Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Μνημείο Συνταγματάρχη Σβορώνου - Κατερίνη (Video)

video

Στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης, αειμνήστου Συνταγματάρχη Σβορώνου


Ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό που θα κορυφωθούν αύριο με την παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Έκθεση «Βυζάντιο και Άραβες»

(φωτ.: γυάλινο µυροδοχείο, πιθανώς από τη Συρία, 14ος αι. Θεσσαλονίκη, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού)

Η έκθεση άνοιξε χθες τις πύλες της στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ως συνεργασία των πέντε μουσείων της πόλης.

Για πρώτη φορά σε δημόσιο μουσείο στην Ελλάδα παρουσιάζεται η έκθεση “Βυζάντιο και Άραβες”. Άνοιξε χθες τις πύλες της στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού με τη συνεργασία των πέντε μουσείων της πόλης “Κίνηση 5Μ”, στο πλαίσιο της 3ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης, ενταγμένη στο πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού “Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι Πολιτισμών” με θέμα για το 2011 τη Μέση Ανατολή.

Μέσα από τρεις ενότητες παρουσιάζονται δύο όμοροι κόσμοι, ο βυζαντινός και ο αραβικός,

Στο κελί του Αττίλα ο Μιχάλης Σαρρής

Κατηγορείται για «ερωτικό αδίκημα» από την αστυνομία του ψευδοκράτους

Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση της «σύλληψης» του πρώην Υπουργού Οικονομικών στα κατεχόμενα το βράδυ της Πέμπτης. Τέθηκε «υπό κράτηση» για τρεις ημέρες.

ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
Φέρεται να εμπλέκεται και ανήλικο πρόσωπο


Υπό «κράτηση» στα κατεχόμενα βρίσκεται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και ένας εκ των γνωστότερων Οικονομολόγων της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής. Αν και οι λεπτομέρειες γύρω από τη «σύλληψή» του από την ψευδοαστυνομία διοχετεύονται από τα κατεχόμενα,

Εκατόν σαράντα ένα εκατομμύρια Ευρώ χρωστάει το μπαταχτσίδικο κράτος στην ΔΕΗ


Γράφει η Φ. Βλαχοπούλου

Τι πρέπει να κάνει η ΔΕΗ προς το επώνυμο κράτος; Όχι να κόψει το ρεύμα, να τους αλλάξει τα ΦΩΤΑ. Παντί τρόπω. Να τους κάνει τον χειμώνα να τουρτουρίζουν μέσα στα πολυτελή τους γραφεία…

Κάλυψε πλήρως τους πολίτες το συνδικαλιστικό όργανο (πρόεδρος) της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τις δηλώσεις του on camera, με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων. Θα ταχθούν υπέρ των πολιτών σε περίπτωση που η κυβέρνηση κόβει εκβιαστικά το ρεύμα, σε όσους κακόμοιρους δεν έχουν να πληρώσουν. Ενεργά και όχι θεωρητικά! «Ακόμη και σώμα με σώμα θα υποστηρίξουμε τους πολίτες, που έχουν πρόβλημα επιβίωσης…».

Τα δύσκολα δεν είναι μόνο μπροστά για τους πολίτες, αλλά και για την κυβέρνηση από πλευράς αγανακτισμένων και εν απογνώσει πολιτικών.

Βαφτίζουν τους Βλάχους… Αλβανούς στη FYROM

Ελληνοβλάχες απ'το Κρούσοβο στο Παγκόσμιο συνέδριο Βλάχων στο Πισοδέρι Φλώρινας (Καλοκαίρι του 2011)

ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Τηλέμαχος Κόκκος

Ολίγον… Αλβανούς θέλουν και τους ελληνικής καταγωγής Βλάχους της FYROM!

Οι αρχές των Σκοπίων, σε αγαστή συνεργασία με κάποιον… 90χρονο κάτοικο, τον Καρέμ Αλίλι, έβαλαν μπροστά νέα προπαγανδιστική μηχανή, προκειμένου και πάλι να πλαστογραφηθεί η Ιστορία.

Αυτή τη φορά προσπαθούν να αποδείξουν ότι και οι Βλάχοι του ηρωικού Κρουσόβου έχουν… ολίγη αλβανική καταγωγή!

Πόσο στοιχίζουν τα ...«ιμάτια»; Εκκλησιαστική περιουσία και μισθοδοσία κληρικών

Αθανασία Μπαξεβάνη

Επικαλούμαι τα στοιχεία του ρεπορτάζ με επώνυμες δηλώσεις και άκρως ενδιαφέρουσες αντιτιθέμενες απόψεις, για να βγάλετε τα προσωπικά σας συμπεράσματα:

Ο κ. Ν. Σηφουνάκης

 Ιερέας, μετά το πέρας δοξολογίας σε Μητρόπολη  νησιού, τάχθηκε «ενάντια στο καθεστώς της «υποτέλειας», ενάντια στην Ευρώπη που «ρουφά» το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και απεργάζεται δεινά και αιχμαλωσία του φρονήματος του, όπως έπραξε το 1453 που μας παρέδωσαν στους Τούρκους» κ.α.

«Ετσι φέραμε τον Αλέξανδρο στο Λούβρο»


Του Γιώργου Αρχιμανδρίτη

Η Σοφί Ντεκάν, επιμελήτρια της μεγαλύτερης έκθεσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για τον έλληνα στρατηλάτη, μάς ξεναγεί στον χώρο του παρισινού μουσείου και εξηγεί γιατί κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Παρίσι, στα εγκαίνια της πολυαναμενόμενης έκθεσης «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Η Αρχαία Μακεδονία». Μετά την ξενάγηση των ελλήνων και γάλλων επίσημων προσκεκλημένων, η γαλλίδα επιμελήτρια της έκθεσης και υπεύθυνη του Τμήματος Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Μουσείου, Σοφί Ντεκάν,

Υπουργοί σε πολιορκία, βουλευτές σε απόγνωση

Τα συνδικάτα προειδοποιούν για βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Στην κυβέρνηση υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις βίαιες αντιδράσεις των εργαζομένων

Υπό διωγμόν από τα γραφεία τους βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι υπουργοί εξαιτίας του κύματος καταλήψεων στα υπουργεία. Χθες, αναγκάστηκαν να μετακομίσουν από τα υπουργικά γραφεία σε άλλους χώρους των υπουργείων ή ακόμα και στα πολιτικά τους γραφεία οι κ.κ. Α. Λοβέρδος και Γ. Παπακωνσταντίνου. Στο υπουργείο Υποδομών έγινε κατάληψη από τον ΣΑΤΑ στο γραφείο του γ. γ κ. Αρ. Μπουρδάρα. Ο κ. Χ. Καστανίδης, άλλαξε τρεις φορές τον χώρο που θα έδινε συνέντευξη Τύπου και πολιορκημένος από εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν κατέληξε να τη δώσει στη Βουλή. Ακόμα και ο κ. Ευ. Βενιζέλος αναγκάστηκε να μετακομίσει στα γραφεία της αντιπροεδρίας στην οδό Ζαλοκώστα.

Χρεοκοπία της Ελλάδας ζητούν οι Σκοπιανοί!


Νέα πρόκληση…


Σε μια νέα πρόκληση προχώρησε η κυβέρνηση των Σκοπίων καθώς ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ζόραν Σταβρέφσκι ζήτησε επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση την ανακήρυξη της Ελλάδας σε καθεστώς χρεοκοπίας και δη «όσο το δυνατόν πιο γρήγορα»!

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswires, ο κύριος Σταβρέφσκι επικαλείται, προς τις ευρωπαϊκές αρχές, το κλείσιμο των τελωνειακών σταθμών για όλα τα οχήματα εξαιτίας της απεργίας των Ελλήνων τελωνειακών υπαλλήλων και υποστηρίζει πως σωρευτικά, από την αρχή της χρονιάς, η ΠΓΔΜ έχει απολέσει πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ σε τέλη και δασμούς λόγω των απεργιών των Ελλήνων!.

Κάτι δεν πάει καλά με την "σύλληψη"


ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Μ. ΣΑΡΡΗ


Ως ύποπτος για το αδίκημα της «παρά φύση σχέσης» συνελήφθηκε το βράδυ (λίγο μετά τις 11) της Πέμπτης στην κατεχόμενη Λευκωσία ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος την Παρσκευή το πρωί οδηγήθηκε στο «επαρχιακό δικαστήριο» κατεχόμενης Λευκωσίας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η «αστυνομία» υπέδειξε ότι εναντίον του κ. Σαρρή διερευνάται αν έχει διαπράξει το προαναφερθέν αδίκημα (στο ψευδοκράτος οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις διώκονται με ποινές μέχρι και πενταετούς φυλάκισης) και ζήτησε την τριήμερη κράτηση του πρώην υπουργού.