Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ένεπε Μούσα - Θεατρικό έργο: Η Τρύπα


Ολοκληρώνονται με επιτυχία οι παραστάσεις Μαρτίου του θεατρικού έργου «Η ΤΡΥΠΑ» του Νικόλα Τζουράνη σε σκηνοθεσία Μ.Π.Μαρέτα στο ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ <ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ> Εμμ. Παπά και Ρήγα Φεραίου στο Πολύγυρο

Παρασκ.26, Σάββατο 27 (παγκόσμια ημέρα θεάτρου) και Κυριακή 28 Μαρτίου.

Ερμηνεύουν:
Μ.Χριστολιάκου
Μ.Π.Μαρέτας

Ωρα έναρξης: 9.00 το βράδυ.

Ώρα της Γης: Στο σκοτάδι το Σάββατο Λευκός Πύργος και Καμάρα


Στο σκοτάδι θα βυθιστούν το Σάββατο και για διάστημα μίας ώρας ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα, ο Παρθενώνας και η γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου, αλλά και το Κολοσσαίο της Ρώμης, ο Πύργος της Πίζας, η πύλη του Βραδεμβούργου στο Μόναχο, οι πυραμίδες της Αιγύπτου. Όχι, δεν πρόκειται για συντονισμένη... τρομοκρατική ενέργεια, αλλά για την Ώρα της Γης, την παγκόσμια προσπάθεια που πριν από χρόνια ξεκίνησε η WWF εναντίον της κλιματικής αλλαγής.

Στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί δήμοι, όπως ο κεντρικός, η Καλαμαριά και άλλοι, θα συμμετάσχουν και φέτος στην προσπάθεια, στο πλαίσιο της οποίας από τις 8.30 το βράδυ και για μία ώρα, θα βυθιστούν στο σκοτάδι, εκτός από το Λευκό Πύργο, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Καμάρα, τα Τείχη, ο πύργος του Τριγωνίου και η Πινακοθήκη. Ο δήμος Καλαμαριάς θα κατεβάσει τους διακόπτες στα τέσσερα δημοτικά κτίρια που βρίσκονται επί των οδών Κομνηνών 58, Μεταμορφώσεως 9, Καραμαούνα 1 - πλατεία Σκρα και Εθνικής Αντιστάσεως 128 καθώς και στο κτίριο του Πολιτιστικού Οργανισμού.


Τρίτη η Ελλάδα

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Ελλάδα έρχεται τρίτη ανάμεσα στις 115 χώρες που συμμετέχουν στη φετινή Ώρα της Γης. Συγκεκριμένα 247 δήμοι, κοινότητες και νομαρχίες δήλωσαν μέχρι στιγμής ηλεκτρονικά την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν, αν και σύμφωνα με τη WWF, η συμμετοχή κορυφώνεται συνήθως την τελευταία ημέρα.

H Ώρα της Γης «γεννήθηκε» το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου συμμετείχαν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ένα χρόνο αργότερα, η προσπάθεια άγγιξε 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες. Πέρυσι, εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών σε ολόκληρο τον πλανήτη συμμετείχαν στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική δράση εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Περισσότερες από 4.000 πόλεις και 88 χώρες βρέθηκαν στον παλμό της Ώρας της Γης πέρυσι, με την Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Συνολικά 489 δήμοι και κοινότητες, 1.649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην περσινή Ώρα της Γης. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα!


ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Κυριάκος Βελόπουλος: 19 στρατιωτικά οχήματα σε "παρελάσεις καρναβαλιού της Ξάνθης"

κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση
κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση


* Την Παρασκευή 26-3-2010 ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΤ3 ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ στις 23.00μ.μ.!

Δηλώσεις του Αργύρη Λαφαζάνη για την 25η Μαρτίου

Δηλώσεις του Αργύρη Λαφαζάνη για τις τοξικές ουσίες σε σχολικές αίθουσες

Κώστας Χατζής: 12 προτάσεις για τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου


Από τις αρχές του 20ου αιώνα οι όροι οικονομία και πολιτική είναι συνυφασμένοι μεταξύ τους, σε βαθμό που τα διάφορα πολιτικά συστήματα να χαρακτηρίζονται με βάση το οικονομικό μοντέλο που υιοθετούσαν. Η σχέση αυτή ισχύει μέχρι και σήμερα και μάλιστα αυτό απέδειξε και η πρόσφατη διεθνής οικονομική κρίση αλλά και οι οδυνηρές της συνέπειες στην ελληνική οικονομία.

Ως νέοι, είναι αυτονόητο να ασχολούμαστε με ένα τέτοιο φλέγον ζήτημα. Εξάλλου η δική μας γενιά, ήδη επωμίζεται τις πρώτες συνέπειές της και καλούμαστε να συμβάλλουμε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γενιά στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι νέοι άνθρωποι βιώνουν ήδη εδώ και κάποια χρόνια την κρίση; Είμαστε η γενιά των 700 ευρώ, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, οι νέοι που δουλεύουν χωρίς ωράριο, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι χωρίς δικαιώματα συμβασιούχοι.

Παράλληλα, οι νέοι αποτελούμε ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης αλλά και μόρφωσης, με μεγάλη εξοικείωση στις νέες τεχνολογίες, με ευρηματικότητα και αστείρευτες δυνάμεις, με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες … οι νέοι αποτελούμε τη χρυσή ελπίδα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας για έξοδο από την κρίση.

Οι θυσίες που θα χρειαστούν όμως, δεν μπορεί να γίνονται άνευ όρων. Χρειάζεται ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο», που θα ωθήσει τους νέους να εμπιστευτούν ξανά την πολιτική. Χρειάζεται πίστη ότι οι αγώνες και οι θυσίες που πραγματοποιούνται γίνονται για την κοινωνική πρόοδο. Οι πατεράδες μας έζησαν την κατασπατάληση των ευρωπαϊκών πόρων τη δεκαετία του 1980 και τις κρατικές σπατάλες μετά το 1993 … εμείς θα πληρώσουμε το δημόσιο χρέος που δημιουργήθηκε. Αποτελούμε την πρώτη γενιά μεταπολεμικά η οποία καλείται να ζήσει χειρότερα από ότι οι γονείς της. Έχουμε ευθύνη ατομική και συλλογική, να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον από το παρόν που ζούμε και από αυτό που έχουμε μπροστά μας.

Η εμπιστοσύνη και το «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» μπορεί να δομηθεί μόνο με μέτρα που χτίζουν δεσμούς εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και νέων. Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται αυτή τη στιγμή πλήττουν όλους τους Έλληνες, αλλά η χρονική τους διάρκεια είναι άγνωστη, οπότε επιβαρύνουν πολλαπλάσια αυτούς που στο ξεκίνημά τους ξεκινούν με δυσμενέστερες συνθήκες. Τέτοια μέτρα είναι:


Μέτρα Δόμησης Εμπιστοσύνης

1. Σύνδεση του κατώτερου μισθού με τον ανώτερο μισθό στο Δημόσιο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν γίνεται να υπάρχουν νέοι που εργάζονται με 300 ή 400 ευρώ το μήνα και να ακούν για μισθούς χιλιάδων ευρώ. Ο ανώτερος μισθός στο Δημόσιο να μην ξεπερνά το 5πλάσιο του κατώτερου μισθού που παίρνει ένας συμβασιούχος. Έστω μείωση της ψαλίδας.


Μέτρα Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας των Νέων

2. Αφορολόγητο 5ετίας για τους νέους επαγγελματίες. Είναι η χρονική περίοδος που οι νέοι βγάζουν μικρά έσοδα και είναι κοινωνικά δίκαιο να βοηθηθούν στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα. Το μέτρο αυτό πρέπει να συνδυαστεί με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών οι οποίοι δεν πρέπει να ξεπερνούν το 20% (ώστε να μειωθεί το κίνητρο φοροδιαφυγής) και την αύξηση των κυρώσεων σε όσους κλέβουν το Δημόσιο.

3. Κλιμάκωση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων επιχειρηματιών – εργοδοτών ανάλογα με τον αριθμό των θέσεων εργασίας που δημιουργούν στις επιχειρήσεις τους. Η κλιμάκωση αυτή να ισχύει για επαρκή χρονικό διάστημα (10ετία). Πρέπει να πρόκειται για μόνιμο μέτρο, με μακροχρόνιο χαρακτήρα και να μην έχει βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα όπως τα διάφορα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ.


Μέτρα Ενίσχυσης των Νέων Οικογενειών

4. Διπλασιασμός του αφορολόγητου για ένα χρόνο, για κάθε παιδί νέου ζευγαριού. Βοήθεια στις νέες οικογένειες.

5. Αύξηση της γονικής άδειας για τις γυναίκες στα 2 χρόνια με παράλληλη κατάργηση των πρόωρων συντάξεων. Η ανάγκη βρίσκεται στα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού.


Μέτρα Στήριξης της Εργασίας και των Συντάξεων

6. Τα χρήματα που προέρχονται από τις περικοπές των επιδομάτων του 13ου και του 14ου μισθού να διατεθούν για τη δημιουργία προγράμματος απασχόλησης για άνεργους νέους ηλικίας μέχρι 30 χρονών. Όχι σε περικοπές με αδιευκρίνιστο προορισμό των χρημάτων. Οι Έλληνες είναι διατεθειμένοι για θυσίες όταν αισθάνονται ότι τα χρήματά τους πιάνουν τόπο και ωφελούν το κοινωνικό σύνολο.

7. Δημιουργία ανεξάρτητου Ταμείου το οποίο θα πιστώνεται με ένα ποσοστό των μισθών και των συντάξεων που υπερβαίνουν το μέσο μισθό και τη μέση σύνταξη, που σήμερα καταβάλλει το ελληνικό κράτος. Συγκεκριμένα, ανάλογα με το ύψος τους, να παρακρατείται ένα ποσοστό (για παράδειγμα 2% ή 3%), το οποίο θα πιστώνει ειδικό λογαριασμό, ο οποίος δημιουργείται προκειμένου να στηριχθεί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας & ειδικότερα οι νέοι που μπαίνουν στην αγορά εργασίας από σήμερα & μετά.


Αναπτυξιακά Μέτρα

8. Φορολογική απαλλαγή για επενδύσεις στην επόμενη 10ετία που παράγουν θέσεις εργασίας.

9. Φορολογική απαλλαγή για εταιρείες που ασχολούνται με Έρευνα, Ανάπτυξη & Καινοτομία.

10. Αύξηση συντελεστών δόμησης 20% για βιοκλιματικά σπίτια & ελαφρές κατασκευές νέων.


Μέτρα Φοροδιαφυγής

11. Όλες οι δαπάνες να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, αρκεί να γίνονται ηλεκτρονικά.


Ασφάλιση Νέων Εργαζομένων

12. Παροχή της δυνατότητα στους νέους ασφαλισμένους να επιλέξουν μεταξύ Δημόσιας ή/και ιδιωτικής ασφάλισης.

Αργύρης Λαφαζάνης - Δελτίο τύπου σχετικά με την παρουσία κυβερνητικών βουλευτών στις εκδηλώσεις


Αργύρης Λαφαζάνης
Βουλευτής Ν. Χαλκιδικής

Γραφείο Πολυγύρου
Τρικούπη 9, 631 00 Πολύγυρος
23710 21313, 21314
FAX 23710 21315

Γραφείο Αθηνών
Μητροπόλεως 1, 105 57 Αθήνα
210 3709255
FAX 210 3709259

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
info@alafazanis.gr

Ιστολόγιο
argirislafazanis.blogspot.com


ΠΡΟΣ ΜΜΕ

Ημερομηνία: 26/03/10

Δελτίο τύπου: Παρουσία κυβερνητικών βουλευτών στις εκδηλώσεις


Κύριοι

Σχετικά με τον σχολιασμό που έγινε από μερίδα των Μ.Μ.Ε. για την απουσία των
βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2010 στον Πολύγυρο σας
ενημερώνουμε ότι ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων είχε ορισθεί ο κ.
Δριβελέγκας.

Όπως είναι λογικό και όπως έγινε και στις 28η Οκτωβρίου και θα γίνεται και στο
μέλλον από τους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο ένας θα παρευρίσκεται στον Πολύγυρο και
ο άλλος στα Νέα Μουδανιά.

Αργύρης Λαφαζάνης
Βουλευτής Ν. Χαλκιδικής

Ο Δήμος Πολυγύρου για την ώρα της γης



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Πολυτεχνείου 50
Πληροφορίες: Γιώργος Διαμαντουλάκης
Τηλ.: 23710 21420
Fax: 23713 50783
e-mail: info@poligiros.gr
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αύριο η ώρα της γης

Στην παγκόσμια περιβαλλοντική πρωτοβουλία «Ώρα της Γης» συμμετέχει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Πολυγύρου συσκοτίζοντας το Σάββατο 27 Μαρτίου 2009 από τις 20.30 έως τις 21.30 το δημαρχιακό μέγαρο και τους κοινόχρηστους χώρους της πρωτεύουσας. Ο Δήμος της πρωτεύουσας μας καλεί όλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες σαν αυτή για ένα βιώσιμο μέλλον.

Μάλιστα φέτος δημιούργησε τη δική του ιστοσελίδα με σκοπό να συγκεντρώσει όσο δυνατόν περισσότερες συμμετοχές. Γινόμαστε πρωταγωνιστές της Ώρας της Γης δηλώνοντας συμμετοχή στο http://www.wwf.gr/earthhour/poligiros

«Θεωρώ ότι οι πολίτες του Δήμου μας θα ανταποκριθούν με συναίσθηση ευθύνης στην πρόσκληση για τη μεγάλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας σβήνοντας για 60 λεπτά τα φώτα. Είναι ώρα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι όλοι μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας.

Ο Δήμος Πολυγύρου θα συνεχίσει να πρωτοστατεί σε παρόμοιες πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και να αναλαμβάνει δράσεις και εφαρμόσιμες πολιτικές, που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.

Η ώρα της Γης είναι ένα συμμετοχικό γεγονός υποστηριζόμενο από την WWF. Ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνευ της Αυστραλίας καλώντας όλους τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα. Η συγκεκριμένη ενέργεια μετατράπηκε σε παγκόσμια κλίμακας εκστρατεία ευαισθητοποιώντας ολόκληρο τον πλανήτη. Ενδεικτικά πέρυσι υπήρξε συμμετοχή 3.929 πόλεων σε όλο τον κόσμο. Σκοπός της φετινής εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιήσει τους ηγέτες των κρατών, έτσι ώστε να καταλήξουν σε νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη Σύνοδο για το κλίμα, που θα γίνει το Νοέμβριο στο Μεξικό.


Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Συνεδρίαση για τον Καλλικράτη από τη Ν.Ε. Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολυτεχνείου 29
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Τηλ. 23710-24812, 21920, 21922
Fax 23710-22114
E-mail : nexalk@pasok.gr

Πολύγυρος 26-3-2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 27/3/2010 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ Χαλκιδικής στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στον Πολύγυρο στις 11.00 το πρωί.

Θέμα της συνεδρίασης θα είναι το Πρόγραμμα Καλλικράτης με εισηγήτρια τη Βουλευτή Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου.

Από το Γραφείο Τύπου

Τα μελλοντικά ελληνόπουλα!


Στις 23 Μαρτίου άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν βάρκα με 25 λαθρομετανάστες, από τη Νιγηρία.

Θα μου πείτε ότι αυτό δεν είναι είδηση!

Έχουμε συνηθίσει πλέον στους… λαθρομετανάστες και έχουμε πάθει ανοσία!

Η είδηση είναι ότι από τους 25 λαθρομετανάστες, οι 20 ήταν γυναίκες και μάλιστα όλες ...έγκυες!

Ήρθαν να γεννήσουν τα μελλοντικά ελληνόπουλα!

Δεν ανησύχησαν όμως γιατί κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι το ΠαΣοΚ, πρωθυπουργός ο επιτηρούμενος Γιωργάκης και Σύμβουλος του υφ/ργού κ. Βούγια είναι η περίφημη κ. Αλ Σαλέχ!

Σοβαρότερη όμως είδηση είναι, ότι μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης πληροφορήθηκαν στη Νιγηρία, ότι οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον, έχουν … σεξουαλικά προβλήματα και μας τις έφεραν έτοιμες προς τεκνοποίηση!

Είδαν την Τζούλια να έχει… Γάλλο πατραινέρ και σου λεν, οι Έλληνες δεν… μπορούν πλέον, ας πάμε έτοιμες…

Βλέπετε ότι οι ειδήσεις τρέχουν πολύ γρήγορα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη ακόμη και στη Νιγηρία!

Το άκουσε κανείς σας από τα ΜΜΕ;

Μούγκα...
Πηγή: Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ