολιτισμός σας χαρακτηρίζεται από την αποδοχή του διαφορετικού και τον σεβασμό στην θρησκευτική, σεξουαλική και πολιτική τοποθέτηση του καθενός». Φαίνεται ότι αυτός ο «σεβασμός» σας εξαιρεί τους ορθοδόξους χριστιανούς της πατρίδας μας και της πόλεως σας των οποίων προσβάλατε τον πυρήνα της θρησκευτικής τους πίσεως τις ιερώτερες ημέρες της εκκλησιαστικής τους ζωής. Μην προσπαθείτε επίσης να ανακαλύψετε πολιτικές προεκτάσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Η όμπρέλα κάτω από την οποία πήγατε να καλυφθείτε είναι διάτρητη.

Καί έρχομαι στο τελευταίο με το οποίον λέτε ότι ξεπέρασα τα εσκαμμένα, την αναφορά μου στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας μου έκαμε την τιμή να χρησιμοποιήσει ένα εκτενές απόπσπασμα από κείμενο μου σε μια σημαντική συγκέντρωση της νεολαίας σας. Προφανώς αυτό δείχνει εκτίμηση και αποδοχή του λόγου μου. Έχω λοιπόν κάθε δικαίωμα όχι μόνο ως Ιεράρχης αλλά και ως πολίτης αυτής της χώρας, εκτός και εάν έχετε την άποψη ότι είμεθα πολίτες δεύτερης κατηγορίας, να τον ερωτήσω εάν ο «πολιτισμός» σας όπως εκφράσθηκε ταυτίζετε με τον πολιτισμό του κόμματος του.

Στον χωρίς τέλος πόλεμο ανακοινώσεων επανήλθε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανταπάντηση του Μητροπολίτη Σιατίστης και Σισανίου:

«Προσωπικά, στο παρελθόν ,όπως θα έκανε και κάθε δημοκρατικός πολίτης της χώρας, χαιρέτισα τον αντιφασιστικό λόγο του, θεωρώντας πως ως ιεράρχης ήρθει στο ύψος των περιστάσεων, στο συγκεκριμένο ζήτημα. Από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε άποψη που εκφράζει ο Μητροπολίτης είναι υπεράνω κριτικής.

Κάθε ένας από εμάς που εκφράζει δημόσιο λόγο υπόκειται στην κρίση των υπολοίπων. Είναι προφανές ότι η αναφορά μου στο Μεσαίωνα αφορούσε τη νοοτροπία που εκφράζει η ιστορική περίοδος αυτή η οποία ,όπως είναι γνωστό σε όλους, αφορά την Καθολική και όχι την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αναφορικά με το ιερό Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας το οποίο αναπαραστάθηκε στο καρναβάλι, δεν έχω παρά να επισημάνω ότι το επίσης ιερό μυστήριο του γάμου σε πλείστες περιπτώσεις , ανά την επικράτεια, αναπαρίσταται σε καρναβαλικές και άλλες λαϊκές εκδηλώσεις, όπως και το μυστήριο της εξομολόγησης .

Προφανώς σε καμία από τις παραπάνω περιστάσεις δεν υπάρχει διάθεση προσβολής του θρησκευτικού συναισθήματος και της χριστιανικής πίστης του λαού εκ μέρους των συμμετεχόντων, όπως δεν υπήρχε και από εμένα και από τους άλλους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στο επίμαχο καρναβαλικό δρώμενο.

Όσον αφορά στο σχόλιο του Μητροπολίτη για τον <<πολιτισμό μου>> και στο κατά πόσον αυτός συνάδει με ένα κόμμα με προοπτική κυβερνητικής εξουσίας δεν έχω παρά να εκφράσω και πάλι την έντονη δυσαρέσκεια μου για την παρέμβαση αυτή στο πολιτικό γίγνεσθαι. Σαφώς και οι ιεράρχες και ιερωμένοι , είναι ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας και απόλυτα θεμιτές είναι οι ενδεχομένως διαφορετικές προσεγγίσεις τους σε ορισμένα ζητήματα, ωστόσο όταν κανείς εμμένει να ερωτά την ηγεσία του κόμματος μου αν αποδέχεται τον <<πολιτισμό μου>>, προδήλως έχει υπερβεί τα εσκαμμένα.

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα ενυπάρχει στον πυρήνα τόσο της χριστιανικής πίστης, όσο και των αξιών της αριστεράς. Με αυτή την πεποίθηση και την επίκληση θα ήθελα να κλείσει το θέμα αυτό, που έλαβε δυστυχώς διαστάσεις καταρχήν διαφορετικές και κατά δεύτερον μεγαλύτερες, από εκείνες που του αναλογούσαν.

Προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να επανέλθω στο ζήτημα του καρναβαλιού τη στιγμή που ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης οξύ και παρατεταμένο όσο το <<μνημονιακό άρμα>> της κυβέρνησης Σαμαρά συνεχίζει να επελαύνει πάνω σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικά αγαθά.

Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: