Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Κρήτη: Μία άγνωστη αρχαία πόλη που κατοικήθηκε για πάνω από 1000 έτη

Αποκάλυψη μινωικού τάφου στην περιοχή του Κρουσώνα Μαλεβιζίου

Ανασκάπτεται στο λόφο Κούπος κοντά στον Κρουσώνα, στον δήμο Μαλεβιζίου

Θερμού Μαρία

Μία αρχαία πόλη, που κατοικήθηκε για περισσότερο από μία χιλιετία, από την τελευταία Μινωική εποχή έως τους Ελληνιστικούς χρόνους άρχισε να ανασκάπτεται στην Κρήτη, συγκεκριμένα στον λόφο Κούπος κοντά στον Κρουσώνα, που ανήκει στον δήμο Μαλεβιζίου. Πρόκειται για μία θέση, γνωστή από τις αρχές του 20ού αιώνα από αναφορές του αρχαιολόγου Ξανθουδίδη και άλλων, οι οποίοι μιλούσαν για έναν εκτεταμένο οικισμό των Μυκηναϊκών, Γεωμετρικών και Αρχαϊκών χρόνων.

Πράγματι δοκιμαστικές ανασκαφικές τομές, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη δεκαετία του 1980 απέδειξαν την ύπαρξή του αλλά και διεύρυναν το χρόνο κατοίκησής του από τα Υστερομινωικά ως τα Ελληνιστικά χρόνια (1200 - 100 π.Χ.).

Η Χαλκιδική στη World Travel Market Λονδίνου


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Πολύγυρος, 14 Νοεμβρίου 2012
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Η Χαλκιδική στη World Travel Market Λονδίνου

Με αποσκευές γεμάτες αισιοδοξία για το 2013 επέστρεψαν οι εκπρόσωποι της Χαλκιδικής από το Λονδίνο, όπου συμμετείχαν με stand στην έκθεση World Travel Market. Για πρώτη φορά μετά το 2010, το κλίμα ήταν θετικό για τη χώρα μας, απαλλαγμένο από τις προκαταλήψεις της ανασφάλειας και της χρεοκοπίας.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, επιχειρηματίες ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες της περιοχής, συνομίλησαν με Tour Operators της Αγγλίας αλλά και άλλων χωρών της Ευρώπης και διαπίστωσαν με ανακούφιση ότι ούτε το ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική εκλείπει ούτε η Ελλάδα βρίσκεται σε κάποια μαύρη λίστα που απαγορεύει την εισροή ξέων τουριστών.

Θέλει να αγοράσει το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ για να το γκρεμίσει

Ρώσος βουλευτής έβαλε στο μάτι το εικονιζόμενο πατρικό του αλήστου μνήμης «Φύρερ» στο Μπρουνάου αμ-Ιν της Αυστρίας

Για να εξαφανιστούν όσα παραπέμπουν στην ανάμνηση του φασισμού

Ο ρώσος βουλευτής του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας, Φραντς Κλίντσεβιτς, μιλώντας στη Δούμα, εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει έναντι 2,2 εκ. ευρώ την πατρική κατοικία του Αδόλφου Χίτλερ, έξω από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Όχι, δεν θέλει να το κάνει μουσείο: εάν το αγοράσει, λέει, αμέσως θα το κατεδαφίσει.

«Αν διέθετα από μόνος μου τόσα χρήματα ώστε να το αγοράσω, θα το έκανα. Αλλά δεν έχω τόσα χρήματα, οπότε ζητάω επισήμως τη βοήθεια άλλων συναδέλφων μου για να βρεθεί χρηματοδότηση, ώστε να το αγοράσουμε και να το γκρεμίσουμε», λέει ο Κλίντσεβιτς.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πληρώσει το χαράτσι

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη για το αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει πληρώσει το τέλος ακινήτων.

Είχε προηγηθεί ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη ο οποίος είχε απαντήσει εγγράφως στον βουλευτή της Ν.Δ. ότι είναι «αδύνατον να γνωρίζει αν το τέλος πληρώθηκε ή όχι».

«Το τέλος ακινήτων για ακίνητο του κ. Τσίπρα στους Αμπελόκηπους, όντως δεν έχει πληρωθεί», ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου,