Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ο Δήμος Πολυγύρου για την ώρα της γης



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Πολυτεχνείου 50
Πληροφορίες: Γιώργος Διαμαντουλάκης
Τηλ.: 23710 21420
Fax: 23713 50783
e-mail: info@poligiros.gr
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αύριο η ώρα της γης

Στην παγκόσμια περιβαλλοντική πρωτοβουλία «Ώρα της Γης» συμμετέχει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Πολυγύρου συσκοτίζοντας το Σάββατο 27 Μαρτίου 2009 από τις 20.30 έως τις 21.30 το δημαρχιακό μέγαρο και τους κοινόχρηστους χώρους της πρωτεύουσας. Ο Δήμος της πρωτεύουσας μας καλεί όλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες σαν αυτή για ένα βιώσιμο μέλλον.

Μάλιστα φέτος δημιούργησε τη δική του ιστοσελίδα με σκοπό να συγκεντρώσει όσο δυνατόν περισσότερες συμμετοχές. Γινόμαστε πρωταγωνιστές της Ώρας της Γης δηλώνοντας συμμετοχή στο http://www.wwf.gr/earthhour/poligiros

«Θεωρώ ότι οι πολίτες του Δήμου μας θα ανταποκριθούν με συναίσθηση ευθύνης στην πρόσκληση για τη μεγάλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας σβήνοντας για 60 λεπτά τα φώτα. Είναι ώρα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι όλοι μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας.

Ο Δήμος Πολυγύρου θα συνεχίσει να πρωτοστατεί σε παρόμοιες πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και να αναλαμβάνει δράσεις και εφαρμόσιμες πολιτικές, που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.

Η ώρα της Γης είναι ένα συμμετοχικό γεγονός υποστηριζόμενο από την WWF. Ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνευ της Αυστραλίας καλώντας όλους τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα. Η συγκεκριμένη ενέργεια μετατράπηκε σε παγκόσμια κλίμακας εκστρατεία ευαισθητοποιώντας ολόκληρο τον πλανήτη. Ενδεικτικά πέρυσι υπήρξε συμμετοχή 3.929 πόλεων σε όλο τον κόσμο. Σκοπός της φετινής εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιήσει τους ηγέτες των κρατών, έτσι ώστε να καταλήξουν σε νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη Σύνοδο για το κλίμα, που θα γίνει το Νοέμβριο στο Μεξικό.


Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: