Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες - Πλήθος κόσμου στον αγιασμό των κεντρικών γραφείων του κινήματος

Ήταν πολλοί, ήταν ανεξάρτητοι, ήταν Έλληνες κι έδωσαν το παρών στον αγιασμό που έγινε στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι ξεκίνησε η πορεία για τον δύσκολο αλλά νικηφόρο αγώνα.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με αυτούς που πρόδωσαν την πατρίδα.

Και πρόσθεσε:

Ο Α.Ο. Πολυγύρου πρωταθλητής Χαλκιδικής Basket Αήττητος

Το 4ο πρωτάθλημα στην ιστορία του κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ του Πολύγυρου κατά την αγωνιστική περίοδο 2011-12.


Στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου έγινε η απονομή του πρωταθλήματος. Η απονομή έγινε από τον Υφυπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης Ιωάννη Δριβελέγκα και από τον Δήμαρχο Πολυγύρου Αστέριο Ζωγράφο.


Από τη νέα περίοδο, ο Α.Ο.Π., θα αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική, για 4η φορά στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ...

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι και Κοινοβουλευτική Ομάδα

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνου Καμμένου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 2 Απριλίου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, συνάντηση με τον ανεξάρτητο βουλευτή Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στις αρχές του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως εκφράσθηκαν στην ιδρυτική διακήρυξη και δήλωσε την ένταξη του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εκφράζοντας και την βούληση της Διοικούσας Επιτροπής, ευχαρίστησε τον Μιχάλη Γιαννάκη για την απόφαση του να ενταχθεί στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και του ζήτησε λόγω της εμπειρίας του,

Έκκληση στον Κάμερον για την επιστροφή των Γλυπτών

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Σε ανανέωση του αιτήματος για την άμεση και άνευ όρων επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα προβαίνει η Διεθνής Επιτροπή Δράσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα με ανοιχτή επιστολή της προς το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Την επιστολή υπογράφει ο Αλέξης Μανθεάκης, πρόεδρος της επιτροπής με έδρα τη Νέα Ζηλανδία.

Ο κ. Μανθεάκης ζητά από τον κ. Κάμερον να νομοθετήσει υπέρ της επιστροφής των γλυπτών, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια κίνηση «μικρό βήμα για τη Βρετανία, αλλά πολύ σημαντικό για την Ελλάδα». Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση και όχι το Μουσείο είναι αρμόδια για τη λήψη απόφασης επιστροφής των γλυπτών. Μια τέτοια απόφαση θα ήταν ένας «καλός τρόπος» για να ευχαριστήσει η Βρετανία την Ελλάδα για τη στήριξη κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προσθέτει ο κ. Μανθεάκης.

Ποιοί ζητούν να είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ

Η διαδικασία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για το ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr κατατέθηκαν συνολικά 13 υποψηφιότητες.

Εκτός από τους νυν βουλευτές Γιάννη Δριβελέγκα και Άννα Κατσαρού και των πρώην βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη, στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ έφθασαν και τα ονόματα των: Ζαφείρη Σακελλάρη, Δημήτρη Ευαγγελινού, Νίκου Βασιλάκη, Απόστολου Πάνα, Ρούλας Μυκωνιάτη, Βούλας Τσοπουρίδου, Άγγελου Πράτσα, Γιώργου Λαμπράκη, Βασίλη Μανώλα και Σαράντη Ροδακινιά.

Η κατάθεση υποψηφιοτήτων κοινοποιήθηκε και στην Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής, η οποία συνεδρίασε την Κυριακή και συζήτησε τις υποψηφιότητες.

Δήμος Σιθωνίας: Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το αποχετευτικό του οικισμού του «Παραδείσου» Ν.Μαρμαρά

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον- Αειφόρος Ανάπτυξη» εντάχθηκε το έργο «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου εν κενώ – Η/Μ εγκαταστάσεις ανύψωσης λυμάτων στην περιοχή Παράδεισος του Ν.Μαρμαρά», με προϋπολογισμό 3.291.707,75 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε:

«Η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον- Αειφόρος Ανάπτυξη» του αποχετευτικού του οικισμού του Παραδείσου είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του Ν.Μαρμαρά.

Ημερίδα: «Εναλλακτικές καλλιέργειες με νέα πολύτιμα είδη»

κλικ για μεγέθυνση

Σύλλογος Φίλων Ιδρυμάτων Στέφανου Κότσιανου - Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

κλικ για μεγέθυνση

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τίμησαν την επέτειο της Κύπρου

Στις χθεσινές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της Κύπρου έδωσαν το παρόν τους οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο.

Σε δηλώσεις του στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης ο κ. Καμμένος δήλωσε:

"Ήλθαμε να τιμήσουμε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ από τους άγγλους κατακτητές.Η Ελλάδα σήμερα είναι υπό κατοχή.Θα αγωνιστούμε με ό,τι προβλέπεται από το Σύνταγμα για να είναι ελεύθερες οι επόμενες γενιές".

Η 1η Απριλίου είναι η επέτειος από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955 από τους άγγλους κατακτητές.

Πολυκομματική Βουλή και «βουτιά» για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού

Mια νέα δημοσκόπηση της εταιρίας «RASS» που διενεργήθηκε στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθήνας, εμφανίζει την Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 4,5 μονάδες με τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ακολουθούν σε κοντινή αναπνοής.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο «Παρόν της Κυριακής» τα ποσοστά των κομμάτων είναι: Ν.Δ. 14,7%, ΠΑΣΟΚ 10,2%, ΔΗΜ.ΑΡ. 10,1%, ΚΚΕ 10%, ΣΥΡΙΖΑ 9,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,4%, Οικολόγοι Πράσινοι 4,6%, Χρυσή Αυγή 3,7%.

Κάτω από το όριο του 3% καταγράφονται οι: Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,5%, ΛΑΟΣ 1,4% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2%.

Νεαρότερα τα αρχαιότερα πετρώματα της Γης

Το ζιρκόνιο, ένα από τα αρχαιότερα πετρώματα του πλανήτη, χρησιμοποιήθηκε για τη μελέτη των ισοτόπων του ουρανίου Πηγή AAAS, Science

Ερευνητές ανακαλύπτουν κενά σε δυο βασικούς «δείκτες» για τη χρονολόγησή τους

Λαλίνα Φαφούτη

Αρκετά πράγματα στο χρονολόγιο του ηλιακού συστήματος και του πλανήτη μας ενδέχεται να αλλάξουν – και συγκεκριμένα να γίνουν νεότερα – ύστερα από τη διαπίστωση ότι δυο βασικά «χρονόμετρα» που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες στις μετρήσεις τους τελικά δεν είναι τόσο ακριβή όσο πίστευαν.

Η ανακάλυψη, η οποία έγινε από δυο ξεχωριστές μελέτες που δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «Science», μειώνει την ηλικία των αρχαιότερων γήινων πετρωμάτων και των μετεωριτών από ένα ως και δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.

Κορίτσια ο στόλος!

Ο «στόλος» επιστρέφει στο Φάληρο 30 χρόνια μετά

Βασίλης Γούλας, Ελένη Καραθάνου

Στη δεκαετία του 1960 η Τρούμπα έμοιαζε με ένα μικρό, ανεξάρτητο κρατίδιο στην καρδιά του Πειραιά. Εκεί έβρισκαν καταφύγιο τα αλάνια, οι πόρνες, οι χαρτοπαίκτες, οι παπατζήδες, αλλά κυρίως οι ναύτες του Αμερικανικού Στόλου, τα πλοία του οποίου έδεναν συχνότατα στο λιμάνι, θυμίζοντας στους Ρώσους, στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου, ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση.

«Καλώς ήρθε το δολάριο», φώναζαν τότε οι φτωχοί Ελληνες και προσάρμοζαν την οικονομία και το εμπόριο μιας ολόκληρης πόλης στις απαιτήσεις των Αμερικανών ναυτών. Αλλωστε, το ημερομίσθιο ενός Αμερικανού ναύτη τότε ήταν το μηνιάτικο ενός Ελληνα υπαλλήλου. Τα χρόνια πέρασαν, το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ανέβηκε και η Τρούμπα έσβησε. Κι ύστερα ήρθε η κρίση…

Κωδικός «Αθηνά» για 800.000 παράνομους μετανάστες

Το Μεταναστευτικό κυριαρχεί στην προεκλογική αρένα

Και συναγερµός στην Αστυνοµία για εκατοντάδες χιλιάδες όπλα


Βασίλης Χιώτης

Η αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών εισβάλλει βίαια από την ερχόμενη εβδομάδα στην προεκλογική περίοδο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θέτει σε πλήρη εφαρμογή ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, με στόχο να απασφαλίσει δύο ωρολογιακές βόμβες που είναι έτοιμες να εκραγούν και να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία. Το σχέδιο του κ. Χρυσοχοΐδη έχει την κωδική ονομασία «Αθηνά» για να συμβολίζει την προσπάθεια αναγέννησης του κέντρου της πρωτεύουσας, αλλά και τον βασικό στόχο που είναι να καθαρίσει η Αθήνα.

Προβλέπει την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα και την κράτησή τους σε ειδικά κέντρα υποδοχής, με επιχειρήσεις-σκούπα που σταδιακά θα επεκταθεί από το Γκάζι ως την Χαλκηδόνα, αλλά και σε όλες τις περιοχές από τις οποίες οι λαθρομετανάστες εισέρχονται στην χώρα.