Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, για την επίσκεψη του στο Ισραήλ


Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από το Ισραήλ, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψής του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ και παίρνω πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα.

Μιλάω για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, ΑΟΖ, Τουρισμό, Γεωργία, αναφέρομαι και σε αμυντική συνεργασία, αλλά, βεβαίως, και στην προσέλκυση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Αμερικανός αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία" μέσα στη Βουλή

Συνεδρίαση της επιτροπής δημόσιας διοίκησης

Χρήστος Μπόκας

Να τινάξει  στον αέρα την συνεδρίαση της επιτροπής δημόσιας διοίκησης του ελληνικού κοινοβουλίου επιχείρησε ο αμερικάνος σύμβουλος της παγκόσμιας τράπεζας Γκάρι Ριντ αποκαλώντας τα Σκόπια «Μακεδονία».

Αναλυτικά ο κύριος Ρίντ είχε κλιθεί από τα μέλη της επιτροπής προκειμένου να μιλήσει «για ένα νέο μοντέλο διοίκησης» κατά την διάρκεια όμως της τοποθέτησης του υπέπεσε σε ένα σοβαρότατο λάθος που ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης καθώς δεν είναι μόνο ότι αποκάλεσε την Π. Γ. Δ. Μ. ως Μακεδονία αλλά ότι το έκανε μέσα στην καρδία του κοινοβουλίου.

Όταν οι αρχαίοι έλυναν τις διαφορές τους με …κατάρες

Τμήμα της πινακίδας με τον κατάδεσμο που μεταγράφηκε πρόσφατα από πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης

Οι κατάδεσμοι μαρτυρούν μία κοινή πρακτική στην αρχαιότητα, τη χάραξη κειμένων με κατάρες πάνω σε πινακίδες

Μαρία Θερμού

«Καλή και όμορφη Περσεφόνη,  γυναίκα του Πλούτωνα, ή Σάλβια, αν προτιμάς  να σε  αποκαλώ  έτσι, άρπαξε  την υγεία, το σώμα, την  όψη, τη δύναμη και τις ικανότητες του   Πλότιου… ».

Από την αρχαία Ρώμη έρχεται  αυτός  ο  κατάδεσμος  (κατάρα για  τους αρχαίους)  που συντηρήθηκε  πρόσφατα  και  εκτίθεται στο κοινό   του Αρχαιολογικού  Μουσείου   του  Πανεπιστημίου Johns Hopkins της  Βαλτιμόρης  των  ΗΠΑ.  Μαζί  μάλιστα  εκτίθεται  και το καρφί από  σίδηρο,  το  οποίο  είχε  χρησιμοποιηθεί για να στερεωθεί η πινακίδα  με τον κατάδεσμο.

Πολλά «μποφόρ» από έλλειψη ρευστότητας

Διάλυση παντού ... Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα ... έβαλε και ο Άδωνις το χέρι του ...

Ετοιμο να δέσει το πρώτο πλοίο... από καύσιμα


Για το νέο χρόνο οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα περικόψουν ακόμα και δρομολόγια προκειμένου να περιορίσουν τα λειτουργικά κόστη.

Πολύ κοντά στο ενδεχόμενο να μην αποπλεύσει τις αμέσως επόμενες ημέρες πλοίο για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων άγονης γραμμής λόγω του ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα για να αποκτήσει καύσιμα, βρίσκεται η ελληνική ακτοπλοΐα.

Οι επόμενες δύο ημέρες είναι κρίσιμες για τη συγκεκριμένη εταιρεία η οποία αναζητεί λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Μουδιασμένη» η προ Χριστουγέννων τουριστική κίνηση

Υποτονική η τουριστική κίνηση ακόμη και σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Αράχωβα

Χριστίνα Πουτέτση

«Μουδιασμένη» είναι η ζήτηση της εσωτερικής αγοράς για τους χειμερινούς προορισμούς την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς ακόμη παραμένει σε υποτονικά επίπεδα.

Η ύφεση αλλά και οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις έχουν επιπτώσεις στον προϋπολογισμό των Ελλήνων. Ειδικότερα «ο κόσμος είναι ακόμα εκτός εορταστικού κλίματος», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) κ. Γ. Τελώνης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η ζήτηση θα ενταθεί από την ερχόμενη εβδομάδα, μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία των γιορτών.

Ταξίδι στην αρχαία Πέλλα, στο λίκνο του μακεδονικού πολιτισμού

Ο θεός Διόνυσος πάνω σε πάνθηρα, ψηφιδωτή διακόσμηση δαπέδου σε αίθουσα συμποσίων της κατοικίας Διονύσου (325 - 300 π.Χ. )
Πρόκειται για το φετινό λεύκωμα του Ιδρύματος Λάτση

Μαρία Θερμού

Ενα ταξίδι στη γη των Μακεδόνων και στο λίκνο του μακεδονικού πολιτισμού την Πέλλα προσφέρει το φετινό λεύκωμα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Eurobank EFG, που είναι αφιερωμένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

Οι ανασκαφές, τα ευρήματα που εκτίθενται στο μουσείο αλλά και η παρουσίαση όλης της ιστορίας της περιοχής, η ανάδειξη της ίδιας της πόλης μέσω του πολεοδομικού σχεδίου της, της οχύρωσης, του ανακτόρου, της αγοράς, των νεκροταφείων της αλλά και μέσα από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων της και τη λατρεία τους καταγράφονται σ΄αυτό το εξαιρετικό άλμπουμ από τους επιστήμονες που εργάζονται στην Πέλλα.

Παναγιώτης Αποστόλου: «Πραξικόπημα το ''ναι'' του ΛΑΟΣ στο μνημόνιο»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ)

Συνέντευξη στον ΤΑΣΟ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

«Κομματικό πραξικόπημα» που ανέτρεψε τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ για απόρριψη του μνημονίου καταγγέλλει στην «Κ.Ε.» το διαγραφέν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην αναπληρωτής γραμματέας της, Παναγιώτης Αποστόλου. Ο στενός συνεργάτης του Γ. Καρατζαφέρη τον κατηγορεί για «ευκαιριακούς τακτικισμούς» και «πολιτική μετάλλαξη».

Διαγραφήκατε από τον ΛΑΟΣ, χωρίς τη δυνατότητα απολογίας, λόγω διαφωνιών σας στο θέμα του μνημονίου και της συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Πώς έχουν τα πράγματα;

Η «διαφάνεια» ως μέθοδος απόκρυψης των σκανδάλων...

Αθανασία Μπαξεβάνη

Όχι άλλη «διαφάνεια» στον δημόσιο βίο! Καθαρές, κρυστάλλινες απαντήσεις,  τουλάχιστον για τις αποκαλύψεις που έγιναν στη βουλή για σκανδαλώδεις συμβάσεις, «νταβατζήδες», και ρεμούλες στις πλάτες του λαού, μπορεί να μας δώσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά;  Δεν μπορεί να λέει ο κ. Παπαδήμος ότι στον προϋπολογισμό του 2012 «για πρώτη φορά εμπεριέχονται λεπτομερή στοιχεία για τη Γενική Κυβέρνηση» και «αυτό είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα διαφάνειας», «ώστε  ο φορολογούμενος πολίτης να γνωρίζει πώς ακριβώς ξοδεύονται οι φόροι που καταβάλλει και εάν η συμβολή του πραγματικά πιάνει τόπο».

Τα «κρυφά» των τραπεζών

Εάν λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα κύριε πρωθυπουργέ, γιατί δεν περιλαμβάνονταν στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού τα αναλυτικά στοιχεία  για το ύψος των εγγυήσεων που έχουν  δοθεί μέχρι 31-12-2011 από το δημόσιο στο τραπεζικό σύστημα για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους;

Το Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα Χριστούγεννα


Το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης ακολουθώντας το γιορτινό κλίμα των ημερών διοργανώνει όμορφες παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο Πέμπτη 15 και Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του ετήσιου χριστουγεννιάτικου Bazaar.

Το 4ήμερο Παζάρι διαρκεί από την Τετάρτη 14 έως την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, ώρες: 11:00 - 21:30

Εκεί θα βρείτε μεγάλες προσφορές στις εκδόσεις του ΛΕΜΜ-Θ, «χειρός τεχνήματα» 3ταλαντούχων δημιουργών, ελεύθερη είσοδος στις εκθέσεις του Μουσείο και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις...

Επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ

Σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Benjamin Netanyahu, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, θα επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. κ. Dany Ayalon και το βράδυ σε δείπνο που παραθέτει ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κ. Avigdor Liberman.

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφτεί τη Βουλή του Ισραήλ (Knesset) όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σώματος κ. Reuven Rivlin και την Αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Tzipi Livni.

Δημοκρατική Συμμαχία: Προκλητική και ανεξήγητη η διεκδίκηση αναδρομικών από βουλευτές


Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε μια περίοδο που η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας βλέπει με βίαιο τρόπο να μειώνεται το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, η διεκδίκηση αναδρομικών αποδοχών και αποζημιώσεων από βουλευτές και πρώην βουλευτές είναι προκλητική και αδικαιολόγητη πράξη.

Η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παραιτηθούν άμεσα από την περαιτέρω διεκδίκηση των αναδρομικών, κλείνοντας οριστικά το θέμα».

Χ. Φούχτελ: «Αν αποτύχω, θα είμαι ο τελευταίος Οθωνας»

Vοn Αdolf Ηοuftel ...

Μίλησε σε μαθητές της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης


Νίκος Χειλάς

Μπορεί η κρίση να έχει χτυπήσει κόκκινο στην Ελλάδα και η ελληνική πολιτική τάξη να μη βρίσκει κανένα μέσο για την αντιμετώπισή της, όμως τίποτα δεν είναι ακόμα χαμένο.

Η ελπίδα ζει. Η ελληνική νεολαία αντιστέκεται. Απόδειξη, η στάση των μαθητών της Γ' Λυκείου της Γερμανικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη κατά τη συνάντησή τους με τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ το απόγευμα της Δευτέρας στο Βερολίνο.

Για μία ώρα και είκοσι λεπτά περίπου, η ομάδα των 54 παιδιών και των πέντε καθηγητών τους άκουγε με ιώβειο υπομονή τη διάλεξη του εντεταλμένου της Άνγκελα Μέρκελ για την ανάπτυξη των γερμανοελληνικών σχέσεων στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έληξε η ομηρεία στον Κορυδαλλό από Βλαστό και «Πυρήνες»


Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της ομηρείας των τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων στις Φυλακές Κορυδαλλού. Λίγα λεπτά μετά τις έντεκα το βράδυ ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιά» άφησαν ελεύθερους τους τρεις ομήρους που κρατούσαν από το απόγευμα της Δευτέρας και μετά την αποτυχημένη απόπειρά τους να αποδράσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα tovima.gr, οι πέντε κρατούμενοι θα οδηγηθούν στο Πειθαρχείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Μετά από διαπραγμάτευση ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός παρέδωσε στη διεύθυνση των φυλακών ένα όπλο και τρία μαχαίρια.

Ξυλοκόπησαν και λήστεψαν τον βουλευτή του ΠαΣοΚ Σπύρο Κουβέλη

Λένε ότι η τσάντα ήταν γεμάτη με προφυλακτικά (!!!)

Φωτογραφίες και ένα κείμενο «ανάληψης ευθύνης» αποκαλύπτει επίθεση εναντίον του Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σπύρου Κουβέλη, από ομάδα αντιεξουσιαστών.


Το κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia έχει ως εξής:

"Το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου εντοπίσαμε τον βουλευτή του Μπατσόκ Σ. Κουβέλη να μπαίνει σε ένα υπερπολυτελές Lexus, πιθανόν το αυτοκίνητο του.