Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Ευχές του Πολυγυρινού βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη

κλικ στην κάρτα για μεγέθυνση

Χρόνια Πολλά

Εύχομαι Χρόνια Πολλά Καλά Χριστούγεννα και

το 2010 ας είναι η αφετηρία μιας νέας πορείας

για την πατρίδα μας.

Αργύρης Λαφαζάνης
Βουλευτής Χαλκιδικής

Heliskiing στον Όλυμπο: Νομικό κενό;

Είχατε ποτέ την ευτυχία να ζήσετε την εμπειρία ανάβασης στις ψηλές κορυφές ενός χιονισμένου βουνού όπως π.χ. ο μυθικός Όλυμπος; Είχατε ποτέ την ευτυχία να απολαύσετε την ομορφιά, την απλότητα της φύσης, την απόλυτη ησυχία, την βελούδινη ηρεμία ενός κάτασπρου τοπίου με φόντο τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό; Οι ορειβάτες της παρακάτω φωτογραφίες ζουν μια τέτοια μοναδική εμπειρία. Όλυμπος! Κάτι ήξεραν οι 12 Θεοί και επέλεξαν να κατοικίσουν αυτό το βουνό.

Χιονισμένες και πανέμορφες κορυφές σαν κι αυτές που βλέπετε παραπάνω, υπάρχουν πολλές, όχι μόνο στον Όλυμπο, αλλά και σε πολλά από τα βουνά της πατρίδας μας.

Αν όμως νομίσατε, πως με την απόδρασή σας από τη μεγαλούπολη, θα βρεθείτε σίγουρα μόνοι σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο, τότε λογαριάσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Ενώ εσείς χρειαστήκατε μερικές ώρες ανάβασης για να φτάσετε σε αυτό το σημείο, κάποιοι άλλοι μπορεί να καταφτάσουν εκεί, και ακόμη ψηλότερα από εσάς, …πετώντας. Ναι, πετώντας!

Η παραπάνω φωτογραφία είναι τραβηγμένη από ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρίας η οποία διαφημίζει υπηρεσίες heliskiing (Σκι από ελικόπτερο) στο διαδίκτυο, στην περιοχή του Ολύμπου. Δηλαδή, το ελικόπτερο παραλαμβάνει του πελάτες του με τον εξοπλισμό σκι από το ξενοδοχείο, το οποίο μπορεί να βρίσκεται πχ στην παραλία, και τους ανεβάζει σε μια από τις κορυφές της επιλογής τους. Εκεί, οι σκιέρ αποβιβάζονται και αρχίζουν την κατάβασή τους μέχρι το σημείο συνάντησης με το ελικόπτερο το οποίο θα τους παραλάβει και θα τους ανεβάσει και πάλι στην κορυφή της επιλογής τους.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται τουλάχιστον τρεις ξένες ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες το καλοκαίρι προσφέρουν υπηρεσίες μεταφορών, κατάσβεσης φωτιών κλπ, ενώ το χειμώνα προσφέρουν υπηρεσίες heliskiing. Παρακάτω αναφέρουμε ενδεικτικά τις τιμές που βρήκαμε στο διαδίκτυο, έτσι για να γίνει κατανοητό το εύρος των πολιτών που θα μπορούσαν να απολαύσουν μια τέτοια εμπειρία.

PRICES FOR EXPLORATION TRIP 2009

Mixed Groups
2 groups of 4 people
Including 15 hours flying time between the two groups and 1 guide per group
€ 6,000 EURO / person

Private Groups
Group of 1 to 4 people
Including 10 hours flying timeand 1 guide
€ 38,000 EURO / group of 1 to 4 person

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των νομικών της ομάδας μας, η δραστηριότητα αυτή δεν είναι παράνομη, ακόμη κι αν οι πτήσεις πραγματοποιούνται πάνω από Εθνικούς Δρυμούς, όπως αυτός του Ολύμπου. Βέβαια, δεν επιτρέπεται η προσγείωση, όμως αυτό δεν χρειάζεται να γίνει διότι οι σκιέρ πηδούν από το ελικόπτερο από χαμηλό ύψος.

Όμως, οι επιπτώσεις τέτοιου είδους δραστηριοτήτων στο περιβάλλον, και ειδικά σε προστατευόμενες περιοχές, όπως οι Εθνικοί Δρυμοί, είναι τεράστιες. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τον θόρυβο που προκαλεί ένα τέτοιο μηχανοκίνητο ιπτάμενο. Ο θόρυβος γενικά συμβάλλει στην ενεργοποίηση των μηχανισμών του στρες όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά και στα ζώα και έρχεται να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της ζωής μας.

Στόχος του άρθρου δεν είναι να αναλύσει τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων αυτού του είδους στο περιβάλλον, αλλά να επιστήσει την προσοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και των λοιπών αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, με στόχο την άμεση λήψη μέτρων και την κάλυψη του νομικού κενού, αν τελικά αυτό υφίσταται.

Το heliskiing είναι μια σοβαρή υπόθεση που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, διότι αφορά τους ευπαθείς και ταλαιπωρημένους Εθνικούς μας Δρυμούς. Στο εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία) υπάρχει μια ολοένα αυξανόμενη διαμαρτυρία των ανθρώπων κατά του heliskiing με βασικό αίτημα να αφεθούν τα βουνά στην γαλήνη τους και την ησυχία τους και όλοι να απολαμβάνουμε την ηρεμία τους, αυτή που τόσο έχουμε ανάγκη.

Στη Γαλλία το heliskiing είναι εντελώς απαγορευμένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Στη Γερμανία αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ!

Ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα από το χώρο του ελληνικού διαδικτύου με την πλειοψηφία των Ελλήνων να είναι κάθετα αρνητικοί με το heliskiing. Παραθέτω ενδεικτικά την άποψη ενός blogger: «Ηδη στις Άλπεις, πολύς κόσμος έχει ξεσηκωθεί κατά του heliskiing ....φαντάσου εκεί που έχεις φύγει μακριά, στα ψηλά και ακούς μόνο το αεράκι και την ησυχία του χιονιού, να ακούς ξαφνικά τα ελικόπτερα να βουίζουν δίπλα σου στα 3800 μέτρα, μόνο και μόνο για να κάνουν 2-3 τύποι (που τα ακουμπήσανε χοντρά) την κατεβασιά τους .... δεν είναι λίγο εγωιστικό;»

Η παρούσα επιστολή κοινοποιείται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στην WWF Ελλάς. Παρακαλούμε θερμά το Τμήμα στήριξης πολιτών της WWF Ελλάς να ενημερώσει την ομάδα μας για το νομικό καθεστώς που αφορά στις πτήσεις ελικοπτέρων πάνω Εθνικούς Δρυμούς/Προστατευόμενες περιοχές και την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει με στόχο την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Βεβαίως και δεν θα παραλείψουμε σε αυτό το σημείο να σας παρακαλέσουμε, για μια ακόμη φορά, να στηρίξετε την πρωτοβουλία συλλογής ψηφιακών υπογραφών της ομάδας μας, με κεντρικό αίτημα την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου και τον ορισμό προστασίας & χρήσεων της γης του.

Μπορείτε να καταθέσετε την ψηφιακή σας υπογραφή εδώ !

Παρακαλώ, διαδώστε το.

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε και πάλι

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2010

Φιλικά για την Ομάδα
Ηλίας Τσολακίδης

Πηγή: Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Οπλοστάσιο διατηρούσε αλλοδαπός που συνελήφθη στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας


Για όπλα και ναρκωτικά συνελήθησαν 24χρονη και 40χρονος αλλοδαπός στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών με την κατηγορία κατοχής - χρήσης - εμπορίας ναρκωτικών και κατοχή όπλων.

Η 24χρονη είχε κρυμμένα 18 γραμμάρια κοκαϊνης σε σημεία του σώματος της.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του αλλοδαπού βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, αλλά ανακαλύφθηκε και ολόκληρο οπλοστάσιο : δύο πιστόλια διαφορετικών διαστάσεων, ένα εκ των οποίων με γεμιστήρα, μια κηνεγητική καραμπίνα, ένα μαχαίρι τύπου στιλέτο, ένας γεμιστήρας πιστολιού, αναισθητικό σπρεϋ και διόπτρες όπλων.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα εις βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κατερίνης.

Πηγή: Λευτεριά

Γιάννης Μόραλης 1916 - 20 Δεκεμβρίου 2009

Συντάκτης: Γιώργος Σαρρής

Έφυγε λοιπόν και ο Γιάννης Μόραλης. Και τι να πεις με μια ελάχιστη πένα για έναν τόσο μεγάλο, τώρα που η Ελλάδα μοιάζει λιγότερο Ελλάδα χωρίς αυτόν. Ζωγράφος απο τους μεγαλύτερους και δάσκαλος μέγιστος, των περισσοτέρων μεγάλων δασκάλων και εικαστικών σήμερα, υπήρξε συστατικό κομμάτι ανεκτίμητο της απίστευτης γενιάς του 30. Ο βενιαμίν μιας παρέας μαγικής που χωρίς αυτήν, όλα θα ήταν δραματικά διαφορετικά γύρω μας. Και πως μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού μιλάμε για τον Σεφέρη, τον Ελύτη, τον Γκάτσο, τον Χατζηκυριάκο-Γκίκα, τον Χατζιδάκι, τον Τσαρούχη, τον Κούν και βέβαια τον Μόραλη.

Η αγάπη του για την ποίηση, τη μουσική, την αρχιτεκτονική, το λόγο, την ιστορία κλπ. του έδωσαν μια πολυγνωσία τεράστια, που όμως σε αντίθεση με τόσους άλλους, δεν του στέρησε την σοφία εκείνη που χρειάζεται, για να μην αποκοπεί κανείς από την ουσία. Που δεν είναι άλλη από το να ζεις αγγίζοντας τον κόσμο με τις αισθήσεις,και μάλιστα οξυμένες και επεκταμένες στο μέγιστο, κατά τη διάσταση της φαντασίας.

Περνώντας με την τέχνη του μέσα από δρόμους πολύ διαφορετικούς, απο την παραστατική ζωγραφική μέχρι τον αφηρημένο γεωμετρισμό, "μίλησε" για τον Άνθρωπο, τον Έρωτα και τον Θάνατο, αναπτύσσοντας τα επιχειρήματά του με γραμμές και χρώματα, όντας από τους τυχερούς που παλεύοντας σκληρά, αξιώθηκαν να αρθρώσουν τελικά ένα λόγο προσωπικό.

Βαδίζοντας μέσα στα χρόνια προς τη σοφία της απλότητας, έδειξε με την τέχνη του πως σε τίποτα δεν ωφελεί, το "πολύ" να φυλακίζει το "ουσιώδες", έτσι που τελικά απο άνθρωπος να καταντάς καταναλωτής. Κατάφερε να κάνει αληθινή τέχνη, όπου το έργο να μην είναι άθροισμα έστω και υπέροχων δομικών συστατικών, αλλά τελικά μια παράσταση μαγική, χωρίς καμιά χρηστική ιδιότητα, που παλλόμενη διαρκώς να υπερβαίνει τα "υλικά" αλλά και τους λόγους που την δημιούργησαν. Καταλήγοντας έτσι κάθε φορά σε μιά "ζωή" καινούργια, με δική της βούληση κι ελευθερία.

Ο Γ.Μόραλης έφυγε τελικά προχθές το μεσημέρι, στα 93 του. Aνέβηκε ξανά μικρό παιδάκι "στο δωμάτιο της θείας Βιργινούλας που ζωγράφιζε, μύρισε τις μπογιές, το μουσαμά, και του άρεσε πάρα πολύ..." Κι ύστερα τράβηξε να συναντήσει τον Χατζιδάκι, τον Ελύτη, τον Γκάτσο και τους άλλους, γεμάτος όσο λίγοι, έχοντας για τόσα πολλά χρόνια σκορπίσει τις αισθήσεις του στους πέντε ανέμους, οπλισμένες με βέλη ερωτικά για να του φέρνουν κάθε φορά στο γυρισμό τους, ζωή, μαγεία και θαύματα.

http://giorgossarris.blogspot.com/

Πηγή: Το Κουτί της Πανδώρας

Κραδαίνοντας τις ποιμαντικές σας ράβδους…


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


Ενθουσιάστηκα βλέποντας τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πρωθυπουργό μαζί και σκέφτηκα…

Σεβαστοί μας Ιεράρχες, Βοηθήστε το Έθνος που κάποτε πίστευε ότι αξίζει ακόμη και η θυσία της προσωπικής μας ύπαρξης όταν πρόκειται…«για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία…»

Επειδή τούτες τις ημέρες θα ξαναζήσουμε, συμβολικά, την γέννηση του Ιησού του Ναζωραίου και μαζί την γέννηση της Ελπίδας Σωτηρίας για το ανθρώπινο γένος η θερμή μου παράκληση προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και την Ιερά Σύνοδο είναι να «θυμηθούν τον προχριστιανικό διάλογο ανάμεσα σε Θεμιστοκλή και Ευρυβιάδη για την Σωτηρία της Αθήνας, εκείνο το ιστορικό, «πάταξον μεν άκουσον δε…» και μια ταπεινή υπενθύμιση του «ιερού θυμού» και της χρήσης του φραγγελίου από τον Ιησού που κυνήγησε τους αργυραμοιβούς στον προαύλιο χώρο του Ναού του Σολομώντος…

Με άλλα λόγια θα ήθελα, με τον προσήκοντα σεβασμό και προς τα πρόσωπα των Ιεραρχών μας, προς τα πρόσωπα των πολιτικών μας, και προς τον Ελληνικό λαό να ΖΗΤΗΣΩ από την Ιερά Σύνοδο και τον επικεφαλής της Αρχιεπίσκοπο Αθηνών:

Πρώτον, να δεσμεύσουν ΟΛΗ την Εκκλησιαστική Περιουσία και να την θέσουν ως ΕΓΓΥΗΣΗ προς τους διεθνείς οικονομικούς κύκλους για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ της Ελληνικής Οικονομίας,

Δεύτερον. Κραδαίνοντας τις ποιμαντικές τους ράβδους να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ από την παρούσα ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να αναιρέσει το «Βουλευτικό και Υπουργικό ΑΣΥΛΟ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ» και να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ που καταχράστηκαν, που κακοδιαχειρίστηκαν, που κατασπατάλησαν την περιουσία του Ελληνικού λαού και αφού καταδικαστούν να ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ να επιστρέψουν στο Έθνος τα ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΑ (δήθεν) χρήματα, και να μειώσουν κατά 30% τις αμοιβές που τώρα εισπράττουν

Τρίτον, Ζητήστε ΑΜΕΣΑ από τους Κυρίους και Κυρίες επικεφαλής ΟΛΩΝ των ΔΕΚΟ όπως και τους ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥΣ παρουσιαστές/στριες των ΚΡΑΤΙΚΩΝ καναλιών ΕΡΤ-1,2,3 να μειώσουν σε επίπεδα μισθού καθηγητών Πανεπιστημίου (3,000 ευρώ μηνιαίως) τις μηνιαίες αποδοχές τους και,

Τέταρτον, εάν δεν το πράξουν αυτό η Βουλή οι Ιεράρχες μας να «κατεβάσουν με θυμό τις «ιερές μαγκούρες» τους στα πισινά των Υπουργών και Βουλευτών, να αποσύρουν την περιουσία που θα έχουν θέσει ως εγγύηση για την Σωτηρία της ελληνικής οικονομίας και να ΠΟΥΝ με ειλικρίνεια στον χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας την ΑΛΗΘΕΙΑ…

Αναγνωρίζω ότι τα παραπάνω είναι ρομαντικά και ανεδαφικά, σκέψεις μάλλον ενός απλού παιδικού μυαλού και όχι ενός πανεπιστημιακού δασκάλου…

Τα καταθέτω στη δική σας κρίση αναφερόμενος στο γράμμα-απάντηση που έστειλε ο Francis P Church, συντάκτης της Νεοϋερκέζικης εφημερίδας The SUN στο ερώτημα της Virginia O’Hannlon που απευθύνθηκε στην εφημερίδα ρωτώντας με την αφέλεια ενός παιδιού που άρχισε να αμφιβάλλει:

« Κύριε Διευθυντά,

Αλήθεια, ΥΠΑΡΧΕΙ ο Άγιος-Βασίλης;»

Και η εφημερίδα, με ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ (που αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχε γράψει ο δημοσιογράφος Francis P Church) έγραψε, και έμεινε στην Ιστορία ένα εκπληκτικό κείμενο που δημοσιεύθηκε σε πάρα πολλές γλώσσες με τίτλο….


(YES Virginia, There is Santa Claus…)

(Παραθέτω μερικές μόνο αράδες…)

«ΝΑΙ, Βιρτζίνια, ΥΠΑΡΧΕΙ ο Άγιος-Βασίλης!....

Υπάρχει όπως υπάρχει και η αγάπη, η γενναιοδωρία, η αφοσίωση που υπάρχουν και δίνουν στη ζωή σου απεριόριστη ομορφιά και χαρά…ΑΛΗΘΕΙΑ, πόσο φοβερός θα ήταν ο κόσμος και η ζωή μας εάν ΔΕΝ υπήρχε ο Άγιος-Βασίλης..»

Καθώς αυτήν την Παρασκευή θα ζήσουμε, ξανά, την Γέννηση του Χριστού μας και την αναγέννηση της ΕΛΠΙΔΑΣ, και την επόμενη Παρασκευή θα δοξολογήσουμε την εορτή του Μεγάλου Βασιλείου, ενώ ήδη ζούμε ίσως τις δυσκολότερες μέρες της σύγχρονης Οικονομικής μας Ιστορίας περιμένω από τους Θρησκευτικούς μας Ηγέτες ΔΡΑΣΗ…

Καλά Χριστούγεννα, Καλή Πρωτοχρονιά, και Χρόνια μας Πολλά…

Απάντηση στην Ελληνορωσική Συμμαχία


Αγαπητοί κύριοι της Ελληνορωσικής Συμμαχίας,

Στο κείμενο που μας στείλατε, στην τρίτη παράγραφο, αναφερόμενοι στον Δρούτσα γράφετε τα παρακάτω:

Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως, της επίθεσης δηλαδή του Ουράνιου Τόξου, εναντίον κυβερνητικού στελέχους και μάλιστα υψηλόβαθμου της Ελλάδας μας, εκλεγμένου από τον λαό, είναι εντελώς διαφορετική.

Δηλαδή χρειάζεται εμείς να σας πληροφορήσουμε ότι ο Δρούτσας είναι εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός και φυσικά δεν τον έχει ψηφίσει κανένας; Ούτε ο εαυτός του δεν τον ψήφισε.

Ψάξτε λίγο να δείτε ότι ο Δρούτσας δεν είναι εκλεγμένος. Εσείς λέτε ότι είναι. Από εκεί και πέρα τι να συζητήσουμε; Υπάρχει βάση συζήτησης;

Δικαίωμα σας να προβάλετε το Ουράνιο Τόξο, εμείς δεν το προβάλουμε, δικαίωμα μας επίσης. Ούτε ονομάζουμε τις Μουσουλμανικές Μειονότητες της Θράκης διαφορετικά από ότι τις αναγνωρίζουν οι συνθήκες της Λωζάνης.

Υπάρχουν τουρκογενείς Μουσουλμάνοι εκεί, υπάρχουν Πομάκοι Μουσουλμάνοι εκεί, υπάρχουν Τσιγγάνοι Μουσουλμάνοι εκεί, υπάρχουν και Ελληνογενείς Μουσουλμάνοι. Να τους βαφτίσουμε όλους αυτούς τούρκους; Ε όχι δεν θα το κάνουμε.

Από ότι καταλαβαίνουμε δεν υπάρχει σημείο επαφής πλέον.

Να είστε καλά και καλή συνέχεια στον αγώνα σας.

Αυτά με τη Μόσχα και τους Σλάβους είναι αρκετά περίεργα για την Ελλάδα.

Μετά τιμής
Η ομάδα του blog Τα Ανήλια

Αφαιρέστε το blog μας από τα ιστολόγια που προβάλετε.

Απάντηση της Ελληνορωσικής Συμμαχίας στο e-mail που της στείλαμε


Αθήνα 23/12/09

Προς τους διαχειριστές του ισολογίου Τα Ανήλια

Αγαπητοί φίλοι,

Εύλογες οι απορίες σας και τα ερωτηματικά σας. Ευχαρίστως, ως Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, επικοινωνώντας δηλαδή ως πατριώτες προς πατριώτες, να σας απαντήσουμε.

Σχετικά με τον κ. Δρούτσα, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά και την στάση του στο σχέδιο Ανάν και την εν γένει στάση του, στα εθνικά ζητήματα. Να σας υπενθυμίσουμε απλώς ότι, την ώρα που εμείς, με δικά μας έξοδα πήγαμε στην Κύπρο για να σταθούμε δίπλα στον Εθνάρχη μας Τάσο Παπαδόπουλο και στον αγώνα που έδινε για το ιστορικό του όχι, ο κ. Δρούτσας και οι συν αυτώ, αγωνίζονταν λυσσαλέα να γίνει αποδεκτό από τον κυπριακό λαό το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν. Την ίδια ώρα που διάφοροι «καλοθελητές» καθοδηγούμενοι από ξένα κέντρα που βρέθηκαν επίσης εκείνη την περίοδο στο μαρτυρικό μας νησί, πληρωμένοι μάλιστα από διάφορα, πέραν της Ελλάδας κέντρα προπαγάνδας για να επιβάλλουν αγοράζοντας συνειδήσεις, το σχέδιο Αναν.

Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως, της επίθεσης δηλαδή του Ουράνιου Τόξου, εναντίον κυβερνητικού στελέχους και μάλιστα υψηλόβαθμου της Ελλάδας μας, εκλεγμένου από τον λαό, είναι εντελώς διαφορετική. Μια που εμείς αντιλαμβανόμαστε επιθέσεις τέτοιου τύπου, ως επιθέσεις κατά της δικής μας αξιοπρέπειας, ως Ελλήνων. Δεν μπορούμε δηλαδή να παραδώσουμε τους ηγέτες μας, όποιοι και αν είναι αυτοί, (όπως πχ έκαναν οι Σέρβοι με τους ηγέτες τους), σε ξένα κέντρα. Είναι δική μας και μόνο δική μας υπόθεση να τους «δικάσουμε και να τους καταδικάσουμε», πάντα με πολιτικούς όρους φυσικά

Ένα παράλληλο παράδειγμα είναι οι επιθέσεις που δεχόμαστε ως Ελλάδα συνολικά από ξένα κέντρα, σε σχέση με την οικονομία μας. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, ποιοι «έφαγαν και συνεχίζουν να τρώνε, τον κόπο του ελληνικού λαού». Είναι οι ίδιοι που κυβέρνησαν και κυβερνούν από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν την Πατρίδα μας.

Αυτή ωστόσο η θλιβερή πραγματικότητα, δεν μας επιτρέπει να μπούμε στη λογική του να επιχαίρουμε όταν τα ξένα κέντρα καθυβρίζουν και χλευάζουν καθημερινά την Πατρίδα μας για τα οικονομικά της χάλια και να παγιδευόμαστε στη λογική του τύπου: Αυτοί βούλιαξαν το καράβι, ας κοιμηθούν τώρα όπως έστρωσαν. Γιατί μαζί με το καράβι που βουλιάζει, θα πάμε και εμείς και η Πατρίδα μας. Το όραμα δηλαδή των αρχιμαστόρων προγόνων μας και το σπίτι των παιδιών μας. Μην ξεχνάτε εξάλλου αυτό που μας έχει διδάξει η ιστορία: Κάθε φορά που ο άφρον λαός, έμπαινε στην λογική του «να κοιτάξει ο καθένας την πάρτη του», το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί η χώρα και φυσικά μια φούχτα γενναίοι, να στέκονται όρθιοι για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Φανταστείτε να έμπαινε ο Μαύρος Καβαλάρης Πλαστήρας σε αυτού του τύπου την λογική. Να μην συμμάζευε δηλαδή τα απομεινάρια του ελληνικού στρατού επειδή προδόθηκε όλη η υπόθεση της Μικρασίας και από τους μεν και από τους δε πολιτικούς ταγούς εκείνης της εποχής, και να μην έβαζε φράγμα στην επέλαση των Τούρκων.

Θα μπορούσαμε να σας αναφέρουμε πολλά τέτοια ιστορικά παραδείγματα, αλλά επειδή γνωρίζουμε και παρακολουθούμε τον αγώνα σας εδώ και καιρό, είμαστε σίγουροι πως αντιλαμβάνεσθε αυτό το οποίο διευκρινίζουμε. Πως σε καιρούς δύσκολους για την Πατρίδα και τον λαό μας, όπως πάντα γίνονταν στον δύσμοιρο τούτον τόπο, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε όρθιοι. Όχι φυσικά υπερασπιζόμενοι τον κ. Δρούτσα και κάθε κύριο Δρούτσα, αλλά την δική μας αξιοπρέπεια ως Έθνους, Πατρίδας και Λαού.

Σχετικά τώρα με το επιχείρημά σας, πως δεν θα πρέπει να δίνουμε βήμα σε κέντρα που παίζουν διάφορα παιχνίδια ξένων συμφερόντων στην πατρίδα μας, έχουμε την πεποίθηση ότι αυτή η τακτική, έχει χρεοκοπήσει σε πολλαπλά επίπεδα.

Χρεοκόπησε σε βάρος μας η λογική πχ το να κλείνουμε τα αφτιά μας στις επιλογές του Τίτο από το 1947 μάλιστα, το οποίο και έστησε τη βάση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα μάλιστα οξυμένο με τη Μακεδονία μας.

Χρεοκόπησε η επιλογή να μιλάμε από τη συνθήκη της Λωζάνης μέχρι σήμερα για μουσουλμάνους στη Θράκη, κλείνοντας τα μάτια και τα αφτιά μας στη συστηματική δουλειά των Τούρκων, οι οποίοι δημιούργησαν ένα νέο status quo στην περιοχή αυτή, με την ανεξέλεγκτη μάλιστα δράση του τουρκικού Προξενείου. Μια εγκληματικά λανθασμένη στρατηγική την οποία δυστυχώς αγαπητά αδέλφια, εμείς, ο λαός και πιο συγκεκριμένα οι Βορειοελλαδίτες τη λουζόμαστε και θα συνεχίζουμε να τη λουζόμαστε, όσο δεν αντιμετωπίζουμε με όρους ξεκάθαρους και κάθετους τους εχθρούς μας.

Έτσι λοιπόν και με την υπόθεση των κέντρων που λειτουργούν στη χώρα μας, εξυπηρετώντας εχθρικές προς την Πατρίδα και τον λαό μας επιλογές, ξένων και καλοπληρωμένων κέντρων μαύρης προπαγάνδας και αποσταθεροποίησης της χώρας μας, η εκτίμησή μας είναι πως πρέπει να «μην ρίχνουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί» αλλά να τα οδηγούμε εκεί που τους πρέπει: Στον σκουπιδοτενεκέ.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να ξεμπροστιάσουμε τους πράκτορες, έμμισθους και άμισθους. Δεν έχουμε πια την πολυτέλεια, να επιμένουμε στη λογική: «Δεν υπάρχει πρόβλημα, επειδή εγώ επιλέγω να μην το βλέπω». Και φυσικά να τους αντιμετωπίσουμε ως αυτό που είναι: Εχθρούς δηλαδή του Έθνους, της Πατρίδας και του Λαού μας.

Τέλος, αναφορικά με το αν η Ελληνορωσική Συμμαχία, είναι κέντρο εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων ή όπως χαρακτηριστικά λέτε «αν τα νήματά της τα κινεί η Μόσχα», το είπαμε ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Κινήματος στο πρώτο μας Δελτίο Τύπου: /Η «Ελληνορωσική Συμμαχία», ξεκαθαρίζει ευθύς εξαρχής ότι, δεν πρόκειται για ένα πολιτικό κίνημα που στοχεύει στην όποια τύπου προσάρτησή του σε κανενός είδους «διεθνή προστάτη». Αντίθετα, φέρνει στην επιφάνεια την πολιτική εκείνη αλήθεια, που λέει πως όσο η διεθνής κοινότητα κινούνταν στους ρυθμούς του πολυπολικού συστήματος των διεθνών ισορροπιών, με όλα τα αρνητικά του, μικρές χώρες όπως η Ελλάδα, «είχαν το κεφάλι τους ήσυχο». Και αυτή η ισορροπία, πρέπει και θα αποκατασταθεί, με την δυναμική παρουσία της «Ελληνορωσικής Συμμαχίας» στην πατρίδα μας. /

Θα προσέξατε προβανώς, πως σύμβολό μας είναι ο εθνεγέρτης, νεομάρτυρας, ποιητής Ρήγας Φεραίος. Το ανεκπλήρωτο του όραμα ατενίζουμε, την αποκατάσταση δηλαδή των φυσικών, ιστορικών συμμαχιών του Έθνους μας με τους ομόδοξους λαούς της ανατολικής Ευρώπης που για μια χιλιετηρίδα, στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον. Που φυσικά με όλα τα αρνητικά που προέκυψαν στο διάβα της κοινής ιστορίας, παραμένουν για μας, χίλιες φορές προτιμότεροι από τους αμερικανοεγγλέζους που οδήγησαν τη χώρα μας σε όλες τις καταστροφές που υπέστη στη νεότερή της ιστορία.

Η αποκατάσταση της διαταραχθείσας από το ατλαντικοτραφές πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας γεωπολιτικής ισορροπίας, προς όφελος πάντα του Έθνους, της Πατρίδας και του Λαού μας, είναι ο κεντρικός μας στόχος.

Όσο για τα οικονομικά μας, αγαπητά αδέλφια, σας υπενθυμίζουμε ότι αγώνες όπως οι δικοί μας αλλά και οι δικοί σας και όλων αυτών που παλεύουν στον δύσμοιρο τούτο τόπο, να κρατήσουν το κεράκι της ελπίδας αναμμένο, ΔΕΝ ΚΑΘΟΘΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Γιατί πολύ απλά, όλα τα κέντρα συμφερόντων, ακολουθούν το ίδιο μοτίβο από την εποχή του Μέτερνιχ: Αν υπάρχουν μπίζνες και συμφέροντα, επενδύουμε. Αν όχι, μας αφήνουν αδιάφορους ή τα πολεμάμε. Και η δική μας πολιτική οντότητα, ως ένα κίνημα Πατριωτικό και Κοινωνικό, δεν εξυπηρετεί, δεν μπορεί να εξυπηρετεί οργανωμένα συμφέροντα.

Έτσι λοιπόν, εμείς της Ελληνορωσικής Συμμαχίας, του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος, πράττουμε αυτό που έπραξαν όλοι όσοι πριν από μας, αγωνίσθηκαν για τον κομμάτι αυτό της γης όπου είναι θαμμένοι οι παππούδες μας: Στηρίζουμε τον αγώνα μας, με την ανοχή των οικογενειών, των φίλων, των αδελφών και των παιδιών μας. «Κλέβοντας» δηλαδή από το υστέρημά τους. Γιατί αγώνες σαν τους δικούς μας και τους δικούς σας αδέλφια, δεν γίνονται διαφορετικά.

Γιατί «Πατρός τε και Μητρός Τε και απάντων των Προγόνων, Τιμιότερον εστί η Πατρίς».


Με τιμή και σεβασμό στον αγώνα σας

Το Γραφείο Τύπου της Ελληνορωσικής Συμμαχίας

Προς την Ελληνορωσική Συμμαχία


Αγαπητοί φίλοι της Ελληνορωσικής Συμμαχίας,

Δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε το mail με το κείμενο που μας στείλατε, γιατί αφορά 1ον τον Δρούτσα, που ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο
και 2ον προβάλλεται έτσι το Ουράνιο Τόξο.

Σας ευχαριστούμε πολύ αλλά δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Ότι ζημιά έχει κάνει στην Ελλάδα το Ουράνιο Τόξο για το Μακεδονικό, άλλη τόση ζημιά έχει κάνει ο Δρούτσας για το Κυπριακό.

Επίσης θα θέλαμε να μας διευκρινίσετε τι σχέση έχει η Ρωσία με το Κίνημα σας.

Θα θέλαμε μια ξεκάθαρη απάντηση και ευχαρίστως να την δημοσιεύσουμε.

Εν πάσει περιπτώσει αν συμβαίνει να κινεί τα νήματα η Μόσχα, θα σας παρακαλούσαμε να μην μας ξαναστείλετε ανακοίνωση.

Θεοκρατικό ΠΑΣΟΚ


Ωραία, γίναμε Ιράν. Τι Χομεϊνί, τι Ιερώνυμος. Ότι θα βλέπαμε σε Υπουργικό Συμβούλιο τον Αρχιεπίσκοπο, δεν το περιμέναμε.

Αυτό το γεγονός μας γυρνάει πολλούς αιώνες πίσω, στον μεσαίωνα...