Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Με ανακοίνωση τους οι πουρναροκαλλιεργητές κατά των παρελάσεων


Οι... πουρναροκαλλιεργητές του Τρεμόπουλου δεν χάνουν ευκαιρία να μας επιβεβαιώνουν για τον ρόλο τους! Έβγαλαν λοιπόν ανακοίνωση κατά των παρελάσεων και αναφέρουν:

"Παρελάσεις: Η ημέρα αντίστασης κατά του φασισμού δεν μπορεί να εορτάζεται με φασιστικά κατάλοιπα

Ο αναχρονιστικός θεσμός των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων, που πρώτα εισήγαγαν τα φασιστικά καθεστώτα την περίοδο του μεσοπολέμου, εξακολουθεί να επιβιώνει στη σημερινή Ελλάδα.

Το πείραμα του Wörgl – Μια ιστορία σαν παραμύθι


Το Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους. Ο νέος Δήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια, ο ίδιος κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και να γίνει μηχανικός στους σιδηροδρόμους.

Αν και ο ίδιος δεν ήταν μαρξιστής, είχε συνδικαλιστική δράση και υποστήριζε τα συμφέροντα των εργαζομένων ενάντια των πλουσίων επενδυτών του σιδηροδρόμου, πράγμα που το πλήρωσε με την μη προσωπική του άνοδο στην ανώτερη ιεραρχία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων.

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου


Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου:

«Μετά από ενάμιση χρόνο σκληρών θυσιών του Ελληνικού λαού, η χθεσινοβραδινή απόφαση αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν και λαθεμένη και αδιέξοδη. Κι όπως ήλθαν τα πράγματα, αυτή η απόφαση ήταν, τελικά, αναπόφευκτη…

Η μεγαλύτερη απόδειξη αυτής της αποτυχημένης πολιτικής ήλθε, δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, κατευθείαν από τις Βρυξέλλες.

Λίμνη… έργο τέχνης στην πόλη Osoyoos, κοντά στον Καναδά


Μια ασυνήθιστη λίμνη, με θεραπευτικές ιδιότητες, βρίσκεται στην πόλη Osoyoos, κοντά στον Καναδά.

Οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής την ονόμασαν khiluk και μέχρι σήμερα θεωρείται ιερός τόπος.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι περιέχει τεράστιες ποσότητες ορισμένων ορυκτών, όπως ασβέστιο και διάφορα είδη σουλφιδίων. Κατά τη διάρκεια των πιο θερμών μηνών του καλοκαιριού, η μεγαλύτερη ποσότητα του νερού εξατμίζεται, αφήνοντας πίσω μεγάλες πολύχρωμες κηλίδες.

Μάλιστα, οι κηλίδες παίρνουν το χρώμα των ορυκτών από τα οποία αποτελούνται,

Αργύρης Λαφαζάνης: Και τώρα; Τι θα απογίνουμε χωρίς κυάνιο;


Δεν πάμε καλά. Πάνω που μάθαμε να ζούμε με τον τρόμο του κυανίου, μας το χάλασε ο κ.Απόστολος Παπαγεωργίου δηλώνοντας ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης της οποίας ηγείται αλλά και του ''συντονιστικού συλλόγων και φορέων'' ότι ''το μείζον πρόβλημα δεν είναι το κυάνιο''.

Μας είχαν προϊδεάσει βέβαια ο κ.Βλαχόπουλος και ο κ.Δριβελέγκας που ενώ απορρίπτουν την μεταλλουργία χρυσού στην οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιηθεί κυάνιο, δέχονται όμως την σημερινή λειτουργία, δηλαδή το σημερινό κυάνιο. Τους είχε ενημερώσει φαίνεται νωρίτερα ο κ.Παπαγεωργίου ότι το κυάνιο δεν είναι και τόσο μεγάλο κακό.

Δελτίο Τύπου Μείζονος μειοψηφίας Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου


ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Διεύθυνση: Παλαιό Δικαστικό μέγαρο- ισόγειο
Πολύγυρος Τ.Κ 63100
Τηλέφωνο: 23710 21935
Fax:23710 21936

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Δήμαρχο Πολυγύρου σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ν.3852/10 και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο σύγχρονος Ελληνοϊταλικός πόλεμος στη Βόρειο Ήπειρο

Πολιτικό σκίτσο για την 28η Οκτωβρίου

Του Παναγιώτη Μπάρκα

Θα γιορτάσουμε την επέτειο του ΟΧΙ. Με απήχηση σε όλη τη σύγχρονη ιστορία του κόσμου. Όταν η Ευρώπη ταπεινωμένη και νυσταγμένη είχε παραδοθεί κάτω από τη μπότα του φασισμού, η Ελλάδα με το αίμα των παιδιών της, μοίραζε τις πρώτες ελπίδες νίκης.

Ναι. Μια βουνοκορυφή στη αιώνια σύγκρουση στην Ήπειρο της Ελλάδας με την Ιταλία. Από τον Πύρο.

Η κάθε εποχή τα δικά της χρώματα σύγκρουσης, που σημαίνει ότι η αντιπαράθεση για τη διεκδίκηση της Ηπείρου δεν σταμάτησε ποτέ.

Β.Παπαγεωργόπουλος: Για πρώτη φορά την ημερομηνία των εκλογών θα την αποφασίσουν οι Βουλευτές


Μετά την απόφαση της ΕΕ και του ΔΝΤ για «κούρεμα» των Ελληνικών ομολόγων κατά 50%, ο Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ»

« Τελικά αυτό που είχε χαρακτηρίσει μόλις προ τετραμήνου ο Πρωθυπουργός ως «καταστροφή» έγινε πραγματικότητα. Η «αναδιάρθρωση » του Ελληνικού χρέους ή κοινώς το «κούρεμα», κατά 50% μάλιστα, είναι γεγονός!

Αυτό απλά σημαίνει :

Ο Δήμος Σιθωνίας φορέας υλοποίησης του βιολογικού Συκιάς


Νικήτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σιθωνίας φορέας υλοποίησης του βιολογικού Συκιάς

Θετικά αξιολογήθηκε η τροποποίηση του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Συκιάς Δήμου Τορώνης Νομού Χαλκιδικής» στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α με γνωμοδότηση από την αρμόδια επιτροπή επαναξιολόγησης.

Ως εκ τούτου, το μεγάλο έργο κατασκευής του βιολογικού της Δημοτικής Κοινότητας Συκιάς, προϋπολογισμού 3.300.000 ευρώ θα υλοποιηθεί από το Δήμο Σιθωνίας.

Διέρρηξαν σχολείο στον Πολύγυρο


Αγνωστοι διέρρηξαν σχολικό συγκρότημα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Οι δράστες εισήλθαν στο κτίριο, όπου συστεγάζονται το ΕΠΑΛ και το ΙΕΚ Πολυγύρου, παραβιάζοντας παράθυρο, κι αφού έψαξαν τους χώρους, άρπαξαν από γραφείο καθηγητών ηλεκτρονικές συσκευές αξίας περίπου 1.200 ευρώ, καθώς κι από το κυλικείο του σχολείου έναν φορητό Η/Υ και χρηματικό ποσό.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου.

Πηγή: NewPost

Έμφραγμα υπέστη ο Γιώργος Γλυνός από την πίεση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες


Έμφραγμα υπέστη ο Γιώργος Γλυνός, σύμβουλος του πρωθυπουργού σε ευρωπαΪκά θέματα και επικεφαλής από ελληνικής πλευράς της «ομάδας Μπαρόζο», κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Γλυνός πιέστηκε από τις έντονες διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η υγεία του. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον πρωθυπουργό, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Προβλήματα υγείας αντιμετώπισε ακόμη ένας στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.

Νομαρχιακή Επιτροπή Πόλης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ: Καμιά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας


Έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική και προειδοποίηση να μη δεχτεί η κυβέρνηση αποφάσεις της ΕΕ που θα απαιτούν εκχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας της χώρας απευθύνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Πόλης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ.

Η Ν.Ε., που συνεδρίασε μέχρι αργά προχθές το βράδυ, κατάληξε ομόφωνα σε ένα κείμενο απόφασης που εν πολλοίς θέτει υπό πλήρη αμφισβήτηση τους χειρισμούς και τις επιλογές της ηγετικής ομάδας στην κυβέρνηση και το κόμμα.

Μερίδα μάλιστα στελεχών της Ν.Ε. απαίτησε απόλυτη καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής και πλήρη ρήξη με την ηγεσία του κόμματος,

Κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους και αυξημένη επιτήρηση


Θα μειωθεί κατά 100 δισ. ευρώ, νέα δανειακή σύμβαση 130 δισ. ευρώ

Σε συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους ήρθαν η ευρωζώνη και οι τράπεζες έπειτα από μαραθώνιες συνομιλίες και διαπραγματεύσεις.

Ετσι το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 100 δισ. ευρώ, καθώς οι τράπεζες δέχθηκαν να παραιτηθούν από το περίπου 50% των απαιτήσεών τους ενώ η επιτήρηση στη χώρα μας θα είναι αυξημένη.

Το νέο δάνειο που θα καταβληθεί στην Ελλάδα θα είναι ύψους 130 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 30 δισ. ευρώ θα αποτελέσουν εγγύηση για τις ελληνικές τράπεζες.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Χρήση πετρελαίου εσωτερικής καύσης (Diesel) κίνησης, αντί θέρμανσης στις επιχειρήσεις


Πολύγυρος 26/10/2011
Αριθ. Πρωτ. 7825

ΠΡΟΣ : Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

KOIN.: 1) ΚΕΕΕ
2) Επιμελητήρια της Χώρας
3) ΜΜΕ

Θέμα : Χρήση πετρελαίου εσωτερικής καύσης (Diesel) κίνησης, αντί θέρμανσης στις επιχειρήσεις

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή, σας μεταφέρουμε την έντονη αντίδραση και τον προβληματισμό των μελών μας, σχετικά και με τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ν. 3986/01-07-2011

Ίδρυμα Στέφανου Κότσιανου στον Πολύγυρο


Προς οριστική επίλυση βαίνει η υπόθεση Κότσιανου στον Πολύγυρο, μιας υπόθεσης που εδώ και 23 χρόνια μετά το θάνατο του αείμνηστου μεγάλου δωρητή Στέφανου Κότσιανου απασχολεί την τοπική κοινωνία του Πολυγύρου.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου υπέγραψε την αιτιολογική έκθεση επί του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την έγκριση σύστασης του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία «Ίδρυμα Στεφάνου Αθανασίου Κοτσιάνου και Καίτης Στεφάνου Κοτσιάνου» και κύρωση του οργανισμού αυτού» με έδρα τον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Αυτή η εξέλιξη έχει να κάνει με την περιβόητη διαθήκη του Στέφανου Κότσιανου, η οποία στο δεύτερο μέρος της,

Αρχίζει η αποκατάσταση του Λυκείου του Αριστοτέλη

Αποψη των καταλοίπων του Λυκείου του Αριστοτέλη όπως είναι σήμερα

Μαρία Θερμού

Στόχος η προστασία της Παλαίστρας και η υποβοήθηση του επισκέπτη

Ηπιες αλλά πολύ σημαντικές εργασίες πρόκειται να γίνουν στο Λύκειο του Αριστοτέλη ως πρώτο βήμα της ανάδειξης του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου, που παραμένει αναξιοποίητος στο κέντρο της Αθήνας.

Ο στόχος είναι αφενός να προστατευθούν τα ελάχιστα κατάλοιπα της Παλαίστρας του Λυκείου που έχουν έρθει στο φως από το 1996 και αφετέρου να επισημανθούν με τον πλέον διακριτικό αλλά ταυτόχρονα σαφή τρόπο ώστε ο επισκέπτης να είναι σε θέση να αντιληφθεί τα επιμέρους τμήματα του μνημείου, όπως είναι το αναγνωστήριο, το εφηβείο, το ελαιοθέσιο, το κονιστήριο, η στοά και φυσικά ο αύλειος χώρος.