Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Οι Τούρκοι ξανάρχονται


Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

 Στην Αλβανία αλλά και ειδικότερα στον νότο, στον χώρο όπου κατοικεί ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στις πατρογονικές του εστίες, έχει εμφανιστεί δυναμικά και απαιτητικά η Τουρκία. Μπορεί η Ελλάδα να είναι η πρώτη και με διαφορά χώρα σε επενδύσεις και σε προγράμματα βοηθείας, όμως δεν βλέπει κάποιος ελληνικές σημαίες να κυματίζουν ή άλλες μορφές διατράνωσης της παρουσίας της στον χώρο, παρόλο που θα είχε κάθε τέτοιο δικαίωμα.

Οι εταιρίες αποφεύγουν να προβάλλουν την ταυτότητά τους θεωρώντας πως αυτό μπορεί να είναι εις βάρος της κερδοφορίας τους.

«Μπλεκ»: Η επιστροφή του «ξανθού γίγαντα»

To εξώφυλλο του βιβλίου «Ο Μπλεκ και οι άλλοι» των Γ. Π. Παπαδάκη και Ν. Δ. Νικολαΐδη και δεξιά, ένα από τα νεότερα τεύχη της σειράς.

Ο «Μπλεκ» μαζί με μια σειρά από άλλα παιδικά και εφηβικά περιοδικά, που κυκλοφορούσαν από διάφορους εκδότες, υπήρξε ένας από τους μύθους που έβρισκε κανείς στους «καθεδρικούς ναούς» της γειτονιάς: τα περίπτερα. Μαζί με το «Μίκυ Μάους», τα «Κλασικά Εικονογραφημένα», τον «Σεραφίνο», τη «Δράση», και τόσα άλλα, ο «Μπλεκ» μεγάλωσε και αυτός γενιές. Οσο κλισέ κι αν ακούγεται, άλλο τόσο είναι και αληθινό. Και εκεί που είχαμε πιστέψει ότι η εποχή του περιπτέρου έσβηνε, παλιοί τίτλοι επιστρέφουν. Οπως ξαναβγήκε η σειρά του «Μίκυ Μάους» από την «Κ», έτσι ξαναβγαίνει σε νέες σειρές ο «Μπλεκ» από τις ιστορικές εκδόσεις Ανεμοδουρά.

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας «Θα πορευθώ με γνώμονα τη θυσιαστική αγάπη του Χριστού»


ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ

Κείμενο Καρεκλά Σοφία
Φωτογραφίες Γιώργος Φερδής, ΔΟΓΜΑ

Για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, Έλληνας πρωθυπουργός παρίσταται σε τελετή υποδοχής κι ενθρόνισης νέου μητροπολίτη. Παρών στην υποδοχή του νέου μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ στο κέντρο της πόλης καθώς και στην τελετή της ενθρόνισής του που ακολούθησε ήταν ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Το νέο μητροπολίτη τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης.